Etusivu » eToro kokemuksia 2023

eToro kokemuksia 2023

eToro kokemuksia 2023 – paras kaupankäyntialusta aktiiviselle sijoittajalle!

Etsitkö edullista ja laadukasta kaupankäyntialustaa, jossa voit käydä monipuolisesti kauppaa esimerkiksi osakkeilla, rahastoilla, valuutoilla tai hyödykkeillä? Esittelemme sivuillamme muutamia vaihtoehtoja, joiden kautta sijoittaminen onnistuu.

Alta voit lukea lisätietoa eTorosta, jolla on tänä päivänä jo yli 20 miljoonaa käyttäjää. eToro on sijoitusalusta, jonka kautta voi sijoittaa monipuolisesti tuhansiin eri sijoituskohteisiin. 

Vastuuvapaus: 77 % piensijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän tarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

Sisällysluettelo

Mikä on eToro?

eToro on vuonna 2007 perustettu kaupankäyntialusta, joka on kasvattanut suosiotaan viime vuosien aikana suuresti. Tänä päivänä eTorolla on jo yli 20 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää 140 eri maassa. eToro onkin englanninkielisen alustansa lisäksi saatavilla yhteensä 20 eri kielellä ja Suomi on yksi näistä kielistä. Suomenkielisyys tekee alustan käyttämisestä sijoittajalle huomattavasti selkeämpää, helpompaa ja nopeampaa.  

eToron kasvu on ollut viime vuosien aikana huimaa. Osasyynä suureen suosioon on eToron aggressiivinen ja omalaatuinen markkinointi, mutta suurimpana syynä suosion nousuun on ehdottomasti eToron alhaiset palvelumaksut. Yritys on nimittäin karsinut asiakkailtaan kaikki turhat kulut pois, kuten esimerkiksi välityspalkkiot ja hallinnointikulut. Tämä on mieluinen ominaisuus varsinkin aktiiviselle sijoittajalle. (Kerromme tarkemmin eToron kuluista alempana.)

Näin aloitat sijoittamisen eToron avulla!

eToron käyttöönottaminen on helppoa. Alla kerromme konkreettiset askeleet, joiden avulla voit ottaa kyseisen alustan käyttöösi ja luoda oman tilin. Aikaa tilin luomiseen kuluu vain hetki, jonka jälkeen olet valmis tekemään ensimmäisen sijoituksesi eToron kaupankäyntialustalla.

 

Askel 1. Luo tili

Luo itsellesi tili eToroon syöttämällä rekisteröitymislomakkeeseen uusi käyttäjänimesi ja salasanasi. Tämän jälkeen siirryt automaattisesti eToron kaupankäyntisivulle. Voit halutessasi tässä kohtaa painaa vasemman valikon yläreunasta löytyvää Virtuaalinen salkku -kohtaa, jonka avulla siirryt Demo-tilille, jossa voit leikkirahalla harjoitella miten eToron alusta toimii. Voit ostaa osakkeita tai kopioida muita sijoittajia ilman riskiä menettää oikeaa rahaa. Virtuaalisalkun avulla näet hyvin onko eToro sopiva alusta juuri sinulle.

 

Askel 2. Vahvista tilisi

Kun haluat siirtyä tekemään oikeita sijoituksia eTorossa, tulee sinun ensin vahvistaa tilisi. Tilin vahvistuksen voit tehdä painamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa Täydennä profiilia -kohtaa. Tämän jälkeen alusta pyytää sinua täyttämään ensin kysymyskohdat, joiden avulla arvioidaan tämänhetkistä sijoitustietouttasi. Kysymysten jälkeen siirryt henkilöllisyysvahvistukseen, jossa lähetät henkilötodistuksestasi kopion sivustolle.

Vahvan henkilöllisyysvahvistuksen myötä alustaa on turvallista käyttää.

Katso video
etoro

Arviomme eTorosta:

5/5

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vahvistuksen tehtyä, voit siirtää tilillesi rahaa Talleta varoja -kohdasta. Siirron voi tehdä luotto- tai pankkikortilla, tilisiirtona tai verkkopankin kautta. Minimitalletusraja on 50 dollaria eli tämän hetken valuuttakurssien mukaan noin 50 euroa. 

