Etusivu » Ripple kurssi 2023 – reaaliaikainen kurssi, kehitys ja historia

Ripple kurssi 2023 – reaaliaikainen kurssi, kehitys ja historia

Ripple kurssi 2023

Ripple kurssi omistaa pitkän historian, sillä Ripple lanseerattiin jo markkinoille vuonna 2011. Ripple on oikeastaan Fintech-yhtiö, joka pyrkii luomaan ratkaisuja pankkimaailman ongelmiin. Siksi puhuttaessa Ripple kurssista, usein tarkoitetaankin Ripplen oman kryptovaluutan XRP:n kurssia. Lukemalla artikkelin tulet ymmärtämään paremmin Ripple kurssin historiallista kehitystä ja sen asemaa kryptovaluuttamarkkinoilla.

Ripple XRP kurssi nyt 

XRP

XRP

$0.54

XRP 2.30%

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sisällysluettelo

Tietopaketti Ripple XRP:stä

Ripple on mielenkiintoinen konsepti – se on kehitetty luomaan ennemmin rahasiirron nopeuteen liittyviä haasteita. Usein rahansiirto on todella hidasta, ja voi viedä useita päiviä etenkin siirtäessä rahaa eri maiden välillä. Ripplen avulla tämä ongelma on ratkaistu. Käytännössä Ripple toimii siten, että sen järjestelmässä transaktiot yhdistetään yhdeksi luvuksi, jota sitten serverit vertailevat ja muodostavat näistä yhteisen konsensuksen.

Ripplen toiminta voidaan jakaa kolmeen osaan; eli Rippleen, joka on teknologia yhtiö, koko nimeltään Ripple Labs Inc. Toinen osa on RippleNet, eli yhtiön luoma järjestelmä pankeille, ja kolmas osa on itse XRP-token, eli yhtiön virtuaalivaluutta XRP Ledger systeemissä. Se on siis ennemminkin reaaliaikainen maksualusta, eikä pelkästään maksualusta. Näiden osa-alueiden menestys ei aina välttämättä vaikuta toistensa menestykseen, vaikka toisinaan positiiviset uutiset koskien esimerkiksi RippleNetiä voivat vaikuttaa myös XRP-tokenin arvoon.

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Ripple (XRP) kryptovaluutta

Ripple kurssikehitys vuodesta 2013 lähtien

Ripple kurssi

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Kuvassa havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Ripple kurssihistoria

Ripple XRP kurssihistoria on pitkä, sillä se on yksi vanhimmista kryptovaluutoista joka on vieläkin markkinoilla. Etenkin Ripplen alkuvuodet ovat hyvin dramaattiset ja tapahtuman täyteiset, mutta tämä ei niinkään vaikuttanut kurssiin – ennen kuin vuodesta 2017 Ripple kurssi onkin ollut hyvin volatiili. Ripple kurssi seuraa vahvasti yleistä trendiä kryptomarkkinoilla, ja tämä näkyykin hyvin sen kurssin muutoksissa kautta sen historian.

XRP listattiin kryptomarkkinoille 4. elokuuta vuonna 2013. Ripplen ensimmäisinä vuosina ollessaan markkinoilla sen kurssi pysyi suhteellisen tasaisena, eikä suuria nousuja tai laskuja näkynyt. 2017 aikana hinta alkoi kuitenkin vähitellen nousemaan yli 0.10 dollarin, ja tästä vuoden loppuun mennessä Ripple kurssi olikin jo yli 1 dollarin. Ripple nousi vuoden 2018 alkuun mennessä sen ATH-hintaansa, joka oli 3,84 dollaria 4. tammikuuta.

