Etusivu » Wärtsilä osake 2023 – Merenkulku kohti hiilineutraaliutta!

Wärtsilä osake 2023 – Merenkulku kohti hiilineutraaliutta!

Wärtsilä osake 2023 (WRT1V)

Wärtsilä osake on ollut laskussa jo pidemmän aikaa, ja viime vuoden lopulla julkaistu Wärtsilä osavuosikatsaus onkin puhuttanut sijoittajia. Wärtsilän tilauskertymä kasvoi (Q3 2022) 36 prosenttia ja liikevaihto 30 prosenttia, mutta osake ei silti tunnu ottavan tuulta purjeisiin. Onkin mielenkiintoista seurata, mihin suuntaan Wärtsilä osake kehittyy tulevien kuukausien aikana – lukemalla artikkelin tuletkin varmasti oppimaan paljon yhtiöstä, ja sen osakekurssista.

Vastuuvapaus: Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Ei koske shortattuja tai vivutettuja positioita. Muita maksuja voidaan soveltaa. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Sisällysluettelo

Wärtsilän osake 2022-2023

Wärtsilä kurssi ulottuu jo pitkälle vuoteen 2000, mutta sijoittajalle olennaisinta tietoa on luultavammin Wärtsilä osakkeen viimeisimpien vuosien kehitys. Jos katsomme vuoden 2022 aikaista kehitystä, Wärtsilä osake laski vuoden 2022 alusta noin 40 prosenttia. Viimeisen viiden vuoden aikana on osake tullut jopa 60 prosenttia alas. Wärtsilä osakkeella meni hurjaa vauhtia vuosien 2016 ja 2018 välillä, ja Wärtsilä osake hinta olikin huipuissaan vuoden 2017 aikana. Siinä missä hinta oli parhaimmillaan noin 20 euroa, on osakkeen hinta käynyt maksimissaan hieman yli 10 euron viimeisinä vuosina. Vuoteen 2023 Wärtsilän osake on lähtenyt nousujohteisesti. 

Mikä on Wärtsilä? Mitä Wärtsilä tekee?

Wärtsilä on suomalainen konepajateollisuuden pörssiyhtiö, joka toimittaa esimerkiksi laivamoottoreita, -koneistoja, sekä öljy-, kaasu- ja monipolttoainemoottoreihin perustuvia voimalaitoksia. Wärtsilä itse kutsuu itseään kansainvälisesti johtavaksi innovatiivisen teknologian ja elinkaariratkaisujen toimittajaksi merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Wärtsilällä on toimintaa noin 70 maassa, mutta yhtiön suurimmat tuotantoyksiköt ovat Vaasassa, ja Italiassa Triestessä. Wärtsilän toimitusjohtajana on toiminut vuodesta 2021 lähtien ruotsalainen Håkan Agnevall.

Wärtsilällä on pitkä historia, ja sen juuret ulottuvat vuoteen 1834, kun Tohmajärven Värtsilän kylään perustettiin Saha, jonka rinnalle rakennutettiin Wärtsilän rautaruukki. Etenkin alkuaikoina Wärtsilän toiminta oli taloudellisesti kannattavaa, ja yhtiön toiminta vain parani ensimmäisen maailmansodan aikana Venäjän sotatarvike tilausten ansiosta. Yhtiön toiminta kärsi kuitenkin 1920 – ja 1930 – luvuilla, jolloin yhtiö oli jopa konkurssin partaalla.

Yhtiö onnistuttiin kuitenkin nostamaan konkurssin partaalta suuryritykseksi, ja sen merkittävä rooli sotakorvausteollisuudessa jatkui. Sotakorvausten jälkeen yhtiö alkoi saamaan laivanrakennustilauksia muualtakin, kuin Neuvostoliitosta. Yhtiö oli 1950 – ja 1960-lukujen aikana monialayritys, ja konserniin kuului myös esimerkiksi Arabian posliinitehdas, Abloy, sekä paperikonetehdas Järvenpäässä.

1980-luvulla telakkateollisuus oli kriisissä Aasiasta tulleen kilpailun vuoksi, jolloin Wärtsilä oli monien seurausten jälkeen taas lähellä konkurssia. Vuosien aikana Wärtsilä on tuottanut erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi Dieseliä – nyt kuitenkin yhtiön toiminnan pääpainona on erilaisten koneistojen valmistus.

Tänä päivänä Wärtsilän toiminta jaetaan neljään eri liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat jaettu laitteisiin ja palveluihin. Palveluilla tarkoitetaan Wärtsilän huoltoverkostoa, joka tarjoaa asiakkailleen varaosia ja kenttähuoltoa.

Wärtsilän liiketoiminta on jaettu neljään tarkempaan ryhmään. Ensimmäinen tarkasteltavista liiketoimintaryhmistä on Wärtsilä Marine Power, jonka tavoitteena on johtaa meriteollisuutta kohti hiilineutraalia ja kestävää tulevaisuutta. Tämä liiketoiminta-alue tarjoaa kuluttajille moottoreita, propulsiojärjestelmiä, hybriditeknologioita ja integroituja voimansiirtojärjestelmiä. Toinen ryhmä on Wärtsilä Marine systems, joka tukee asiakkaitaan toimittamalla korkealaatuisia tuotteita ja elinkaari palveluita liittyen kaasun arvoketjuun, pakokaasujen käsittelylaitteistoihin ja akselistoon.

Toiset kaksi ryhmää on Wärtsilä Voyage ja Wärtsilä Energy. Wärtsilä Voyage keskittyy enemmän dataa ja tekoälyä, ja toimittaa reaaliaikaista tietoa laivojen toiminnasta ja energian käytöstä tehokkuuden parantamiseksi, ja päästöjen vähentämiseksi. Wärtsilä Energy taas on ryhmä, joka pyrkii johtamaan muutosta kohti tulevaisuutta, jossa sähkö tuotetaan kokonaisuudessaan uusiutuvalla energialla. Tällaisia tekijöitä ovat esimerkiksi nykyisillä ja tulevaisuuden polttoaineilla toimivat sähköjärjestelmää tasapainottavat voimalaitokset, hybridiratkaisut sekä energian varastointi- ja optimointiteknologia, mukaan lukien GEMS-energianhallintajärjestelmä.

Mistä Wärtsilän liikevaihto koostuu?

Wärtsilä liikevaihto oli vuoden 2022 kolmannelta vuosineljännekseltä 732 miljoonaa euroa, joka on 27 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna samana kauden aikana. Wärtsilän liikevaihto tammikuusta syyskuuhun 2022 on ollut yhteensä 4072 miljoonaa euroa.

Vuoden 2022 kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana palvelut ovat muodostaneet 49 prosenttia liikevaihdosta, siinä missä laitteet muodostivat 51 prosenttia. Kun tarkastelemme liiketoimintaryhmiä, suurimman osan, jopa 49 prosenttia vuoden 2022 kolmannen vuosineljänneksen tuloksesta muodosti Energy-sektori. Koko vuodelta 2021, Energy oli yhdessä Marine Power – ryhmän kanssa suurimmat ryhmät Wärtsilän liikevaihdon muodostamisessa.

Toisiksi suurimman osan, eli 32 prosenttia, vuoden 2022 kolmannen vuosineljänneksen liikevaihdon muodostajista on Wärtsilä Marine Power, jonka osuus liikevaihdosta onkin siis laskenut hieman verrattuna vuoteen 2021. Marine Systems muodosti 13 prosenttia liikevaihdosta, ja Voyage 4 prosenttia. Loput 2 prosenttia liikevaihdosta muodosti Portfolio Business.

Maantieteellisesti katsottuna liikevaihto on jakautunut suhteellisen tasaisesti eri maanosien välille: Eurooppa muodostaa 33 prosenttia liikevaihdosta, Aasia 31 prosenttia, Amerikka 27 prosenttia, ja muiden alueiden osuus on 9 prosenttia.

Wärtsilä sijoituskohteena

Wärtsilä osake sijoituskohteena on syklinen osake. Syklisellä osakkeella tarkoitetaan sitä, että osake on keskimääräistä herkempi suhdanteiden muutoksille. Teollisuusosakkeet mielletään usein syklisiksi, mutta Wärtsilä ei kuitenkaan ole kaikista syklisimmästä päästä. Wärtsilä osake beta luku on 1.13. Beta-luvun ollessa tasan yksi, osakkeen tuotto muuttuu keskimäärin samaa tahtia kuin markkinoiden keskimääräinen tuotto – täten voidaan sanoa, että Wärtsilän tuotto on hyvin lähellä markkinoiden keskimääräistä tuottoa, mutta vaihtelee hieman enemmän suhdanteiden mukaan.

Viimeisten vuosien aikana Wärtsilä osake ei ole ollut tuottoisin sijoituskohde. Yksi suurimmista mahdollisuuksista yhtiölle parantaa toimintaansa on kuitenkin muuttuva lainsäädännöllinen ympäristö: Edelläkävijäasema merenkulku- ja energia-alan teknologian kehityksessä ja hiilineutraalius pyrkimyksissä on Wärtsilälle merkittävä mahdollisuus.

Syklisenä sijoituskohteena Wärtsilässä on omat riskinsä: kuten huomaat sen kurssikehityksestä, se on voinut vaikuttaa todella hyvältä sijoituskohteelta viisi vuotta sitten, siinä missä yhtiöllä ei tällä hetkellä mene yhtä vahvasti. Täten siis Wärtsilä osakesijoittajana on tärkeää osata arvioida yhtiön tulevaisuuden kehittymismahdollisuuksia, ja tiedostaa yhtiön toimintaan liittyvät riskit. Wärtsilä sijoittajat ovat kuitenkin tällä hetkellä hankalassa tilanteessa, sillä yhtiöllä on paljon potentiaalia, mutta sen toimintaan sisältyy myös paljon riskejä.

Osta osakkeita eTorossa – välityspalkkio 0€!

Osakkeiden ja muiden sijoitusvälineiden ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti suositulla eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri osakkeita, kuten myös hyödykkeitä, indeksejä sekä ETF:iä. Alla näet miten voit avata oman eToro-tilin muutamassa minuutissa.

etoro osakkeet

Huom! eTorossa voit ostaa osakkeita 0€ välityspalkkiolla. Sijoita kotimaisiin tai ulkomaisiin osakkeisiin. 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity hetipainiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla.

Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilillä, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten osakkeiden ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat siirtyä ostamaan osakkeita oikealla rahalla, tulee sinun vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria eli runsas 51 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta ensimmäiset osakkeesi 0€ välityspalkkiolla!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamasi osake eToron alustalta yläreunassa olevan haun avulla esim. Amazon tai Elisa. Kun löydät haluamasi osakkeen,  klikkaa Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseisen yhtiön osakkeita ostaa. Tämän jälkeen voit päättää käytätkö ostossa vipuvoimaa vai et. Jos et käytä vipuvoimaa, tarkoittaa tämä, että omistat ostamasi yhtiön osakkeet ja olet oikeutettu saamaan mm. osinkoa jos yhtiö sellaista jakaa. Jos päätät hyödyntää vipuvoimaa, silloin et omista kyseisen yhtiön osakkeita, vaan käyt CFD-kauppaa, jolloin voit hinnanerotussopimuksen avulla hyötyä osakkeen hinnanmuutoksesta. 

Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen osakkeesi (kauppa toteutuu pörssin ollessa auki).

Muista, että sijoittamiseen liittyy aina riskiä ja pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa  etoro.com/trading/fees

79 % piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa suoriin osakkeisiin ja myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Viputuotteet ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 79 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Tietoa Wärtsilän osakkeesta

Wärtsilä osake on listattu Nasqad Helsingissä, ja se on ollut listautuneena jo vuodesta 2000. Wärtsilän P/B-luku on 1.80, joka onkin oikeastaan sama, kuin Helsingin pörssin pitkän aikavälin keskimääräinen luku. Toisinaan korkean P/B-luvun osakkeita kutsutaan kalliiksi, mutta mikäli ROE-lukema on P/B-luvun kanssa korkealla, ei korkea P/B-luku tarkoita sitä, että osake olisi huono sijoituskohde. Wärtsilän ROE on kuitenkin ollut viimeisten vuosien aikana 16 ja 6 prosentin välillä, ja usein 20 prosentin ROE on tavoiteltava prosentti. P/B-luku on hyvä mittari esimerkiksi teollisuusalalla, jossa yhtiöillä on usein omaa pääomaa.

Wärtsilä P/E-luku on 13.5. Helsingin pörssin keskimääräinen P/E-luku on 16, ja usein kasvuyhtiöille sallitaan korkeampi P/E-luku, siinä missä matala P/E-luku on tyypillinen teollisuusalan osakkeille.  Wärtsilän osakkeen alltime high hinta on 20.77 euroa vuodelta 2017, ja kaikista matalin hinta on 1.02 euroa vuodelta 2003. Wärtsilä markkina-arvo on 4187 miljoonaa euroa.

Wärtsilä osake on osana useita vastuullisuusindekseitä, esimerkiksi Dow Jones Sustainability Indices (DJSI), FTSE4Good Index Series, Ethibel Sustainability Index (ESI) Excellence Europe, MSCI ACWI ESG Leaders Index, S&P Europe 350 ESG Index, ECPI ESG Indices, OMX GES Sustainability Finland Index ja STOXX Global ESG Leaders Index. Useimmiten tämän kaltaisiin indekseihin sisällytetään yhtiöitä, jotka ovat johtavia kestävän kehityksen alallaan tai toiminta-alueellaan.

>> Opi lisää osakesijoittamisen tunnusluvuista 

Wärtsilä osake-ennuste

Wärtsilä itse ennakoi kysyntäympäristön olevan vuonna 2022 hieman heikompi kuin edeltävänä vuonna 2021, mutta kokonaisuudessaan vuodelta 2022 odotettiin hieman parempaa tulosta, kuin vuodelta 2021. 

Wärtsilä osake tavoitehinta Inderesin mukaan on 9.00 euroa, ja osakkeelle on annettu ostosuositus. Myös MarketWatchin mukaan Wärtsilä osake on ansainnut ostosuosituksen. Erilaiset osakeanalyysit ovat hyvin suuntaa antavia, mutta on tärkeää tehdä myös oma tutkimus osakkeesta ennen sen ostamista.

Wärtsilä osake-ennuste riippuu hyvin vahvasti yhtiön tulevaisuudennäkymistä. Vaikka yhtiö itse ennustaa parempaa tulosta, voivat erilaiset makrotalouden tapahtumat tulla vaikuttamaan Wärtsilän toimintaan. Venäjän hyökkäys Ukrainaan, inflaatio sekä Kiinan talouden heikko kehitys tulevat luultavasti vaikuttamaan yhtiön markkinanäkymiin. Etenkin metallin nousseet hinnat voivat tulla jatkossa vaikuttamaan negatiivisesti yhtiön tuotteiden kysyntään. Tämän lisäksi etenkin noussut öljyn noussut hinta lisää toimituskustannuksia merenkulkualalla.

Wärtsilän kurssi on ollut laskussa viimeisten vuosien aikana, sillä yhtiön kasvu on ollut odotettua heikompaa. Vaikka yhtiölle on nyt annettu lukuisia ostosuosituksia, osa niistä pohjautuu Wärtsilän hieman parempaan tuloksentekokykyyn vuonna 2022. Täten siis Wärtsilään sijoittajana on hyvä pohtia, näkeekö yhtiöllä tulevaisuutta.

Wärtsilä suurimmat osakkeenomistajat

Jos tarkastelemme Wärtsilän osakkeenomistajia ryhmittäin, ovat hallintarekisteröidyt osakkeet suurin osa osakkeenomistajista lähes 32 prosentilla. Toisiksi suurimman osan, 24 prosenttia Wärtsilän osakkeista omistavat kotitaloudet. Ulkomaisia omistajia Wärtsilällä on 18 prosenttia, ja julkisyhteisöiden omistuksien osuus on 11 prosenttia. Voittoa tavoittelemattomat yhteisöt omistavat Wärtsilän osakkeista 7 prosenttia, rahoitus- ja vakuutuslaitokset 4 prosenttia, sekä yritykset 4 prosenttia.

Jos katsomme yksittäisiä osakkeenomistajia, on Invaw Invest AB suurin omistaja 17.7 prosentin omistuksilla. Seuraavaksi suurimmat omistajat ovat työeläkevakuutusyhtiö Varma, eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, sekä työeläkevakuutusyhtiö Elo. Suurimman 50 yksittäisen sijoittajan joukkoon kuuluu niin sijoitus – ja eläkerahastoita, kuin yksityishenkilöitäkin. Yhtiöllä itsellään on hallussa 0.29 prosenttia osakkeista.

Wärtsilä strategia ja taloudelliset tavoitteet

Wärtsilän strategian keskiössä on auttaa merenkulkua etenemään ennennäkemättömän nopeasti kohti hiilineutraaliutta, sekä siirtää energiantuotanto 100 prosenttisesti uusiutuvaan energiaan. Wärtsilän päämääränä on kehittää kestävää yhteiskuntaa teknologia – ja palveluinnovaatioiden avulla. Wärtsilän strategian pohjalla on kaksi teemaa: muutos ja suorituskyky.

Muutoksella tarkoitetaan sitä, että hiilineutraaliuteen pyrkiminen luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia, joista Wärtsilä pyrkii hyötymään. Wärtsilä pyrkii tuomaan uniikkeja ratkaisuja hiilineutraaliin energiaan tuotantoon pyrkiessä. Mikäli yhtiö onnistuu toteuttamaan tämän osan strategiastaan onnistuneesti, voi sillä olla hyvät edellytykset menestyä tulevaisuudessa, ja jopa nousta markkinoiden johtajaksi.

Suorituskyky strategisena keskipisteenään Wärtsilä pyrkii hyödyntämään markkinoiden muuttumista omassa kasvussaan. Yhtiö pyrkii olemaan kolmen kärjessä maailmanmarkkinoilla, ja sitoutumaan taloudellisten tavoitteiden saavuttamiseen.

Konkreettisena tavoitteenaan Wärtsilällä on kaksi eri ryhmää; taloudelliset – ja set for 30 – tavoitteet. Wärtsilän taloudellisina tavoitteina on 5 prosentin vuosittainen orgaaninen kasvu, sekä 12 prosentin liikevoittomarginaali. Set for 30 – hiilineutraaliustavoitteina yhtiöllä on oman toiminnan hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä, sekä hiilettömien polttoaineiden tuotevalikoima, joka on valmis vuoteen 2030 mennessä.

Wärtsilä osinkopolitiikka

Wärtsilän tavoitteena on jakaa vähintään 50 prosenttia osakekohtaisesta tuloksesta osinkona yli suhdannesyklin. Wärtsilä osinko vuodelta 2021 oli 0.24 euroa per osake. Osinko maksettiin Wärtsilä sijoittajille kahdessa osassa vuonna 2022 – ensimmäinen osa, 0.12 euroa maaliskuussa, ja toinen osa lokakuussa. Wärtsilän osinkotuottoprosentti on 3.40.

Wärtsilä osinkohistoria on vaihteleva, ja vaikka se onkin jakanut osinkoa sijoittajilleen, on osingon suuruus vaihdellut. Esimerkiksi vuonna 2019 Wärtsilän osinkotuottoprosentti oli 4.87, joka on hyvin suuri verrattuna viimeisen kahden vuoden osinkotuottoon. Jos katsomme Wärtsilän maksaman osingon määrää, on se ollut jopa yli 1.38 euroa, verrattuna vuosiin 2019–2022, jolloin Osinko on parhaimmillaan ollut vain 48 senttiä.

Wärtsilä ja vastuullisuus

Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat avainasemassa Wärtsilän toiminnassa, ja yhtiö pyrkii auttamaan merenkulkua ja energia-alaa kohti hiilineutraalia toimintaa. Kuten jo aikaisemmin mainitsimmekin, vastuullisuus on olennainen osa Wärtsilän strategiaa kokonaisuudessaan. Teknologiansa ansiosta yhtiöllä on hyvät valmiudet edesauttavat asiakkaitaan hiilineutraaliuden tavoittelussa, sekä varautua uusiin lainsäädännöllisiin vaatimuksiin.

Vastuullisuus on yksi tulevaisuuden megatrendeistä, ja moni sijoittaja onkin alkanut pohtimaan, mikäli voisi tavoitella tuottoa vastuullisilla sijoituskohteilla. Se, että Wärtsilä on varautunut kaupankäyntiympäristön muuttumiseen ja sääntelyyn voi olla yhtiölle suuri etu tulevaisuudessa.

Ympäristökohtaisten tavoitteiden lisäksi Wärtsilä on tarkentanut tavoitteitaan myös muilla ESG-sektorin alueilla. Yhtiö pyrkii esimerkiksi tavoitteeseen nollasta työtapaturmasta, sekä saavuttamaan yli 80 prosentin työntekijöiden sitoutuneisuusindeksin, ja saavuttamaan miesten ja naisten palkkatasa-arvotavoitteen. Wärtsilä edistää useita ryhmiä YK:n kestävän kehityksen tavoitteista.

Wärtsilä osake keskustelu

Olit sitten Wärtsilä sijoittaja, tai kiinnostunut yhtiöstä sijoituskohteena, kannattaa Wärtsilä osake keskustelu ottaa seurantaan. Etenkin Wärtsilä osakeuutiset on tärkeä tiedonlähde sijoittajalle. Tämän lisäksi Wärtsilän toimintaan toki vaikuttavat myös erilaiset maailmantaloudelliset tekijät, joten sijoittajan on hyvä olla perillä yleisesti ottaen siitä mitä tapahtuu.

Myös Wärtsilä Inderes kannattaa ottaa seurantaan. Inderesistä löydät Wärtsilä osake tavoitehinnan, osakeanalyysin, sekä muuta olennaista tietoa sijoittajalle. Voit myös käydä Inderesissä keskustelua Wärtsilä osakkeesta muiden sijoittajien kanssa.

Wärtsilä sijoittajan kannattaa myös käydä läpi viimeisimmät osavuosikatsaukset tai vuosiraportit, sillä näistä saa hyvän yleiskuvan siitä, miten yhtiöllä menee. Näistä löytää myös kätevästi tiivistettynä viimeisimmät taloudelliset tiedot.

 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

5/5

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 79 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Wärtsilä on suomalainen konepajateollisuusyhtiö, joka tuottaa laivojen moottoreita sekä niihin tarvittavaa koneistoa ja palveluita. Vastuullisuus on olennainen osa Wärtsilän tulevaisuutta, ja yhtiö pyrkiikin viemään merenkulkua ja energia-alaa kohti hiilineutraaliutta.  

Vaikka Wärtsilän osakekurssi on ollut laskussa viimeisinä vuosina, voi yhtiö olla hyvä sijoituskohde pidemmällä aikavälillä. Wärtsilä osake on kuitenkin syklinen osake, joten tämä kannattaa ottaa huomioon yhtiöön sijoittaessa. Wärtsilä sijoittajan onkin tärkeää osata arvioida yhtiön mahdollisia riskejä sekä mahdollisuuksia tulevaisuuden kaupankäyntiympäristössä.

Wärtsilä panostaa hyvin paljon vastuulliseen toimintaan, joten sillä voi olla hyvä asema tulevaisuudessa vastuullisena yhtiönä. Wärtsilän toimintaan sisältyy myös paljon riskejä, ja esimerkiksi erilaiset maailmantaloudelliset tapahtumat voivat tulla vaikuttamaan yhtiön tuotteiden ja palveluiden kysyntään lähivuosina negatiivisesti.

Vaikka Wärtsilä ei ole yksi Helsingin pörssin parhaimmista osinkoyhtiöistä osinkotuottoprosenttia tarkastellen, se pyrkii jakamaan sijoittajilleen osinkoa. Wärtsilän osinkotavoitteena on jakaa vähintään 50 prosenttia osakekohtaisesta tuloksesta osinkona.