 

Askel 4. Etsi haluamasi sijoituskohde tai kopioi muita sijoittajia

Kun olet saanut siirrettyä eToro-tilillesi rahaa, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Valitsemalla vasemmasta valikosta löytyvää Etsi -kohtaa avautuvat eteesi kaikki eri kategoriat. Jos haluat sijoittaa esimerkiksi osakkeisiin, valitse kohta Osakkeet. Tämän jälkeen voit selata osakkeita esimerkiksi erimaiden pörssien tai toimialojen mukaan. 

Jos osakkeiden valitseminen tuntuu vaikealta, voit halutessasi kopioida muita sijoittajia CopyTrading -palvelun avulla. 

 

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla eToron mobiilisovelluksen älypuhelimellesi. eToron mobiilisovellus on erittäin laadukas seurantatyökalu, koska sovelluksesta on pyritty rakentamaan mahdollisimman samanlainen kuin itse työpöytäversio on. Näin pystyt vaihdella näiden kahden välillä helposti tai hoitaa kaikki ostot, myynnit ja analysoinnit pelkästään sovelluksen kautta.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa suoriin osakkeisiin kuin myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). CFD-sopimukset ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 77 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa. Aloitteleville sijoittajille sopii parhaiten sijoittaminen, jossa ei käytetä vipuvoimaa.

Millä kaikella voit käydä kauppaa eTorossa?

Osakkeet

eTorossa voit käydä laajasti kauppaa eri osakkeilla ja tehdä niistä kattavia analyyseja saatavilla olevien työkalujen avulla. Voit tutustua eToron osakkeisiin alan tai pörssin perusteella tai etsiä haun avulla mitä tahansa osakkeita. Lisäksi voit laittaa kiinnostavat osakkeet henkilökohtaiselle seurantaluettelolle, josta voit seurata niiden kehitystä. Seurantalistalla voit asettaa eri osakkeille hintahälytyksiä, jolloin saat aina ilmoituksen kun kyseinen osake täyttää asettamasi hintarajan.

Saatavilla olevien osakkeiden joukosta löydät useita suomalaisia menestysyrityksiä, kuten Nokia, Neste, Huhtamäki, Elisa, Upm, Sampo, Kone ja Metso. Näiden lisäksi löydät myös amerikkalaisia jättiyhtiöitä, kuten Tesla, Microsoft, Applen ja Amazonin. Suomalaisten ja amerikkalaisten osakkeiden lisäksi saatavilla on valtava määrä osakkeita ympäri maailmaa.

eTorossa voit harjoittaa perinteistä osakekauppaa tai voit halutessasi sijoittaa osakkeisiin CFD-sopimusten kautta, jolloin et omista itse osaketta, etkä ole oikeutettu mm. yhtiön jakamiin osinkoihin, vaan käyt kauppaa osakkeen hinnanmuutoksesta. Eli eToro sopii niin pitkän aikavälin sijoittajalle kuin myös lyhyempää kauppaa käyvälle sijoittajalle.

etoro kulut

ETF

eTorosta löytyy yhteensä 151 eri ETF:ää (Exchange Traded Fund), jotka ovat pörssinoteerattuja rahastoja. Samoin kuin osakkeiden kohdalla, voit käydä ETF:llä kauppaa ilman turhia lisäkuluja. 

eToron laadukkaiden työkalujen avulla voit tutustua kattavasti kaikkiin haluamiisi ETF-rahastoihin ja samalla voit halutessasi tallentaa kiinnostavimmat ETF-rahastot omalle tarkkailulistallesi. Jokaisen 151 eri ETF-rahaston kohdalta löydät kattavat, uusimmat julkaisut ja kommentit jokaisesta ETF-rahastosta.

Vasemman valikon Kopioi ihmisiä -kohdasta voit myös erikseen rajata sijoittajat, jotka sijoittavat ETF-rahastoihin ja kopioida suoraan heidän salkkunsa. Halutessasi voit rajata hakua vielä entisestään asettamalla prosentuaalisen määrän, kuinka paljon kyseiset sijoittajat ovat salkullaan tehneet voittoa. 

