Etusivu » Ethereum ostaminen – Näin sijoitat Ethereumiin 2024

Ethereum ostaminen – Näin sijoitat Ethereumiin 2024

Ethereum ostaminen 2024 (ETH)

Ethereum ostaminen on ollut kryptosijoittajien suosiossa jo pidempään ja suosio on näkynyt Ethereumin hinnassa. Uusi hintaennätys nähtiin vuoden 2021 marraskuussa kun kurssi kävi lähes 5,000 dollarissa.

Tässä artikkelissa saat kattavasti tietoa Ethereumin ostamisesta ja kyseiseen kryptovaluuttaan sijoittamisesta!

Ethereum reaaliaikainen arvo nyt

Ethereum

Ethereum

$3,293.42

ETH -8.43%

{etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

Sisällysluettelo

Tietopaketti Ethereumista

Ethereum on noussut kryptomarkkinoilla hyvin merkittävään asemaan – jos Bitcoin on kryptojen kultaa, on Ethereum kryptojen hopeaa. Vaikka näille valuutoille onkin haastajia, ei yksikään muista kryptoista ole läheskään yhtä tunnettu ja merkittävä kuin nämä kaksi – ainakaan toistaiseksi. Ethereum julkaistiin ensimmäisen kerran markkinoille vuonna 2015, ja sen perustajana toimii Vitalik Buterin. Ethereum onkin yksi markkinoiden vanhimmista kryptovaluutoista Bitcoinin lisäksi.

Ethereum on hajautettu ”ohjelmointialusta”, jonka päälle on mahdollista rakentaa erilaisia hajautettuja sovelluksia (dAppeja), tai älysopimuksia ja omia kryptovaluuttoja. Nämä älysopimukset ovat oikeastaan lohkoketjuun tallennettuja ohjelmakoodeja, joihin on mahdollista ohjelmoida tietynlaisia ehtoja. Kun nämä ehdot täyttyvät, ohjelma aktivoi sopimukset. Toisinaan Ethereumin käyttöä verrataan esimeriksi iOS tai Android – käyttöjärjestelmään, jotta toimintaperiaatetta on helpompi ymmärtää.

Ethereum yhdistetään usein DeFiin, eli hajautettuun finanssimaailmaan, sillä useimmat DeFiin pohjautuvat applikaatiot ovat Ethereumin pohjalle rakennettuja sovelluksia. Tämän vuoksi oikeastaan Ethereumin asema onkin hyvin merkittävä, sillä DeFi:n uskotaan olevan tulevaisuuden ratkaisu ja suuri innovaatio pankkimaailmaan – käytännössä tämä tarkoittaa uudenlaista järjestelmää, joka toimii ilman kolmansia välikäsiä.

Ethereumista puhuttaessa usein tarkoitetaan koko ekosysteemiä, ja sijoittaessasi Ethereumiin ostat oikeastaan Ethereum alustalla toimivaa Ether-tokenia, jonka lyhenne eli ticker on ETH. 

Miten Ether sitten liittyy Ethereumiin? No, Ethereum ostaminen tarkoittaa oikeastaan sijoittamista Ethereumin käytön kasvuun ja sen päälle rakennettaviin sovelluksiin.

Ethereum ostaminen – näin se onnistuu!

Ethereumin ostaminen on yllättävän helppoa. Ennen sijoittamista on hyvä tutustua eri alustoihin joilla Ethereumia myydään, sillä monien palveluntarjoajien joukosta löytyy hyvinkin erilaisia vaihtoehtoja. Kannattaa ensin tehdä itselleen selväksi oma sijoitusstrategia, ja pohtia omaa kokemusta. Aloittelevana sijoittajana voi olla helpointa sijoittaa Ethereumiin kryptovaluuttapörssin kautta. Kryptovaluuttapörssin käyttäminen on yksinkertaista, vaikka toki toisinaan nämä sisältävät ylimääräisiä kuluja. Sen vuoksi myös oikean pörssin valinta on tärkeää – voit säästyä paljolta!

