Etusivu » UPM osake 2023 (UPM) – Tunnettu suomalainen metsäteollisuusyhtiö

UPM osake 2023 (UPM) – Tunnettu suomalainen metsäteollisuusyhtiö

UPM Kymmene osake 2023 (UPM)

UPM osake on ollut sijoittajien suosiossa, sillä yhtiö on onnistunut kasvattamaan tulostaan 2020-luvulla hyödyntäen nykypäivän megatrendejä ja täten tasaamaan osakekurssinsa vaihtelua. Moni voisi ajatella, että metsäteollisuusyhtiön tuotteille ei olisi nykypäivänä kysyntää digitalisoitumisen vuoksi, mutta UPM on onnistunut muuntautumaan vuosien varrella markkinatilanteeseen nähden. Metsäteollisuus on perinteisesti ollut hyvin tärkeä osa Suomen taloutta, ja mikäli suomalaiset yhtiöt sijoituskohteena kiinnostavat, voi UPM olla hyvä vaihtoehto.

Tällä sivulla kerromme kattavasti UPM-yhtiöstä ja sen osakkeesta. 

Vastuuvapaus: Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Ei koske shortattuja tai vivutettuja positioita. Muita maksuja voidaan soveltaa. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Sisällysluettelo

Mikä on UPM? Mitä yhtiö tekee?

UPM-kymmene Oyj on suomalainen metsäteollisuusyhtiö. UPM pääkonttori on Helsingissä, mutta sillä on 54 tuotantolaitosta ja 17 000 työntekijää 46 eri maassa. UPM onkin top 10 suomalaisen suurimman yhtiön joukossa. UPM on viimeisten vuosien aikana pyrkinyt keskittymään vastuullisuuteen, ja investoimaan kestävään kasvuun.

Vaikka metsäteollisuuden merkitys Suomen taloudessa on pienentynyt, se tuottaa silti vielä noin viidesosan Suomen vientituloista, ja työllistää 15 prosenttia koko teollisuuden työpaikoista. Metsäteollisuudella on huomattavia ympäristövaikutuksia, joita on kritisoitu, ja täten onkin positiivista, että UPM pyrkii toiminnassaan keskittymään luomaan kestävämpää tulevaisuutta alalle.

UPM:n liiketoiminta koostuu kuudesta eri liiketoiminta-alueesta: UPM fibres, UPM enegry, UPM Raflatac, UPM speciality papers, UPM communication papers, sekä UPM plywood – kategorioista. UPM:n päätuotteita ovat perinteisesti olleet sellu, aikakauslehti – ja sanomalehtipaperit, tarramateriaalit sekä puutuotteet, esimerkiksi vanerit ja viilut. 

Mistä UPM liikevaihto koostuu?

UPM liikevaihto vuodelta 2022 oli 11 720 miljoonaa euroa, ja viimeisimpänä raportoituna tuloksena on UPM liikevaihto vuoden 2022 ensimmäiseltä puolelta vuodelta, jonka summa on 5069 miljoonaa euroa. Suurimman osan vuoden 2022 ensimmäisen puolen vuoden liikevaihdosta muodosti UPM communication papers, jonka osuus oli 40 prosenttia. Toisiksi suurimman osan liikevaihdosta muodosti UPM fibres 19 prosentilla, ja kolmantena oli UPM raflatac 18 prosentilla. Seuraavaksi suurimmat ryhmät olivat UPM specialty papers (14 prosenttia), UPM energy sekä UPM plywood, joiden molempien osuus oli kuusi prosenttia, sekä viimeiset neljä prosenttia muodostivat muut kulut. Sisäinen liikevaihto teki -8 prosenttia tulokseen.

UPM sijoituskohteena

Metsäteollisuuden yhtiönä UPM kymmenen osake lasketaan sykliseksi osakkeeksi. Syklisellä osakkeella tarkoitetaan sitä, että osakekurssi heittelee riippuen taloudellisesta tilanteesta. UPM kilpaileekin hyvin suhdanneherkällä alalla, ja kysynnän ja tarjonnan liikkeet vaikuttavat UPM:n tulokseen huomattavasti. Positiivista kuitenkin on, että UPM on pystynyt tasaamaan syklien vaikutusta liiketoimintaansa viime vuosina.