Tämän jälkeen kuitenkin kurssi romahti nopeasti – kuten tyypillisestikin suurien nousujen jälkeen. Vuonna 2018 XRP kurssi kuitenkin vielä tarjosi joitakin nousuja ja laskuja sijoittajalle, mutta 2019 loppuun mennessä XRP hinta oli palautunut hieman korkeammalle aikaisemmasta normaalistaan. Kurssi kuitenkin pysyi suhteellisen matalana – jossakin 0.25 ja 0.4 dollarin välillä. Vuonna 2020 hinta laski vielä enemmän, ja Ripplen uusi normaali oli vielä matalampi, ja pyöri lähellä 0.20 dollaria. 2020 vuoden lopussa Ripple kurssi nousi kuitenkin äkillisesti 0.60, ja korkeimmillaan oli 0.68 dollaria. Tähän varmasti vaikuttikin uutisointi, sillä Ripplen uutisointiin tehneen sopimus USA:n suurimman pankin kanssa. ja oli hetken hieman korkeammalla, kunnes uutiset SEC:in kanssa tulevasta oikeustaistelusta romahduttivat hinnan.

Ripple kurssi vaihteli vuonna 2021, ja on oikeastaan seurannut toisinaan yleistä trendiä kryptomarkkinoilla. Tammikuun 1. päivä 2021 Ripple arvo oli 0.22 dollaria. Tammikuun aikana Ripple kurssi nousi kuitenkin käymään 0.30 dollarissa, ja helmikuun 1. päivä kurssi olikin jo 0.60 dollaria. Eli jos olisit ostanut tammikuun ensimmäisenä päivänä Rippleä, olisi sijoituksesi arvo kolminkertaistunut vain yhdessä kuukaudessa. Nopeassa nousussa taustalla olivat meemisijoittajat, jotka iskivät juuri 2021 alkupuolella moneen eri kohteeseen, ja Ripple olikin yksi niistä.

Meemisijoittajien huuman laantuessa kurssi laskikin hieman, 0.40 dollarin paikkeille, mutta helmikuun puoleen väliin mennessä olikin jo noussut takaisin 0.5 ja 0.6 dollarin välille.

Maaliskuun alun Ripple kurssi oli oikeastaan suhteellisen tasainen ja pysyi noin 0.40 dollarin kummallakin puolella, kunnes maaliskuun puolen välin jälkeen Ripple kurssi nousu alkoi kiihtyä – samaan aikaan kuten myös muut kryptovaluutat alkoivat nousta. Maaliskuun loppuun mennessä XRP hinta olikin jo 0.60 dollaria, ja nousu jatkui huhtikuuhun. Korkeimmillaan hinta oli huhtikuun puolessa välissä 1.96 dollaria. Tästä hinta putosi kuitenkin huhtikuun 25 päivään mennessä vain dollariin, mutta nousi takaisin 1.55 dollarin paikkeille. Toukokuun loppuun mennessä XRP kurssi kuitenkin putosi takaisin dollariin. Kesän 2021 ajan Ripple kurssi oli noin 0.55 ja 0.70 dollarin välillä.

Mielenkiintoista kuitenkin on, että vaikka moni muu kryptovaluutta teki uuden ATH-hintansa vuonna 2021, ei Ripple päässyt lähellekään aikaisempaa vuonna 2018 tekemää hintaansa. Tässä voikin olla hieman tuleva oikeudenkäynti painamassa hintaa alas.

Vuonna 2022 Ripplen kurssi on myös seurannut kryptomarkkinoita.

Ripple hintaodotukset

XRP hinta on ollut spekuloinnin kohteena, sillä on mahdotonta ennustaa mihin XRP kurssi tulee liikkumaan. Vaikka Ripplellä on paljon huonoja puolia sijoituskohteena, on hyvä muistaa, että sillä on myös paljon esimerkiksi sopimuksia suurien pankkien kanssa, ja mikäli se onnistuu luomaan niitä lisää, vaikuttaa se Ripplen network valueen – eli siihen miten paljon itse kryptovaluuttaa ja järjestelmää käytetään.

Monen lähteen mukaan Ripple kurssiennuste olisi hyvä, etenkin pitkällä aikavälillä. Tämä voi kuulostaa hullulta, sillä oikeastaanhan Ripple kurssi ei ole koko markkinoilla olonsa aikana noussut vielä yli 5 dollarin, saati sitten, että sen arvo tulisi nousemaan kymmeniin tai satoihin dollareihin. Toisaalta myös moni muu kryptovaluutta oli arvoltaan vielä muutama vuosi sitten alle dollarin, tai pyöri muutamissa dollareissa, kun taas nyt arvo on noussut yli kymmenen dollarin – tämä on siis myös Ripplen tapauksessa mahdollista. 

