Etusivu » Solana kryptovaluutta (SOL) – Kryptojen kärkisijoille noussut SOL-token

Solana kryptovaluutta (SOL) – Kryptojen kärkisijoille noussut SOL-token

Solana kryptovaluutta 2023

Solana kryptovaluutta on onnistunut nostamaan asemaansa nopeasti kryptomarkkinoilla kärkisijoille, ja sitä markkinoidaankin yhtenä nopeammista lohkoketjuista. Voisiko Solanalla olla potentiaalia nousta jopa yhtä suosituksi kryptovaluutaksi kuin Ethereum ja Bitcoin? 

Lukemalla alla olevan artikkelin tulet ymmärtämään paremmin mistä Solanassa on kyse, ja mihin Solana suosio perustuu.

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sisällysluettelo

Mikä on Solana?

Solana on neljännen sukupolven kryptovaluutta, joka pyrkii tuomaan ratkaisun lohkoketjujen tyypilliseen ongelmaan. Sen tavoitteena on luoda markkinoille nopeasti skaalautuva verkko, riskeeraamatta sen turvallisuutta tai hajautettavuutta. Solanan on luonut Anatoly Yakovenko, ja se on listattu kryptovaluuttapörssiin huhtikuussa 2020. Artikkelin kirjoitushetkellä Solana markkina-arvo on 11. suurin. Jokin aika sitten Solana paistatteli vielä sijalla 4.

Bloomberg listaa Solanan yhdeksi potentiaalisimmista kilpailijoista Ethereumille. Toki projekti on vasta hyvin alussa, mutta Solanan tähänastinen toiminta on ollut hyvin positiivista eikä suurempia takapakkeja ole näkynyt. Mutta miksi Solana sitten on niin ihmeellinen? No, esimerkiksi Ethereum ja Bitcoinin lohkoketjuissa on tietynlaisia rajoituksia, esimerkiksi skaalautuvuuden kanssa. Niiden lohkoketjut ovat huomattavasti hitaampia, sillä jotta transaktiot voidaan hyväksyä osaksi ketjua, tarvitaan tähän suostumus. Solanan perustaja kuitenkin onnistui kehittämään lohkoketjun, joka mahdollisesti voisi tuoda ratkaisun tähän ongelmaa.

Solana odotukset ovatkin hyvin korkealla, vaikka se onkin uusi alusta ja kryptovaluutta markkinoilla. Syynä tähän on juuri se, että Solana on luotu olemaan nopeasti skaalautuva, todella matalilla 0.00025 dollarin transaktiomaksuilla. Tämän lisäksi Solanan ekosysteemissä toimii lähes 400 projektia, joka kertoo siitä, että Solanalle on jo löytynyt ”oikeaa” käyttöä. 

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Kuvassa havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Solanan vuosi 2021

Solana kurssi on varmasti ylittänyt monien sijoittajien odotukset, sillä sen kasvu on ollut huimaa. Vuoden 2021 alussa, Solana hinta oli vain 1.59 dollaria. Tästä se nousi tasaisesti. Huhtikuussa yhden Solana tokenin arvo olikin jo yli 20 dollaria. Nousu ei kuitenkaan loppunut tähän, ja toukokuussa 2021 kryptomarkkinan käydessä kuumana Solana kurssi kävi 48 dollarissa – se siis onnistui enemmän kuin tuplaamaan hintansa vain kuukaudessa.

Kryptomarkkinan romahtaessa toukokuun loppupuolella myös Solanan kurssi laski hetkellisesti, ja kävi alhaisimmillaan 21 dollarissa. Siinä missä monen muun kryptovaluutan kurssi pysyi tasaisena koko kesän, eikä suuria laskuja tai nousuja nähty, on Solana poikkeus. Se onnistui nousemaan takaisin 40 dollarin tasolle kesäkuun alussa. Solana saikin kesällä extraboostia kryptomarkkinan toisesta trendistä: nimittäin NFT:eistä. Koko kesän sen kurssi vaihtelikin jossakin 26 ja 40 dollarin välissä, kunnes elokuussa 2021 se alkoi nousta uudestaan, ja teki uuden sen aikaisen hintahuippunsa 72 dollariin 17 elokuuta.