UPM pyrkii olemaan vastuullinen sijoituskohde. Yhtiö on saanut jo tunnustusta usealta eri ulkopuoliselta taholta, ja sillä on korkein mahdollinen, eli AAA-luokitus MSCI:n ESG arvioinnissa. Yhtiö pyrkii esimerkiksi tuomaan markkinoille uusiutuvia ja kierrätettäviä materiaaleja, ja kiinnittämään huomiota kestävään tuotekehitykseen. UPM on myös sitoutunut YK:n 1.5 asteen ilmastotavoitteeseen, ja pyrkii saavuttamaan nettonolla-päästöt vuoteen 2040 mennessä.

Mikäli etsit sijoituskohdetta suurella osinkotuottoprosentilla, ei UPM kymmene osake välttämättä ole sinulle oikea sijoituskohde. Positiivista on kuitenkin se, että UPM on jakanut sijoittajilleen osinkoa vakaasti joka vuosi, ja vaikka se ei ole Helsingin listan kärjessä osinko-osakkeena, saa sijoittaja osingoista jonkin verran passiivista tuloa. UPM osakkeessa toinen positiivinen osa on se, että vaikka se ei ole jakanut sijoittajilleen suurta osinkoa, on se tuonut sijoittajien salkkuihin lisäarvoa kasvattamalla osakekurssiaan.

Mikäli harkitset osakkeeseen sijoittamista, on tärkeää tietää Wahlroos UPM osake yhteyttä ja merkityksestä. Björn Wahlroos on suomen suurituloisimpia henkilöitä, ja poikkeuksellisen vaikutusvaltainen henkilö Helsingin pörssissä. Wahlroos toimii UPM:n hallituksen johtajana, ja täten hänellä onkin suuri vaikutus UPM:n toimintaan. Esimerkiksi vuonna 2020 tehty päätös Kaipolan tehtaan sulkemisesta aiheutti laajaa yhteiskunnallista keskustelua, johon jopa pääministerimme lähti mukaan.

Osta osakkeita eTorossa – välityspalkkio 0€!

Osakkeiden ja muiden sijoitusvälineiden ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti suositulla eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri osakkeita, kuten myös hyödykkeitä, indeksejä sekä ETF:iä. Alla näet miten voit avata oman eToro-tilin muutamassa minuutissa.

etoro osakkeet

Huom! eTorossa voit ostaa osakkeita 0€ välityspalkkiolla. Sijoita kotimaisiin tai ulkomaisiin osakkeisiin. 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity hetipainiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla.

Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilillä, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten osakkeiden ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat siirtyä ostamaan osakkeita oikealla rahalla, tulee sinun vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria eli runsas 51 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta ensimmäiset osakkeesi 0€ välityspalkkiolla!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamasi osake eToron alustalta yläreunassa olevan haun avulla esim. Amazon tai Elisa. Kun löydät haluamasi osakkeen,  klikkaa Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseisen yhtiön osakkeita ostaa. Tämän jälkeen voit päättää käytätkö ostossa vipuvoimaa vai et. Jos et käytä vipuvoimaa, tarkoittaa tämä, että omistat ostamasi yhtiön osakkeet ja olet oikeutettu saamaan mm. osinkoa jos yhtiö sellaista jakaa. Jos päätät hyödyntää vipuvoimaa, silloin et omista kyseisen yhtiön osakkeita, vaan käyt CFD-kauppaa, jolloin voit hinnanerotussopimuksen avulla hyötyä osakkeen hinnanmuutoksesta. 

Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen osakkeesi (kauppa toteutuu pörssin ollessa auki).

Muista, että sijoittamiseen liittyy aina riskiä ja pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa  etoro.com/trading/fees

79 % piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa suoriin osakkeisiin ja myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Viputuotteet ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 79 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

UPM osakkeen ostaminen

UPM osakkeen ostaminen onnistuu joko oman pankin kautta, tai hyödyntämällä internetin osakevälittäjiä. Se mitä alustaa käyttää, riippuu myös siitä oletko uusi sijoittaja, vai onko sinulla jo osakesäästötili jollakin alustalla.