Esimerkiksi Walletinvestorin analyysin mukaan, Ripple hinta voisi olla vuonna 2026 2.56 dollaria. Moni odottaakin sen palautuvan yhden dollarin tasolle ennen pitkään, ja uskoo että Ripplen uusi normaali voisi olla jossakin 1 ja 3 dollarin välillä.

Useilta keskustelupalstoilta voi lukea muiden sijoittajien mielipiteitä mahdollisista XRP hintaodotuksista. Hyvin moni uskookin, että Ripple kurssi ei tule nousemaan hetkeen. On hyvä muistaa, että lukiessa kenen tahansa analyyseja, on hyvä aina tehdä sijoituspäätös itse oman tutkimuksen perusteella, eikä luottaa välttämättä muiden sanomisiin.

Mielenkiintoista XRP:ssä on se, että Rippleä ei voida louhia lisää vaan loput tokenit ovat Ripple yhtiön hallussa. Tästä ei kuitenkaan sijoittajan tarvitse huolehtia, sillä tokenit ovat ns. escrow-tilillä, josta he voivat vapauttaa maksimissaan miljardi tokenia joka kuukausi. Tämän vuoksi he eivät voi äkillisesti romahduttaa XRP hintaa vapauttamalla paljon tokeneita markkinoille samaan aikaan.

XRP oikeudenkäynti

XRP vx. SEC on hyvin mielenkiintoinen taistelu, josta Ripplestä kiinnostuneiden sijoittajien kannattaa olla tietoisia. Lyhyesti tiivistettynä, USA:n arvopaperimarkkinoita valvova virasto SEC syyttää Rippleä laittomien arvopapereiden myynnistä 1,3 miljardin edestä vuonna 2013. Samankaltaisia syytteitä on aiemmin kohdistunut myös Bitcoiniin sekä Ethereumiin, mutta kummankin todettiin olevan enemmän arvon säilyttäjä sekä maksuväline, kuin arvopaperi itsessään.

Tässä hankalaa on, että arvopapereiden treidausta koskevat tarkat lakipykälät, kun taas kryptovaluuttoja ei ole yhtä tarkasti säädelty. Haasteena Ripplen toiminnassa on, että XRP:n taustalla toimii yhtiö, eikä se ole yhtä hajautettu kuin muut kryptovaluutat. Ripplen toimitusjohtaja Brad Garlinghouse on sitä mieltä, että yrityksen luoma token ei ole arvopaperi, vaan maksuväline kuten muutkin kryptovaluutat.

Oikeudenkäynnistä uutisoitiin ensimmäisen kerran 22. joulukuuta 2020. Oikeudenkäynti on kuitenkin aikajanaltaan ollut hyvin pitkä, ja siinä on ollut paljon lykkäyksiä ja viivyttelyä. Koko oikeustapaukselle odotetaan saavan ratkaisu vuonna 2023, ellei tule lisää tapahtumien siirtoja.

 

Lue myös: 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Ripplen järjestelmä siirtää transaktiot ja muut siirrot yhdeksi luvuksi, jota serverit vertailevat toisiinsa ja täten muodostavat yhteisen konsensuksen. Tämän vuoksi Ripplen lohkoketju on keskitetympi ja nopeampi, ja tarjoaakin pankeille.

Vaikka usein puhutaan Ripplestä, oikeastaan XRP on nimenomaan heidän kryptovaluuttansa, kun taas Ripple on kryptovaluutan taustalla toimiva fintech-yhtiö.

Ripple kurssi on ollut hyvin vaihteleva vuosien varrella, sillä se kävi huipuissaan vuonna 2017, mutta laski nopeasti hyvin alas. Vuonna 2021 se nousi hieman kryptomarkkinan kuumetessa, mutta on palautunut

Ripple sijoitus voi olla riski vuonna 2023 tulevan oikeudenkäynnin vuoksi. Toisaalta, mikäli Ripple voittaa haasteen voi se vaikuttaa positiivisesti kurssiin.