Etusivu » Elisa osake 2023 – Elisa on tasainen tuloksentekijä

Elisa osake 2023 – Elisa on tasainen tuloksentekijä

Elisa osake 2023 – Elisa on tasainen tuloksentekijä

Elisa osake on yksi Helsingin pörssin ns. ”turvasatama” osakkeista. Turvasatama nimitys tulee siitä, että Elisa on tehnyt tasaista tulosta ja jakaa sijoittajilleen suhteellisen hyvää osinkoa. Verrattuna vuoden 2021 osavuosikatsaukseen, Elisan liikevaihto kasvoi vuoden 2022 ensimmäisen puolen vuoden aikana 8 prosenttia, ja oli summaltaan 522 miljoonaa euroa.

Tämä artikkeli on tiivistelmä siitä mikä on Elisa, ja millainen sijoituskohde se on – ehkäpä luettuasi tämän artikkelin tiedät sopisiko Elisa osake sinun salkkuusi.

Vastuuvapaus: Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Ei koske shortattuja tai vivutettuja positioita. Muita maksuja voidaan soveltaa. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Sisällysluettelo

Mikä on Elisa?

Elisa on suomalainen tietoliikenne-, ICT-, sekä onlinepalveluyritys. Elisa toimii pääasiassa Suomen ja Viron markkinoilla, ja on johtava mobiiliverkko-operaattori Suomessa, ja toisella sijalla Virossa. Suomen ja Viron markkinan lisäksi Elisalla on toimintaa myös 14 muussa maassa. Elisa tarjoaa kuluttajille laajan valikoiman erilaisia tuotteita, esimerkiksi puhelin- ja laajakaistaliittymiä, kaapelitelevisioliittymiä ja oheispalveluita, esimerkiksi Elisa Kirja ja Elisa Viihde.

Vuonna 2021 Elisan 5G-verkko oli Suomen kattavin ja toimi yli 150 paikkakunnalla. Elisa osake on listattu Helsingin Nasqad pörssiin, ja sen toimitusjohtajana tällä hetkellä toimii Veli-Matti Mattila.

Elisa sijoituskohteena

Elisaa pidetään hyvin vakaana ja turvallisena sijoituskohteena. Elisa onkin yksi Helsingin pörssin tasaisimpia tuloksentekijöitä. Elisa osavuosikatsaus yllätti taas positiivisesti sijoittajat, sillä sekä liikevaihto että liikevoitto ylittivät analyytikoiden ennusteet. Elisa on hyvin suosittu sijoituskohde suomalaisten piensijoittajien keskuudessa, ja onkin ollut pörssisäätiön listalla suosituimmista osakkeista suomalaisten salkussa.

Elisan P/E-luku on 23.2, jota yleensä käytetään määrittelemään osakkeen hintaa, ja se kertoo miten monessa vuodessa yritys tekisi markkina-arvonsa verran tulosta. Helsingin pörssin keskimääräinen P/E-luku on 16, ja erikoista onkin, että usein kasvuhakuisemmilla yhtiöillä on korkeampi P/E-luku.

Elisan P/B-luku on 6.9, siinä missä Helsingin pörssin keskiarvo on jossakin 1.7 paikkeilla. Korkea P/B-luku on kuitenkin tyypillinen yritykselle, jotka ovat vähän pääomaa sitovalla toimialalla – usein esimerkiksi perusteollisuudessa taas P/B-luvut ovat matalimpia.

Elisaa pidetään defensiivisenä osakkeena

Elisasta puhutaan usein defensiivisenä osakkeena – eikä ihme. Defensiiviset osakkeet reagoivat suhdannevaihteluihin vähemmän, ja usein defensiivisen osakkeen beta-luku on alle 1. Elisan tarjoamat tietoliikennepalvelut ovat suhdanteesta riippumattomia, sillä ne toimivat edellytyksenä ihmisten välisessä kommunikaatiossa, sekä esimerkiksi työnteossa. Tämän vuoksi siis Elisan palveluiden kysynnän ei odoteta laskevan, ja täten yhtiöllä on pienempi riski ajautua konkurssiin, kuin esimerkiksi kasvuyhtiöillä.

