Etusivu » Parhaiten tuottaneet kryptovaluutat 2022

Parhaiten tuottaneet kryptovaluutat 2022

Mitkä olivat parhaiten tuottaneet kryptovaluutat vuonna 2021? Millaisia tuottoja olisi voinut saada aikaan jos olisi alkuvuonna 2021 sijoittanut näihin kohteisiin?

Sijoittamisessa on pohjimmiltaan kyse ajoituksesta, analysoinnista, panostamisesta ja voittojen käärimisestä myyntitilanteessa. Näin vuoden 2022 alussa on hyvä katsoa taaksepäin ja miettiä, millaisia liikkeitä olisi voinut viime vuonna tehdä, jotta voisi nyt uuden vuoden tullessa kääriytyä lämpimiin ajatuksiin nousseista kursseista ja sijoitetulle pääomalle saadusta vastineesta. Lue alta lisää!

Sisällysluettelo

Globaalit liikkeet näkyvät sinunkin kryptolompakossasi

Suomalaisen kryptosijoittajan kannattaakin pitää ajatuksensa kansainvälisinä sjoituspäätöksiä tehdessään. Globaaleilla markkinoilla tulee huomioida erityisesti Aasiassa tapahtuvat liikkeet, sillä näiden valtioiden monimiljoonaiset väestöt pystyvät kulutustottumuksillaan määrittämään sitä, mitkä kryptoteknologiat nousevat suosioon. 

Korkea teknologinen osaaminen ja suurten yleisöjen käyttäytymisen ymmärtäminen ovatkin siivittäneet tietä monen krypton menestystarinaan. Tällä supernousijoiden listalla dominoivat erityisesti eteläkorealaiset teknologiat.

Suurin kasvu tulee uusista kryptovaluutoista

Kun tarkastellaan vuoden aikana korkeimpia nousuja saavuttaneita kryptoja, on joukossa myös monia vähemmän tunnettuja nimiä. Vaikka suurimmat ja tunnetuimmat kryptot vastaavat pääosin markkinan vaihdannan volyymista ja valtaavat sekä median palstatilan että sijoittajien mielet, ovat Bitcoinin ja Ethereumin kurssiliikkeet kuitenkin maltillisia verrattuna näihin uudempiin ja markkinaosuuksiltaan pienempiin kryptoihin.

 

krypto ja sijoitusaapinen

Lataa ilmainen kryptoaapinen

Opi kryptomaailman perusteet ja vältä aloittelijan virheet! Saat bonuksena sijoitusaapisen, jonka avulla opit perusasioita osake- ja rahastosijoittamisesta.

Kymmenen kärki on vaurastuttanut varhaiset sijoittajat

Listaamme tässä muutamia Coinbasen Top Gainers -listalla esiin tuotuja kryptomaailman todellisia kasvajia – joista et välttämättä ole juurikaan kuullut aiemmin. Ehkä näihin tutustuminen saa sinut suhtautumaan mielenkiinnolla kryptomaailman muihin uusiin tulokkaisiin. Saatat löytää jatkossa jonkin sellaisen kryptonousijan, joka tarjoaa huikeita kymmenien, satojentuhansien tai jopa yli 28 miljoonan prosentin kasvua sijoitetulle pääomalle.

 

Kymmenen kovinta vuoden 2021 aikana noussutta kryptovaluuttaa olivat:

  1. Shiba Inu (SHIB) 28 268 120% 
  2. Axie Infinity (AXS) 105 037%
  3. Terra (LUNA) 13 065%
  4. Fantom (FTM) 10 533 %
  5. Solana (SOL) 10 366 %
  6. Polygon (MATIC)  9 712%
  7. Dogecoin (DOGE) 9 352%
  8. XYO (XYO) 6 821%
  9. Rari Governance Token (RGT)  5 625%
  10. Elrond (EGLD) 3 159%

Alla olevasta taulukosta on nähtävissä näiden kryptojen reaaliaikaisesti muuttuvat kurssit.

Top 10 parhaiten tuottaneiden kryptojen reaaliaikaiset kurssit

Menestyjät kryptojen koko skaalasta

Erityisesti kärkiviisikko ansaitsee tulla esitellyksi tarkemmin. Siihen lukeutuvat meeminä syntynyt kolikko, peleihin yhdistetty token, ohjelmointialustoja ja kryptovaluuttojen arvon vakauteen pyrkivä stablecoin.