UPM osake ostaminen onnistuu esimerkiksi yllä esitellyn eToron kautta. eTorossa osakesijoittaminen on edullista, koska välityspalkkio suorissa osakkeissa on nolla euroa. Esimerkiksi Nordnetissä välityspalkkio on suomalaisissa osakkeissa 7-9€ / kauppa ja ulkomaisissa osakkeissa 15€ + valuutanvaihtokulu / kauppa. Nordnet toki voi sopia paremmin osta ja pidä -strategiaa hyödyntävälle ja eToro suosii enemmän aktiivista osakekauppaa käyvää sijoittajaa.

Huomioi, että ulkomaisia alustoja hyödyntäessä saatat joutua ilmoittamaan mahdollisista tuotoista tai tappioista itse verottajalle. Esimerkiksi eTorossa oma kaupankäyntihistoria on helposti ladattavissa ja toimitettavissa verottajalle.

UPM osake kurssikehitys

UPM osakehistoria ulottuu jo vuoden 2000 helmikuuhun. Jos olisit sijoittanut UPM osakkeeseen tuolloin, olisi sijoituksesi arvo 63 prosenttia plussalla. Lukijana olet kuitenkin hypännyt luultavammin UPM:n kelkkaan myöhemmin, tai pohdit ostavasi UPM osaketta vasta tulevaisuudessa, joten on tärkeää tarkastella miltä UPM Kymmene osake historia näyttää.

Viimeisen viiden vuoden aikana UPM kurssi on heitellyt paljon. Suurimmat pudotukset ovat olleet vuonna 2019, sekä 2020 koronan seurauksena. Yleisesti ottaen UPM kurssin trendi on nouseva, ja viimeisen viiden vuoden kurssikehitys on 44 prosenttia, ja kolmen vuoden aikainen kehitys 30 prosenttia. Vuoden 2022 alusta nähden artikkelin kirjoitushetkeen, vuoden 2022 lokakuuhun nähden UPM kurssi on noin 2 prosenttia plussalla. Kurssikehitystä tarkastellessa voikin huomata, että historiallisesti UPM on ollut hyvä pitkän aikavälin sijoituskohde.

Tietoa UPM osakkeesta

UPM osakkeen P/E-luku on 11,90 ja P/B-luku 1,41. UPM osakkeen molemmat P/E – ja P/B-luku ovat suhteellisen lähellä Helsingin pörssin keskimääräisiä lukuja. Suhteellisen keskiverto P/E-luku kielii siitä, että UPM:n ei odoteta kasvavan huimasti – toisaalta UPM osake ei olekaan kasvuosake.

UPM osake Beta-luku on 0.75, mikä onkin hyvin epätyypillistä sykliselle osakkeelle. Beta-luku kielii siis UPM:n tapauksessa enemmän siitä, että osakkeen kurssi vaihtelee vähemmän, kuin markkinat keskimäärin. UPM osakemäärä tällä hetkellä markkinoilla on yhteensä 533 735 699 osaketta, ja UPM markkina-arvo artikkelin kirjoitushetkellä on 18 286 miljoonaa euroa.

UPM osake tavoitehinta Inderesin analyysin mukaan olisi 38 euroa ja Yahoo finance on asettanut yhden vuoden päästä tavoitehinnaksi lähes saman 38,05 euroa. Nyt kirjoitushetkellä helmikuussa 2023 UPM osake hinta on n. 34 euroa. Hinta on vaihdellut viimeisen vuoden aikana 24 ja 35 euron välillä – täten siis 38 euron hintatavoite vuoden päähän voikin olla suhteellisen kunnianhimoinen.

UPM strategia ja taloudelliset tavoitteet

Yksi oleellisimmista osista UPM:n pitkän aikavälin strategiaa, on biofore, jonka tavoitteena on luoda asiakkaille fossiilisista raaka-aineista riippumatonta tulevaisuutta. Tällä hetkellä UPM:llä on rakenteilla biokemikaalijalostamo Leunassa, Saksassa, joka mahdollistaa siirtymän raaka-aineiden käytössä vastuullisempiin puupohjaisiin vaihtoehtoihin.