Nousu ei taaskaan loppunut tähän, vaan Solana jatkoi uusien hintahuippujen tekemistä. Elokuun viimeisenä päivänä sen kurssi nousi yli 100 dollarin, ja syyskuun 9. päivään mennessä Solana arvo olikin jo 210 dollaria – se siis tuplasi arvonsa vain 10 päivässä. Tämän jälkeen Solana kurssi kuitenkin laski hieman, mutta marraskuun 6. päivä se löi läpi uuden all time high -hintansa, joka on jopa 260.06 dollaria.

No, miltä sitten näyttää Solana hintaennuste 2021–2025? Solana hintaennuste näyttää olevan poikkeuksellisen positiivinen, vaikka toki mitä tahansa voi tapahtua. Moni kuitenkin odottaa sen hinnan nousevan entisestään. Hurjimpien hintaennusteiden mukaan Solana kurssi voisi hipoa jo vuoden 2022 lopulla 1200 dollaria, ja olla vuonna 2025, 7000 dollarin paikkeilla. Tämä on kuitenkin hyvin positiivinen ennuste, ja tarkoittaisi sitä, että Solanan tulisi kasvaa tuhansia prosentteja vuodessa, minkä lisäksi sen tulisi nostaa asemaansa kryptomarkkinoilla. Toisien ennusteiden mukaan Solana hinta voisi vuoden 2023 loppuun mennessä olla jossakin 460 dollarin paikkeilla.

Solanan oma SOL-token

Solanalla on oma SOL-token, joka on oleellinen osa Solanan alustan toimintaa. Solanaa käytetään transaktioiden maksussa. Transaktiomaksujen lisäksi SOL kryptovaluutta on oleellinen osa steikkaus prosessia. SOL-tokenin steikkaus poistaa myös tokeneita kierrosta. Tällä tarkoitetaan sitä, että Tokeneita on siis jatkuvasti vähemmän markkinoilla, mikä tekee siitä harvinaisemman – ja voikin vaikuttaa sen hintaan tulevaisuudessa. SOL-tokenien maksimimäärä markkinoilla on 539 miljoonaa, ja artikkelin kirjoitushetkellä tokeneita on kierrossa noin 376 miljoonaa.

Tämän lisäksi SOL-token on hallintotoken. Tällä tarkoitetaan sitä, että SOL-tokenia omistaessasi sinulla on oikeus käyttää ääntäsi sen verkossa tapahtuviin äänestyksiin esimerkiksi tulevaisuuden uusista kehityksistä. Sijoittaessasi et siis oikeastaan sijoita itse Solanaan, vaan SOL-tokeniin, jota voit sitten kryptovaluuttapörssissä vaihtaa muihin kryptovaluuttoihin.

Solanan teknologia – Solana kuuluu platform kategoriaan

Kryptovaluutat voidaan jakaa kolmeen eri ryhmään: valuuttoihin, alustoihin sekä tokeneihin. Valuuttaryhmään kuuluu esimerkiksi Bitcoin – kun taas alustaryhmän johtava tekijä on Ethereum. Solana kuuluu myös tähän alustaryhmään, ja se on suunniteltu toimimaan alustana hajautetuille sovelluksille. Solana toimiikin siis hyvin samankaltaisesti kuin Ethereum tai Cardano. Toisinsanottuna, Solana on molempia, kryptovaluutta ja alusta, jonka päällä voi käyttää sovelluksia.

Solana onkin hyvin uniikki juuri teknologiansa ansiosta. Vaikka Proof of History onkin puhutuin kaikista, on taustalla myös muita erikoisia innovaatioita, jotka mahdollistavat huiman transaktionopeuden. Solanan älysopimusympäristöä kutsutaan Sealeveliksi, ja sen päällä pystyy toimimaan kymmeniä tuhansia älysopimuksia samaan aikaan. Yleensä älysopimuksissa vain yksi sopimus voi kerrallaan muokata lohkoketjua. Tämän lisäksi esimerkiksi Turbine-protokolla mahdollistaa datan jakamisesta validaattorien välillä nopeampaa, ja toimii viestintäprotokollana ja sen avulla validaattorit voivat jakaa tietoa vertaisverkossa.