Miten ostaa Ethereumia käytännössä? Yleensä ensin kannattaa päättää juurikin haluaako ostaa Ethereumia yksityishenkilöltä, vai kryptovaluuttapörssissä. Mikäli päädyt ostamaan Ethereumia kryptopörssistä, tulee sinun  luoda valitsemallesi alustalle tili, todentaa henkilöllisyytesi, ja näin olet valmis. Löydät alapuolelta yksityiskohtaisen pikaoppaan, jota noudattamalla pääset alkuun.

Ethereumia voit ostaa myös ilman välikäsiä, mikä tarkoittaa, että ostat Ethereumia suoraan myyjältä. Tässä tapauksessa sinun täytyy löytää myyjä itse, mikä tuo omat riskinsä kauppaan. Kryptovaluuttapörsseissä kaupankäynnin epäonnistumisen riskit ovat pienemmät, mutta toimiessa itse ostajaosapuolena voi helposti joutua huijatuksi, jonka vuoksi tuleekin ottaa huomioon keneltä ostat Ethereumia. Tämän vuoksi ennen ostoa on hyvä tarkistaa tiedot ostolomakkeesta useampaan kertaan, jotta Ethereumit tulevat perille.

Osta Ethereumia siis oman sijoitusstrategiasi, sekä kokemuksesi mukaan, ja punnitse riskit ja mahdollisuudet valitessasi joko pörssin tai yksityisen myyjän välillä.

Pikaopas: Näin käyt CFD-kryptokauppaa eTorossa!

CFD-kaupankäynti kryptovaluutoilla onnistuu suositulla eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ethereum, XRP, CRO, Miota, Aave, Uni, Doge, Neo, Litecoin, Solana… Yhteensä 83 kpl eri kryptoja). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta voit sijoittaa osakkeisiin, raaka-aineisiin sekä ETF-rahastoihin. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

etoro kryptovaluutat

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat käydä kauppaa oikealla rahalla, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet miten tilin vahvistus tapahtuu muutaman vaiheen kautta. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria (n. 50 euroa).

Katso video

Vaihe 3. Käy kauppaa kryptovaluutoilla!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat käydä CFD-kauppaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttakauppasi!

{etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

osta kryptovaluuttaa etoro

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa kryptovaluuttoihin CFD-, eli hinnanerotussopimuksien kautta (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin {etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Kuvassa havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Miksi ostaa Ethereumia?

Yksi hyvä syy ostaa Ethereumia on sen yleistyminen. Ethereum sijoittaminen yleistyy, tai sitä ostetaan käyttöön, jolloin sen kysyntä kasvaa, ja hinta nousee. Tämä näkyykin Ethereum kurssin kasvussa vuosien varrella, samoin kuin esimerkiksi Bitcoinin – molemmat ovat saavuttaneet markkinoilla hyvin merkittävän aseman, ja ne voivat esimerkiksi kymmenen vuoden päästä olla vieläkin merkittävämpiä toimijoita.

Yksi hyvä syy ostaa Ethereumia on Ethereum 2.0 päivitys. Tätä ohjelmistopäivitystä on kehitelty jo vuosia, ja se toteutui vihdoin ja viimein syksyllä 2022. Suurin muutos päivityksessä on, että Ethereum siirtyi Proof-of-Stake konsensusalgoritmiin, ja aiempi louhintajärjestelmä korvattiin steikkauksella, jolloin fyysisiä louhintalaitteita ei enää jatkossa tarvita. Ennen päivitystä louhijat ovat voineet tienata Ethereumia ”tekemällä työtä” eli lainaamalla koneitaan louhintaan, mutta näin ei jatkossa enää tehdä, vaan verkossa valikoidut validaattorit ylläpitävät lohkoketjua. Tämä voikin tarkoittaa Ethereumin tarjonnan vähentymistä, joka voi nostaa Ethereumin hintaa. Päivitys on kerännyt hyvin paljon huomiota, jonka vuoksi Ethereum hinta voikin tulla lähivuosina nousemaan kohtuullisesti.

