Etusivu » Solana kurssi 2023 – Tutki SOL-tokenin reaaliaikaista kurssigraafia ja historiaa

Solana kurssi 2023 – Tutki SOL-tokenin reaaliaikaista kurssigraafia ja historiaa

Solana kurssi teki poikkeuksellisen suurta kasvua vuonna 2021, mutta sittemmin kryptomarkkinoiden lähtiessä laajaan laskuun vuoden 2021 lopulla, myös Solanan kurssi seurasi markkinaa. 

Solana kutsuu itseään kaikista nopeimmaksi lohkoketjuksi maailmassa, ja jotkut jopa listaavat sen ”Ethereumin tappajaksi”.

Miten Solanan kurssi sitten määräytyy ja miltä Solanan tulevaisuus näyttää? Lue lisää alta. 

79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sisällysluettelo

Tietopaketti Solanasta

Solana on noussut nopeasti sijoittajien tietoisuuteen yhtenä kiinnostavimpana älysopimusalustana. Muita älysopimusalustoja ovat esimerkiksi Ethereum, sekä Cardano.  Solana on noussut suosioon huiman transaktionopeutensa ansiosta. Solana on teknologisesti hyvin edistynyt, ja pyrkii ratkaisemaan monia ongelmia, joita Bitcoinin ja Ethereumin toiminnassa edelleen esiintyy.

Solanan kehitystyö alkoi jo vuonna 2017, mutta se julkaistiin markkinoille huhtikuussa 2020. Solanan perustaja on Anatoly Yakovenko.

Älysopimusten lisäksi Solanan päälle voi rakentaa dAppeja (hajautettuja sovelluksia), NFT:eita ja pelejä. Etenkin NFT:eiden ja kryptoteknologiaan perustuvien pelien suosio on ollut nousussa, joka nosti myös huomattavasti Solana kurssia vuonna 2021.

Koska Solana toimii älysopimusalustana, ei itse Solanaa treidata kryptovaluuttapörssissä. Sillä onkin oma natiivitoken, SOL. SOL-token toimii oleellisena osana Solanan ekosysteemissä. Sijoittajana sinua saattaakin kiinnostaa, että muiden tehtäviensä lisäksi SOL-token on hallintotoken, joten SOL-tokenin holdaajilla on mahdollisuuksia vaikuttaa projektin kehitykseen. Solanan SOL tokenin maksimimäärä on rajattu 539 miljoonaan tokeniin.

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Kuvassa havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Solana kurssihistoria 2020-2023

Solana kurssihistoria ei ole kovinkaan pitkä, sillä se ulottuu vain vuoteen 2020. Solanan listautuessa kryptovaluuttapörssiin yhden SOL-tokenin hinta oli 0.77 dollaria. Solanan alkuaikojen kurssikehitys ei ollut kovinkaan loisteliasta markkinoilla. Sen kaikkien aikojen alin hinta on ollut 0.50 dollaria toukokuussa 2020, ja oikeastaan heinäkuuhun 2020 mennessä sen kurssi oli matalampi kuin listautuessa pörssiin, joten sijoittajana sijoituksesi arvo olisi ollut pakkasella.

Vuosi 2021 oli Solana kurssille hyvin mielenkiintoinen. Vuoden 2021 alussa Solana hinta oli vain 1.6 dollaria. Koko tammikuun 2021 Solana kurssi teki pientä nousua, ja helmikuun alkuun mennessä Solana hinta olikin jo viidessä dollarissa. Sama kaava tuntui jatkuvan koko alkuvuoden, sillä maaliskuuhun mennessä Solana kurssi oli jo 14 dollaria, ja huhtikuun alkuun mennessä Solana hinta oli noussut jo 20 dollariin. Suurin kasvu kuitenkin tapahtui huhti- ja toukokuun aikana, kun Solana kurssi teki sen aikaiset All Time High hintansa 18. toukokuuta, 54 dollaria.

Tyypillisesti kuitenkin kryptovaluutan ollessa kyseessä, suuria nousuja seuraa myös lasku. Toukokuussa 2021 koko kryptomarkkina kävi erityisen kuumana, ja Solana hintakehitys selvästi seurasi yleistä trendiä. Kurssi putosi hetkellisesti 25 ja 30 dollarin välille. Koko kesän 2021 Solana hinta vaihteli 21 ja 40 dollarin välillä.

Solana kurssi lähti kuitenkin uuteen nousuun elokuussa 2021. Solana kurssinousu oli huimaa elokuun kaksi viimeistä viikkoa, kun sen hinta nousi 60 dollarin paikkeilta yli 100 dollariin. Kasvu ei kuitenkaan loppunut tähän, vaan Solana kurssi teki uuden All Time High -kurssihuippunsa 6. marraskuuta, jolloin sen hinta oli 260 dollaria. Jos katsomme pelkästään yhden vuoden kurssikehitystä, kasvoi Solana kurssi lähes 10 000 prosenttia.

Marraskuun 2021 jälkeen Solanan kurssi on ollut koko vuoden 2022 laskussa ja alhaisimmillaan kurssi on käynyt 26 dollarissa kesäkuussa 2022. Suurimmat muutokset nähtiin vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla ja kesän jälkeen kurssi on sahannut tasaisemmin 26-45 dollarin välillä.

Nyt alkuvuonna 2023 kryptomarkkinoilla on nähty jonkinmoista elpymistä ja myös Solanan kurssi on ollut lievässä nousussa.

Miten Solana kryptovaluutan arvo muodostuu?

Solana kryptovaluutan arvoon vaikuttaa moni asia. Pääasiassa kryptovaluuttojen arvoon vaikuttavat vahvasti kysyntä ja tarjonta. Mitä enemmän Solana kryptovaluuttaa halutaan ostaa, sen korkeammalle sen arvo nousee. Samoin kuten jos yhtäkkiä tarjonta lisääntyy nopeasti markkinoilla, sen hinta voi laskea.

Solanan ollessa älyalusta, sen arvoon vaikuttaa myös ”network value”. Tällä tarkoitetaan sitä, miten paljon sovelluksia sen päälle on rakennettu, ja miten vakaa sen asema on markkinoilla. Tätä voitaisiin verrata esimerkiksi Appleen ja Samsungiin – ne ovat suosittuja käyttäjien keskuudessa, sillä moni sovellus on yhteensopiva näiden kanssa. Yksi suurimmista Solana kurssikasvun taustatekijöistä onkin ollut sen yhteensopivuus NFT:eiden, eli non-fungible tokeneiden kanssa. NFT:t trendasivat vuonna 2021, ja Solanan ollessa yksi NFT:eiden kaupankäyntialustoista, näkyi suosio hinnassa. Toki NFT-buumi on laski vuoden 2022 aikana. NFT:eiden lisäksi Solana arvoon vaikuttavat merkittävät yhteistyökumppanit, kuten esimerkiksi Chainlink.

Kryptomarkkinoilla yleisesti hintaan vaikuttavat tulevaisuuden odotukset. Sen ympärille muodostui varsinkin vuoden 2021 aikana paljon hypeä, koska moni koki Solanan mahdollistamat nopeammat transaktiot ja sen käyttämän Proof-of-Stake mallin vetävämmäksi sijoituskohteeksi kuin esimerkiksi Bitcoinin. Esimerkiksi kesäkuussa 2020 yksi suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä, Coinbase, ilmoitti listaavansa Solanan alustalleen treidattavaksi, joka lisäsi sijoittajien luottoa siihen. Mitä enemmän Solana siis saa huomiota ja sen käyttö yleistyy, sen suuremmat kasvumahdollisuudet sillä on.

Tämän lisäksi kryptomarkkinoihin liittyvä uutisointi ja markkinan yleinen kehitys voi heiluttaa Solana kurssia. Solana kurssi onkin osittain sidonnainen Bitcoinin, Ethereumin ja muiden suurimpien kryptovaluuttojen liikkeisiin, mutta tämä onkin tyypillistä lähes kaikille pienemmille valuutoille. Esimerkiksi Bitcoin ja Ethereum hinnan romahtaessa loppuvuonna 2021, myös Solana kurssi lähti laskuun ja on sen jälkeen seurannut aikalailla yleistä kryptomarkkinoiden kehitystä.