Gulf Streamin ansiosta taas Solana onnistuu mahdollistamaan yli 65 000 transaktiota sekunnissa, sillä se mahdollistaa transaktioiden vahvistamisen ennen kuin seuraava lohko on muodostettu. Solanalla on myös lukuisia muita toimijoita lohkoketjussaan, jonka vuoksi sen toimintaa voikin olla hankalaa ymmärtää. Muita teknologisia innovaatioita, joista saatat kuulla perehtyessäsi lisää Solanaan ovat esimerkiksi Tower BFT, Cloudbreak, Archievers sekä Pipelining.

Cardano

Cardano

$0.24

ADA -23.08%

Ethereum

Ethereum

$1,742.49

ETH -5.52%

Solana

Solana

$14.71

SOL -23.74%

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Solana louhinta

Solana hyödyntää Proof of Stake– konsensusta, eikä Proof of Workia, kuten esimerkiksi Bitcoin. Proof of Work-konsensusalgoritmi vaatii käyttöönsä tehokkaita tietokoneita ratkaistakseen vaikeita matemaattisia ongelmia, jotka sitten luovat uuden lohkon ketjuun. Tässä tapauksessa ylläpitotyöstä louhija saa louhintapalkkion, sekä transaktio maksun. Solanaa ei oikeastaan louhita ollenkaan, vaan steikataan. Olet saattanut kuulla steikkauksesta ennenkin puhuttaessa Ethereum 2.0 versiosta – joka otettiin käytettiin vuonna 2022.

Pääerona Proof of Work ja Proof of Stake louhinnassa on se, että Proof of Stakessa louhintalaitteet korvataan steikkauksella. Solana ei kuitenkaan hyödynnä vain Proof of Stake konsensusalgortimia, vaan yhdistelmää siitä ja Proof of History:stä.

Steikkauksella tarkoitetaan sitä, että lohkoketjun ylläpidosta vastaavat louhintalaitteiden sijasta validaattorit, jotka lukitsevat kryptovaluuttaa lohkoketjuun. Validaattoriksi pääsemisessä Solanan lohkoketjussa ei ole vaatimuksia: kuka vaan voi siis steikata Solanaa. Validaattorit ovat vastuussa kaikesta lohkoketjun toiminnalle välttämättömistä tehtävistä, kuten transaktioiden varmistuksesta, lohkojen muodostamisesta ja datan säilyttämisestä. Jokainen validaattori saa muodostaa lohkon neljä kertaa peräkkäin, ja näin tehtävää siis vuorotellaan. Validaattoreita palkitaan työstään SOL-tokeneilla.

Mikä sitten Proof of History konsensuksen tehtävä on? No, Bitcoinissa PoW konsensus toimii tietynlaisena “kellona” verkolle, ja sen ansiosta kaikki Bitcoin verkon nodet voivat vahvistaa transaktiot oikeassa järjestyksessä, ilman että niiden täytyy kommunikoida keskenään. Nimensä mukaisesti siis Proof of Historylla voidaan luoda historiallisen datan avulla todiste, että tietty transaktio tapahtui tiettyyn aikaan. Proof of Stake konsensuksessa tätä ei ole helppoa saavuttaa – ja siksi Solanan toiminnassa käytetäänkin Proof of Historya.

Kuluttaako Solana paljon energiaa?

Yksi viimeaikaisista suurimmista kritiikin aiheista kryptovaluuttoja kohtaan on niiden energiankulutus. Tämä usein kohdistetaan Bitcoiniin ja Proof of Work-malliin, sillä louhijoina toimivat tehokkaat tietokoneet, jotka käyttävät huimasti sähköä. Sen lisäksi että louhinta on hyvin epäekologista, ei se ole monellekaan mahdollista kalliin sähkölaskun seurauksena, joka vähentää hajautettavuutta.

