Etusivu » Dogecoin ostaminen 2023 – Miten ostaa Dogecoinia?

Dogecoin ostaminen 2023 – Miten ostaa Dogecoinia?

Dogecoin ostaminen 2023

Dogecoin ostaminen on tehty vuosien varrella todella helpoksi ja uusien Dogecoinien haltijoiden määräkin on kasvanut merkittävästi. 2023 vuoden alussa Dogecoinia omistaa jo yli neljä miljoonaa lompakkoa.

Alun perin vitsiksi tehty Dogecoin on saanut kuluvien vuosien aikana hurjasti suosiota ja sen arvo on noussut miltei 200-kertaiseksi huipussaan. Uudet yritykset ottavat jatkuvasti mukaan Dogecoinin maksamisen valikoimaansa ja sen käyttöaste vain kasvaa entisestään.

Tällä sivulla paneudumme kattavammin Dogecoiniin ja sen ostamiseen. 

Dogecoin

Dogecoin

$0.07

DOGE 1.73%

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sisällysluettelo

Dogecoin - vitsistä raketiksi

Dogecoinin perustajat ovat kertoneet, että se on perustettu alunperin vain vitsinä ja hetken mielijohteesta. Vuosien ajan Dogecoinia on spekuloitu ja se on vihdoin saanut nostetta. Vuoden 2021 aikana Dogecoinin arvo on noussut parhaimmillaan melkein 200 kertaiseksi. Alimmassa kurssissaan Dogecoinin hinnassa oli jopa 4 kappaletta nollia ja nyt niitä ei ole enään yhtään. Vuosien ajan internetissä on spekuloitu Dogecoinin arvon nousua dollarin arvoon, mikä ei enään näytä edes epätodennäköiseltä. 

Maailman rikkain mies Elon Musk on ottanut omaksi kohteekseen Dogecoinin, ja sen rakettimainen nousu voi olla osaksi hänen sosiaalisen meidan tiliensä jatkuvaa postailua. Musk on lisäillyt useasti päivityksiä sekä meemejä liittyen Dogecoiniin ja jokaisella kerralla kun hän on päivitellyt tilejään, on kryptovaluutan arvo noussut samanaikaisesti. Musk on kertonut haluavansa nähdä Dogecoinin nousevan maailman valuutaksi, sekä hän on nimennyt avaruusraketin Doge 1 nimiseksi. Dogecoin yritys kustantaa hänen avaruuslentonsa täysin joten se kertoo sen rakettimaisesta noususta suoraan.

Muutkin miljardöörit sekä julkisuuden henkilöt ovat ottaneet Dogecoinin tähtäimeensä sen suuren suosion vuoksi. Mark Cuban on NBA joukkueelleen Dallas Mavericksille ottanut verkkokauppaan Dogecoinin maaliskuussa 2021 käyttöönsä ja transaktioiden määrä kasvoi nopeasti hurjan suureksi. Internet on täynnä jatkuvasti uusia yrityksiä, jotka ottavat Dogecoinia käyttöönsä maksuvälineenä. Jopa Amazonia on povattu seuraavaksi Dogecoinin haltuun ottajaksi.

Dogecoin ostaminen 2023

Dogecoin ostaminen ja sijoittaminen onnistuu kätevästi monissa eri kryptovaluuttapörsseissä ympäri vuoden. Kryptovaluuttapörsseihin ei päde samat kellonajat kuten osakepörsseihin ja voit tehdä kauppaa koska vain eli ympäri vuorokauden. Pankki- tai luottokortin kautta kryptovaluutan ostaminen ei ole enään kaukainen haave, vaan voit tehdä kauppaa todella kätevästi.

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Kuvassa havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Dogecoin ennuste

Dogecoinin hinta ja tulevaisuus näyttää ainakin näin alkuvuonna 2023 lupaavalta. Toki jo pidempään niin krypto- kuin myös osakemarkkinoilla on ollut epävarmuutta maailmantilanteen, korkean inflaation, korkojen noston ja Ukrainan sodan takia, joten sijoittajat ovat varovaisia. Tällä hetkellä uudet inflaatioluvut ja korkojen nostot vaikuttavat eniten sijoittajien mentaliteettiin. Lisäksi myös lisääntyvä kryptosääntely vaikuttaa kryptovaluuttojen hintoihin.