 

1. Shiba Inu (SHIB) 28 268 120%

Shiba Inu on tällä hetkellä 14. suurin kryptovaluutta. Se on Ethereum-pohjainen krypto, joka luotiin vaihtoehtoiseksi virtuaalivaluutaksi Dogecoinille. Shiba Inu on nimittäin saanut nimensä ”shiba inu” -koirarodulta, joka on juuri se koirarotu, joka Dogecoinin logossa komeilee. Kuten Dogecoin, myös Shiba sai alkunsa meeminä, mutta on sen jälkeen kehittynyt ekosysteemiksi, joka tukee virtuaalista NFT-taidetta ja hajautettua Shibaswap-pörssiä. 

Viime vuoden huipuista on sulanut 75% pois. Moni kryptosijoittaja kuitenkin uskoo, että Shiba Inu voisi lähteä vielä uudelleen hyvään nousuun. 

 

2. Axie Infinity (AXS) 105 037%

Axie Infinity on vuonna 2018 syntynyt, idealtaan hieman Pokémonia muistuttava peli, joka hyödyntää Ethereumin teknologiaa. Siihen liittyvä kryptovaluutta AXS on tämän söpöistä hahmoista koostuvan pelin taustalla. Pelaajat voivat kerätä lemmikkejä, hoitaa niitä, taistella ja rakentaa omaa valtakuntaansa. AXS palkitse omistajansa kolikkojen holdaamisesta ja osallistumisesta steikkaamiseen sekä pelin pelaamisesta. Hallintatokenin omistajat voivat myös osallistua yhteisön äänestyksiin. Pelillä on 250 000 aktiivista käyttäjää.

 

3. Terra (LUNA) 13 065%
Terra on eteläkorealaisessa yrityksessä suunniteltu nk. stablecoin, joka lanseerattiin vuonna 2018. Sen tarkoituksena on ratkaista kryptojen volatiliteettiin liittyviä ongelmia. Esimerkiksi Etelä-Korean johtava mobiilimaksujen operaattori CHAI on rakentanut verkkonsa Terran varaan ja sen palvelussa maksutapahtumat tehdään eteläkorean valuutalla. Luna on Terra-lohkoketjun nk. hallintotoken, eli sen omistajat voivat osallistua projektia koskevaan päätöksentekoon. 

Terralla on myös vahva agenda saada käyttäjät säilyttämään kolikkonsa, eli vahvistamaan verkon tapahtumia steikkaamalla kryptojaan. Terran nettisivuilta löytyy lisätietoa tästä projektista.

 

4. Fantom (FTM) 10 533 %

Fantom on myös eteläkorealaisen osaaminen tulos, vaikka sen työntekijät sijaitsevatkin nykyään ympäri maailmaa. Fantom on DAG-teknologiaan perustuva lohkoketju, joka lupaa käyttäjilleen nopeita transaktioita – tällä hetkellä jopa kahden sekunnin vasteella. Fantom-verkko tarjoaa kehittäjille alustan uusien DeFi-teknologian ratkaisujen luomiseen. 

Lisätietoa löytyy Fantom Foundationin sivulta

 

5. Solana (SOL) 10 366 %
Solana on proof-of-stake -varmennukseen perustava hajautettu alusta, jonka kryptovaluutta on SOL. Sen varmennusteknologia on yhdistelmä proof-of-stakea ja nk. proof of history, jotka yhdessä tarjoavat paljon PoW-varmennusta nopeamman ja energiatehokkaamman keinon lohkoketjun varmentamiseen.

Solana on rakentanut lupaavaa yhteistyötä mm. Visan, Circlen ja Chainlinkin kanssa. Jos haluat kasvattaa omaa varallisuuttasi tämän lohkoketjuteknologian avulla, voit ajatella kuinka paljon Visaa vingutetaan ympäri maailman – haluaisitko ehkä osasi siitä? Solana vakuuttaa pystyvänsä toteuttamaan jopa 50 000 transaktiota sekunnissa. 

Lisätietoa Solanan toiminta-ajatuksesta voit lukea Solanan sivulta