Etusivu » Sijoittajan työkalut » Sijoituspodcastit – Parhaat sijoitus- ja talouspodcastit vuonna 2023

Sijoituspodcastit – Parhaat sijoitus- ja talouspodcastit vuonna 2023

Valitsimme vuoden 2023 parhaimmat sijoitus- ja talousaiheiset podcastit ja Youtube-kanavat yhteen paikkaan. Parhaiden sijoitusaiheisten podcastien listalle valintakriteereinä käytettiin podcastien suosiota sekä tuotettua arvoa (informaatiota, iloa, inspiraatiota) kuuntelijoille. Ei siis ole merkitystä onko podcastin tuottajana yksityishenkilö tai kaupallinen instituutio.

Sijoittamiseen, rahaan ja talouteen liittyviä podcasteja on syntynyt kiitettävä määrä ja hyviä suositeltavia podcasteja löytyykin tänä päivänä jo yli kymmenen, joten laajensimme top 10 listaamme. 

Kuuntele Suomen parhaita business podcasteja ja äänikirjoja Podit.fi alustalla

Sisällysluettelo

Naisten rahapodcastit nostavat suosiotaan

Podcastien kasvavan suosion selittänee kiireinen elämänrytmi ja kuuntelemalla oppimisen helppous. Kirjaa tai blogia lukiessa on hankalaa tehdä mitään muuta, mutta podcastin pystyy kuuntelemaan esimerkiksi auton ratissa, kuntosalitreenin tai lenkin aikana.

Blogeissakin, mutta erityisesti podcasteissa erottuu selvästi ilmiö naisten ylläpitämien podcastien suosion noususta. Menneiden vuosikymmenten miehinen sijoitusmaailma on muuttunut ja naiset ovat lähteneet koko ajan enemmän ja enemmän mukaan sijoittamiseen. Ehkäpä aloittelevien naissijoittajien on helpompi lähteä tutustumaan aiheeseen naispuolisen asiantuntijan vinkkien avulla. Jopa puolet vuoden 2023 top sijoituspodcast –listalle päässeistä talouspodcasteista on naisten ylläpitämiä. Mahtavaa!

Top podcast –listasta pyrittiin tekemään mahdollisimman monipuolinen ja kattava, että kuuntelijat saisivat mahdollisimman laajan tiedon ja osaamisen sijoittamisen, rahan ja talouden eri osa-alueista.

Top podcastien joukossa on mm.:

  • Instituutioiden ylläpitämiä sijoituspodcasteja
  • Yksityishenkilöiden ylläpitämiä rahapodeja & Youtube-kanavia
  • Asuntosijoituspodcast
  • Osakesijoittamista käsitteleviä podcasteja
  • Treidaamista opettava podcast
  • Sijoittamisen aloittamiseen & oman talouden halliintaan liittyvä podi
  • Laajemmin taloudesta, rahasta ja säästämisestä kertovia podcasteja

Alle on listattuna epämääräisessä järjestyksessä vuoden 2022 parhaat talous- ja sijoituspodcastit. Ei muuta kuin kuuntelemaan ja poimimaan kuumimmat vinkit!

sijoituspodcastit

Institutionaaliset sijoituspodcastit

Rahapodi / Nordnet

#rahapodi on taloutta, säästämistä ja sijoittamista käsittelevä podcast, jota isännöivät Nordnetin asiantuntijat Martin Paasi ja Miikka Luukkonen. Podcast keskittyy aika paljon pörssiin ja osakesijoittamiseen, mutta jaksoissa on käyty paljon läpi myös muita aiheita, riippuen vieraasta. #rahapodi on erittäin suosittu ja jaksoja on toteutettu jo yli 200 jaksoa, uusi podi putkahtaa aina viikon välein.