Vaikka markkinat heiluvat ovat melko epävarmat, Dogecoin on hiljalleen vahvistanut asemaansa. Moni odottaa, että Dogecoin kytkeytyisi jatkossa Twitteriin sen jälkeen kun Dogecoinin ”fani” Elon Musk osti kyseisen alustan.

Dogecoinia voi tällä hetkellä käyttää maksuvälineenä esimerkiksi Amerikan monissa autokaupoissa, Dallas Mavericksin verkkokaupassa, monissa muissa kaupoissa sekä tulevaisuudessa varmaan useammassakin paikassa. Internetissä on ollut huhupuheita myös siitä, että Tesla alkaisi myymään autojaan Dogecoineja vastaan.

Dogecoinilla on loputon määrä kolikoita, kuitenkin uusien kolikoiden määrä alkaa pikkuhiljaa hidastumaan. Tämä siis hidastaa inflaatiota huomattavasti. Dogecoin on suunniteltu rahan siirtämiseen pienten kulujen vuoksi. Toki jos Dogecoinin arvo nousee kovaa vauhtia, silloin kulutkin nousevat, jolloin se ei ole enää niin houkutteleva alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa nähden.

Dogecoin hinta määräytyy markkinoiden kysynnän ja tarjonnan mukaan. Dogecoin arvo on laskenut/noussut päivän aikana jopa useita kymmeniä prosentteja, mutta se on ihan normaalia kryptovaluuttojen hintamuutoksissa, ja samaa on odotettavissa todennäköisesti myös tulevaisuudessa.

Yhteisö toivoo Dogecoinin hinnan nousevan jossain kohtaa dollariin ja tällä hetkellä tavoitteeseen on vielä pitkä matka, joten Dogecoinilla on vielä paljon tilaa kasvaa.

krypto ja sijoitusaapinen

Lataa ilmainen kryptoaapinen

Opi kryptomaailman perusteet ja vältä aloittelijan virheet! Saat bonuksena sijoitusaapisen, jonka avulla opit perusasioita osake- ja rahastosijoittamisesta.

Miten sijoittaa Dogecoiniin?

Dogecoinia lisätään koko ajan uusiin pörsseihin ja sitä on helppo ostaa monista eri paikoista. Monet pörssit vaativat ensiksi pienen tunnistautumisen henkilökortilla tai pankkitunnuksilla, jonka jälkeen Dogecoin ostaminen voikin jo alkaa. Voit myös lähettää Dogecoinia kätevästi ystävällesi toisessa pörssissä sijaitsevaan lompakkoon.

Tutkimusten mukaan pidemmän aikavälin sijoittamisella, eli holdaamisella saa kaikista suurimmat tuotot. Ainakin Dogecoinin kohdalle se pitää paikkaansa, sillä jos ostit muutama vuosi sitten dogecoinia yhdellä eurolla, olisi kyseinen euro nyt 100 000 euroa. Näin uskomaton tuotto pitää paikkaansa. Mutta toisellakin tavalla voi saada jopa enemmän rahaa, eli treidaamalla.

Kryptovaluutoissa on päivittäisiä hintaheittelyitä, jotka voivat olla parhaimmillaan yli 100 prosenttia, mikä tarkoittaa, että jos osaat olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, voit päivittäin päästä käsiksi huimiin nousuihin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että treidaaminen on erittäin riskialtista ja sopii yleensä kokeneemmille sijoittajille.

Dogecoin sijoittamisen riskit

Kuten aiemmin mainitsimme, kryptovaluuttoihin sijoittamisessa on aina korkea riski. Kautta kryptovaluuttojen historian on nähty monta kertaa kun kaikki sijoitukset ovat laskeneet 90% ja mitä jos tarvitsetkin rahojasi juuri siinä hetkessä? Sitten myyt hurjalla tappiolla kaikki sijoituksesi ja käteen ei jää juuri mitään.

Tämän vuoksi ikinä ei kannata laittaa sellaista summaa sijoituksiin kiinni, jonka menettämisen myötä taloutesi saattaisi kaatua tai et pärjäisi. Sijoita vain sen verran, jonka voit pitää kiinni sijoituksissa niin kauan kunnes markkinat palaavat rajun dipin jälkeen takaisin normaalilukemiin.

