Etusivu » Plus500 arvostelu 2023 – Suosiota kasvattava sijoitusalusta

Plus500 arvostelu 2023 – Suosiota kasvattava sijoitusalusta

Plus500 arvostelu 2023 - Suosittu hinnanerosopimusten tarjoaja

Nykypäivänä erilaisia sijoitusalustoja ja palveluntarjoajia löytyy valtava kirjo. Juuri itselle sopivan alustan valitseminen voikin laajan tarjonnan takia tuntua haastavalta ja vaikealta. Ongelman ratkaisemiseksi esittelemme sivustollamme eri palveluntarjoajia ja arvostelemme ne oman käyttökokemuksemme mukaan. 

Tällä sivulla jaamme kattavan tietopaketin Plus500 alustasta, jonka avulla voit käydä CFD-kauppaa osakkeilla, indekseillä, valuutoilla ja kryptovaluutoilla. Kattavan arvostelun avulla voit paremmin päätellä sopiiko Plus500 juuri sinun sijoitustarpeisiisi. 

Lue alta miten Plus500 kaupankäyntialusta toimii, mihin kaikkeen voit alustalla sijoittaa ja miten voit tehdä ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla. Lopusta löydät tarkempaa tietoa verotuksesta ja Plus500 alustan kuluista!

Plus500 on tällä hetkellä yksi markkinoiden johtavista hinnanerosopimusten eli CFD-sopimusten tarjoajista. Alusta on käytettävissä 60 eri maassa ja 32 eri kielellä!

Sisällysluettelo

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Mikä on Plus500?

Plus500 on vuonna 2008 perustettu kaupankäyntisalusta, jonka avulla voit käydä monipuolisesti CFD-kauppaa eri sijoitusinstrumenteilla. CFD-sopimukset (lyhenne tulee sanoista Contract for Difference) ovat hinnanerosopimuksia, joista kerromme kattavammin seuraavassa kappaleessa.

Plus500 kaupankäyntialusta on Plus500CY Ltd:n tarjoama. Näin ollen Plus500CY Ltd on sivustolla kuvattujen tai tarjottujen rahoitustuotteiden liikkeeseenlaskija ja myyjä.

Plus500CY Ltd on kyproslainen yhtiö, jonka toimistot sijaitsevat Limassolissa. Yhtiö on Kyproksen arvopaperi- ja pörssikomitean valtuuttama ja sääntelemä lisenssinumerolla 250/14 tarjoamaan CFD-sopimuksia erilaisiin kaupankäynnin kohteena oleviin tuotteisiin (osakkeet, valuutat, kryptovaluutat..). Plus500CY Ltd on Plus500 Ltd:n tytäryhtiö: yhtiö, joka on listattuna Lontoon pörssin pörssiyhtiöiden päämarkkinoilla ja jonka rekisteröity toimipaikka on Haifa.

Plus500 on nopeasti kasvava yhtiö ja kaupankäyntialustan portfolio sisältää tällä hetkellä yli 2 000 sijoitusinstrumenttia. Monipuolisen ja laajan tarjontansa ansiosta Plus500 alusta on hyvä valinta aktiivisille sijoittajille ja päiväkauppaa tekeville. Monipuolisen tarjontansa lisäksi Plus500 on kehittänyt jatkuvasti alustansa teknologiaa ja sillä pystyy tänä päivänä tutkimaan suhteellisen monipuolisesti eri sijoituskohteita. 

Plus500 alustalla on  viime vuosien aikana liittynyt valtava määrä käyttäjiä monista eri maista. Tänä päivänä Plus500 sijoitusalusta onkin saatavilla jo yli 30 eri kielellä ja Suomi on yksi näistä maista. Suomenkielinen alusta helpottaa huomattavasti alustan eri toimintojen ymmärrettävyyttä ja kaikkia sen ominaisuuksia on helpompi käyttää. 

 

Mitä ovat CFD-sopimukset?

CFD-sopimus tarkoittaa hinnanerosopimusta, joka on asiakkaan ja myyjän välille luotu sopimus, jossa myyjä maksaa asiakkaalle sijoituskohteen nykyhinnan ja sopimuksen tekohetken välisen erotuksen, olettaen toki, että erotus on ollut positiivinen sopimuksen sulkemishetkellä. Jos erotus on ollut negatiivinen, silloin puolestaan asiakas maksaa myyjälle erotuksen. Tämän menetelmän vuoksi sopimusta kutsutaan hinnanerosopimuksesi.

CFD-sopimukset saattava olla sopiva sijoitusmuoto aktiiviselle sijoittajalle, koska ne tarjoavat sijoittajalle kaikki tietyn osakkeen, hyödykkeen tai indeksin omistamisen hyödyt ilman, että sijoittajan tarvitsee omistaa itse kohde-etuutena toimivaa rahoitusvälinettä. Lisäksi CFD-sopimuksissa sijoittaja voi käyttää vipuvoimaa, jolloin voi moninkertaistaa altistus rahoitusvälineeseen ilman, että sijoittajan tarvitsee sijoittaa koko fyysisen välineen omistamiseen tarvittavaa pääomasummaa. Vipua kaupankäynnissä käyttäessä onkin maksettava vain murto-osa position kokonaisarvosta. Vipuvoimalla kaupankäynti toimii yleisesti ottaen niin, että pieni muutos CFD-sopimuksen hinnassa aiheuttaa sijoituksessa suuremman voitto-/tappiomahdollisuuden.