Traders’ Club / Nordnet

Traders´ Club -jaksojen tuttu alkulausahdus ”Keskustellaan siitä, miten me saadaan susta parempi treidaaja” kiteyttääkin podin sisällön. Traders´ Club on Nordnetin treidausasiantuntija Jukka Lepikön ja Tuomas Tuomisen tuottama viikottain ilmestyvä videosarja, joka keskittyy vahvasti treidaamiseen sekä kuumimpiin markkina-aiheisiin pörssimarkkinoilla. Kuluneena 2020 koronavuonna sisältö on ollut mielenkiintoista, usein markkinakonsensuksesta poikkeavaakin kuunneltavaa. Jokaisen osakesijoittajan ja treidaajan ehdoton podcast-valinta.

inderesPodi / Inderes

Analyysitalo Inderesin tuottama inderesPodi on kaiken muun Inderesin tuottaman asiantuntijamateriaalin lisäksi vakiovalinta jokaisen suomalaisen pörssisijoittajan podcast-listalle! inderesPodissa kuullaan mm. analyytikko Sauli Vilenin sekä muiden asiantuntijoiden ajatuksia pörssimarkkinoiden kehityksestä ja ajankohtaisista aiheista osakemarkkinoilla. InderesTV on ykkösvaihtoehto etenkin suomalaisista pörssiyhtiöistä ja osakepoiminnasta kiinnostuneille aktiivisille osakesijoittajille.

#Teerenpelit / Sijoitustieto

Sijoitustiedon #Teerenpelit on videopodcast, jossa pitkän linjan sijoittaja Aki Pyysing isännöi talous- ja sijoitusmaailman asiantuntijoita. Sijoitustiedon #Teerenpelit ilmestyy vähän harvemmin, mutta noin tunnin pituisissa jaksoissa käydään asioita läpi keskustellen ja perusteellisesti.

Taloudellinen mielenrauha / Danske Bank

Taloudellinen mielenrauha on suosittu oman talouden hallintaan liittyviä aiheita käsittelevä podcast. Podcastia emännöivät sijoitusbloggaaja Jasmin Hamid sekä Danske Bankin asiantuntija Kaisa Kivipelto. Taloudellinen mielenrauha käsittää jo kolmisenkymmentä jaksoa, jotka asiat esitetään ymmärrettävästi, vaivatonta kuunneltavaa. Suositeltava podcast sijoittamisen aloittamisvaiheeseen!

Pörssipäivä – Podcast

Yle puheen Pörssipäivä -podcast summaa talous- ja markkinatapahtumat yhteen sekä katsoo osakekurssien taakse. Podcastissa on vieraana mielenkiintoisia talousmaailman ihmisiä, joiden kanssa hierotaan omia sijoitusstrategioita. Toimittajana Mikko Jylhä.

Yksityishenkilöiden ylläpitämät sijoituspodcastit

Mamma Betalar -Podcast

Mamma Betalar -podcast oli erittäin odotettu podcast jo ennen kuin se julkaistiin syksyllä 2021. Podcast on Nata Salmelan ja Jasmin Hamidin käsialaa. Molemmat naiset ovat erittäin tunnettuja sijoitusmaailmassa ja he ovat rakentaneet menestyneet salkkunsa täysin nollista.

Nämä naiset puhuvat podcastissa rahasta erittäin suorasti, eivätkä pelkää kertoa omia mielipiteitään! Tutustu.

Mimmit Sijoittaa -Podcast

Mimmit Sijoittaa on kahden nuoren naisen Hanna Tikanderin ja Pia Maria Nickströmin ylläpitämä valtavirrasta ehdottomasti positiivisella tavalla erottuva podcast. Mimmit Sijoittaa on saavuttanut erittäin suuren suosion, josta kertoo suuret kuunteliluvut sekä lähes 40 tuhatta Instagram-seuraajaa. Jo kuusi tuotantokautta pyörinyt Mimmit Sijoittaa -podcast käy viihdyttävällä tavalla läpi aiheita rahaan, säästämiseen ja sijoittamiseen sekä muihin nuoria kaupunkilaisnaisia kiinnostaviin aiheisiin liittyen. Tutustu.