UPM:lla on myös tarkat taloudelliset tavoitteet, jotka tukevat sen strategiaa. UPM:lla on tavoitteenaan kasvattaa vertailukelpoista liikevoittoaan, mutta se ei ole määritellyt tiettyä lukua tähän. UPM:n tavoitteena on myös säilyttää sille ominainen vahva tase. Velkaantuneisuuspolitiikan suhteen UPM:n tavoitteena on, että nettovelan ja EBITDAn suhde on kaksinkertainen, tai pienempi. UPM:n pääoman tuottotavoite on 10 prosenttia, sisältäen konsernin rahoituksen, verotuksen ja pääomarakenteen.

UPM:llä on myös tuottotavoitteet liiketoiminta-alueittain. Kun tarkastelemme vuotta 2021, UPM:n liiketoiminta-alueissa oli selkeät menestyjät, ja vain yksi ryhmä jäi alle tavoitteen vuonna 2021. Esimerkiksi UPM Raflatac tuotto oli 20 prosenttia tavoitetta parempi, mutta UPM communication papers jäi 4 prosenttia alle tavoitteensa.

Vastuuvapaus: Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Ei koske shortattuja tai vivutettuja positioita. Muita maksuja voidaan soveltaa. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

UPM osinkopolitiikka

UPM:n tavoitteena on jakaa houkuttelevaa osinkoa sijoittajilleen, tarkemmin 30–40 prosenttia vuotuisesta liiketoiminnan rahavirrasta per osake. UPM osake osinko vuodelta 2021 oli 1.30 euroa, ja se on pysynyt samana vuosien 2018–2021 aikana. Vuoden 2022 osinko on 1,5 euroa ja osinko jaetaan keväällä. Vaikka tyypillisesti UPM on jakanut osinkoa sijoittajilleen, ei UPM osinkohistoria ole vahvimmasta päästä. UPM osinko onkin hyvin vahvasti riippuvainen yhtiön sen vuoden tuloksesta, ja esimerkiksi vuosien 2008–2010 aikana sen jakama osinko tippui monena vuonna putkeen jaetusta 0.75 eurosta 0.40 euroon.

UPM suurimmat osakkeenomistajat

Jos katsomme UPM omistajaryhmiä, suurimman osan, 66.94 prosenttia osakkeista, omistavat hallintarekisteröidyt omistajat. Toisiksi suurin ryhmä, 15.83 prosenttia omistajista, ovat kotitaloudet. Tämän jälkeen seuraavat yhtiöt suhteellisen tasaisin prosenttiosuuksin ovat julkisyhteisöt, ei voittoa tavoittelevat yhtiöt, rahoitus – ja vakuutuslaitokset, sekä muut yritykset. Ulkomaat omistavat 0.41 prosenttia UPM kymmene osake osuuksista.

Ylivoimaisesti suurin osakkeenomistaja on Skandinaviska Enskilda Banked Ab (publ) Helsingin sivukonttori, joka omistaa 55.88 prosenttia osakkeista. Seuraavaksi suurin omistaja on Citibank Europe, joka omistaa 7.26 prosenttia UPM osakkeista. Kolmanneksi suurin omistaja on Clearstream banking, jolla on hallussaan 2.41 prosenttia osakkeista. 20 suurimman omistajan listalla on myös esimerkiksi suomen suurimmat työ- ja eläkevakuutusyhtiöt, sekä muita pankkeja.

UPM kymmene yhtiön historia

UPM Kymmene yhtiön juuret ulottuvat jo 1870-luvulle, jolloin UPM:ään yhdistettyjen yhtiöiden ensimmäiset puuhiomot, paperitehtaat ja sahalaitokset aloittivat toimintansa. UPM:n selluntuotanto alkoi 1880-luvulla, ja paperin jalostus 1920-luvulla. Moni historiallisesti merkittävä metsäyhtiö on sulautunut vuosien mittaan nykyiseen UPM-konserniin. Kyseisiä yhtiöitä ovat esimerkiksi Kymi, Yhtyneet Paperitehtaat, Kaukas, Kajaani, Schauman, Rosenlew, Raf. Haarla ja Rauma-Repola. Nykyinen UPM-kymmene yhtiö aloitti toimintansa vuonna 1996.