Indeksirahastot

ETorossa pystyt sijoittamaan 13 eri indeksirahastoon. Indeksirahastot tarkoittavat rahastoja, jotka nimensä mukaisesti seuraavat eri indeksejä. Indeksirahastot ovat suosittuja varsinkin pitkäaikaista sijoitusta ajatellen.  

indeksirahastot etoro kokemuksia

Hyödykkeet

ETorossa voit sijoittaa 31 eri aineelliseen hyödykkeeseen. Aineelliset hyödykkeet ovat niin sanotusti kiinteää omaisuutta, jolla käydä kauppaa. Yleisiä hyödyke-sijoituskohteita ovat muun muassa kulta, hopea, öljy, sokeri sekä puuvilla. Näitä kaikkia + monia muita löytyy eTorosta.

ETorossa hyödykkeillä käyty kauppa perustuu CFD-kauppaan (Contract For Difference) eli hinnanerosopimuksiin. Tämä tarkoittaa, että sijoittaja tekee sopimuksen CFD-välittäjän kanssa sen sijaan, että ostaisi kohde-etuuden suoraan itselleen. CFD-kaupoissa voit käyttää vivutusta, joka tarkoittaa, että käytössäsi on enemmän omaisuuseriä vaikka sijoitat pienemmällä pääomalla. Vivutus onkin mielestämme eToron ison plussa, koska pystyt buustamaan tuottoja velkavipua käyttämällä.

Otathan kuitenkin huomioon, että vivuttamista kannattaa tehdä vain silloin kun tiedät miten se toimii. Vivuttaminen kasvattaa voittojen ja tappioiden riskiä. 

etoro hinnasto

Valuutat (FOREX)

ETorossa voit käydä kauppaa yhteensä 49 eri valuutalla. Valuuttakauppaan voit käyttää myös aiemmin mainittua vivutusta. Valuuttakauppa tapahtuu eTorossa CFD-kauppana. 

Tiesitkö, että valuuttamarkkinoilla käydään päivittäin kauppaa noin 4 miljardin dollarin (USD) edestä, mikä tekee valuuttamarkkinoista maailman likvideimmät markkinat? Kyllä. Valuuttakauppa on suosittua varsinkin treidaajien keskuudessa. 

Sopiiko eToro aloittelevalle sijoittajalle? 

Useilla sijoittajilla ongelmana on se, että sijoittamista voi tehdä harvoin, koska sopivaa sijoituspottia tulee kerryttää pidempään. eToron yksi parhaista puolista on matalat kulut. Matalat kulut tarjoavat ratkaisun monen piensijoittajan ongelmaan ja esimerkiksi osakkeisiin voi sijoittaa vaikka vain muutamilla kymmenillä euroilla eikä piensijoittajan tarvitse murehtia välityspalkkioiden nakertavan tuottoja.

Alhaisten kulujen avulla osakekauppaa voi käydä vaikka joka viikko tai kuukausi. 

Etoro sopii kokeneelle sijoittajakonkarille, kuin myös aloittelevalle sijoittajalle. Etoron kaupankäyntialusta on yksi maailman suosituimmista alustoista ja sillä on jo yli 20 miljoonaa käyttäjää. Käyttäjämäärä on ollut suuressa kasvussa varsinkin viime vuosien aikana.

Suomalaisille sijoittajille eToro on oiva apuväline monipuoliseen sijoittamiseen, koska eToro mahdollistaa maailmanlaajuisen sijoittamisen moneen eri kohteeseen. Alustan avulla voit tehdä tarkkoja analyyseja eri sijoituskohteista ja seurata niiden kehitystä. eToron kaupankäyntialusta tarjoaakin hyvät eväät aloittelevalle sijoittajalle. Alla kerromme muutamia eToron ominaisuuksia:

 

CopyTrader ja CopyPortfolio

Aloittelevalle sijoittajalle voi olla haaste päättää mihin sijoittaa. CopyTrader -mahdollisuuden ansiosta voit tutustua useita vuosia sijoittaneiden sijoittajien salkkuihin ja kopioida niitä. Sijoittajien kopioiminen on helppoa eToron kautta ja onnistut kopioimaan toisen sijoittajan salkun muutamassa minuutissa. Etoron CopyTrader ominaisuuden ansiosta voit kopioida automaattisesti parasta tulosta tuottavia sijoittajia toistamalla heidän tekemänsä kaupat välittömästi omassa sijoitussalkussasi automaattisesti. Toisten sijoittajien kopioiminen ei aiheuta lisäkuluja. Voit tutustua eToron hinnastoon tarkemmin alapuolella hinnastoon perustuvasta kappaleesta.