Elisan beta luku on reilusti alle yhden, sillä tällä hetkellä se on lähellä nollaa. Tätä voi verrata esimerkiksi valtiovelkakirjoihin, joiden beta on ollut perinteisesti myös lähellä nollaa. Beta-lukua kannattaa pitää silmällä, sillä jos se kääntyy negatiiviseen, se tarkoittaa, että sijoitus on tuottanut huonommin kuin riskitön korko.

Tarkastellessa tunnuslukuja, esimerkiksi P/E- ja P/B-lukuja saattaa vaikuttaa siltä, että Elisa osake ei putoa defensiivisten osakkeiden kategoriaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että tunnusluvut mittaavat hyvin eri tavalla yhtiön toimintaa, ja vaikka kaikki näistä eivät olisikaan tyypillisiä defensiiviselle osakkeelle, Elisan toiminta putoaa defensiivisten osakkeiden kategoriaan.

Osta osakkeita eTorossa – välityspalkkio 0€!

Osakkeiden ja muiden sijoitusvälineiden ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti suositulla eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri osakkeita, kuten myös hyödykkeitä, indeksejä sekä ETF:iä. Alla näet miten voit avata oman eToro-tilin muutamassa minuutissa.

etoro osakkeet

Huom! eTorossa voit ostaa osakkeita 0€ välityspalkkiolla. Sijoita kotimaisiin tai ulkomaisiin osakkeisiin. 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity hetipainiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla.

Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilillä, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten osakkeiden ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat siirtyä ostamaan osakkeita oikealla rahalla, tulee sinun vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria eli runsas 51 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta ensimmäiset osakkeesi 0€ välityspalkkiolla!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamasi osake eToron alustalta yläreunassa olevan haun avulla esim. Amazon tai Elisa. Kun löydät haluamasi osakkeen,  klikkaa Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseisen yhtiön osakkeita ostaa. Tämän jälkeen voit päättää käytätkö ostossa vipuvoimaa vai et. Jos et käytä vipuvoimaa, tarkoittaa tämä, että omistat ostamasi yhtiön osakkeet ja olet oikeutettu saamaan mm. osinkoa jos yhtiö sellaista jakaa. Jos päätät hyödyntää vipuvoimaa, silloin et omista kyseisen yhtiön osakkeita, vaan käyt CFD-kauppaa, jolloin voit hinnanerotussopimuksen avulla hyötyä osakkeen hinnanmuutoksesta. 

Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen osakkeesi (kauppa toteutuu pörssin ollessa auki).

Muista, että sijoittamiseen liittyy aina riskiä ja pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa  etoro.com/trading/fees

77 % piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa suoriin osakkeisiin ja myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Viputuotteet ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 77 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Mistä Elisan liikevaihto koostuu?

Elisan liikevaihto koostuu kahdesta päätekijästä: henkilöasiakkaista ja yritysasiakkaista. Henkilöasiakkaat segmenttiin sisältyy tietoliikenne – ja viestintäpalvelut, kuten kiinteän ja mobiiliverkon liittymät sekä esimerkiksi Elisa viihde ja Elisa kirja –palvelut.

Yritysasiakkaat segmentti taas tarjoaa yrityksille ja julkishallinon organisaatioille IT – ja viestintäratkaisuita, sekä kiinteän ja mobiiliverkon liittymiä. Suuremman osan liikevaihdosta, noin 62 prosenttia, muodostavat henkilöasiakkaat 1241.3 miljoonalla eurolla liikevaihdosta vuonna 2021. Yritysasiakas-segmentistä saatu liikevaihto oli noin 38 prosenttia, summalla 756.6 miljoonaa euroa. Huomattavasti suurin maantieteellinen segmentti on Suomi, jonka osuus liikevaihdosta oli 85 prosenttia.