Vipuvoimaa käyttäessä kannattaa kuitenkin pitää mielessä vivuttamisen korkeat riskit. Mitä enemmän vipua käyttää, sen suuremmaksi riski ja tappiomahdollisuudet kasvavat.

79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Olemme listanneet tämän sivun alaosaan erikseen Plus500 kulut ja hinnaston, joten tutustuthan myös tähän osioon. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahansa. 

luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme

5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  Sen jälkeen paina Osta -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen ostosi Plus500 alustalla!

bitcoin plus500

Kuvassa havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. 

86% prosenttia piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Plus500 sijoitusmahdollisuudet – Mihin voit alustalla sijoittaa?

Osakkeet

Plus500 alustalla voit käydä laajasti CFD-kauppaa maailman tunnetuimmilla osakkeilla. Plus500 osakevalikoimasta löytyy niin kotimaisia menestyjiä kuin myös amerikkalaisia jättiyhtiöitä (Amazon, Tesla, Apple, Microsoft, Alphabet…). CFD-kaupankäynnin avulla käyt kauppaa osakkeen hinnanmuutoksesta, jolloin et omista itse fyysistä osaketta (huomioi, että CFD-sijoituksen myötä et ole oikeutettu esim. yhtiön jakamaan osinkoon)

Eri osakkeisiin voit tutustua Plus500 alustan kattavien työkalujen avulla, joiden ansiosta voit analysoida eri osakkeita.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

plus500 kokemuksia

Havainnollistavat hinnat

Kryptovaluutat

Plus500 alustalta löytyy yhteensä 14 eri kryptovaluuttavaihtoehtoa, joilla voit käydä kauppaa. Joukosta löytyy muun muassa suosituimmat kryptovaluutat, kuten Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple XRP sekä NEO.  Muistathan, että CFD-kauppaa käydessä et omista fyysisesti kryptovaluuttaa, jolla käyt kauppaa.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Valuutat (FOREX)

Plus500 alustalla voit käydä CFD-kauppaa maailman suosituimmilla valuuttapareilla. CFD-valuuttakauppa tarkoittaa yhden valuutan vaihtamista toiseen ennalta määritetyllä kurssihinnalla. Ulkomaankauppa edellyttää valuuttojen vaihtamista toisiin, joten ei olekaan yllättävää, että valuuttamarkkinat ovat maailman suurimmat markkinat. Valuuttapareja on saatavilla Plus500 alustalla yli 60 kappaletta (kuten EUR/USD, GBP/USD ja EUR/GBP). 

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Indeksirahastot

Plus500 alustalta löytyy laaja kirjo eri indeksirahastoja. Joukosta löytyy muun muassa maailman johtavat indeksirahastot. 

* Havainnollistavat hinnat

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Hyödykkeet

Plus500 alustalta löytyy  CFD-kauppaan useita eri hyödykkeitä. Hyödykkeet tarkoittavat raaka-aineita, kuten öljyä, kultaa, sokeria ja kahvia. Alustalla löytyy laajasti eri hyödykkeitä, jonka vuoksi ne on ryhmitelty valikossa kolmeen eri pääluokkaan: maatalous, energia ja metallit.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

ETF-rahastot

Plus500 alustalta löytyy valtava määrä eri  pörssinoteerattuja rahastoja eli ETF-rahastoja (Exchange Traded Fund), joilla voit käydä CFD-kauppaa. 

Plus500 työkalujen avulla voit tutustua kattavasti kaikkiin haluamiisi ETF-rahastoihin ja tehdä niistä analyyseja.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Plus500 kulut – Mitä Plus500 alustan käyttäminen maksaa?

Plus500 saa tuottonsa pääosin spreadeista eli CFD-sopimusten hinnanerojen avulla. 

Spread tarkoittaa markkinahintojen osto- ja myyntikurssien erotusta.

Plus500 hinnasto

  • Kuukausimaksu 0€
  • Talletuspalkkio 0€
  • Tilinhoitopalkkio 0€
  • Nostopalkkio 0€
  • Valuutanmuutosmaksu maksimissaan 0,7%
  • Taattu pysäytystoimeksianto – laajempi spread
  • Toimettomuusmaksu 10 USD jos et kirjaudu tilillesi 3kk aikana
  • Alusta saattaa veloittaa kulua yökaupasta

Plus500 turvallisuus ja luotettavuus

Tehdessäsi CFD-kauppaa verkossa, sinun kannattaa aina ottaa huomioon kaksi seuraavaa asiaa:

  • Miten varasi ja sijoituksesi ovat suojattu kyseisellä kaupankäyntialustalla?
  • Onko alusta turvallinen ja luotettava käyttää?