CopyPortfolio ominaisuuden ansiosta voit tutustua ja kopioida toisten sijoittajien porfolioita. Jokaisen suositun ja menestyneen sijoittajan portfoliosta löydät tarkkaa informaatiota ja kaavioita sijoittajan portfolion kehityksestä. Lisäksi näet tarkat prosentuaaliset määrät mistä kaikista eri kohteista sijoittajan portfolio koostuu.

Huom! Sijoittamisessa on aina omat riskinsä. 

copytrader etoro

Huom. Menneisyyden tuotot eivät ole tae tulevaisuudesta.

Käytä seurantatyökalua

Seurantatyökalun avulla voit luoda ensin itsellesi luettelon kiinnostavista sijoituskohteista ja seurata niiden kehitystä. Seurantaluettelon laatiminen ei vaadi sijoitusten tekoa, joten voit tarkkailla eri kohteita niin kauan kuin haluat ja käydä kauppaa vasta siinä kohtaa kun tunnet olosi varmaksi. Seurantaluettelon laatiminen on mahdollista myös ennen kuin teet ensimmäisen talletuksesi eToro tilillesi.

 

Hyödynnä uutissyötettä 

eToron uutissyötteen avulla voit seurata maailmanlaajuisesti muiden sijoittajien liikkeitä ja mielipiteitä markkinoista. eToron käyttäjät ovat erittäin aktiivisia kommentoijia ja näin myös uutissyötteelle tulee paljon lisää sisältöä mihin aikaan päivästä tahansa. Julkaisuja voi vapaasti kommentoida ja sijoittajien kanssa voi keskustella uutissyötteen kautta.

Lataa laadukas mobiilisovellus käyttöösi

eToro on laatinut työpöytäversion rinnalle mobiilisovelluksen, jonka avulla voit selailla sijoituksiasi ja tutustua uusiin sijoituskohteisiin älypuhelimella missä päin maailmaa tahansa. eToron Mobiilisovellus on erittäin laadukas ja se on hyvin paljon työpöytäversion kanssa samankaltainen. Laadukas mobiilisovellus helpottaa eToron kaupankäyntialustan käyttöä huomattavasti, joka on varsinkin aloittelevalle sijoittajalle suuri plussa!

eToro kulut – mitä kuluja kertyy? 

eToro on sijoittajien keskuudessa suosittu alhaisten kulujensa ansiosta. Siinä missä monen alustan palkkiot ovat suuret, eToro on pyrkinyt karsimaan turhat kulut pois. Viereltä voit katsoa eToro hinnaston ja eri kulut, joita eToron kautta sijoittamisesta kertyy.

eToro hinnasto

  • Kuukausimaksu 0€
  • Talletuspalkkio 0€
  • Kaupankäyntipalkkio osake 0€ (amerikkalaiset osakkeet)
  • Kaupankäyntipalkkio ETF-rahasto 0,09%
  • Tilinhoitopalkkio 0€
  • Nostopalkkio 5€
  • Valuutanvaihto 0,5€

Onko etoro turvallinen?

Käydessäsi kauppaa verkossa, kannattaa sinun ottaa ainakin nämä kaksi seuraavaa asiaa tarkasti huomioon: 

  • Miten sijoituksesi on suojattu alustalla?
  • Millainen tausta kaupankäyntialustalla on?

