Etusivu ¬Ľ Sijoittajan ty√∂kalut ¬Ľ Sijoituspodcastit – Parhaat sijoitus- ja talouspodcastit vuonna 2022

Sijoituspodcastit – Parhaat sijoitus- ja talouspodcastit vuonna 2022

Valitsimme vuoden 2022 parhaimmat sijoitus- ja talousaiheiset podcastit ja Youtube-kanavat yhteen paikkaan. Parhaiden sijoitusaiheisten podcastien listalle valintakriteereinä käytettiin podcastien suosiota sekä tuotettua arvoa (informaatiota, iloa, inspiraatiota) kuuntelijoille. Ei siis ole merkitystä onko podcastin tuottajana yksityishenkilö tai kaupallinen instituutio.

Sijoittamiseen, rahaan ja talouteen liittyviä podcasteja on syntynyt kiitettävä määrä ja hyviä suositeltavia podcasteja löytyykin tänä päivänä jo yli kymmenen, joten laajensimme top 10 listaamme. 

Sisällysluettelo

Naisten rahapodcastit nostavat suosiotaan

Podcastien kasvavan suosion selittänee kiireinen elämänrytmi ja kuuntelemalla oppimisen helppous. Kirjaa tai blogia lukiessa on hankalaa tehdä mitään muuta, mutta podcastin pystyy kuuntelemaan esimerkiksi auton ratissa, kuntosalitreenin tai lenkin aikana.

Blogeissakin, mutta erityisesti podcasteissa erottuu selv√§sti ilmi√∂ naisten yll√§pit√§mien podcastien suosion noususta. Menneiden vuosikymmenten miehinen sijoitusmaailma on muuttunut ja naiset ovat l√§hteneet koko ajan enemm√§n ja enemm√§n mukaan sijoittamiseen. Ehk√§p√§ aloittelevien naissijoittajien on helpompi l√§hte√§ tutustumaan aiheeseen naispuolisen asiantuntijan vinkkien avulla. Jopa puolet vuoden 2022 top sijoituspodcast ‚Äďlistalle p√§√§sseist√§ talouspodcasteista on naisten yll√§pit√§mi√§. Mahtavaa!

Top podcast ‚Äďlistasta pyrittiin tekem√§√§n mahdollisimman monipuolinen ja kattava, ett√§ kuuntelijat saisivat mahdollisimman laajan tiedon ja osaamisen sijoittamisen, rahan ja talouden eri osa-alueista.

Top podcastien joukossa on mm.:

  • Instituutioiden yll√§pit√§mi√§ sijoituspodcasteja
  • Yksityishenkil√∂iden yll√§pit√§mi√§ rahapodeja & Youtube-kanavia
  • Asuntosijoituspodcast
  • Osakesijoittamista k√§sittelevi√§ podcasteja
  • Treidaamista opettava podcast
  • Sijoittamisen aloittamiseen & oman talouden halliintaan liittyv√§ podi
  • Laajemmin taloudesta, rahasta ja s√§√§st√§misest√§ kertovia podcasteja

Alle on listattuna epämääräisessä järjestyksessä vuoden 2022 parhaat talous- ja sijoituspodcastit. Ei muuta kuin kuuntelemaan ja poimimaan kuumimmat vinkit!

Suomen talouspodcastit

Institutionaaliset sijoituspodcastit

Rahapodi / Nordnet

#rahapodi on taloutta, säästämistä ja sijoittamista käsittelevä podcast, jota isännöivät Nordnetin asiantuntijat Martin Paasi ja Miikka Luukkonen. Podcast keskittyy aika paljon pörssiin ja osakesijoittamiseen, mutta jaksoissa on käyty paljon läpi myös muita aiheita, riippuen vieraasta. #rahapodi on erittäin suosittu ja jaksoja on toteutettu jo yli 200 jaksoa, uusi podi putkahtaa aina viikon välein. Tutustu.

Traders’ Club / Nordnet

Traders¬ī Club -jaksojen tuttu alkulausahdus ”Keskustellaan siit√§, miten me saadaan susta parempi treidaaja” kiteytt√§√§kin podin sis√§ll√∂n. Traders¬ī Club on Nordnetin treidausasiantuntija Jukka Lepik√∂n ja Tuomas Tuomisen tuottama viikottain ilmestyv√§ videosarja, joka keskittyy vahvasti treidaamiseen sek√§ kuumimpiin markkina-aiheisiin p√∂rssimarkkinoilla. Kuluneena 2020 koronavuonna sis√§lt√∂ on ollut mielenkiintoista, usein markkinakonsensuksesta poikkeavaakin kuunneltavaa. Jokaisen osakesijoittajan ja treidaajan ehdoton podcast-valinta! Tutustu.

inderesPodi / Inderes

Analyysitalo Inderesin tuottama inderesPodi on kaiken muun Inderesin tuottaman asiantuntijamateriaalin lisäksi vakiovalinta jokaisen suomalaisen pörssisijoittajan podcast-listalle! inderesPodissa kuullaan mm. analyytikko Sauli Vilenin sekä muiden asiantuntijoiden ajatuksia pörssimarkkinoiden kehityksestä ja ajankohtaisista aiheista osakemarkkinoilla. InderesTV on ykkösvaihtoehto etenkin suomalaisista pörssiyhtiöistä ja osakepoiminnasta kiinnostuneille aktiivisille osakesijoittajille. Tutustu.

#Teerenpelit / Sijoitustieto

Sijoitustiedon #Teerenpelit on videopodcast, jossa pitkän linjan sijoittaja Aki Pyysing isännöi talous- ja sijoitusmaailman asiantuntijoita. Sijoitustiedon #Teerenpelit ilmestyy vähän harvemmin, mutta noin tunnin pituisissa jaksoissa käydään asioita läpi keskustellen ja perusteellisesti. Tutustu.