UPM osake splittaus tapahtui vuonna 2003, kun hallitus päätti, että yhtä vanhaa osaketta kohden jaettiin yksi uusi osake. Syynä päätökselle oli, että hallitus päätti korottaa yhtiön osakepääomaa.

UPM tulevaisuus

UPM kymmene johto itse odottaa liikevoiton nousevan vuonna 2022 vuoteen 2021 nähden, ja tämän lisäksi liikevoiton odotetaan myös nousevan vuoden 2022 toisella puoliskolla verrattuna ensimmäiseen puoliskoon. Täten siis odotukset UPM:ää kohtaan ovatkin hyvin korkealla loppuvuodeksi 2022, ja UPM:n johto odottaa tältä vuodelta ennätyssuurta tulosta. Keskipitkällä aikavälillä yhtiö luottaa siihen, että sen kasvuhankkeet alkavat tuottaa tulosta. Pidemmällä aikavälillä yhtiön potentiaalia lisää biofore-strategia.

Metsäteollisuus on siitä vaikea toimiala, että esimerkiksi nykypäivänä paperin merkitys on laskenut digitalisaation myötä. Täten UPM:n tulevaisuuteen vaikuttaa suuresti se, miten yhtiö onnistuu muuttamaan liiketoimintojaan siten että ne vastaavat nykypäivän kysyntää. Menneisyydessä UPM on joutunut sulkemaan useita tuotantolaitoksia, jonka vuoksi työntekijöitä on lomautettu. Mikäli tehtaita joudutaan sulkemaan myös tulevaisuudessa, voi tämä kolhia UPM:n mainetta.

UPM toiminnassa positiivista kuitenkin on se, että se on hajautunut useammalle liiketoiminta-alueelle. Täten siis, mikäli yksi segmenteistä kärsii, voivat muut alueet tuottaa yhtiölle tulosta ja täten pitää UPM tuloksen positiivisena. Yhtiöllä on myös vahva tase, joka hieman tasoittaa sen riskejä.

UPM on myös tehnyt viime vuosina isoja investointeja, mikä voi tulla vaikuttamaan tulevaisuudessa positiivisesti tuottoihin, mikäli investoinnit tulevat tuomaan lisäarvoa yhtiön liiketoiminnalle.

UPM haasteet

Vaikka UPM 10 osake on perinteisesti koettu suhteellisen turvallisena sijoituskohteena sen suuren koon ja vakaan liiketoiminnan vuoksi, UPM:llä on paljon haasteita, joihin se joutuu vastaamaan tulevaisuudessa. Esimerkiksi koronapandemia on vaikuttanut negatiiviesti UPM:n liiketoimintaan syklisenä osakkeena. Monien UPM:n tuotteiden kysynnän nähtiin laskevan korona-aikana, ja esimerkiksi rajoitustoimet ovat vaikuttaneet mainontalähtöisen ja toimistopapereiden kysyntään.

Vientipainotteisena yhtiönä Venäjän sota voi tulla vaikuttamaan UPM:n toimintaan. Talouspakotteiden seurauksena UPM päätti keskeyttää toimitukset venäjälle, puun ostamisen venäjältä, sekä lakkautti Chudovon vaneritehtaan toiminnan.

Korona ja sota yhdessä ovat vaikuttaneet UPM:n tuotantoketjuihin, ja etenkin talouspakotteet venäjää kohtaan ovat nostaneet kustannuksia toimitusketjuissa. UPM:n tuotteiden valmistuksessa tärkeimmät tuotteet ovat puu, kuitu, kemikaalit, energia ja vesi. UPM on kärsinyt tähän mennessä tärkeimpien tuotantopanosten, esimerkiksi energian hinnan noususta. Pahimmassa tapauksessa hintojen vaikutus voi nostaa tuotantokustannuksia niin suuriksi, että se voi vaikuttaa yleiseen kannattavuuteen alalla. Positiivista kuitenkin oli, että vuoden 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla myyntihinnat nousivat kaikilla toimialoilla, ja ylittivät korkeampien kustannusten negatiivisen vaikutuksen.