Elisan historia

Elisan toiminta lähti liikkeelle jo vuodesta 1882, kun lennätinmekaanikko Daniel Waden perusti sen nimellä Helsingin puhelinyhdistys. Ensimmäinen puhelinlinja rakennettiin kaivopuiston ravintolasta oopperakellariin. Elisan historia onkin siitä mielenkiintoinen, että yhtiön toiminta on kehittynyt linjassa teknologian kehityksen kanssa. Tämän lisäksi Elisan historiaan liittyy paljon pienien yhtiöiden liittämistä sen toimintaan, ja on mahdollistanut sitten sen kasvun Suomen markkinan ykköseksi. Elisan historia voi tuntua monimutkaiselta juuri sen moneen kertaan vaihdetun nimen ja yhdistettyjen yrityksien vuoksi.

Vuonna 1994 matkapuhelimien ajan alussa Helsingin puhelinyhdistyksen toiminta muutettiin osakeyhtiöksi. Helsingin Puhelin Oyj listattiin Helsingin pörssiin vuonna 1997. Tammikuussa 2000 Helsingin Puhelin Oyj muutti nimensä Elisa Communication Oyj:ksi. Tässä taustalla oli monta syytä, kuten esimerkiksi kansainvälisemmän nimen hakeminen, sekä se, että yhtiöön haluttiin liittää internetiin liittyviä mielleyhtymiä, kuten e-business. Elisa osake split tehtiin vuonna 1999, kun HPY:n puhelinosuustodistus vaihtui 150:een HPY Holding Oyj:n osakkeeseen. Vuonna 2000 HPY holdingin osakkeet vaihtuivat Elisan osakkeiksi yhden suhde yhteen.

Elisan kurssihistoria

Elisa kurssihistoria ulottuu pitkälle, vuoteen 1997. 2000-luvun alku oli Elisalle hankala teknologiakuplan puhkeamisen vuoksi, ja tällöin Elisa osake arvo oli matalimmillaan 4.75 euroa vuonna 2002, siinä missä ennen kuplan puhkeamista vuonna 2000 osakkeen hinta oli 53 euroa. Viimeisen viiden vuoden aikana Elisa kurssi on kehittynyt 44 prosenttia – Elisa osake hinta oli vuonna 2018, 36 euroa, siinä missä nyt hinta on noin 53 euroa. Kurssissa on näkynyt jonkun verran heilahtelua koronan seurauksena, ja koronakriisin puhjetessa maaliskuussa 2020 Elisa osake hinta tippui 58 eurosta 43 euroon. Elisa osake hinta olikin suhteellisen kallis ennen koronan alkua, ja moni puhuikin osakkeen ylikuumentumisesta.

Elisa osakkeen ostaminen

Elisa osakkeen ostaminen onnistuu monella eri tavalla. Kannattaakin lähteä liikkeelle pohtimalla onko kyseessä pitkäaikainen vai lyhytaikainen sijoitushorisontti. Voit ostaa Elisa osaketta esimerkiksi Nordnetista tai eTorosta (tai muilta osakevälittäjiltä). Usein osakkeita ostaessa suositellaan vähintään 500 euron minimisijoitusta, sillä osakeostoissa kulut voivat toisinaan nousta hyvin korkealle.

eTorossa voit käydä perinteistä osakekauppaa, jolloin omistat ostamasi osakkeen ja olet mm. oikeutettu yrityksen jakamiin osinkoihin tai halutessa eTorossa voi myös vivuttaa osakkeita ja käydä CFD-kauppaa, jolloin et omista itse yhtiön osaketta, vaan voit hyötyä osakkeen hinnassa tapahtuvista muutoksista. Suosittelemme perinteistä osakekauppaa, koska vivuttaminen nostaa sijoittamisen riskiä huomattavasti korkeammalle, jolloin toki tuotot voivat olla suuremmat, mutta sama koskee myös tappioita.  