Perinteisesti kuitenkin Proof of Stake mallista puhutaan positiiviseen sävyyn, ja sen pääetujen sanotaan olevan ratkaisu korkeaan sähkönkulutukseen ja verkon kapasiteetin rajoituksiin. Solana energiankulutus on siis huomattavasti matalampaa mitä esimerkiksi Bitcoinin, ja itsessään tämä voi tehdä siitä houkuttelevamman sijoituskohteen. Miten tämä on siis mahdollista? No käytännössä ainoa kulu mitä stakingin aloittaminen vaatii, on se mitä tokeneiden hankinta on maksanut, sillä sinun tulee lukita ne ketjuun.

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Solana historia

Vaikka tosiaan Solana on listautunut kryptovaluuttapörssiin 2020 keväällä, ulottuu Solana historia paljon pidemmälle. Vuonna 2017 sen perustaja Anatoly Yakovenko julkaisi luonnoksen whitepaperista, joka sisälsi yksityiskohtia Proof of History – konsensusalgoritmista. Anatoly sittemmin tiimiytyi Greg Fitzgeraldin kanssa, ja he yhdessä päätyivät testaamaan PoH:in toimintaa – ja tämän seurauksena syntyi Solanan virallinen whitepaper helmikuussa 2018. Anatoly palkkasi Fitzgeraldin, sekä muutaman muun ja perusti Solana Labs yhtiön. Tällä hetkellä yhtiössä työskentelee esimerkiksi entisiä Applen, Intelin, Googlen ja Twitterin työntekijöitä.

Solana Labs alkoi keräämään varoja perustaakseen Solana lohkoketjun. Huhtikuun 2018 ja kesäkuun 2019 välillä he onnistuivat keräämään hieman yli 20 miljoonaa dollaria erilaisten yksityisten tokeneiden myynnin kautta. Maaliskuussa 2020 järjestettiin Solana ICO, jolloin rahoitusta kerättiin 1.76 miljoonaa dollaria. Tämän lisäksi kesäkuussa 2020 perustettiin Solana Foundation, jonka tarkoituksena on houkutella rahoitusta ja osallistua projektin kehittämiseen. SOL tokenia pystyi treidaamaan kryptopörssissä huhtikuun 2020 alusta alkaen.

solana kryptovaluutta

Solana lompakko – tarvitsenko erillisen kryptolompakon?

Tarvitset Solanan säilyttämiseen kryptolompakkoa. Tähän on kuitenkin monia eri vaihtoehtoja, joista voit valita itsellesi sopivamman oman sijoitusstrategiasi ja tavoitteidesi mukaan.

Usein kryptovaluuttapörssit tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden säilyttää tokeneitaan alustoillaan. Hyvä puoli tässä on se, että mikäli haluat vaihtaa, tokenisi nopeasti toisiin, tai likvidisoida ne fiat-rahaksi, sinun ei tarvitse siirtää niitä pörssiin vaan ne ovat jo siellä. Huono puoli kryptovaluuttapörssien lompakoissa säilyttämisessä on kuitenkin se, että niihin voidaan hakkeroitua (nykyään harvinaista) ja täten voikin olla riskialtista säilyttää etenkin suuria summia tokeneita täällä.

Jos suunnitelmissasi on sijoittaa Solanaan pitkällä aikavälillä, tai suurempi summa kannattaakin siis harkita toisenlaisen lompakon hankintaa. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi desktop tai hardware-lompakko. Desktop-lompakko voi olla esimerkiksi appi, jonka lataat puhelimeesi tai tietokoneellesi. Solanaa tukevia desktop-lompakoita ovat esimerkiksi Exodus, Trustwallet sekä Zelcore. Hardware lompakolla tarkoitetaan muistitikun kaltaista, fyysistä, tikkua, jolla kryptovaluutat ovat. Solanaa tukevia hardware-lompakoita ovat Ledger Nano S ja Nano X. Etenkin hardware-lompakko on turvallinen tapa säilyttää tokeneitasi.

Solana uutiset – pysy ajantasalla

Perinteisesti kryptomarkkinoilla uutiset vaikuttavat paljon kursseihin, ja näitä onkin hyvä seurata pysyäksesi ajantasalla siitä mitä markkinoilla tapahtuu.

Solanan virallisen twitter kanavan löydät täältä. Sieltä pääset seuraamaan kätevästi tietoa uusista päivityksistä Solanan toimintaa koskien – tämä sivu onkin Solana kryptovaluutan tiimin ylläpitämä, joten usein täällä ei niinkään löydy ”kyseenalaistavaa” tietoa, vaan lähinnä markkinoidaan Solanaa.

Solana reddit kanavalta taas löydät hieman enemmän eriäviä mielipiteitä sekä keskustelua, sillä kanavalle kirjoittavat yksityishenkilöt. Kanavaa on kuitenkin hyvä pitää sijoittajana silmällä, sillä mikäli tarkastelemme menneisyyttä, monen krypton hintakehitykseen on vaikuttanut juuri Reddit kanavalla pump & dump – kaltaiset päivitykset. On kuitenkin hyvä seurata Redditiä tietynlaisella varovaisuudella, ja perustaa ostot – ja myynnit oman tutkimuksen varaan. Täältä myös usein löytyy apua, jos Solanan käytössä tai steikkauksessa ilmenee jotain ongelmia.

Solana keskustelu löytyy myös lukuisilta muilta kanavilta. Esimerkiksi Facebookissa olevasta Bitcoin ja kryptovaluutat -ryhmästä löytyy muutama keskustelun aloitus suomeksi Solanasta – ja sieltä pääsetkin lukemaan kätevästi suomalaisten sijoittajien mielipiteitä kyseisestä valuutasta.

Solana verotus

Solanaa omistaessasi sinua verotetaan samalla tavalla kuin yleisestikin kryptovaluuttoja tai osakkeita omistaessasi. Vero, jota maksat on pääomatuloveroa ja se on 30 prosenttia alle 30 000 euron arvoisista omistuksista, ja 34 prosenttia 30 000 euron ylittävistä omistuksista. Veroa maksat aina myydessäsi omistukset pois tai jos vaihdat kryptovaluutan johonkin toiseen kryptoon. Jos haluat myydä vain osan omistuksistasi pois, käytetään tässä FiFo-periaatetta – eli first in, first out.

Esimerkiksi ostat Solanaa 5000 euron edestä vuoden alussa. Kuuden kuukauden päästä haluat myydä sijoituksesi pois, sillä niiden arvo on noussut 7000 euroon. Otathan huomioon, että myyntivoittoa laskiessasi siitä aina vähennetään ostohinta ja muut kulut. Eli tässä tapauksessa 7000€ – 5000€= 2000 euroa, ja siitä veron määrä on 30% eli 600 euroa.

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Solana on uudenlainen hajautettu lohkoketjualusta, joka mahdollistaa markkinoiden nopeimmat transaktiot kilpailukykyisillä hinnoilla. Solanaa on kuvailtu Ethereumin pahimmaksi haastajaksi.

Solana toimii Proof of Stake ja Proof of History konsensusten avulla. Se muodostaa uuden lohkon alle puolessa sekunnissa ja sillä voidaan tehdä 65 000 transaktiota sekunnissa.

Solanaa voi ostaa useimmista kryptopörsseistä ja lisäksi voit käydä Solanalla CFD-kauppaa Plus500 alustalla

Solana voi olla potentiaalinen sijoituskohde sen teknologisten ominaisuuksiensa vuoksi, ja sen kurssi onkin noussut huimasti vuoden 2021 aikana. Solana voikin siis olla hyvä pitkän aikavälin sijoituskohde.

Solana ostaminen on helppoa, sinun tulee vain luoda tili valitsemaasi kryptovaluuttapörssiin, ja tallettaa alustalle rahaa – tämän jälkeen olet valmis ostamaan Solanaa.