Dogecoin on erittäin riippuvainen sen yhteisöstä ja kaikesta siitä huomiosta mitä se maailmalla saa. Suuri osa Dogecoiniin sijoittaneista ei tiedä mitään sen teknologiasta ja ostaa sitä vain meemiarvon vuoksi. Mikäli innostus hupenee ja yhteisö lakkaa olemasta, tulee se vaikuttamaan negatiivisesti myös Dogecoinin arvoon, sillä ihmiset keksivät uusia kiinnostuksen kohteita mikäli vanhat loppuvat.

Keskitetty omistajuus on erittäin suuri riski missä tahansa sijoittamisessa. Kurssit seuraavat ihmisten liikkeitä. Tietty nykyään on botteja jotka tekevät omia temppujaan, mutta periaatteessa ihmisten mieli ohjaa markkinoita. Jos joku suuri omistaja päättää myydä, tulisivat kaikki miljoonat uudet omistajat seuraamaan perässä ja myisivät omansa koska he ajattelevat että Dogecoin olikin vitsi koko ajan ja siinä ei ole mitään järkeä.

Viisi suurinta omistajaa omistaa Dogecoineista yli 40 prosenttia, mikä takaa sen, että jos he päättäisivät yhdessä myydä, tulisi se romauttamaan koko touhun.

 

Louhinta on saanut noottia

Proof of work -louhinta on saanut lähiaikoina paljon noottia sen sähkönkulutuksen vuoksi. Mikäli Dogecoin kasvaa entisestään ja sen louhimiskustannukset nousevat lisää, tullaan sitä katsomaan negatiivisemmin. Monet kryptovaluutat ovat siirtyneet jo erilaisiin Proof of Stake -mekanismeihin, jotka eivät käytä niin paljon sähköä lohkoketjun ylläpitämiseen (kuten esimerkiksi Cardano). Internetissä on ollut huhuja, että joitain sähköautoja tultaisiin tekemään, mitkä louhivat Dogecoinia tai muita kryptovaluuttoja sillä aikaa kun ne ovat lataustolpassa.

Loputon määrä tokeneita tulee olemaan ongelma Dogecoinilla jossain vaiheessa, sillä tämän hetkinen pumppausmäärä on minuutin välein 10 000 uutta Dogecoinia markkinoille. Se ei ole toistaiseksi vaikuttanut kurssiarvoon, mutta se tulee jossain vaiheessa olemaan ongelma, mikäli kryptovaluutan adaptaatio tulee nousemaan.

Dogecoin säilytys

Dogecoin ostaminen onnistuu useista eri kryptovaluuttapörsseistä ympäri maailmaa mihin kellonaikaan tahansa. Pienemmillä summilla sijoittamiseen riittää säilytyspaikaksi kryptovaluuttapörssin oma alusta tai ladattava mobiilisovellus, millä ostaa kryptoja. Mobiilisovellus toimii silloin Dogecoin lompakkona.

Jos meinaat sijoittaa suurempia summia, suositellaan fyysisen lompakon hankkimista. Jos pörssi tekee vaikka konkurssin sillä aikaa kun kryptovaluuttasi ovat siellä, voit menettää ne ehdoista riippuen lopullisesti. Tuollaisessa tilanteessa oman fyysisen lompakon hallinta on turvallisempaa ja se ei ole yhteydessä internettiin hyökkäyksille alttiina.

Virtuaalivaluuttalompakkoja on ainakin kahdenlaisia ja niiden ominaisuudet hieman vaihtelevat. Hardware-lompakko on offline-tilassa toimiva virtuaalivaluutan säilytyspaikka. Se on usein muistitikun näköinen ja toimii samalla periaatteella. Tämä on online-lompakkoa turvallisempi vaihtoehto ainakin suuremmille määrille Dogecoineja. Hakkerointi on vaikeampaa, kun kyseessä ei ole mikään verkkoon liitetty sovellus. Toinen vaihtoehto, usein pienemmille summille suositeltu, on online-lompakko. Se voi olla esimerkiksi mobiilisovellus. Online-lompakon turvallisuutta on nykyään mahdollista lisätä 2FA-todentamisen avulla. Tällöin varmistetaan, että juuri lompakon omistaja itse kirjautuu sinne.

On olemassa vielä ns. Paper wallet, joka perustuu tulostettuihin private- ja public-avaimiin, jotka laitetaan talteen. Paperilompakon etuihin kuuluu sen turvallisuus, sillä ainoita turvallisuusuhkia ovat oma huolimattomuus tai avaimen joutuminen vääriin käsiin. Avaimista kannattaa ottaa kopioita, sillä tietojen katoaminen tarkoittaa, että virtuaalivaluuttaan ei pääse enää lainkaan käsiksi. Kopiot tulee säilyttää varmassa paikassa.