Vastuuvapaus: Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Ei koske shortattuja tai vivutettuja positioita. Muita maksuja voidaan soveltaa. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Elisan tulevaisuus

Elisan strategia ja tavoitteet tulevaisuudelle ovat hyvin kunnianhimoisia. Elisa on listannut kolme tekijää strategisiksi fokusalueikseen: Mobiilin ja kiinteän verkon palveluiden liikevaihdon lisäys, digitaalisten palveluiden liiketoiminnan kasvattaminen sekä tehokkuuden ja laadun parantaminen ylipäätänsä. Elisa listaa omaksi vahvuudekseen sen, että se pyrkii tavoittelemaan jatkuvasti erinomaisuutta ja luomaan uusia innovaatioita.

Elisalla on myös selkeät taloudelliset tavoitteet. Sen keskipitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet vuoden 2023 loppuun mennessä ovat liikevaihdon keskimääräinen vuosikasvu yli kahdella prosentilla, käyttökayyeen kasvu yli kolmella prosentilla, ja omavaraisuusasteen oleminen yli 35 prosenttia. Elisa arvioi itse liikevaihdon olevat samalla tasolla tai hieman korkeampi vuonna 2022, kuin 2021.

Elisa osake ennuste on positiivinen, mutta Elisa osakekurssin ei odoteta nousevan huomattavasti. Keskimääräinen analyytikoiden antama Elisa osake suositus on noin 52 euroa, ja tällä hetkellä hinta onkin juuri noilla paikkeilla – Elisa ei siis ainakaan ole tällä hetkellä alihinnoiteltu osake.

Jakaako Elisa osinkoa?

Elisa osinkohistoria ulottuu jo pitkälle historiaan – ensimmäisen osinkonsa Elisa jakoi Helsingin Puhelin Oyj nimellä vuoden 1997 tuloksesta. Elisa osinkopolitiikka on ollut suhteellisen antelias, ja Elisa onkin jakanut osinkoa sijoittajilleen lähes joka vuosi, lukuun ottamatta vuosia 2001–2003. Elisa pyrkii jakamaan osinkoa 80–100 prosenttia edellisen tilikauden tuloksesta, ja toisinaan Elisan on nähty jakavan myös ylimääräistä osinkoa.

Paljonko Elisa jakaa osinkoa 2022?

Elisa osinko 2022 maksettiin huhtikuussa, vuoden 2021 tuloksesta. Osingon summa oli 2.05 euroa per osake. Elisa osinko ennuste näyttää suhteellisen hyvältä etenkin, jos katsomme miten se on kehittynyt historiassa – viimeisten vuosien aikana Elisa on saanut hyvin kasvatettua osinkonsa summaa.

Koronan ja Ukrainan sodan vaikutus Elisaan

Vaikka korona vaikutti monen yrityksen toimintaan negatiivisesti, Elisa selvisi korona-ajasta suhteellisen hyvin. Elisan toiminta jatkui koronan aikana normaalisti, eikä aiheuttanut suuria vaikeuksia toimitusketjuihin. Kun korona iski keväällä 2020, ihmiset tarvitsivat tietoliikennepalveluita aikaisempaa enemmän. Keväästä 2020 vuoteen 2022 liikenteen määrä Elisan verkossa olikin kasvussa, sillä ihmiset tekivät kotoa käsin töitä ja moni yritys pyrki digitalisoimaan toimintaansa. Ainoa huono puoli koronassa oli se, että vähentynyt matkustus EU:n ulkopuolisiin maihin näkyi verkkovierailuiden liikevaihdon laskuna.

Ukrainan sota ei ole itsessään toistaiseksi vaikuttanut suuresti Elisan tekemään tulokseen – päinvastoin, sillä Elisa on pyrkinyt tukemaan ukrainalaisia esimerkiksi rahalahjoituksilla ja jakamalla prepaid-liittymiä. On kuitenkin hankala sanoa, tuleeko sodalla olemaan epäsuoria vaikutuksia Elisan toimintaan. Tällaisia voivat olla esimerkiksi energian hinnan nousu sekä tuotantoketjun haasteet.