Etoro on kaupankäyntialustana turvallinen. Se on sääntelyn alainen toisin kuin moni muu kaupankäyntialusta. Sääntelyn tarkoituksena on suojella sijoittajia, jonka ansiosta kaupankäynti on entistä turvallisempaa. (Tämän vuoksi muista AINA valita sääntelyn alainen alusta!) eToro toimii FCA:n, CySEC:in ja ASIC:in mukaisesti.

eTorossa sijoittajien varat säilytetään turvallisesti johtavissa pankeissa, ja kaikki heidän henkilötietonsa suojataan SSL-salauksella. Muista kuitenkin aina ennen kaupankäyntiä varmistaa, että selaimessasi näkyy tietoturvallista ja suojattua yhteyttä ilmaiseva kuvake, teit sitten kauppaa millä tahansa alustalla!

eToro on toiminut jo yli 10 vuotta kaupankäyntialustana (perustettu 2007). Mitä kauemmin välitysalustalla on ikää ja kokemusta, sen paremmin sillä on todisteita alustan turvallisuudesta ja selviytymisestä aiemmista finanssikriiseistä ja taloudellisista muutoksista. eTorolla on takana ainakin yksi suuri finanssikriisi, josta se on selvinnyt, joka on hyvä merkki. 

Ps. Sijoittajana sinun tulee muistaa ottaa huomioon myös omat tietosi ja taitosi ennen sijoitusten tekoa. Rahojen menettämisen riskiä nostaa huomattavasti se, jos sijoitat enemmän intuitiolla kuin tiedolla ja taidolla. Parhaiten teet vankempia sijoituksia kun kerrytät jatkuvasti omaa tietämystäsi sijoittamiseen liittyen. 

eToro verotus vuonna 2023

Verot maksat euroksi muunnetuista summista. Huomioithan, että eToro ei lähetä automaattisesti verotietojasi Suomen verottajalle. Löydät omat tilitietosi eToro-tililtäsi, josta voit ladata ne itsellesi. Alustalta löydät myös ohjeita, jotka helpottavat eToro-tilitietojen toimittamista verottajalle.

Tavalliset osakekaupat ja ostot ilman vipuvoimaa menevät normaalin verotuksen mukaisesti, mutta huomioithan, että suomalaiset yksityissijoittajat eivät voi vähentää CFD-kaupankäynnissä syntyneitä tappioita verotuksessa. 

Tämän vuoksi Osakesijoittaja.fi suosittelee eToroa!

Useiden vuosien aikana olemme testanneet monia eri kaupankäyntialustoja ja kokemuksemme pohjalta voimme suositella eToroa varsinkin aktiivisille sijoittajille. eToro on turvallinen ja säännelty alusta, joka tarjoaa varsinkin osakkeiden ostajille ja treidaajille hyvän alustan analysoida, ostaa ja myydä  monipuolisesti ilman turhia välityspalkkioita ja hallinnointikuluja. Alhaiset kulut mahdollistavat varsinkin pienillä summilla sijoittamisen, joka voi muilla sijoitusalustoilla olla haastavampaa, koska välityspalkkiot syövät tuottoja.

Huomioi kuitenkin, ettei tällä sivulla olevaa sisältöä tule ottaa sijoitusneuvona ja jokaisen sijoittajan tulee päättää itse missä ja mihin rahansa sijoittaa. 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

etoro
5/5

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 77 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

On. eToro on monipuolinen, edullinen ja laadukas kaupankäyntialusta, jolla voit käydä kauppaa osakkeilla, ETF:llä, indeksirahastoilla sekä valuutalla. 

eToro on turvallinen kaupankäyntialusta. Toisin kuin monet muut kaupankäyntialustat, eToro on FCA:n valtuuttama ja sääntelemä yhtiö, joka lisää sijoittajan turvaa alustalla. Luo eToro tili.

eToro on tunnettu alhaisista palvelumaksuistaan ja voit muun muassa ostaa eTorossa osakkeita ilman välityspalkkiota. Katso artikkelin kohta eToro kulut – ja näet tarkan luettelon eToron palvelumaksuista. 

Vastuuvapaus: eToro on monipuolinen kaupankäyntialusta, jossa voi sijoittaa osakkeisiin sekä CFD:hin.

Huomioithan, että CFD:t ovat monimutkaisia instrumentteja ja niihin liittyy suuri riski menettää rahaa nopeasti vipuvaikutuksen vuoksi. 77 % piensijoittajista menettää rahansa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita, ymmärrätkö riittävänä hyvin kuinka CFD:t toimivat ja onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

Aiempi tuotto ei ole tae tulevista tuloksista. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle 5 täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoituksesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

eToro USA LLC ei tarjoa CFD:itä eikä esitä eikä ota vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.