Dogecoinin pahimmat kilpailijat

Dogecoin on tehty maksamista ja rahansiirtoa varten, kuitenkin sen arvo on perustamisesta noussut kymmeniä tuhansia kertoja suuremmaksi, joten kustannukset alkavat näkyä eikä välttämättä Dogecoin ole enään paras vaihtoehto maksamisen välineenä.

 

BTC eli Bitcoin 

Bitcoin on ensimmäinen kryptovaluutta, ja siksi luotettu ympäri maailmaa. Bitcoin Cash on hard fork Bitcoinista, ja se on tehty silmällä pitäen nopeampia maksamiseen liittyviä ongelmia.

 

XRP eli Ripple

Vaikka XRP on saanut lainsäädännöllisiä ongelmia selvitettäväkseen, on se silti maksuvälineenä todella hyvä vaihtoehto. Ripple lupaa kotisivuillaan 3 sekunnin transaktioajan ja täyden läpinäkyvyyden toiminnassaan ja voit lähettää rahaa kätevästi ympäri maailmaa.

Dogecoin verotus 2023

Kuten kaikkien muidenkin kryptovaluuttojen tapauksessa, myös Dogecoinilla tehdyt voitot ovat veronalaista tuloa siinä missä muutkin tulot.

Jos teet voittoa tokeneita eli näitä kryptovaluuttoja euroiksi vaihtaessasi, muista ilmoittaa siitä verottajalle veroilmoitusta täyttäessäsi. Osto- ja myyntihinnan erotuksesta maksetaan 30 % tai 34 % pääomatuloveroa.

Mietitään asiaa esimerkin kautta:

Verottaja laskee virtuaalivaluutan luovutusvoiton FIFO-periaatteen mukaan eli First In First Out.

Ostat Dogecoin-valuuttaa 1000 eurolla. Myyt Dogecoin-valuuttaa myöhemmin 1500 eurolla. Luovutusvoitto 1500 € – 1000 € = 500 €. Tässä esimerkissä maksat pääomatuloveroa 500 € summasta 30 % eli 150 €.

Virtuaalivaluutan arvonnousu realisoituu verohallinnon mukaan muutamissa eri tilanteissa:

a) Silloin kun virtuaalivaluutta vaihdetaan oikeaksi valuutaksi tai toiseen valuuttaan

b) silloin kun virtuaalivaluutalla hankitaan jotakin hyödykettä, esim. ostetaan verkkokaupasta tuotteita.

Tulot kuuluvat kuluvan vuoden verotukseen, jolloin olet ne realisoinut. Tulot pitäisi viimeistään ilmoittaa siinä vaiheessa, kun täytetään edellisen verovuoden esitäytetty veroilmoitus. Kannattaa säilyttää kaikki tositteet veroilmoitusta varten, sillä veron maksamatta jättäminen on rikos.

Verohallinto voi tehdä aloitteen verotuksen oikaisuun vielä kuuden vuodenkin jälkeen.

 

Lue myös nämä: 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Dogecoinia on helppo ostaa monista eri kryptopörsseistä ja sijoitusalustoilta. Nykyään jopa suomalaisella pankkikortilla onnistuu ostaminen kätevästi. Sinun tarvitsee vain tunnistautua pörssiin henkilökortillasi ja sen jälkeen voit aloittaa ostamisen.

Voit ostaa Dogecoinia monista eri virtuaalivaluuttapörsseistä ympäri internettiä. Riittää kun lataa jonkin sovelluksen tai lompakon ja ostaa sinne Dogecoinia.

Dogecoinin kurssi on erittäin volatiili, eli se nousee ja laskee erittäin nopeasti. Muutamilla lompakoilla on suuret omistukset Dogecoinia, eli hinta voi laskea todella nopeasti, mikäli he haluavat myydä omansa pois. Kannattaa aina tehdä omat päätöksensä, Dogecoin on riskialtis kryptovaluutta sijoitusmielessä.

Dogecoin vaihtokaupat verotetaan pääomatulona. Kaikesta voitosta menee 30 000 euroon asti 30 % veroa ja tästä ylittävästä summasta 34%.