 

Haasteita tarkemmin listattuna: 

Ympäristöhaasteet: Metsäteollisuusala on voimakkaasti kytköksissä ympäristöön, ja UPM:n on käytettävä resurssejaan vastatakseen ympäristöhaasteisiin, kuten esimerkiksi kestävään metsänhoitoon, hiilijalanjäljen pienentämiseen sekä ilmastonmuutokseen liittyviin asioihin.  

Markkinahaasteet: Koska UPM toimii maailmanlaajuisesti ympäri maailmaa, tulee sen kilpailla muiden suurten metsäteollisuusyhtiöiden kanssa. Markkinoiden epävarmuus ja epävakaus, kilpailun lisääntyminen sekä vaihteleva kysyntä vaikeuttavat liiketoimintaa. 

Digitalisaatiohaasteet: Teknologia kehittyy jatkuvasti ja UPM:n on pysyttävä ajan tasalla, jotta se voi vastata kilpailuun. Tämä voi olla haastavaa metsäteollisuusalan yhtiölle, koska toimialalla on perinteisiä tuotantomenetelmiä ja prosesseja. 

Henkilöstöhaasteet: Menestykseen ja kasvuun vaikuttaa myös vahvasti yhtiön henkilöstö. Tämän myötä osaaminen, sitoutuminen, kouluttautuminen ja työntekijöiden olosuhteet vaikuttavat yhtiön kehitykseen. 

Raaka-ainehaasteet:  Tuotantoprosessien yksi haaste on riittävä raaka-aineiden saanti ja myös raaka-aineiden hintamuutokset. UPM:n on jatkuvasti varmistettava, että yhtiöllä on riittävästi raaka-aineita nyt ja tulevaisuudessa. 

UPM osake keskustelu

UPM osakekohtaisia uutisia on hyvä seurata. Tämän myötä on hyvä ottaa UPM kymmene osake keskustelu seurantaan. Upm osake inderes on hyvä paikka aloittaa, sillä inderesin sivuilta löytyy kätevästi UPM osake suositus, tunnusluvut, kurssi, sekä keskustelualusta sijoittajille.

UPM osake Nordnet on hyvä ottaa seurantaan – olit sitten nordnet alustalla sijoittaja tai et. Nordnetissä pääset myös osaksi keskustelua hyödyntämällä shareville alustaa. Mikäli kuitenkin päätät liittyä UPM kymmene osake keskusteluun, kannattaa kommentointia lukea varauksella, sillä keskustelu osakkeeseen liittyen on anonyymia ja usein keskustelualustoilla jaetut mielipiteet ovat hyvin subjektiivisia.

UPM osake kauppalehti uutisointia on hyvä seurata, sillä kauppalehdestä löydät kätevästi suomalaisiin yhtiöihin liittyvät tämänhetkiset uutisoinnit – esimerkiksi liittyen yrityskauppoihin, tai muihin suuriin yhtiötä vaikuttaviin tekijöihin.

>> Opi lisää sijoittamisen tunnusluvuista

 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

5/5

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 79 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

UPM on suomalainen metsäteollisuusyhtiö, joka toimii laajalti ympäri maailmaa, ja on Suomen top 10 suurimman yhtiön listalla.

UPM osake on syklinen osake, joka jakaa sijoittajilleen osinkoa, ja on etenkin viime vuosina tuonut hyvin lisäarvoa sijoittajilleen kurssikasvun ansiosta.

Se, onko UPM osake juuri sinulle hyvä sijoituskohde riippuu sijoitustavoitteistasi – viime vuosina UPM kurssi on ollut kasvussa, ja yhtiö on jakanut joka vuosi osinkoa. UPM on yleisesti ottaen ollut hyvä pitkän aikavälin sijoituskohde.

UPM:llä on kunnianhimoinen kasvustrategia, jossa keskiössä on vastuullisuus. Yhtiön toimintaan liittyy kuitenkin myös paljon riskejä, jotka voivat hidastaa yhtiön kasvua.