Elisan suurimmat omistajat

Elisan osakkeista huomattavasti suurimman osan, 10.04 prosenttia, omistaa Solidium Oy. Solidium on Suomen valtion omistama sijoitusyhtiö. Seuraavaksi suurimmat omistajat ovat eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, joka omistaa 2.13 prosenttia, työeläkevakuutusyhtiö Varma, joka omistaa 1.85 prosenttia, sekä työeläkevakuutusyhtiö Elo, joka omistaa 1.24 prosenttia Elisan osakkeista. Kotitaloudet omistavat yhteensä 22.20 prosenttia Elisan osakkeista.

Elisan suurimmat kilpailijat

Elisalla on jonkin verran kilpailua markkinoilla, sillä suomessa toimii useampi teleoperaattoriyritys. Suomessa pääasiassa toimivat yritykset ovat Telia, Moi sekä DNA Elisan lisäksi. DNA ja Telia ovat kuitenkin Elisan huomattavasti suurimmat kilpailijat.

On hyvä ottaa kuitenkin huomioon, että näistä ainoa yhtiö joka on listattu pörssiin on Elisa ja Telia. Siinä missä Elisan kurssi on viiden vuoden aikavälillä kasvanut 46 prosenttia, on Telian kurssi miinuksella 12 prosenttia. Kumpikin yhtiöistä on suhteellisen tunnollisia osingonmaksajia, ja koetaan defensiivisiksi sijoituskohteiksi. Telian osinkotuotto on 5.6, siinä missä Elisan on 4.0 prosenttia.

Elisan plussat ja miinukset

Elisa osake on siitä hyvä sijoituskohde, että ihmiset tulevat lähes aina tarvitsemaan yhtiön tarjoamia palveluita. Kuten korona-aikanakin nähtiin, Elisa oli yksi harvoista yhtiöistä, joka onnistui tuottamaan tulosta tilanteesta riippumatta. 

Kuten olet saattanut jo huomata, Elisalla on hyvin kilpailukykyinen osingonmaksustrategia. Se on kasvattanut osinkoaan jo kahdeksan vuotta putkeen, ja täten sijoittaja voikin odottaa kasvavaa osinkoa myös tulevilta vuosilta, ellei Elisan tuloksentekokyky laske merkittävästi.

Yhtiössä positiivista on myös se, että Elisa pyrkii tekemään kasvua digitaalisilla innovaatioilla. Vaikka se onkin defensiivien osake, sen toiminta putoaa tämän hetken megatrendien joukkoon, joka antaa sille huimasti potentiaalia kasvattaa tulostaan entisestään. 

Elisassa yksi suurimmista miinuksista on se, että Elisa osake on toisinaan hyvin ylihinnoiteltu. Etenkin epävarmoina aikoina osakkeen hinta voi nousta, sillä Helsingin pörssin valikoimassa se on yksi tunnetuimmista ”turvasatama” osakkeista.

Toinen Elisa osakkeen miinuksista on se, että se ei ole erityisen tuottelias sijoituskohde lyhytaikaiselle sijoittajalle, sillä sen kurssissa on harvoin suuria nousuja ja laskuja, ja moni ostaakin Elisaa sen jakamien osinkojen vuoksi.

Elisan haasteet

Vaikka Elisa on suhteellisen turvallinen sijoituskohde ja sillä on vakaa asema Suomessa, on kilpailu Suomen teleoperaattoreiden välillä suhteellisen kovaa. Verkkojen laatu vaikuttaa kuluttajien valintaan, ja ala kehittyy koko ajan hyvin nopeasti. Asiakkaille tuntuu olevan rajaton määrä vaihtoehtoja, ja täten Elisan tulee pyrkiä pysymään hyvin mukana alan tuoreimmissa innovaatioissa säilyttääkseen markkinapaikkansa.

