Etusivu » SSAB osake 2023

SSAB osake 2023

SSAB osake 2023

SSAB osake kiinnosti sijoittajia vuonna 2022 nousseen kurssin vuoksi. SSAB julkaisikin ennätysvahvan tuloksen vuodelta 2021, ja trendi on näyttänyt jatkuvan vuoteen 2023. SSAB osake on siitä mielenkiintoinen, että yhtiön toimintaan ja tulokseen vaikuttavat vahvasti maailmantalous, ja etenkin teräksen hinta ja sen kysyntä.

Vastuuvapaus: Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Ei koske shortattuja tai vivutettuja positioita. Muita maksuja voidaan soveltaa. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Sisällysluettelo

Mikä on SSAB?

SSAB (Svenkst Stål AB) on ruotsalainen teollisuuskonserni. SSAB on pohjoismaiden suurin raakateräksen tuottaja, joka toimii yli 50 maassa. SSAB pyrkii ensimmäisenä tarjoamaan markkinoille fossiilivapaata terästä vuonna 2026 ja poistamaan hiilidioksidipäästöt suurelta osin omista toiminnoistaan vuoteen 2030 mennessä. SSAB:n toimitusjohtajana on toiminut Martin Lindqvist vuodesta 2011 lähtien.

SSAB:lla on viisi eri liiketoiminta-aluetta; SSAB Special Steels, SSAB Europe, SSAB Americas, Tibnor, sekä Ruukki Construction. SSAB special steels on maailmanlaajuinen erikoislujan teräksen toimittaja. SSAB Europe taas on johtava korkealaatuisten nauha-, kvarttolevy- ja putkituotteiden valmistaja. SSAB Americas on verrattavissa SSAB Europeen, mutta on vain Pohjois-Amerikan johtava kvarttolevyjen ja -kelojen valmistaja. Tibnor toimii pohjoismaissa teräksen ja metallien jakelijana, ja Ruukki Construction tarjoaa kestävän kehityksen mukaisia rakentamisen tuotteita ja palveluita. SSAB liikevaihto vuonna 2021 oli 95 981 miljoonaa kruunua, joka on noin 8872 miljoonaa euroa.

Mistä SSAB liikevaihto koostuu?

Vuoden 2022 toisen neljänneksen liikevaihto oli 35 516 miljoonaa kruunua, mikä on 50 prosenttia enemmän kuin vuoden 2021 toisella neljänneksellä. Kasvu johtui pääasiassa teräksen korkeammista hinnoista. Vuoden 2022 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna liikevaihto kasvoi 12 prosenttia.

Suurimman osan vuoden 2022 toisella vuosineljänneksellä liikevaihdosta muodosti SSAB Europe, jonka osuus oli 37 prosenttia. Toisiksi suurimman osan liikevaihdosta muodostivat SSAB Special steels ja SSAB Americas, joiden kummankin osuus oli 23 prosenttia. Tibnorin osuus liikevaihdosta oli 12 prosenttia, ja Ruukki Constructionin 5 prosenttia. Osuuksien suuruudet olivat hyvin samankaltaiset vuoden 2021 liikevaihdon tapauksessa.

Yksittäisistä maista vuoden 2021 liikevaihdosta suurimman osan muodosti Yhdysvallat 25 prosentilla. Toiseksi suurimman osan liikevaihdosta muodosti Ruotsi, ja kolmanneksi Suomi.

SSAB historia

SSAB historia alkaa vuodesta 1878, jolloin Dormavets Jernverk perustettiin. Yhtiö alkoi valmistaa teräsnauhaa vuonna 1899, ja heidän ensimmäinen tehtaansa valmistui vuonna 1919. Itse SSAB syntyi vuonna 1978, kun ruotsalaiset teräsyhtiöt Dormarvets Jernverk, Norbottens Järnverk skeä Oxelösunds Järnverk yhdistyivät. Tämä johtui siitä, että yhtiöiden piti muuttaa liiketoimintaansa, sillä markkinoilla oli ylitarjontaa, ja monet yhtiöt käyttivät vanhanaikaisia tuotantovälineitä. Yhtiöiden yhdistyessä pääomistajana oli ruotsin valtio. SSAB listautui pörssiin vuonna 1988.

Vuonna 2007 SSAB osti kanadalaisen IPSCO-teräsyhtiön, ja tämän seurauksena vuonna 2010 SSAB uudisti yrityksen rakennettaan. SSAB jakoi liiketoimintansa kolmeen liiketoiminta-alueeseen maantieteellisesti: EMEA, Amerikat ja APAC.

