Etusivu » Cardano kurssi 2023 – Reaaliaikainen kurssi, historia, ennuste

Cardano kurssi 2023 – Reaaliaikainen kurssi, historia, ennuste

Cardano kurssi 2023

Cardano kurssi nousi vuoden 2021 aikana korkeammalle kuin koskaan. Kurssi kävi syyskuussa ennätyslukemassa 3,10 dollarissa. Vuosi 2021 oli kryptomarkkinoiden kannalta erittäin suotuisaa aikaa. Vuonna 2022 nähtiin kryptomarkkinat kääntyivät laskuun ja myös Cardanon kurssi laski noin 80%. Tällä hetkellä alkuvuonna 2023 Cardanon kurssi pyörii noin 0,3-0,5 dollarin paikkeilla.  

Kurssiheittelyt ovat erittäin suuria kryptovaluutoissa ja kurssimuutokset voivat olla yhden päivän aikana jopa kymmeniä prosentteja. Ethereumin kilpailijaksi suunniteltu Cardano rakentaa ekosysteemiä, minkä päälle voi rakentaa älysopimuksilla varustettuja sovelluksia.

Cardano kurssi reaaliajassa

Cardano

Cardano

$0.37

ADA -2.39%

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sisällysluettelo

2021 oli Cardano kurssin huippuaikaa

2021 oli Cardano kurssin huippuaikaa

Cardano arvo lähti kehittymään hyvin vuoden 2021 alusta lähtien, sillä projekti oli tehnyt suuria harppauksia eteenpäin ja saanut valmiiksi lupaamiaan muutoksia. Tammikuun 2021 ensimmäisellä viikolla Cardanon kurssi nousi yli 100 % ja sen markkina-arvo nousi yli Bitcoin Cashin.

Samalla Cardanon markkina-arvo nousi kuudenneksi suurimmaksi kaikista kryptovaluutoista. Cardanon perustaja kertoi tammikuussa 2021 visiostaan miten hajautettujen rahoitusvälineiden määrä tulee nousemaan sekä tulevaisuuden visioistaan tuoda kehitysmaista, varsinkin Afrikan valtioista satoja miljoonia käyttäjiä kryptovaluuttojen pariin.

Maailman suurimpiin digitaalisten valuuttojen sijoittamiseen keskittynyt yritys Grayscale ilmoitti liittävänsä Cardanon listaansa luotetuista valuutoista sekä tulevan investointimahdollisuuden yrityksensä kautta. Tämä oli suuri uutinen Cardanolle, sekä auttoi jatkamaan Cardanon kurssin nousua entisestään. Lisäksi Cardano sai julkaistua vihdoin älysopimukset ekosysteemiinsä, mikä auttoi Cardanon nousua yli dollarin arvoon.

Ethereumin kehityksen jumittaminen sekä Cardano arvonnousu ja kehitystyön edistyminen ovat auttaneet Cardanoa saamaan lisää sijoittajia. Vaikka Cardanon arvo nousikin vain kolmen dollarin lukemiin ollessaan huipussa, tarkoittaa se silti kymmenkertaista nousua vuoden alkuun verrattuna.

Tällä hetkellä tammikuussa 2023 alkupuolella Cardanon arvo on n. 0,3 dollarissa, mikä tarkoittaa, että kurssi on pudonnut yli 80% huippulukemista.

Cardanolla on roadmap tehtynä, mihin on merkitty tulevia kehityskohteita sekä ominaisuuksia, jotka tulevat entisestään parantamaan sen kykyä kehittää itsensä nopeammin paremmaksi kuin kilpailijansa, varsinkin Ethereum.

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Kuvassa havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Cardano kurssihistoria ja kryptobuumit

Cardano kurssihistoria on seurannut aika pitkälti suurimpien kryptovaluuttojen kurssikehitystä. Tosin Cardano näki päivänvalon vasta 2017 vuoden aikana, joten se on saanut kohdata vasta kaksi kryptobuumia – vuosien 2018 ja 2021 buumit. Vuonna 2018 Cardanon huippuhinta oli 1,094 dollaria ja vuonna 2021 3,1 dollaria, joka on tämän hetkinen ennätyslukema. Molempien huippulukemien jälkeen Cardanon kurssikehitys on lähtenyt alaspäin melkein yhtä nopeasti kuin oli noussutkin.

Cardano tulevaisuus

Cardanolla on suuret suunnitelmat tulevaisuuden varalle ja sen idea onkin ollut pitkäaikaisena sijoituskohteena. Hoskinsonin eli Cardanon perustajan mukaan kehitysmaat ovat tulevaisuuden kannalta hyviä Cardanolle, ja siellä on potentiaalia saada paljon käyttäjiä Cardanon ekosysteemille. Hoskinson onkin sanonut, että Cardanon avulla tullaan pyörittämään kokonaisia valtioita. Mikäli Cardanon ja Hoskinsonin visio toteutuu, tulee heidän tulevat asiakasvirrat Afrikasta ja sieltä niitä tulee satoja miljoonia. Se tarkoittaa kaikille käyttäjille Cardanon valuutan hankintaa tai älysopimusten transaktioiden suoritukseen Cardanoa polttoaineeksi. Se tulee nostamaan Cardanon kysyntää todella paljon ja sitä myöten myös sen arvoa. Suurin osa tällä hetkellä Cardanon markkinoilla olevista tokeneista on pantattuna keräämään korkoa sijoitukselleen, mikä tarkoittaa sitä, että jos Cardanon kysyntä nousee todella korkeaksi eikä pörsseillä ole tarjota sitä myyntiin, tulee sen arvo nousemaan erittäin nopeasti kysynnän kasvaessa.