Taloudellinen mielenrauha / Danske Bank

Taloudellinen mielenrauha on suosittu oman talouden hallintaan liittyviä aiheita käsittelevä podcast. Podcastia emännöivät sijoitusbloggaaja Jasmin Hamid sekä Danske Bankin asiantuntija Kaisa Kivipelto. Taloudellinen mielenrauha käsittää jo kolmisenkymmentä jaksoa, jotka asiat esitetään ymmärrettävästi, vaivatonta kuunneltavaa. Suositeltava podcast sijoittamisen aloittamisvaiheeseen! Tutustu.

Pörssipäivä РPodcast

Yksityishenkilöiden ylläpitämät sijoituspodcastit

Mamma Betalar -Podcast

Mamma Betalar -podcast oli erittäin odotettu podcast jo ennen kuin se julkaistiin syksyllä 2021. Podcast on Nata Salmelan ja Jasmin Hamidin käsialaa. Molemmat naiset ovat erittäin tunnettuja sijoitusmaailmassa ja he ovat rakentaneet menestyneet salkkunsa täysin nollista.

Nämä naiset puhuvat podcastissa rahasta erittäin suorasti, eivätkä pelkää kertoa omia mielipiteitään! Tutustu.

Mimmit Sijoittaa -Podcast

Mimmit Sijoittaa on kahden nuoren naisen Hanna Tikanderin ja Pia Maria Nickströmin ylläpitämä valtavirrasta ehdottomasti positiivisella tavalla erottuva podcast. Mimmit Sijoittaa on saavuttanut erittäin suuren suosion, josta kertoo suuret kuunteliluvut sekä lähes 40 tuhatta Instagram-seuraajaa. Jo kuusi tuotantokautta pyörinyt Mimmit Sijoittaa -podcast käy viihdyttävällä tavalla läpi aiheita rahaan, säästämiseen ja sijoittamiseen sekä muihin nuoria kaupunkilaisnaisia kiinnostaviin aiheisiin liittyen. Tutustu.

Ostan Asuntoja -Podcast

Ostan Asuntoja on kiistatta asuntosijoituspodcast numero 1! Arvostetun osta ja pidä -strategiaa noudattavan asuntosijoittajan Harri Hurun isännöimä podcast on pyörinyt vuodesta 2018 asti ja uusi jakso putkahtaa ulos aina joka perjantai. Podcastissa on vieraillut kymmeniä tunnettuja ja vähemmän tunnettuja asuntosijoittajia kertomassa kokemuksiaan. Kaikki asuntosijoittamisesta ja henkilötarinoista kiinnostuneet, ota tämä podi kuuntelulistalle! Tutustu.

Rahamania -Podcast

Rahamania on kahden fiksun naisen, Nina Nordlundin ja Tellervo ”Tellu” Uotilan yll√§pit√§m√§ podcast/videoblogi, jossa keskustelunaiheina ovat mm. raha, s√§√§st√§minen, sijoittaminen ja talouskasvatus. Molemmat naiset sijoittavat itse mm. osakkeisiin ja asuntoihin. Lis√§ksi Nina Nordlund tunnetaan my√∂s Lapset ja raha -blogin kirjoittajana. #rahamania vlogipodilla on Youtubessa jo yli 1.200 tilaajaa. Tutustu.

Rikastamo -Podcast

Rikastamo on kahden tunnetun rahanaisen positiivisella tavalla erilainen ja viihdytt√§v√§ raha-podcast. Lyhyiss√§ laajasti talouden eri osa-alueisiin liittyviss√§ jaksoissa tuodaan esill√§ paljon my√∂s sijoittamisen ja vaurastumisen taustalla olevaa ajattelua ja mindsetti√§. √Ą√§ness√§ ovat sijoituskirjailija ja -bloggaaja Unna Lehtipuu sek√§ varallisuusvalmentaja, kiinteist√∂sijoittaja ja yritt√§j√§ Terhi Majasalmi. Tutustu.

Melkein kaikki rahasta -Podcast

Yle Areenan Melkein kaikki rahasta -sijoittamispodcastin esittely ”Rahasta hauskasti ja h√§peilem√§tt√§” kertoo oleellisen. Kaikki rahasta -kirjan kirjoittanut toimittaja-bloggaaja Julia Thur√©n antaa arkisia ja yksinkertaisia oppeja rahaan ja oman talouden hallintaan liittyen. Podcast sopii aiheeseen tutustuville henkil√∂ille, jotka haluavat oppia raha-asioiden ja sijoittamisen alkeista. Tutustu.

melkein kaikki rahasta podcast

Bonusnostot:

Puhu Rahasta -Podcast

Top-10 listaus tuli täyteen, mutta halusimme nostaa yhden podcastin vielä bonuksena mukaan tähän yhteyteen, koska haluamme kannustaa nuorten rahataitojen opettelua.

Puhu rahasta -podcast on TATin ja Nordnetin yhteistyössä ylläpitämä, erityisesti nuorille suunnattu rahasta, sijoittamisesta, säästämisestä ja rahataidoista kertova podcast. Podcastista saa oppeja arkisiin nuorille ajankohtaisiin raha-asioihin liittyen. Vahva suositus!

puhu rahasta podcast

Sijoituskaverit -Podcast

Rahasto on fiksun ja laiskan ihmisen sijoitustapa, uskovat Sijoituskaverit Merja M√§hk√§ ja Julia Thur√©n. T√§ss√§ podcastissa he ruotivat rahastoja laidasta laitaan. Indeksirahastot, etf-rahastot, aktiiviset rahastot ja korkorahastot ‚Äď kaikki k√§yd√§√§n l√§pi hauskasti ja helppotajuisesti.

sijoituskaverit podcast