Elisa keskustelu

Elisa osaketta koskevaa keskustelua kannattaa seurata mahdollisimman monesta eri kanavasta, jotta saat hyvän käsityksen siitä, miten Elisa osake kehittyy juuri tällä hetkellä. Elisa inderes kannattaa ottaa seurantaan, sillä Inderesin sivuilta näet osakkeen ajankohtaisimmat tunnusluvut, analyytikoiden suositukset, sekä voit lukea suomalaisten sijoittajien käymää keskustelua osakkeesta.

Elisa twitter on myös hyvä ottaa seurantaan. Twitter-tililtä näet yhtiötä koskevat tuoreimmat tapahtumat ja uutiset. Vaikka moni sijoittaja on tottunut seuraamaan Redditistä osakkeita koskevaa keskustelua, ei Elisa reddit kanavaa ole oikeastaan erikseen olemassa – ainakaan kovin aktiivista tällaista.

Lisäksi voit perehtyä Elisaan yhtiönä ja sijoituskohteena Elisan omilta verkkosivuilta, jossa sijoittajille tarkoitettua sisältöä. 

Kenen salkkuun Elisa osake sopii?

Vaikka Elisa osake voikin kuulostaa todella hyvältä sijoituskohteelta, ei se kuitenkaan sovi jokaisen sijoittajan salkkuun. Sinun kannattaakin siis pohtia omia sijoitustavoitteitasi ennen kuin ostat Elisa osaketta. Kuten artikkelissa on mainittu, Elisa on defensiivinen osake, eikä monikaan odota saavansa huimia voittoja Elisa osakkeen kurssinousulla. Elisaa ostetaan yleensä sen tasaisen tuloksen vuoksi, jonka ansiosta se on kykeneväinen jakamaan osinkoa.

Toki Elisa osake on yksi suomen suosituimmista osakkeista piensijoittajien kesken, eikä ihme. Suomalaiset säästävät mieluiten pankkitilille, ja riippuen sijoittajan demografisista tekijöistä pyrkivät etsimään suhteellisen turvallisia sijoituskohteita. Jos etsit pidempiaikaista sijoituskohdetta, on Elisa osake etenkin tähän tilanteeseen sopiva.

Elisa osake sopii myös hyväksi osaksi salkkua, mikäli haluat suojautua markkinariskiltä. Kaikkien osakkeiden kurssi laskee joskus ja niin myös Elisan, mutta sen kurssi ei ole historiallisesti laskenut yhtä suuresti kuin esimerkiksi kasvuosakkeiden. Täten epävarmassa markkinatilanteessa Elisa osake voikin toimia hyvänä hajautuksena esimerkiksi salkkuun, jossa on jo paljon kasvuyrityksiä.

Osakesijoittaja.fi suosittelee

5/5

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 77 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Elisa on suomalainen tietoliikenne- sekä ICT-palveluyritys. Suomessa Elisalla on johtava asema mobiiliverkko-operaattorina ja vahva asema 5G-verkon tarjoajana.

Siitä mikäli Elisa on kannattava sijoituskohde riippuu jokaisen omista sijoituspreferensseistä. Voidaan sanoa, että Elisaan kannattaa sijoittaa, mikäli etsii salkkuunsa suhteellisen tasaista osaketta, joka jakaa osinkoa.

Elisa jakaa sijoittajilleen osinkoa kerran vuodessa, ja se pyrkii jakamaan osinkoa 80–100 prosenttia edellisen tilikauden tuloksesta. Vuoden 2022 Elisa osinko oli 2.05 euroa per osake.

Elisan tulevaisuus näyttää suhteellisen hyvältä, sillä yhtiöllä on selkeä toimintastrategia ja etenkin Suomen markkinoilla jo vakaa asema tietoliikennepalveluiden tarjoajana.