Ostan Asuntoja -Podcast

Ostan Asuntoja on kiistatta asuntosijoituspodcast numero 1! Arvostetun osta ja pidä -strategiaa noudattavan asuntosijoittajan Harri Hurun isännöimä podcast on pyörinyt vuodesta 2018 asti ja uusi jakso putkahtaa ulos aina joka perjantai. Podcastissa on vieraillut kymmeniä tunnettuja ja vähemmän tunnettuja asuntosijoittajia kertomassa kokemuksiaan. Kaikki asuntosijoittamisesta ja henkilötarinoista kiinnostuneet, ota tämä podi kuuntelulistalle! Tutustu.

Rahamania -Podcast

Rahamania on kahden fiksun naisen, Nina Nordlundin ja Tellervo ”Tellu” Uotilan ylläpitämä podcast/videoblogi, jossa keskustelunaiheina ovat mm. raha, säästäminen, sijoittaminen ja talouskasvatus. Molemmat naiset sijoittavat itse mm. osakkeisiin ja asuntoihin. Lisäksi Nina Nordlund tunnetaan myös Lapset ja raha -blogin kirjoittajana. #rahamania vlogipodilla on Youtubessa jo yli 1.200 tilaajaa. Tutustu.

Bonusnostot

Melkein kaikki rahasta -Podcast

Yle Areenan Melkein kaikki rahasta -sijoittamispodcastin esittely ”Rahasta hauskasti ja häpeilemättä” kertoo oleellisen. Kaikki rahasta -kirjan kirjoittanut toimittaja-bloggaaja Julia Thurén antaa arkisia ja yksinkertaisia oppeja rahaan ja oman talouden hallintaan liittyen. Podcast sopii aiheeseen tutustuville henkilöille, jotka haluavat oppia raha-asioiden ja sijoittamisen alkeista. Tutustu.

melkein kaikki rahasta podcast

Puhu Rahasta -Podcast

Top-10 listaus tuli täyteen, mutta halusimme nostaa yhden podcastin vielä bonuksena mukaan tähän yhteyteen, koska haluamme kannustaa nuorten rahataitojen opettelua.

Puhu rahasta -podcast on TATin ja Nordnetin yhteistyössä ylläpitämä, erityisesti nuorille suunnattu rahasta, sijoittamisesta, säästämisestä ja rahataidoista kertova podcast. Podcastista saa oppeja arkisiin nuorille ajankohtaisiin raha-asioihin liittyen. Vahva suositus!

puhu rahasta podcast

Sijoituskaverit -Podcast

Rahasto on fiksun ja laiskan ihmisen sijoitustapa, uskovat Sijoituskaverit Merja Mähkä ja Julia Thurén. Tässä podcastissa he ruotivat rahastoja laidasta laitaan. Indeksirahastot, etf-rahastot, aktiiviset rahastot ja korkorahastot – kaikki käydään läpi hauskasti ja helppotajuisesti.

sijoituskaverit podcast

Sijoittaja.fi – Podcast

Sijoittaja.fi -sivuston oma podcast, jossa kuulet sijoitusmaailman tärkeimmistä käänteistä, strategioista, salkuista, rahastoista, osakkeista ja salkunhoitajista. Jaksoissa perataan olennaisia asioita, joita sijoittajan tulee tietää.

Rikastamo -Podcast

Rikastamo on kahden tunnetun rahanaisen positiivisella tavalla erilainen ja viihdyttävä raha-podcast. Lyhyissä laajasti talouden eri osa-alueisiin liittyvissä jaksoissa tuodaan esillä paljon myös sijoittamisen ja vaurastumisen taustalla olevaa ajattelua ja mindsettiä. Äänessä ovat sijoituskirjailija ja -bloggaaja Unna Lehtipuu sekä varallisuusvalmentaja, kiinteistösijoittaja ja yrittäjä Terhi Majasalmi. Tutustu.