Ethereumin kaatajaksi nimetty Cardano on alusta asti ollut kehityksensä kanssa sillä linjoilla, että se tulee voittamaan Ethereum verkon esteet ja toimimaan luotettavammin sekä skaalautumaan paremmin. Cardano on pysynyt kehitystyössään aikataulussa ja tulevat ominaisuudet ovat nostaneet sen arvoa, Ethereum on laahannut lupaamistaan aikatauluista, mikä taas kasvattaa niiden välistä eroa. Cardanon kehitystyö on vaan todella hidasta, mikä voi olla esteenä asiakaskunnan kasvattamiseen, jos kilpailijat ehtivät ensin. Cardano on kuitenkin pitänyt pintansa todella hyvin 2021 esteistä huoliomatta, mikä viittaa siihen, että sen arvo jatkaa nousuaan loppuvuonna.

Mitkä tekijät vaikuttavat Cardanon kurssiin?

Kryptovaluutat ovat suhteellisen pienellä käyttöasteella maailman väestöstä, mikä muuttaa niiden arvonmääritystä perinteiseen osakekurssiin verrattuna. Kryptovaluutoissa on kahdenlaisia erilaisia sijoituskohteita: Kryptoprojekteja, millä on jokin oikea tarkoitus ja sitten on pelkästään suosion avulla nousevia kryptoprojekteja, joilla ei ole oikeaa käyttötarkoitusta.

Cardano kuuluu siihen kastiin, millä on oikea käyttötarkoitus. Sen ideana on olla ekosysteemi, jonka päälle rakennetaan sovelluksia, joita sadat miljoonat ihmiset tulevat käyttämään. Mitä enemmän Cardanon ekosysteemissä on käyttäjiä ja sovelluksia, tulee sen arvo olemaan sitä suurempi. Tottakai perinteiset kysynnän ja tarjonnan lait määrittelevät myös tämän kryptovaluutan arvon, mutta juuri tämä käyttäjien määrä tulee nostamaan kysyntää ja sitä myöten myös hintaa valuutalle. Cardanon ekosysteemiin on tulossa äänestysominaisuus, joka mahdollistaa käyttäjille tavan äänestää tulevia ominaisuuksia, ja se voi tarkoittaa negatiivista Cardanon arvon kannalta. Siellä voi olla suuria omistajia ilman minkäänlaista tietämystä kryptovaluutoista ja uudet ominaisuudet tai toiminnallisuudet voivat olla erittäin vaarallisia.

Lue kattava tietopaketti Cardanosta 

krypto ja sijoitusaapinen

Lataa ilmainen kryptoaapinen

Opi kryptomaailman perusteet ja vältä aloittelijan virheet! Saat bonuksena sijoitusaapisen, jonka avulla opit perusasioita osake- ja rahastosijoittamisesta.

Miksi kryptovaluuttojen kurssi heittelee niin paljon?

Kryptovaluuttojen käyttöaste maailmalla on todella pieni verrattuna perinteisiin osakemarkkinoihin, mikä aiheuttaa sen, että pienemmät ostokset saattavat nostaa hintaa paljon enemmän. Osakesijoittamisesta poiketen kryptovaluuttoja on myös paljon helpompi ostaa, koska ne eivät ole riippuvaisia kellonajoista, toisin kuin pörssien avautumiset ja sulkeutumiset. Samalla kuin ostaa jotain kryptovaluuttaa, voi joutua ostamaan toista valuuttaa maksaakseen transaktiokulut, toki dollareita ostamalla joutuu maksamaan myös kulut siitä, mutta sitä valuuttaa on paljon enemmän markkinoilla.

Suurin osa kryptovaluuttasijoittajista on myös nuoria sekä kokemattomia sijoittajia, jotka lähtevät sijoittamaan nopealla sekä impulsiivisella tavalla. Tavoittelevat nopeaa rikastumista ja sitten käykin hassusti ja myydään sijoitukset tappiolla. Kryptovaluutat ovat uusi teknologia, mikä tekee siitä kiinnostavan sekä trendikkään. Se on myös monien valtioiden inhoama sekä pankkien vihollinen ja siksi myös siitä ollaan kiinnostuneita, sillä normaalit valuutat kuten dollarin arvo laskee ja kryptovaluutoilla on ehtoja miksi niiden määrä ei esim. tuosta noin voi vain kasvaa loputtomiin.

Opi lisää kryptovaluuttasijoittamisesta 

Top 5 kryptovaluuttojen kurssit reaaliajassa

Cardano

Cardano

$0.37

ADA -2.39%

Ethereum

Ethereum

$1,874.33

ETH 0.56%

Bitcoin

Bitcoin

$26,967.13

BTC -0.18%

Binance Coin

Binance Coin

$305.40

BNB -0.13%

XRP

XRP

$0.51

XRP -1.11%

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Cardano on kehitetty haastamaan Ethereumin sekä muiden kryptovaluuttojen ongelmia ja toimimaan tehokkaammin, edullisemmin ja turvallisemmin.

Cardanosta tekee uniikin sen akateeminen kehitysnäkökulma. Cardanon kaikki kehitysvaiheet käyvät akateemisten tutkijoiden syynin läpi ja se takaa varmasti huomioon otetut uudet ominaisuudet.

ADA kryptovaluutta on tällä hetkellä markkinoilla 32 miljardia kappaletta, ja sen maksimikapasiteetti on 45 miljardia. Tulevaisuudessa omistajat voivat päättää sen määrän kasvattamisesta, mutta se ei ole vielä varmaa.

Cardano on pitkän aikavälin sijoituskohde, ja sen kehitysvaiheet ovat olleet sovitun mukaisia, eli Cardanon tulevaisuuskin näyttää todella hyvältä. Nimenomaan vuosi 2022 on sen perustajan mukaan todella käänteentekevä.