Plus500 on kaupankäyntialustana luotettava. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

Plus500 alustalla kaikkien käyttäjien henkilötiedot suojataan SSL-salauksella, joka auttaa suojautuman hakkereilta. Muista kuitenkin aina ennen kaupankäyntiä varmistaa, että selaimessasi näkyy tietoturvallista ja suojattua yhteyttä ilmaiseva kuvake, teit sitten kauppaa millä tahansa kaupankäyntialustalla!

Plus500 ja asiakasvarojen suojaus

Plus500 kuuluu Kyproksen valtion valvomaan Sijoituspalveluyritysten asiakkaiden sijoittajan korvausrahastoon (Investor Compensation Fund for clients of Investment Firms). Plus500:lla oli yli 430 tuhatta aktiivista asiakasta vuonna 2020 ja samana vuonna avattiin yli 82 miljoonaa positiota. Lisäksi Plus500 on velaton, omaa huomattavan maksuvalmiuden ja merkittävät ylijäämäsääntelyn valuuttavarastot, jotka ylittävät säädetyt vaatimukset.

Plus500 ja verotus vuonna 2023

Plus500 ei toimita verotustietoja automaattisesti Suomeen. Sijoittajana sinun vastuullesi jää ilmoittaa ja maksaa verot Suomen lainsäädännön mukaisesti. Pääset käsiksi kaikkiin tilitietoihisi omalla Plus500 tililläsi ja voit tarvittaessa kysyä apua Plus500 asiakaspalvelusta. 

CFD-sopimuksien positiivisista hinnaneroista saatu tulo on tuloverolain mukaan toimitettavassa verotuksessa veronalaista pääomatuloa. Huomioithan kuitenkin, että CFD-kauppaa tehdessä suomalaiset yksityissijoittajat eivät voi vähentää CFD-kaupankäynnissä syntyneitä tappioita verotuksessa. 

Tämän vuoksi Osakesijoittaja.fi suosittelee Plus500 alustaa!

CFD-sopimuskaupassa Plus500 on erittäin suosittu alusta. Plus500 on laadukas, käyttäjäystävällinen ja luotettava alusta, jota sijoittajan on helppo käyttää. Suomenkielinen alusta on suuri plussa, koska sen avulla sijoittaja pääsee helposti ja ymmärrettävästi kiinni alustan tarjoamiin maailmanlaajuisiin sijoitusvälineisiin. 

Plus500 on toiminut tähän päivään mennessä 12 vuoden ajan ja näiden vuosien aikana se on kehittänyt alustansa teknologiaa laajasti ja kasvattanut tarjontaansa. Tänä päivänä Plus500 alustan kautta voitkin sijoittaa CFD-sopimuksilla yli 2000 sijoituskohteeseen. Plus500 omilta sivuilta voit tarkastella yrityksen elämänkaarta ja lukea tulevaisuuden tavoitteista ja strategioista. Siirry Plus500 sivulle tästä.

Huomioi kuitenkin aina CFD-kaupan korkea riski. 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Käytä Plus500 laadukasta mobiilisovellusta sijoittaessasi!

Plus500:n mobiilisovellus on yksi arvostetuimmista sijoitussovelluksista sovelluskaupoissa – sillä on jo yli +10 miljoonaa Google Play-asennusta (27.7.2021) ja se on saanut korkeat arvostelut käyttäjiltään. Sovelluksen avulla voit seurata markkinoita, tutustua uusiin sijoituskohteisiin ja sinulla on helppo pääsy Plus500-alustalle älypuhelimeltasi käsin. Sovelluksen käyttäminen ei ole rakettitiedettä ja se muistuttaa hyvin paljon itse työpöytäversiota. 

Usein kysytyt kysymykset

Plus500 on CFD-sopimuksia tarjoava kaupankäyntialusta. Tällä hetkellä Plus500 on yksi johtavista hinnanerosopimusten välittäjistä. Plus500 alustalla voit käydä CFD-kauppaa osakkeilla, kryptovaluutalla, valuutalla, optioilla, hyödykkeillä, ETF:llä ja indeksirahastoilla. 

Plus500 on turvallinen kaupankäyntialusta, joka on  ollut toiminnassa jo yli kymmenen vuotta (2008). Plus500 on lailla säännöstelty yhtiö, jonka toimintaa valvotaan ympäri maailmaa.

Plus500 alustalla ei ole piilokuluja, kuukausi- tai rekisteröitymismaksua. Palvelut rahoitetaan pääasiassa spreadien kautta. Voit katsoa tarkan listan Plus500 kuluista artikkelin kohdasta Plus500 kulut.

Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa. Voit tehdä talletuksen tilisiirtona, PayPalin kautta tai luottokortilla.

Tämän sivun sisältöä ei tule ottaa sijoitusneuvona. Jokainen sijoittaja on vastuussa omista varoistaan ja niiden sijoittamisesta.