Etusivu » Maksetut kyselyt 2023 – tienaa palkintoja vastaamalla kysymyksiin

Maksetut kyselyt 2023 – tienaa palkintoja vastaamalla kysymyksiin

Maksetut kyselyt ovat hyvä keino saada pientä taskurahaa internetissä. Jos olet esimerkiksi opiskelija, tai etsit helppoa sivutyötä, kannattaa ehdottomasti kokeilla maksettuja kyselyitä. Maksettu kysely voi olla kätevä tapa tienata rahaa pienellä vaivalla omalta kotisohvalta – mikäpä kuulostaisikaan mukavammalta! Maksetut kyselyt ovat kuitenkin itsessään hyvin laaja konsepti, joten ennen aloittamista kannattaa lukea tämä opas, jotta tiedät mihin lähdet mukaan, ja mihin alustalle kirjautua käyttäjäksi.

Sisällysluettelo

Helppo ja vaivaton tapa ansaita pisteitä: NielsenIQ on maailmanlaajuisesti johtava päivittäistavarakauppaa tutkiva ja mittaava tutkimuslaitos, joka on erikoistunut markkinatiedon ja kuluttajatiedon analysointiin. Nielsenillä sinun EI tarvitse vastata kyselyihin, vaan voit pelkästään skannata ostoksiasi. Nielsenillä ansaitset pisteitä ja voit vaihtaa pisteet lahjakortteihin. 

Kuluttajapaneeli on suomessa toimiva palvelu, joka on perustettu Tampereella. Omia Kuluttajapaneeli kokemuksia jakaneet ovat kertoneet, että alustaa pidetään usein luotettavana ja helppokäyttöisenä sen taustansa vuoksi. Palkkio on 0,3–4 euroa per kysely, ja kyselyn kesto on 3–25 minuuttia. Palkkion voi lunastaa rahana, lahjakorttina tai WWF-lahjoituksena.

Käyttäjien jakamia Norstatpanel kokemuksia voi suurimmaksi osaksi luonnehtia myönteisiksi. Norstatpanel on pohjoismainen palvelu. Norstatpanel toimii 18 eri maassa, ja palkkioksi saa Norstat-kolikoita. Kolikot voi lunastaa lahjakortiksi esimerkiksi Zalandoon tai leffalippuihin, tai vaihtoehtoisesti lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Palkkio on usein 1–7 euron arvoinen per kysely. 

Mielipidemaailma on paneeli, johon rekisteröitymällä voit vastata kyselyihin ja ansaita niillä rahaa. Paneelissa on jo yli 1,5 miljoonaa käyttäjää. Rekisteröityminen on täysin ilmaista. Saat ilmoituksen uusista kyselyistä aina kun niitä on saatavilla. Ikäraja on 18 vuotta. 

Monosurveys on tällä hetkellä yksi suosituimmista paneeleista. Monosurveys kokemuksia löytyy monenlaisia ja suurin osa niistä on myönteisiä. Kyselyihin voi vastata vähintään 16-vuotias. Monosurveysiltä ei kyselyt lopu kesken. Paneeli tarjoaa käyttäjälle usein päivittäin uusia kyselyyn vastaamismahdollisuuksia. Palkintosumma on yleensä 0,40-4 euroa / kysely. 

Mitä ovat maksetut kyselyt?

Olet varmaan aikaisemmin osallistunut jonkinlaiseen kyselyyn esimerkiksi työpaikalla, koulussa tai ostetun tuotteen tai palvelun jälkeen. Maksetut kyselyt ovat netissä suoritettavia mielipidekyselyitä, josta saa palkkioksi rahaa tai lahjakortin – eli voit tienata täyttämällä tämänlaisia kyselyitä. Voit myös esimerkiksi valita lahjoittavasi tuottosi hyväntekeväisyyteen. Kyselyitä on eri pituisia ja eri aiheisia, ja niitä pyritään kohdistamaan oikealle kohderyhmälle. Kyselyiden tarkoituksena on kartoittaa kuluttajien mielipiteitä tuotteista tai palveluista. Tieto on arvokasta yritykselle, joka hyötyy tästä markkinoinnissaan tai tuotekehityksessään.

Tienaa rahaa helposti kyselyillä käyttämällä näihin hieman aikaa. Et tarvitse kyselyyn vastataksesi ammattitaitoa, vaan kysymykset perustuvat omaan kokemukseesi. Maksetut kyselyt ikäraja riippuu palvelusta. Suurin osa yrityksistä vaatii 16 tai 18 vuoden ikää. Usein palkinto kyselyistä ei ole suuri, joten jos kyselyillä haluaa oikeasti tienata, saa niitä täyttää ahkerasti. Kyselyt ovat anonyymejä, joten vastauksesi eivät tule julki internetiin.

Mihin maksetuissa kyselyissä pitää vastata?

Sinulle lähetetään kyselyitä eri aiheista, usein pyrkimyksenä on kuitenkin kohdistaa sinulle tuttuja aiheita. Tämän takia kannattaa tehdä profiili mahdollisimman yksinkertaisesti, jotta kyselyihin vastaaminen on mielekkäämpää. Jos olet esimerkiksi kiinnostunut muodista, sinulle kohdistetaan tähän aihealueeseen liittyviä kyselyitä. Kysely voi toimia esimerkiksi seuraavasti: Yritys tilaa mielipidekyselyn tietyltä palvelulta, jolloin palvelu järjestää kyselyn. Kysymyksenä voi olla esimerkiksi miten tiettyä tuotetta voitaisiin parantaa, tai millaista tuotetta kaivattaisiin markkinoille. Käytännössä siis teet työtä yritykselle sen kautta, että vastaat kyselyyn ja autat heitä tuotekehittelyssä, josta saat sitten palkkaa.

Paljonko kyselyillä voi tienata?

Suurin osa alustoista maksaa palkkiot pisteinä, jotka voi sitten lunastaa rahaksi tai lahjakortiksi. Maksetun kyselyn täyttäminen voi kuitenkin olla hyvin aikaa vievää, jolloin sillä ei suuria summia välttämättä tienata. Suurin osa kyselypalveluista maksaa 0,40–4 euroa per kysely, riippuen sen pituudesta. Kyselyillä siis harvoin pystyy elättämään itseään, ja usein kuukausitasolla voi maksetuista kyselyistä tienata muutamasta kymmenestä eurosta muutamaan sataan euroon. Otathan huomioon, että esimerkiksi sadan euron palkkioon joudut täyttämään kyselyitä hyvinkin ahkerasti, useita tunteja päivässä.

Kokemuksia maksetuista kyselyistä

Maksetut kyselyt kokemukset ovat ylipäätänsä myönteisiä, sillä sivustoille on helppoa kirjautua. Profiilin teko sivustolle voi viedä aikaa, mutta lopussa se tulee palkitsemaan sinut. Koska maksetut kyselyt palveluita on jo monia netissä, on tärkeää perehtyä jokaiseen ja vertailla niitä ennen palveluun kirjautumista, jotta et tuhlaa turhaan aikaan esimerkiksi sivulla, jossa palkkio on pienempi.

Toisinaan maksetuista kyselyistä voi jäädä huonoja kokemuksia, mikäli kokee ettei palkkaus ole tarpeeksi. Tällaisessa tapauksessa esimerkiksi kyselyitä ei ole tarpeeksi tarjolla – osa kokeekin tähän ratkaisuna kirjautua useampaan palveluun, jotta mahdollisuuksia kyselyiden tekoon on laajasti. Parhaat maksetut kyselyt kokemuksia löydät alapuolelta.

Kannattaako maksullisiin kyselyihin vastata?

Maksullisiin kyselyihin kannattaa vastata, sillä se on hyvä keino tehdä taskurahaa. Koska prosessi on kuitenkin hyvin aikaa vievä, kannattaa tehdä kyselyvertailu ennen alustalle kirjautumista. Palveluiden välillä voi olla suuriakin eroavaisuuksia, jolloin aikaa kannattaa käyttää vain sellaiseen, josta saa parhaan hyödyn irti. Vaikka toki palkkio on pieni, ovat kyselyt helppo lisätulovinkki.

Maksetut kyselyt verotus toimii samalla lailla kuin normaalin palkan verotus. Voit ilmoittaa ne verohallinnolle täyttämällä kohtaan ”muut ansiotulot”.

Ovatko maksetut kyselyt turvallisia?

Maksetut kyselyt ovat yleensä ottaen turvallisia. Toki internetissä kannattaa aina olla varovainen, sillä myös maksettujen kyselyiden joukossa voi olla huijauksia. Tämän vuoksi kannattaakin käyttää vain palveluita ja paneeleja, jotka ovat luotettavia, koska kyseessä saattaa olla henkilökohtaista dataa jota et halua vääriin käsiin antaa. Esimerkiksi jos et ole koskaan kuullut mielipide kyselypalvelusta aikaisemmin, kannattaa kyseisen palvelun taustat tutkia ennen sivustolle profiilin luomista. Yleisiä hälytysmerkkejä ovat tilanteet, jossa sinulta pyydetään pankkitunnuksiasi tai sinua pyydetään maksamaan jonkinlainen aloitusmaksu.

Usein kysytyt kysymykset

Maksetuilla kyselyillä voi tienata kätevästi taskurahaa. Ne ovat kuitenkin hyvin aikaa vieviä, joten palkkatyöksi niistä ei ole.

Parhaat maksetut kyselyt löydät mainittuna tästä artikkelista! Hyviä esimerkkejä ovat esimerkiksi Monosurvey ja Mielipidemaailma.

Maksetut kyselyt ovat yleisesti ottaen turvallisia, mutta kirjautuessasi uuteen palveluun kannattaa tarkistaa tämän taustat, sillä toisinaan palveluihin voidaan yhdistää huijauksia.