Etusivu » PKC Group myy PKC:n elektroniikkaliiketoiminnan Enics’ille

PKC Group myy PKC:n elektroniikkaliiketoiminnan Enics’ille

PKC Group myy PKC:n elektroniikkaliiketoiminnan Enics’ille

Julkaistu: 2017-01-27 07:00:00 CET
PKC Group
Sijoittajauutiset
PKC Group myy PKC:n elektroniikkaliiketoiminnan Enics’ille

PKC Group Oyj Lehdistötiedote 27.1.2017 klo 8.00

PKC Group myy PKC:n elektroniikkaliiketoiminnan Enics’ille

PKC myy PKC Electronics Oy:n koko osakekannan Enics’ille, joka on suurimpia teollisuuselektroniikkaan keskittyneitä elektroniikan sopimusvalmistajia (EMS) maailmassa. Kaupan arvo on noin liiketoiminnan netto-omaisuuserien suuruinen kaupan toteutumishetkellä (tällä hetkellä arvioituna noin 10 milj. euroa, johon kohdistuu tavanomaisia tarkistuksia kaupan toteutumishetkellä). Divestoinnilla ei ole materiaalista vaikutusta PKC:n taloudelliseen tulokseen ja kaupan arvioidaan toteutuvan käteistä vastaan vuoden 2017 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Kaupan toteutuminen on ehdollinen tavanomaisille ehdoille mukaan lukien kilpailuviranomaisten hyväksynnät. PKC:n elektroniikkaliiketoiminta on luokiteltu myytäväksi ja raportoitu ei-jatkuvina toimintoina Q1 2016 liiketoimintakatsauksesta alkaen.

Enics AG:n toimitusjohtaja Hannu Keinänen:

PKC:n elektroniikkaliiketoiminnan hankinta on linjassa Enics’in strategisen suunnitelman kanssa fokusoitua kasvuun teollisuuselektroniikassa ja siihen liittyvissä palveluissa. Uskomme vahvasti elektroniikan valmistustoimintaan ja haluamme olla vahva toimija markkinoilla – tämä akvisitio vahvistaa asemaamme entisestään.

PKC Groupin toimitusjohtaja Matti Hyytiäinen:

PKC:n elektroniikkaliiketoiminnan 100% myynti mahdollistaa PKC Groupin keskittymisen ydinliiketoimintoihinsa hyötyajoneuvoissa, kiskokalustossa, vapaa-ajan ajoneuvoissa ja valituilla muilla toimialoilla. Yrityskaupan myötä PKC:n elektroniikkaliiketoiminta tulee osaksi suurempaa EMS tarjoamaa mikä tuo hyötyjä mittakaavaetujen ja suurempien resurssien muodossa ja liiketoiminnasta tulee osa ydinliiketoimintaa.

PKC Group Oyj

Hallitus

Matti Hyytiäinen

toimitusjohtaja

Lisätietoja antaa:

Vesa Vähämöttönen, Group Senior Vice President, Business Development, PKC Group Oyj, +358 40 181 0778

Jakelu

Nasdaq Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.pkcgroup.com

PKC Group on asiakkaidensa globaali kumppani, joka suunnittelee, valmistaa ja integroi sähkönjakelujärjestelmiä, elektroniikkaa ja niihin liittyviä arkkitehtuurikomponentteja hyötyajoneuvoteollisuuteen, kiskokalustovalmistajille sekä valituille muille toimialoille. Konsernilla on tehtaita Brasiliassa, Kiinassa, Liettuassa, Meksikossa, Puolassa, Saksassa, Serbiassa, Suomessa, Venäjällä sekä Yhdysvalloissa. Konsernin liikevaihto jatkuvista toiminnoista vuonna 2015 oli 847 miljoonaa euroa. PKC Group Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti