Etusivu » Parhaiten tuottaneet kryptovaluutat 2022

Parhaiten tuottaneet kryptovaluutat 2022

Mitkä olivat parhaiten tuottaneet kryptovaluutat vuonna 2021? Millaisia tuottoja olisi voinut saada aikaan jos olisi alkuvuonna 2021 sijoittanut näihin kohteisiin?

Sijoittamisessa on pohjimmiltaan kyse ajoituksesta, analysoinnista, panostamisesta ja voittojen käärimisestä myyntitilanteessa. Näin vuoden 2022 alussa on hyvä katsoa taaksepäin ja miettiä, millaisia liikkeitä olisi voinut viime vuonna tehdä, jotta voisi nyt uuden vuoden tullessa kääriytyä lämpimiin ajatuksiin nousseista kursseista ja sijoitetulle pääomalle saadusta vastineesta. Lue alta lisää!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sisällysluettelo

Globaalit liikkeet näkyvät sinunkin kryptolompakossasi

Suomalaisen kryptosijoittajan kannattaakin pitää ajatuksensa kansainvälisinä sjoituspäätöksiä tehdessään. Globaaleilla markkinoilla tulee huomioida erityisesti Aasiassa tapahtuvat liikkeet, sillä näiden valtioiden monimiljoonaiset väestöt pystyvät kulutustottumuksillaan määrittämään sitä, mitkä kryptoteknologiat nousevat suosioon. 

Korkea teknologinen osaaminen ja suurten yleisöjen käyttäytymisen ymmärtäminen ovatkin siivittäneet tietä monen krypton menestystarinaan. Tällä supernousijoiden listalla dominoivat erityisesti eteläkorealaiset teknologiat.

Suurin kasvu tulee uusista kryptovaluutoista

Kun tarkastellaan vuoden aikana korkeimpia nousuja saavuttaneita kryptoja, on joukossa myös monia vähemmän tunnettuja nimiä. Vaikka suurimmat ja tunnetuimmat kryptot vastaavat pääosin markkinan vaihdannan volyymista ja valtaavat sekä median palstatilan että sijoittajien mielet, ovat Bitcoinin ja Ethereumin kurssiliikkeet kuitenkin maltillisia verrattuna näihin uudempiin ja markkinaosuuksiltaan pienempiin kryptoihin.

 

krypto ja sijoitusaapinen

Lataa ilmainen kryptoaapinen

Opi kryptomaailman perusteet ja vältä aloittelijan virheet! Saat bonuksena sijoitusaapisen, jonka avulla opit perusasioita osake- ja rahastosijoittamisesta.

Kymmenen kärki on vaurastuttanut varhaiset sijoittajat

Listaamme tässä muutamia Coinbasen Top Gainers -listalla esiin tuotuja kryptomaailman todellisia kasvajia – joista et välttämättä ole juurikaan kuullut aiemmin. Ehkä näihin tutustuminen saa sinut suhtautumaan mielenkiinnolla kryptomaailman muihin uusiin tulokkaisiin. Saatat löytää jatkossa jonkin sellaisen kryptonousijan, joka tarjoaa huikeita kymmenien, satojentuhansien tai jopa yli 28 miljoonan prosentin kasvua sijoitetulle pääomalle.

 

Kymmenen kovinta vuoden 2021 aikana noussutta kryptovaluuttaa olivat:

  1. Shiba Inu (SHIB) 28 268 120% 
  2. Axie Infinity (AXS) 105 037%
  3. Terra (LUNA) 13 065%
  4. Fantom (FTM) 10 533 %
  5. Solana (SOL) 10 366 %
  6. Polygon (MATIC)  9 712%
  7. Dogecoin (DOGE) 9 352%
  8. XYO (XYO) 6 821%
  9. Rari Governance Token (RGT)  5 625%
  10. Elrond (EGLD) 3 159%

Alla olevasta taulukosta on nähtävissä näiden kryptojen reaaliaikaisesti muuttuvat kurssit.

Top 10 parhaiten tuottaneiden kryptojen reaaliaikaiset kurssit

Menestyjät kryptojen koko skaalasta

Erityisesti kärkiviisikko ansaitsee tulla esitellyksi tarkemmin. Siihen lukeutuvat meeminä syntynyt kolikko, peleihin yhdistetty token, ohjelmointialustoja ja kryptovaluuttojen arvon vakauteen pyrkivä stablecoin.

 

1. Shiba Inu (SHIB) 28 268 120%

Shiba Inu on tällä hetkellä 14. suurin kryptovaluutta. Se on Ethereum-pohjainen krypto, joka luotiin vaihtoehtoiseksi virtuaalivaluutaksi Dogecoinille. Shiba Inu on nimittäin saanut nimensä ”shiba inu” -koirarodulta, joka on juuri se koirarotu, joka Dogecoinin logossa komeilee. Kuten Dogecoin, myös Shiba sai alkunsa meeminä, mutta on sen jälkeen kehittynyt ekosysteemiksi, joka tukee virtuaalista NFT-taidetta ja hajautettua Shibaswap-pörssiä. 

Viime vuoden huipuista on sulanut 75% pois. Moni kryptosijoittaja kuitenkin uskoo, että Shiba Inu voisi lähteä vielä uudelleen hyvään nousuun. 

 

2. Axie Infinity (AXS) 105 037%

Axie Infinity on vuonna 2018 syntynyt, idealtaan hieman Pokémonia muistuttava peli, joka hyödyntää Ethereumin teknologiaa. Siihen liittyvä kryptovaluutta AXS on tämän söpöistä hahmoista koostuvan pelin taustalla. Pelaajat voivat kerätä lemmikkejä, hoitaa niitä, taistella ja rakentaa omaa valtakuntaansa. AXS palkitse omistajansa kolikkojen holdaamisesta ja osallistumisesta steikkaamiseen sekä pelin pelaamisesta. Hallintatokenin omistajat voivat myös osallistua yhteisön äänestyksiin. Pelillä on 250 000 aktiivista käyttäjää.

 

3. Terra (LUNA) 13 065%
Terra on eteläkorealaisessa yrityksessä suunniteltu nk. stablecoin, joka lanseerattiin vuonna 2018. Sen tarkoituksena on ratkaista kryptojen volatiliteettiin liittyviä ongelmia. Esimerkiksi Etelä-Korean johtava mobiilimaksujen operaattori CHAI on rakentanut verkkonsa Terran varaan ja sen palvelussa maksutapahtumat tehdään eteläkorean valuutalla. Luna on Terra-lohkoketjun nk. hallintotoken, eli sen omistajat voivat osallistua projektia koskevaan päätöksentekoon. 

Terralla on myös vahva agenda saada käyttäjät säilyttämään kolikkonsa, eli vahvistamaan verkon tapahtumia steikkaamalla kryptojaan. Terran nettisivuilta löytyy lisätietoa tästä projektista.

 

4. Fantom (FTM) 10 533 %

Fantom on myös eteläkorealaisen osaaminen tulos, vaikka sen työntekijät sijaitsevatkin nykyään ympäri maailmaa. Fantom on DAG-teknologiaan perustuva lohkoketju, joka lupaa käyttäjilleen nopeita transaktioita – tällä hetkellä jopa kahden sekunnin vasteella. Fantom-verkko tarjoaa kehittäjille alustan uusien DeFi-teknologian ratkaisujen luomiseen. 

Lisätietoa löytyy Fantom Foundationin sivulta

 

5. Solana (SOL) 10 366 %
Solana on proof-of-stake -varmennukseen perustava hajautettu alusta, jonka kryptovaluutta on SOL. Sen varmennusteknologia on yhdistelmä proof-of-stakea ja nk. proof of history, jotka yhdessä tarjoavat paljon PoW-varmennusta nopeamman ja energiatehokkaamman keinon lohkoketjun varmentamiseen.

Solana on rakentanut lupaavaa yhteistyötä mm. Visan, Circlen ja Chainlinkin kanssa. Jos haluat kasvattaa omaa varallisuuttasi tämän lohkoketjuteknologian avulla, voit ajatella kuinka paljon Visaa vingutetaan ympäri maailman – haluaisitko ehkä osasi siitä? Solana vakuuttaa pystyvänsä toteuttamaan jopa 50 000 transaktiota sekunnissa. 

Lisätietoa Solanan toiminta-ajatuksesta voit lukea Solanan sivulta

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä