Etusivu » Dogecoin (DOGE) 2023 – Vitsiksi luotu krypto villitsee kryptomarkkinoilla!

Dogecoin (DOGE) 2023 – Vitsiksi luotu krypto villitsee kryptomarkkinoilla!

Dogecoin 2023 (DOGE)

Dogecoin on internetin rakastama sekä julkkisten suosima kryptovaluutta. Alunperin vitsiksi tehty kolikko on nyt noussut yhdeksi suurimmaksi markkina-arvoltaan kaikista kryptovaluutoista.

Mikä on mahtanut olla Dogecoinin suosion takana, sillä sen kehittäjätkin ovat kertoneet kolikon olevan vain huvin vuoksi tehty.

Maailman rikkain mies Elon Musk on kertonut lähettävänsä Dogecoinin avaruuteen, siitä lisää artikkelissa.

Dogecoin reaaliaikainen kurssi

Dogecoin

Dogecoin

$0.09

DOGE 3.64%

Vastuuvapaus: 79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sisällysluettelo

Mikä Dogecoin on?

Dogecoin on yksi vanhimmista kryptovaluutoista, se on perustettu jo vuonna 2013. Dogecoinin koodi perustuu pitkälti Litecoiniin ja Dogecoin on myös louhittava kryptovaluutta. Sen maskottina on Shiba Inu koira, mikä on myös vanha meemi internetissä. Meemi on viihteellinen kuva, jota jaetaan eri muodossa internetin välityksellä.

Dogecoin on sen kehittäjien mukaansa perustettu täysin vitsillä, eikä siitä pitänyt tulla näin suurta kuin mitä se on tällä hetkellä. Jackson Palmer osti Dogecoin domainin 2013 loppuvuodesta ja siitä sen suosio lähti nopeasti nousuun. Entinen IBM:n insinööri Billy Markus lähti tekemään Palmerin kanssa Dogecoinia eteenpäin ja heidän visionaan oli luoda hauska maksujärjestelmä, mikä on kaikkien saatavilla helposti sekä halvoilla kustannuksilla. Alunperin sen oli tarkoitus olla vain vitsimielessä tehty ja helppo väylä uusille kryptosijoittajille opetella kryptovaluuttojen toimintaa.

Vuoden 2013 joulukuussa julkaistu Dogecoin keräsi itselleen heti alkuun hurjan suosion. Yli miljoona uutta vierailua saanut Dogecoin sivusto oli heti suuri menestys. Internetissä liikkuva koira meemi keräsi paljon suosiota ja ihmiset olivat samalla aikaa kiinnostuneita myös kryptovaluuttojen tuomasta vauraudesta. Kuten nykyäänkin, niin uutena kryptovaluuttana Dogecoin sai paljon uusia sijoittajia mukaan ja sen kurssi nousi nopeasti muutamassa päivässä jopa yli 300%. Hetken päästä Kiinassa julkaistiin tiedote, missä kerrottiin kiellosta pankeille olla sijoittamatta Dogecoin kryptovaluuttaan, ja se laukaisi sellaisen paniikin sijoittajien kesken, että Dogecoinin kurssi laski 80 % melkein yhtä nopeasti kuin se oli noussutkin.

Uutena kryptovaluuttaprojektina Dogecoin sai paljon kiinnostusta myös hakkereilta ja siitä tuli nopeasti sen myötä yksi internetin puhutuimmista kryptovaluutoista. Jonkun aikaa Dogecoinia vaihdettiin enemmän kuin kaikkia kryptovaluuttoja yhteensä, vaikka sen hinta ei noussutkaan sen myötä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Dogecoinia myytiin melkein samaa vauhtia kuin mitä sitä ostettiin. Dogecoinin arvo ei noussut missään vaiheessa yli Bitcoinin, vaikka vaihtomäärät olivatkin hurjia.

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Kuvassa havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Miten Dogecoin toimii?

Dogecoin on kryptovaluutta, mikä toimii natiivivaluuttana sen omassa lohkoketjussaan. Lohkoketjun toimintaa pyörittää Proof of Work konsensusalgoritmi, mikä tarkoittaa sitä, että jos joku haluaa vaihtaa Dogecoinia lohkoketjun sisällä, niin jonkun toisen ihmisen tietokone tekee ns. tietokonepulman ja sen selvitettyään saa palkkion transaktion selvittämisestä ja se transaktio lisätään lohkoketjuun. Tällä tavalla jokainen kauppa säilyy tiedossa lohkoketjussa eikä sitä voi taaksepäin mennä muuttamaan. Dogecoinin lohkoketju pystyy käsittelemään 30 transaktiota sekunnissa ja uusia lohkoja syntyy minuutin välein, mistä palkkio lohkoketjun ylläpitäjälle on 10 000 Dogecoinia. Alunperin Dogecoinia sai palkkioksi 1-1 000 000 kappaletta.

Dogecoinin louhinnassa käytetään samaa louhimisalgoritmia kuin Litecoinissa, tällä alun perin pyrittiin estämään louhinnan helppoutta, sillä vain tietyntyyppiset laitteet pystyvät louhimaan Litecoinia sekä Dogecoinia. Nykyään sen vaikutus on kadonnut, sillä markkinoilla on laitteita, jotka pystyvät louhimaan Dogecoinia ilman, että niiden pitää olla tietyntyyppisiä. Dogecoin tehtiin alunperin halvaksi ja helpoksi maksutavaksi, mutta sen arvo on noussut lähiaikoina niin paljon, että kehittäjien pitää tehdä asian eteen jotain, jos he haluavat pitää transaktiokulut matalina. Joskus 1 kpl Doge kuluna ei ollut suuri jos sen hinta oli murto osa dollarista, mutta nyt sen hinta on jo kymmeniä senttejä. joten kulut alkavat jo näkymään, sillä ne ovat tuhatkertaisia alkuperäisestä.

Dogecoin on Litecoinin kopio 

Kryptovaluutoille ominaista on se, että niillä on avoin lähdekoodi kaikille tarjolla internetissä, ja pienillä muokkauksilla voit tehdä itsellesi toimivan kryptovaluutan. Ominaista on myös se, että kryptovaluutoilla voi tapahtua ns. Hard fork, mikä tarkoittaa tilannetta, missä kryptovaluutalle on tehty suuri päivitys, mutta osa verkosta ei halua ottaa sitä käyttöönsä ja jättää päivittämättä uuteen versioon täysin. Tällöin heille saattaa syntyä oma lohkoketju.

Sillä tavalla kävi myös Dogecoinin kanssa. Alunperin tehtiin Bitcoin, minkä ominaisuudet eivät kiinnostaneet kaikkia osapuolia, joten tuli uusi nopeampi versio tilalle nimeltä Litecoin. Litecoinille tehtii Hard fork, minkä johdosta syntyi kryptovaluutta nimeltä Luckycoin. Dogecoin fork syntyi Luckycoinista Hard forkin avulla ja se on jatkanut omaa matkaansa itsekseen.

Dogecoin käyttäminen ja vaihtaminen

CoinFlip, joka hallinnoi suurinta talletusautomaattien verkostoa Bitcoinille, teki julkaisun maaliskuun alkupuolella, että Amerikan laajuisesti Dogecoinia voi ostaa käteisellä heidän 1800 automaatistaan. Kryptovaluuttoja otetaan koko ajan enemmän vastaan maksuvälineenä eri yrityksissä. Amerikan tunnetun NBA joukkueen Dallas Mavericksin tuotteita on voinut ostaa maaliskuun alusta lähtien. Bitcoinille heidän verkkokaupastaan on voinut tehdä ostoksia fanituotteista ja lipuista jo muutaman vuoden ajan, mutta Dogecoin on viimeisin lisäys heidän maksuvalikoimiinsa.

Monia muitakin yrityksiä on lähtenyt Dogecoiniin mukaan, mutta pitää ottaa huomioon kryptovaluuttojen suuri volatiliteetti. Tavaran arvo ei välttämättä ole tänään sama kuin mitä se on huomenna. Yksikin artikkeli voi aiheuttaa massapaniikin ja kryptojen hinnat laskevat päivässä kymmeniä prosentteja. Dogecoinia voi tietysti lähettää muihin lompakkoihin, jotka tukevat Dogecoinia.

 

krypto ja sijoitusaapinen

Lataa ilmainen kryptoaapinen

Opi kryptomaailman perusteet ja vältä aloittelijan virheet! Saat bonuksena sijoitusaapisen, jonka avulla opit perusasioita osake- ja rahastosijoittamisesta.

Dogecoin sijoituskohteena 

Dogecoin on kehittäjiensä mukaan luotu vitsiksi, mutta toista mieltä voivat olla henkilöt, jotka ovat saaneet sillä tuhatkertaistettua sijoituksensa. Kryptomaailmassa on monenlaisia sijoituskohteita, niitä joilla on takanaan joku järkevä idea ja sitten on Dogecoinin tyylisiä valuuttoja joiden arvioidaan romahtavan jossain vaiheessa teknologian puutteen vuoksi. Dogecoinia voi louhia loputtomasti, mikä tulee aiheuttamaan suurta inflaatiota jossain vaiheessa, lisäksi Dogecoinista omistaa yksi lompakko kymmeniä prosentteja. Tällaiset suuret omistukset tekevät kryptovaluutan alttiiksi markkinoiden manipulaatiolle. Maailmankuulut liikemiehet ovat ottaneet Dogecoinin kiikariinsa ja alkaneet mainostamaan sitä sosiaalisessa mediassa. Dogecoinin arvo voi siis nousta siitä huolimatta, että sillä ei olisikaan mitään oikeaa käyttötarkoitusta. Kyseiset liikemiehet ovat kertoneet olleensa yhteydessä Dogecoinin kehittäjiin, mikä voisi tulevaisuudessa tarkoittaa sen menevän eteenpäin teknologiassaan ja olevan varteenotettava sijoituskohde.

Internetin tuoman huomion myötä Dogecoin on saanut paljon näkyvyyttä ympäri maailmaa. Dogecoinin riskit eivät välttämättä tule esille esimerkiksi nuorten ja uusien sijoittajien keskuudessa. Se on erittäin keskitetty ja muutaman kymmenen lompakon yhteenlaskettu saldo on yli puolet kaikista olemassa olevista Dogecoin kolikoista. Mikäli joku heistä haluaa myydä kolikkonsa, voi se aiheuttaa todella suuren arvonromahduksen ja valuutta menettää kiinnostuksensa. Mikäli luottaa siihen, että suuri osa Dogecoiniin sijoittajista on uusia sijoittajia, tulevat he seuraamaan romahdusta ja myymään todennäköisesti kaikki Dogecoininsa pois.

Dogecoin kurssi ennuste 

Dogecoin arvo nousi hurjasti vuoden 2021 aikana, pari sataa kertaa alkuperäiseen hintaan verrattuna ja hypyt ovat olleet vuosien varrella aikamoista vuoristorataa. Vuonna 2022 Dogecoinin kurssi seurasi kryptomarkkinoita ja laski 0,1713$ hinnasta 0,0757 dollariin, joka tarkoitti noin 55% laskua.

Tällä hetkellä Dogecoin on 9. suurin kryptovaluutta koko maailmassa ja sen markkina-arvo on noin 11,8 miljardia dollaria. Dogecoinin suurin kilpailija on Shiba Inu, jota sitäkin pidettiin vitsinä, mutta viime aikoina on huhuttu, että Shiba Inu voisi julkaista päivityksen, jonka myötä sen luomat mahdollisuudet monipuolistuisivat.

Kryptobuumin aikana kohistiin Dogecoinin rikkovan lähitulevaisuudessa dollarin rajan, mutta tällä hetkellä kohina on olematonta. Yleensä kryptobuumien lähestyessä myös odotukset eri kryptovaluuttoja kohtaan nousevat samaan aikaan.

Lue lisää: Dogecoin kurssi 2023

Dogecoin louhinta

Dogecoin käyttää Proof of Work teknologiaa lohkoketjun ylläpitämiseen, mitä on kritisoitu lähiaikoina sähkön sekä luonnontuhoajana. Moni louhija on ylläpitänyt verkkojaan maissa, joissa sähköä tuotetaan hiilivoimalla. Tämä on tehnyt kryptovaluuttojen ylläpidosta ympäristölle haitallista. Alunperin Litecoinille luotiin oma algoritminsa, jota Dogecoinikin tällä hetkellä käyttää. Ennen se esti muita kuin tiettyjä louhimislaitteita louhimasta Dogecoinia, mutta nekin ovat kehittyneet jo sen algoritmin ohi. 

Dogecoin on esimerkiksi Bitcoiniin verrattuna erittäin erilainen louhittava valuutta. Lohkon tekijä saa palkkioksi Dogecoineja 10 000 kappaletta, kun taas Bitcoineja 12.5 kappaletta. Toisaalta Dogecoinin arvo pyörii kymmenissä senteissä ja Bitcoinin kymmenissä tuhansissa. Dogecoineja sai alunperin palkkioksi 1-1 000 000 kappaletta satunnaisesti, aina 100 000 000 000 miljardiin asti. Sen jälkeen palkkiot fiksattiin 10 000 kappaleeseen. Dogecoineja voi olla loputon määrä, joten 10 000 lohkopalkkio minuutin välein tulee nostamaan määrää markkinoilla huomattavasti.

Dogecoin lohkoja syntyy minuutin välein ja Dogecoin lohkoverkko pystyy tällä hetkellä käsittelemään kymmeniä transaktioita joka sekunti. Louhia voit erikseen omilla laitteillasi, jaetussa louhimisryhmässä tai pilvipalvelussa. Voit tarjota omia laitteitasi jonkun toisen louhimistehoksi tai voit itse ostaa jonkun toisen louhimistehoja itsellesi ansaitsemalla näin passiivista tuloa. Ryhmiin tai pilvilouhintaan osallistumalla ei tarvitse käyttää paljon rahaa laitteiden ostamiseen. 

Miksi Dogecoinia kutsutaan vitsivaluutaksi?

Dogecoinia kutsutaan vitsivaluutaksi puhtaasti sen vuoksi, että sen kehittäjä on sanonut sen olevan tehty vitsiksi. Tarinan mukaan Dogecoinin perustajalla oli Dogecoin meemi auki toisella selainikkunalla sekä Coinmarketcap toisella selainikkunallaan ja ajatteli niiden yhdistämisen olevan hyvä juttu. Tämän seurauksena hän meni ostamaan Dogecoin domainin ja perusti Dogecoin lohkoketjun. Dogecoinin oli tarkoitus olla lähinnä mahdollisuus uusille sijoittajille tulla mukaan kryptovaluuttoihin ja hauskana meeminä. Siitä kuitenkin rakentui paljon suurempi asia mitä ikinä osattiin arvatakkaan. Doge meeminä myös mainostetaan Dogecoinia, joten se on itsessäänkin jo periaatteessa vitsi.

Elon Musk ja Dogecoin 

Maailman rikkain mies Elon Musk on ottanu Dogecoinin silmätikukseen ja hänen mielestään kaikista hauskin lopputulos olisi paras lopputulos. Se olisi Dogecoinin hyväksyminen maailmanvaluutaksi ja hän aikookin tehdä kaikkensa Dogecoinin markkinoinnin eteen. Kymmenien miljoonien Twitter seuraajansa avulla hän viestittelee maailmalle Dogecoinin sanomaa ja aikaa huhujen mukaan lähettää SpaceX rakettinsa avulla Dogecoinin avaruuteen. Raketin nimi on Doge 1 ja lennon kustannukset maksaa Dogecoin lohkoketju.

Dogecoin uutiset

Dogecoin Twitter on täynnä suurten yritysten postauksia sekä miljardöörien päivityksiä kyseisestä vitsivaluutasta, mitä on siis tapahtunut? Moni ei tiedä ja miettii millä motivaattoreilla liikemiehet haluavat Dogecoinin menestyvän. Lisäksi Dogecoinin twitter tilillä päivitellään kehittäjien sekä uusien päivitysten myötä Dogecoinin kehitystä.

Dogecoin Reddit kanavalla taas on viihteellisempää sisältöä, mutta myös asiallisiakin postauksia löytyy. Dogecoin reddit kanavan kävijämäärät ovat kasvaneet parin viime vuoden aikana todella paljon, uusia sijoittajia on projektille tullut samalla mitalla. Dogecoinin räjähdysmäinen nousukin kertoo jo kaiken. Dogecoin keskustelu redditissä on enemmän viihteellistä ja ihmiset jakavat omia kokemuksiaan Dogecoinin parissa. Hauskimpia keskustelupalstoilla ovat Dogecoinista tehdyt erilaiset meemit sekä kuvat. Jotkut ovat jopa ottaneet tatuointeja, tehneet vaatteita tai NFT taidetta Dogecoin kryptovaluutasta. 

 

Lue myös nämä: 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Dogecoin on Litecoiniin perustuva kryptovaluutta, minkä räjähdysmäinen nousu on ollut osaksi kuuluisien liikemiesten puskaradiomainonnan tulosta.

Dogecoin lohkoketju toimii Proof of Work -konsensusalgoritmilla, mutta sinun ei tarvitse lohkoketjusta huolehtia. Voit kätevästi ostaa Dogecoinia monista kryptovaluuttapörsseistä ympäri maailmaa.

Dogecoinia voit ostaa monista kryptovaluuttapörsseistä. Joissain maissa on myös automaatteja, mistä voit ostaa Dogecoinia suoraan käteisellä.

Dogecoin kryptovaluutta on erittäin riskialtis sijoituskohde. Sen nousu on todennäköisesti koostunut uusista sijoittajista, joten se on vielä alttiimpi laskulle jos jotain ikävää tapahtuu.