Kun tarkastelemme SSAB yhtiön historiaa, siihen sisältyy paljon mielenkiintoisia yrityskauppoja. Yksi näistä on Rautaruukin kanssa yhdistyminen vuonna 2014. Yhtiöt kilpailivat kovasti Pohjois-Euroopan markkinalla, ja yrityskauppaa edeltäneinä vuosina SSAB kärsi huonontuneesta taloustilanteesta. Syynä yhdistymiselle olivat siis talousvaikeudet – yhtiöt olivat laskeneet, että yhdistyminen toisi näille 150 miljoonan euron vuosittaiset säästöt.

SSAB sijoituskohteena

SSAB on sijoituskohteena siitä mielenkiintoinen, että SSAB osake menestys riippuu vahvasti siitä, miten terästeollisuudella menee – täten siis SSAB osake on hyvin syklinen osake. Yleisesti ottaen sykliset osakkeet, kuten SSAB reagoivat suhdannevaihteluun vahvasti, joten se nousee keskimääräistä markkinaa enemmän noususuhdanteessa, mutta laskee myös keskimääräistä enemmän laskusuhdanteessa. SSAB osakkeen beta onkin 1.35, joka kertookin markkinaa suuremmista vaihteluista hinnassa.

Viimeisen 12 kk aikana SSAB osakekurssi on noussut n. 20 prosenttia. SSAB P/E-luku on 2,3, ja sen P/B-luku on 0,76. Molemmat tunnusluvut ovat hyvin matalia. Matala P/E-luku voi olla sykliselle yhtiölle tyypillinen, ja myös esimerkiksi kilpailija Outokummun P/E-luku on 1.64. Matala P/E-luku syklisen osakkeen tilanteessa voi johtua nopeistakin P/E-luvun vaihteluihin, ja esimerkiksi maaliskuussa 2022 SSAB P/E-luku oli lähes 5.

>> Opi lisää osakesijoittamisen tunnusluvuista 

Osta osakkeita eTorossa – välityspalkkio 0€!

Osakkeiden ja muiden sijoitusvälineiden ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti suositulla eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri osakkeita, kuten myös hyödykkeitä, indeksejä sekä ETF:iä. Alla näet miten voit avata oman eToro-tilin muutamassa minuutissa.

etoro osakkeet

Huom! eTorossa voit ostaa osakkeita 0€ välityspalkkiolla. Sijoita kotimaisiin tai ulkomaisiin osakkeisiin. 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity hetipainiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla.

Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilillä, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten osakkeiden ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat siirtyä ostamaan osakkeita oikealla rahalla, tulee sinun vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria eli runsas 51 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta ensimmäiset osakkeesi 0€ välityspalkkiolla!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamasi osake eToron alustalta yläreunassa olevan haun avulla esim. Amazon tai Elisa. Kun löydät haluamasi osakkeen,  klikkaa Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseisen yhtiön osakkeita ostaa. Tämän jälkeen voit päättää käytätkö ostossa vipuvoimaa vai et. Jos et käytä vipuvoimaa, tarkoittaa tämä, että omistat ostamasi yhtiön osakkeet ja olet oikeutettu saamaan mm. osinkoa jos yhtiö sellaista jakaa. Jos päätät hyödyntää vipuvoimaa, silloin et omista kyseisen yhtiön osakkeita, vaan käyt CFD-kauppaa, jolloin voit hinnanerotussopimuksen avulla hyötyä osakkeen hinnanmuutoksesta. 

Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen osakkeesi (kauppa toteutuu pörssin ollessa auki).

Muista, että sijoittamiseen liittyy aina riskiä ja pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa  etoro.com/trading/fees

79 % piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa suoriin osakkeisiin ja myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Viputuotteet ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 79 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

SSAB osinkopolitiikka

SSAB osinkopolitiikan mukaan yhtiö pyrkii jakamaan osakkeenomistajilleen vuosittain osinkoina 30–50 prosenttia vuosittaisesta tuloksesta verojen jälkeen. SSAB osinkohistoria ei ole vahvimmasta päästä, sillä aikaisempina vuosina SSAB ei ole kyennyt maksamaan sijoittajilleen osinkoa. Vuodelta 2021 SSAB osake osinko oli kuitenkin huima verrattuna aikaisempiin vuosiin. SSAB jakoi 1 kruunun verran osinkoa sijoittajilleen vuonna 2017, ja 1.50 kruunua vuonna 2018. Tässä välillä SSAB:lta ei irronnut osinkoa. Vuonna 2021 osinko oli 5.25 kruunua, joka on suurin jaettu osinko viimeisen kymmenen vuoden ajalta. SSAB osake osinko maksetaan sijoittajille kokonaisuudessaan, ja SSAB osingon maksupäivä vuonna 2022 oli huhtikuun 13. SSAB:n yhtiökokouksen jälkeen.