Lukiessasi esimerkiksi Ethereumista, ja kryptoista yleisesti internetissä varmasti törmäät usein käsitteeseen ”alennusmyynti” kun hinnat ovat laskeneet. Tyypillisesti sijoittamisessa puhutaan, että paras aika ostaa on, kun hinnat ovat matalalla, sillä kohde on halvempi. Tällä hetkellä, alkuvuonna 2024 Ethereum kurssi on halvempi kuin esimerkiksi vuoden 2021 aikana, mutta kannattaa pohtia uskooko kurssin nousevan tulevaisuudessa? Palautuuko Ethereum enää ”huippuihinsa” ja meneekö sen yli? 

Kuten aikaisemmin mainittukin, Ethereum yleensä yhdistetään DeFiin. DeFi buumi alkoi vuonna 2020, ja mikäli tämä jatkuu voi Ethereum olla merkittävässä asemassa DeFi:n kehityksessä ja markkinoilla.

Vaikka Ethereumissa on paljon hyviä puolia ja se voi tuntua turvalliselta sijoituskohteelta, kyseessä ei ole sijoitusneuvo, vaan jokainen sijoittaa kohteeseen omalla riskillään. Kryptovaluuttoihin sijoittaminen sisältää aina omat riskinsä, ja täten niihin ei kannata sijoittaa varoja, joita ei ole valmis häviämään.

Ethereum on #1 platform-kategoriassa

Kuten aikaisemmin mainittukin, Ethereum on toiseksi suosituin kryptovaluutta Bitcoinin jälkeen, mutta Ethereum eroaa ominaisuuksiltaan Bitcoinista hyvin paljon. Kryptovaluutat voidaan jakaa eri ryhmiin niiden toimintojen perusteella; suurin eroavaisuus siis Bitcoinissa ja Ethereumissa on, että Bitcoin kuuluu niin sanottuihin valuuttoihin, kun taas Ethereum platform-kategoriaan. Täten vaikka nämä kaksi kilpailevatkin tavallaan keskenään, ei Bitcoinista ole suoraan esimerkiksi syrjäyttämään Ethereumia markkinoilta.

Moni platform-kategoriaan jollain tavalla perustuva kryptovaluutta on perustettu Ethereumin lohkoketjun päälle. Esimerkiksi Aave ja Uniswap toimivat Ethereum platformilla. Platform-kategoriasta löytyy toki nykyään muitakin isoja nimiä, kuten Cardano, EOS sekä Binance Coin. Vaikka monet Ethereumin kilpailijat ovatkin tätä nopeampia ja helpommin skaalautuvampia, on Ethereum säilyttänyt asemansa johdossa sen oikeastaan jo olemassa olevan vahvan asemansa, eli verkostovaikutuksen ansiosta. Ethereum on ollut markkinoilla jo niin kauan, että vuosien varrella se on onnistunut saamaan huiman määrän taitavia kehittäjiä, ja sijoittajia, ja keräämään oman verkostonsa. Tätä voikin miettiä edellä mainitun iOS ja Android esimerkin avulla: kyse on siitä, mihin luodaan suosituimmat applikaatiot ja mitä käytetään eniten. Esimerkiksi täältä löydät joitakin alustoista, joita on luotu Ethereumin lohkoketjun pohjalta.

Ethereumilla on vielä etumatkaa, vaikka markkinoilla onkin mielenkiintoisia vaihtoehtoja korvaamaan Ethereumia. 3. sukupolven alustat pyrkivät syrjäyttämään Ethereumia nopealla skaalautumisellaan, mutta ero näiden keskellä on konsensusalgoritmi. Aiemmin Ethereumin Proof-of-Work algoritmi vaatii fyysisiä louhintalaitteita, kun taas monet uudemmat lohkoketjut ovat rakennettu Proof-of-Stake konsensusalgoritmin päälle. Nykypäivänä asian on toisin Ethereumin päivityksen avulla. Ethereum 2.0 toi ratkaisun tähän ja moneen muuhun ”ongelmaan”, jotta Ethereum päivittyisi nykyiselle tasolle.