Solana pahimmat kilpailijat

Kilpailu alustakategoriassa käy kuumana, ja monen tähän ryhmään kuuluvan kryptovaluutan suosio on noussut räjähdysmäisesti viime vuosien aikana. Solanalle löytyykin paljon kilpailua markkinoilla, ja vaikka tähän asti se on suoriutunut hyvin, kannattaa Solanan kilpailijoita pitää tarkasti silmällä.

Yksi Solanan suurimmista kilpailijoista on olennaisesti Ethereum. Verrattuna Ethereumiin, Solana on huomattavasti nopeampi. Solana voi tukea jopa 65 000 transaktiota sekunnissa, kun taas Ethereumilla luku on 13 per sekunti. Solana luetaankin yhdeksi johtavimmista Ethereumin kilpailijoista. Ethereum on kuitenkin edelleen markkinoiden ehdoton ykkönen alustakategoriassa, ja sen päälle on rakennettu lukuisia sovelluksia. Ethereumilla onkin siis markkinoilla huomattavasti vakaampi asema kuin Solanalla. 

Myös Cardano voidaan lukea Solanan kilpailijaksi. Solana ja Cardano molemmat kilpailevat paikasta Ethereumin ykköshaastajaksi. Cardano on pitkään ollut markkina-arvoltaan suurempi, ja sijoittunut jopa kolmanneksi top 10 listalla. Solana oli myös hyvän aikaa sijalla neljä, mutta tällä hetkellä (alkuvuosi 2023) Cardano on sijalla 8. ja Solana sijalla 11.

Avalanche on kryptovaluutta, joka ei ole kovinkaan tunnettu, mutta silti pyrkii nostamaan asemaansa markkinalla ja se voisikin uhata Solanan asemaa. Avalanche on myös nostanut nopeasti suosiotaan parin viime vuoden aikana, ja on jo markkina-arvoltaan 15. suurin kryptovaluutta. Solana ja Avalanche ovat hyvin samantyyppisiä toiminnaltaan, mutta niiden välillä on kuitenkin myös eroavaisuuksia. Esimerkiksi Avalanche käyttää kolmea eri lohkoketjua, joiden välillä dataa voidaan jakaa keskenään. Historiallisesti Solana kurssikehitys on ollut suurempaa, mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Avalanche voisi nostaa asemaansa.

Miten sijoittaa Solana kryptovaluuttaan?

Solana kryptovaluuttaan on helpointa sijoittaa kryptovaluuttapörssin tai kryptovaluuttoja tarjoavan sijoitusalustan kautta. Kryptovaluuttapörssissä sinun ei itse tarvitse etsiä myyjää, vaan pörssi etsii sen sinulle puolestasi. Solanan ollessa suhteellisen uusi kryptovaluutta, ei sitä kaikki kryptovaluuttapörssit vielä tarjoa. Esimerkiksi suomalaisen NorthCrypton valikoimasta sitä ei vielä löydy. Sinun tulee luoda kryptovaluuttapörssiin erillinen tili, ja siirtää rahaa, ja täten olet valmis sijoittamaan Solana kryptovaluuttaan.

Ennen sijoittamista on kuitenkin hyvä perehtyä Solanan toimintaan enemmän. Kannattaakin erityisesti perehtyä sen asemaan markkinalla, ja mahdollisiin kilpailijoihin. Jos kuitenkin uskot Solanan taustalla toimivaan tiimiin ja teknologiaan, voi se olla sinulle oikea sijoituskohde. Solanan, kuten yleisestikin kryptovaluuttojen ollessa hyvin volatiili sijoituskohde, ei siihen kannata sijoittaa enempää rahaa kuin on valmis menettämään.

 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Tällä hetkellä alkuvuonna 2023, Solana hinta on n. 25 dollaria. Solana kurssivaihtelut ovat toisinaan hyvin nopeita, jonka vuoksi kannattaa pitää silmällä reaaliaikaista hintakaaviota.

Solana kryptovaluuttaa voit ostaa kryptovaluuttapörssistä ja eri sijoitusalustoilta. Sinun tulee vain luoda valitsemallesi alustalle tili, ja tallettaa tänne rahaa, ja olet valmis ostamaan Solanaa.

Solana tulevaisuus näyttää positiiviselta, ja sillä on hyvät mahdollisuudet nostaa asemaansa kryptomarkkinoilla. Jotkut jopa uskovat, että Solana voisi olla Ethereumin suurin haastaja markkinoilla.