SSAB osake ostaminen

SSAB osake ostaminen onnistuu helposti joko oman pankin kautta, tai hyödyntämällä internetin osakevälittäjiä. Nordnet on varmasti yksi Suomen suosituimmista osakevälittäjistä, ja voitkin ostaa SSAB osaketta myös Nordnetin kautta. Nordnet on kätevä sijoitusalusta etenkin pitkäaikaiselle sijoittajalle. Nordnetissä SSAB osaketta ostaessa on hyvä ottaa huomioon, että osaketta kannattaa kerralla ostaa suuremmalla summalla, jotta kulut eivät syö suurta osaa tuotoista. Tällä hetkellä Nordnetin välityspalkkio on 9-15 euroa per osto. Eli jos noudattaa 1% kuluperiaatetta, tulisi SSAB osaketta ostaa kerralla 900-1500 euron edestä. 

Myös esimerkiksi eTorosta voit ostaa SSAB A-sarjan osaketta. eToro on suosittu sijoitusalusta monen sijoittajan keskuudessa, koska eTorossa voi ostaa suoria osakkeita 0% välityspalkkiolla. Tämä on suuri etu varsinkin pienemmillä summilla sijoittaville sekä aktiivisempaa osakekauppaa käyville sijoittajille. 

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon ulkomaalaisia kaupankäyntialustoita hyödyntäessä, että tiedot voitoista eivät siirry suoraan verottajalle, jolloin esimerkiksi osakkeet myydessäsi sinun tulee itse raportoida mahdolliset voitot verottajalle.

Vastuuvapaus: Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Ei koske shortattuja tai vivutettuja positioita. Muita maksuja voidaan soveltaa. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Tietoa SSAB osakkeesta

SSAB osake on ollut nousussa monen tekijän vuoksi korona-ajan jälkeen. Maaliskuussa 2020 osakkeen hinta oli vain 1.89 euroa, mutta parhaimmillaan vuonna 2022 SSAB osake hinta on noussut 6.6 euroon. SSAB tekikin ennätystuloksen korkeiden hintojen vuoksi, jonka takia kurssi nousikin poikkeuksellisen korkealle. Kurssikäyrää tarkastellessa voi kuitenkin huomata, että hinta palautui 4 euron tasolle, joka johtuu siitä, että yhtiö ilmoitti tuotantokustannusten nousevan ja kiihtyneen teräksen kysynnän laskevan.

SSAB osakkeen All-Time High hinta on jossakin 25 euron paikkeilla, 282.50 ruotsin kruunua, kesäkuussa 2007. Finanssikriisin seurauksena osakehinta kuitenkin romahti, eikä ole toistaiseksi päässyt lähellekään huippuhintoja. SSAB markkina-arvo on tällä hetkellä 5 475 miljoonaa euroa.

SSAB osakesarjat

SSAB:lla on kaksi osakesarjaa: A- ja B-sarja. Voit ostaa molempien sarjojen osakkeita Tukholman ja Helsingin pörssistä. Osakesarjojen ainoa eroavaisuus on äänien määrä yhtiökokouksissa. Jokainen A-sarjan osake oikeuttaa sen omistajan yhteen ääneen, ja B-sarjan osake oikeuttaa omistajansa yksi kymmenesosaa ääneen. 

SSAB tulevaisuus

SSAB tulevaisuus on siitä mielenkiintoinen, että yhtiön toiminta ja tulos riippuu vahvasti erilaisista makrotalouden ilmiöistä. Vaikka SSAB:in vahvasta tuloksesta on ollutkin nyt paljon puhetta, ei ole takeita sille, että tuloksentekokyky jatkuisi samana. Suurimpana syynä SSAB:n nousseeseen liikevaihtoon vuosien 2021 ja 2022 aikana ovat nousseet teräksen hinnat. SSAB tulos on ollut hyvä, joten SSAB osinko 2022 voikin olla suhteellisen hyvä, riippuen loppuvuoden tuloksesta.

Vuonna 2022 teräsyhtiöillä oli haasteita vastata kysyntään, jonka vuoksi hinnat ovat nousseet huomattavasti. Teräksen hintojen kehittymisestä on kuitenkin spekulaatiota, ja osa analyytikoista uskoo näiden laskevan talouskasvun hidastuessa. SSAB mainitsee itsekin vuoden 2022 osavuosikatsauksessa, että lähitulevaisuutta tarkastellessa on hyvin mahdollista, että kysyntä hidastuu ja laskee kevään huippuhintoihin nähden. Toisaalta on hyvin todennäköistä, että kysyntää on markkinoilla Ukrainan supistuneen teräksentuotannon vuoksi.