Tämän lisäksi on hyvä muistaa valuutan menestys muuten kuin kryptoskenessä. Huhtikuussa 2021 Kanadassa hyväksyttiin markkinoille kolme Ethereum ETF:ää, ja tämän lisäksi Ethereum saa jatkuvasti merkittävää huomiota medialta, sekä suuremmilta sijoittajilta.

Ethereumin säilytys

Kuten fiat-valuutoille, myös kryptovaluutoille tarvitset lompakon, eli säilytyspaikan. Voit valita itsellesi parhaimman säilytyskeinon käyttötarpeesi mukaan, sillä jokaisella vaihtoehdoista on hyvät ja huonot puolensa. Pohdi esimerkiksi, kuinka nopeasti ja helposti sinun on tärkeää päästä käsiksi valuuttaan, sekä olisiko mieluinen vaihtoehto fyysinen laite, vai verkossa säilytettävä? Käytännössä et säilytä Ethereumia, vain Ether-tokeneita.

Mikäli Ethereum sijoituksesi arvo on suuri, voi olla hyvä pohtia pientä investointia, nimittäin hardware-lompakkoa. Tämä on USB-tikun kaltainen laite, joka kytketään tietokoneeseen kiinni transaktioita tehdessä. Hardware-lompakon hyvä puoli on, että siellä Ethereumia säilyttäessä säästyy online-palveluiden riskeiltä. Toki tikun voi myös hävittää tai rikkoa, mutta backup-koodien avulla voit siirtää sisältösi uuteen hardware-lompakkoon. Hardware-lompakkoa voi kuitenkin olla alkuun hankala käyttää, joten jos tekniset taitosi ovat heikot, voi olla hyvä aloittaa jostakin muusta säilytysvaihtoehdosta. Hyviä esimerkkejä hardware-lompakoista ovat Ledger Nano X, sekä Trezor Model T.

Toinen säilytysvaihtoehto on online-lompakot. Tälläisiä ovat joko desktop – tai mobiililompakot. Desktop-lompakko toimii nimensä mukaisesti tietokoneella, ja mobiililompakko puhelimella. Sinun tulee vain ladata mahdollinen lompakko laitteellesi – joten tämä vaatii vähemmän teknologiataitoja kuin hardware-lompakko, ja voikin olla helpompi vaihtoehto aloittaa. Hyvä esimerkki mobiililompakoista, jotka tukevat Ethereumia ovat esimerkiksi MetaMask, sekä TrustWallet. Desktop-lompakoita ovat MyCrypto ja Exodus.

Yhtenä säilytysvaihtoehtona on kryptovaluuttapörssi. Se on helppo, ja maksuton tapa säilyttää sijoituksiasi. Hyvä puoli pörssissä on, että saat vaihdettua sieltä Ethereum sijoituksesi nopeasti muihin valuuttoihin, sekä alustasta riippuen saat asiakaspalvelua. Riskit ovat kuitenkin samankaltaiset kuin muissa online lompakoissa – verkkorikolliset tai alustan toimintakatkos. Täten kryptovaluuttapörssi on paras säilytyspaikka juurikin pienille sijoituksille, jotka mahdollisesti haluat likvidisoida nopeasti.

Mikäli et vieläkään ole varma mikä lompakko olisi paras sinulle, voit myös tutustua eri vaihtoehtoihin Ethereumin omilla kotisivuilla. Lompakko ei siis ole aina pakollinen, sillä voit säilyttää Ether-tokeneitasi kryptovaluuttapörssissä, mutta lompakko tuo tietynlaista turvaa.

Ethereumin myynti

Ostetut Ethereumit voit myydä eri tavoin, riippuen tavasta miten olet ne ostanut. Mikäli sinulla on Ethereum lompakko käytössä, tulee sinun ensin siirtää Ethereumisi lompakosta esimerkiksi takaisin kryptovaluuttapörssiin. Helpoin tapa onkin myydä kryptovaluuttapörssistä ostamasi Ethereumit – voit myydä ne, milloin haluat, nopeasti ja vaivattomasti, vain painamalla yhtä nappia alustalla. Tällöin kryptovaluuttapörssi hoitaa ostajan etsimisen puolestasi.

Jos taas ostit Ethereumit suoraan myyjältä, tulee sinun myös itse etsiä ostaja. Voit usein vaihtaa Ether-tokenisi joko fiat-valuuttoihin, kuten USA:n dollareihin, tai toisiin kryptoihin kuten Bitcoiniin. Ostajia voit löytää internetistä erilaisilta palstoilta, esimerkiksi https://localcryptos.com/ toimii hyvin. Tässä myös kannattaa muistaa kuten ostoissa, että myydessä yksityishenkilöille ovat riskit huomattavasti suuremmat. Tarkista ainakin onhan siirtämäsi summa oikea, sekä valuutanvaihto kulut, sekä kurssi.

Miten tahansa myytkin Ethereumisi, muistathan aina pitää kirjaa myynti voitoista- tai tappioistasi verotusta varten.

Ethereumin käyttäminen

Ethereumille on paljon erilaisia käyttökohteita. Ensimmäinen, ja usein yleisin käyttötarkoitus miksi Ethereum ostaminen on yleistä, on sijoittaminen, tai yleisesti sen käyttäminen. Ethereumin suosio on kasvanut hyvin paljon sijoituskohteena, ja moni uskoo sen kasvuun myös tulevaisuudessa. Täten moni ostaakin Ethereumia tehdäkseen sen arvonnousulla voittoa. Ether-tokeneilla maksaminen mahdollistaa sen käyttäjilleen anonymiteetin, sillä vaikka lohkoketjusta voidaan tarkastaa tapahtumat jälkikäteen, ei henkilöllisyyttä pystytä selvittämään. Vaikka Ether-tokeneilla maksaminen ei olekaan suomessa yleistä, voit sitä käyttää verkossa joissakin online-kaupoissa.

Toinen mihin Ethereumia käytetään, on uusien kryptovaluuttojen tai hajautettujen sovellusten kehitys. Jo tähän päivään mennessä Ethereumin lohkoketjun päälle on rakennettu hyvin mielenkiintoisia sovelluksia – yksi mainitsemisen arvoinen voisikin olla suomalainen DeFi lainapalvelu Aave.

Ethereumia voidaan käyttää myös esimerkiksi äänestysten järjestämiseen, sillä samoin kuin esimerkiksi sillä maksaessa, äänestystilanteessa äänet jäävät anonyymeiksi, mutta niitä on lähes mahdoton poistaa lohkoketjusta. Täten Ethereum lohkoketju voi jopa edesauttaa yhteiskuntaamme demokraattisemmaksi. Lisäksi Ethereumin avulla voidaan luoda älysopimuksia, eli esimerkiksi luoda vuokrasopimus käyttäen sitä.

Ethereum ostaminen CFD-sopimuksella

Ethereumia voit ostaa myös CFD-sopimuksella. CFD-sopimus on hinnanerosopimus (Contract-For-Difference), jossa siis sijoittaja käy kauppaa hinnan erotuksella. Solmit ”sopimuksen” sovitulla hinnalla, ja kun sopimus suljetaan, saat tai joudut maksamaan erotuksen, joka on sulkemishetkellä voimassa.

Tavoitteena usein sijoittamisessa on ostaa halvalla ja myydä kalliilla. CFD-sopimus mahdollistaa myös vastakkaisen toiminnan, eli myynnin. Myyntitoimeksiannot voivat toimia hyvin juuri kryptojen laskukaudella. Voit siis valita myyväsi Ethereumia, ilman että omistat sitä. Eli mikäli uskot Ethereumin hinnan laskuun, voit suorittaa myyntitoimeksiannon, ja mikäli hinta laskee ”Ostaa” nämä Ethereumit takaisin, jolloin voitto maksetaan sinulle. CFD-sopimus mahdollistaa myös vipuvaikutuksella treidaamisen. On kuitenkin hyvä tutustua riskeihin ennen esimerkiksi vipuvaikutuksen käyttämistä, ja sijoittaa markkinoille vain varoja, joita olet myös valmis häviämään.

CFD-sopimus on yksi tapa ostaa Ethereumia, sillä Ethereum ostaminen onnistuu myös pienillä summilla. Huomioi kuitenkin, että ostaessasi CFD-sopimuksella et oikeastaan omista Ethereumia, joten jos esimerkiksi uskot, että tulet käyttämään itse Ether-tokeneita tulevaisuudessa, ei välttämättä CFD-sopimus ole sinulle oikea sijoituskeino.

Mietityttääkö kryptoverotus? 🤔

Kryptoverotus.fi palvelun avulla vähennät veroilmoituksen parissa tuskailua ja voit unohtaa Excelien pyörittelemisen!

Kryptoverotus tekee kryptosijoittajan elämästä huomattavasti helpompaa! 

Jo yli 1 000 suomalaista on valinnut Kryptoverotus.fi palvelun

Ethereum verotus 2022

Ethereumia, tai tarkemmin omistamiasi Ethereitä verotetaan pääomatuloveron mukaan – eli samalla logiikalla kuin esimerkiksi osakkeita. Ostaessasi sinun ei tarvitse maksaa veroa, vaan vero maksetaan myynnin / vaihdon tapahtuessa. Täten siis veroprosentti on 30% 30 000 euroon asti. Tämän jälkeen veroprosentti on 34% ylittävästä summasta. Maksat aina veroa vain myyntivoitosta- tai tappiosta, eli verotuksessa vähennetään ostoon sijoitettu raha.

Esimerkiksi jos ostat 800 eurolla Ethereumia. Sijoituksesi arvo nousee 200 eurolla, eli on yhteensä 1000 euroa ja päätät myydä omistamasi Ethereumit pois. Täten 100-800=200*0,30= veroa tulee maksettavaksi 60 euroa.

Kryptovaluuttoja verotetaan FiFo-periaatteella, eli First in – first out. Käytännössä tämä toimii siten, että esimerkiksi jos ostat tammikuussa Ethereumia 100 eurolla, ja maaliskuussa lisää Ethereumia 200 euron edestä, ja päätät myydä toukokuussa 150 euron edestä sijoituksiasi pois, myydään tililtäsi tammikuussa ostetut Ethereumit ja niistä kertynyt voitto, ja sen jällkeen 50 euron edestä maaliskuun ostostasi, ja tästä kertynyt voitto.

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

82% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

CFD alusta

Arviomme:

Miksi valita eToro?

✅ Turvallinen linkki

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa kryptovaluuttoihin CFD-, eli hinnanerotussopimuksien kautta (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 76% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Ethereum on avoimeen lohkoketjuteknologiaan perustuva ekosysteemi, jonka päälle on mahdollista rakentaa erilaisia sovelluksia, älysopimuksia tai kryptovaluuttoja. Ether on Ethereumin oma token, johon on mahdollista sijoittaa.

Voit ostaa Ethereumia useista eri kryptopörsseistä. Voit myös käydä Ethereumilla CFD-kauppaa Plus500 alustalla. Toinen vaihtoehto on ostaa Ethereumia yksityishenkilöltä.

Ethereum ostaminen on helppoa etenkin käyttäessäsi kryptovaluuttapörssiä. Sinun tulee vain rekisteröityä käyttäjäksi palveluun, ja olet valmis ostamaan Ethereumia.

Kryptovaluutoiden suosio on kasvanut vuosien varrella huimasti, ja tällä hetkellä Ethereum on markkinoiden toiseksi suurin kryptovaluutta. Ethereumin jatkuvan kehityksen ansiosta sillä on mahdollisuudet kasvaa vielä suuremmaksi tekijäksi, jolloin sijoitus voi tuoda sinulle hyvät tuotot.