Pidemmällä aikavälillä teräksen kysynnän nähdään nousevan, ja vuoteen 2050 mennessä teräksen kysynnän arvioidaan nousseen 30 prosenttia. Vaikka yleisesti ottaen teräsosakkeet, kuten SSAB, ovat syklisiä osakkeita, terästeollisuuden vaikutusta maailman bruttokansantuotteeseen ja talouskehitykseen ei voi liioitella, varsinkin kun otetaan huomioon sen ratkaiseva rooli rakennuksissa ja infrastruktuurissa. Täten siis SSAB:n tuotteilla tulee olemaan kysyntää varmasti myös pitkälle tulevaisuuteen.

SSAB vastuullisuus

Vastuullisuus on suuressa osassa SSAB:n liiketoimintaa. SSAB pyrkii toimimaan YK:n Global Compact sopimuksen mukaisiin vastuullista liiketoimintaa koskeviin periaatteisiin, ja on sitoutunut edistämään kestävää kehitystä YK:n ja Pariisin sopimuksen mukaisien ohjenuorien mukaan. SSAB pyrkii kiinnittämään huomiota niin ympäristöystävällisyyteen, kuin omien työntekijöidensä turvallisuuteen.

SSAB:lla on strateginen tavoite tarjota markkinoille fossiilivapaata terästä vuoteen 2026 mennessä ja poistaa suurelta osin omien toimintojensa hiilidioksidipäästöt ”noin” vuoteen 2030 mennessä – tarkkaa tavoitevuotta tälle ei ole vielä annettu. SSAB pyrkii myös auttamaan asiakkaitaan pienentämään hiilidioksidi-jalanjälkeään siirtymällä erikoislujiin teräksiin.

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että vaikka SSAB:lla on hyvät vastuullisuustavoitteet, ei se välttämättä ole kaikista vastuullisin sijoituskohde. Terästeollisuus on yksi suurimmista hiilidioksidipäästöjä aiheuttavista teollisuudenaloista, ja sen osuus on 7% hiilidioksidipäästöjen kokonaismäärästä maailmanlaajuisesti.

SSAB suurimmat kilpailijat

Koska SSAB toimii laajalti monella markkina-alueella ja markkinalla, on sillä oleellisesti myös paljon kilpailijoita. Euroopassa SSAB:n suurimmat kilpailijat Euroopan markkinoilla ovat mm. ThyssenKrupp, AG der Dillinger Huttenwerke ja Salzgitter AG. Yhdysvalloissa suurimmat kilpailijat ovat Nucor Corporation, Cleveland Cliffs, ja Evraz plc.

Aasiassa SSAB kilpailee paikallisten, sekä eurooppalaisten terästentuottajien kanssa. Paikallisista teräksentuottajista voitaisiin mainita esimerkiksi JFE ja Nippon Steel & Sumimoto Metal corporation, Posco ja Baosteel Group co. Ltd., Hebei Metals and Mineral Corporation limited. SSAB:lla on lukuisia kilpailijoita, joten sijoittajan on tämän vuoksi hyvä pitää yleisesti silmällä mitä teräsmarkkinoilla tapahtuu.

Suomen markkinalta mainitsemisen arvoinen yhtiö on kuitenkin monelle tuttu Outokumpu. Outokummun pääliiketoiminta-alue on ruostumaton teräs, ja täten se siis myy hieman eri tuotetta kuin SSAB. Outokumpu osake voi kuitenkin sijoittajalle olla SSAB osakkeen kilpailija.

SSAB vahvuudet ja haasteet

SSAB:lla on yhtiönä huomattavia kilpailuetuja, sekä joitakin haasteita, jotka voivat tulla vaikuttamaan yhtiön kasvuun ja tulokseen tulevaisuudessa. Ensimmäiseksi mainittakoon, Ukrainan sota, joka on vaikuttanut SSAB:n monella eri tavalla. Se voi olla riski siinä mielessä, että esimerkiksi tuotantoketjujen toiminta voi häiriintyä ja tuotantokustannukset nousta. Toki hintojen nousu on tähän mennessä ollut SSAB:lle positiivista, sillä se mahdollisti SSAB:lle ennätyksellisen liikevaihdon hyödyntäen korkeita voittomarginaaleja.

Yksi SSAB:n kilpailueduista on fossiilivapaa teräs. Lokakuussa 2021 Volvo Group toi markkinoille ensimmäisen fossiilivapaasta teräksestä valmistetun ajoneuvon, joka sisältää yli kolme tonnia SSAB:n toimittamaa fossiilivapaata terästä. Ajoneuvo on kaivostoiminnassa ja louhintatöissä käytettävä kuormankuljetusajoneuvo. Kysyntä fossiilivapaalle teräkselle nousee, ja yhteistyö Volvon kanssa voi olla merkittävä tekijä SSAB:lle tulevaisuudessa.

SSAB:lla on yleisesti ottaen suhteellisen hyvä asema teräsmarkkinoilla, vaikka se onkin suhteellisen pieni toimija globaalissa mittakaavassa sen 8.8 miljoonan tonnin tuotantokapasiteetillaan. Pohjoismaissa SSAB:lla on 40 prosentin markkinaosuus nauha- ja levytuotteissa. Pohjois-Amerikassa SSAB on suurin levytuottaja noin 30 prosentin markkinaosuudella.

SSAB:n yksi huonoista puolista sijoituskohteena on sen suhteellisen heikko osinkohistoria. Jos etsit sijoituskohteeksi kohdetta, jolta saa taattua osinkoa, ei SSAB osake ole välttämättä sinulle oikea kohde.

SSAB:lla on 50 prosentin omistus Oxelösunds Hamn AB.:sta, jolla on ollut meneillään oikeudellinen prosessi vuodesta 2017 lähtien. Ruotsin tulli oli määrännyt Oxelösunds Hamnille tällöin ylimääräiset 268 miljoonan kruunun arvoiset ostoverot ja arvonlisäveron, ja vaikka verojen peruuttamista on haettu, ei tätä ole hyväksytty. Nämä kulut tulivat SSAB:lle kalliiksi, ja ne on kirjattu osaksi SSAB:n tasetta.

SSAB osake keskustelu

Mikäli SSAB osake kiinnostaa sijoituskohteena, kannattaa siihen liittyvää keskustelua seurata muutamalta keskustelupalstalta, jotta pysyt perillä mihin suuntaan osake on mahdollisesti liikkumassa. SSAB osake Inderes on hyvä ottaa seurantaan, sillä täältä löydät sekä keskustelupalstan, että SSAB osake tavoitehinta – ja osto/myyntisuosituksen.

SSAB osake keskustelu löytyy myös Sharevillestä, Nordnetin keskustelupalstalta. Keskustelupalstoilla kätevää on se, että voit jakaa omia näkemyksiäsi ja keskustella näistä muiden sijoittajien kanssa. On kuitenkin hyvä muistaa, että keskustelupalstoilla ei tiedä kuka on ruudun toisella puolella, joten keskusteluun tulee suhtautua hieman varovaisesti.

SSAB sijoittajat löytävät SSAB:n kotisivuilta joka vuosi, sekä osavuosikatsaukset, joita on hyvä vilkaista tarkemmin, mikäli SSAB kiinnostaa sijoituskohteena.

Osakesijoittaja.fi suosittelee

5/5

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 79 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

SSAB on pohjoismaiden suurin teräksen tuottaja, joka toimii globaalisti yli 50 maassa. SSAB:lla on viisi eri pää liiketoiminta-aluetta, ja sen yksi suurimmista kilpailueduista tällä hetkellä on fossiilivapaan teräksen tuonti markkinoille.

Tällä hetkellä terästeollisuutta kohtaan on suuria odotuksia, ja täten SSAB voi tulla menestymään alalla. SSAB:lla on ehdoton kilpailuetu vastuullisemman vaihtoehdon tuottajana.

Se onko SSAB osake hyvä sijoituskohde riippuu sinun tavoitteistasi sijoittajana. Jos etsit osaketta, joka jakaa tasaista osinkoa, ei SSAB välttämättä sovi sinulle. Jos taas näet teräksen hintojen pysyvän korkealla ja uskot SSAB:n tulevaisuuteen kestävän teräksen tuottajana, voi se olla hyvä sijoituskohde.

SSAB:lla on osingonjakopolitiikka, jonka mukaan se jakaa sijoittajilleen osinkoa 30–50 prosenttia tuloksesta verojen jälkeen. Viimeisinä vuosina sen osingonmaksukyky on ollut suhteellisen heikko, mutta vuodelta 2021 se maksaa sijoittajilleen osinkoa 5,25 kruunua, joka on suurin osinko viimeisen 10 vuoden ajalta.