Bitcoin kurssi 2023
Bitcoinin kurssi on tällä hetkellä $27,331.94 ja koko markkina-arvo $528,275,836,111.00. Bitcoinin kurssi on muuttunut -1.05% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Bitcoinin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.
Bitcoin kurssille vuosi 2021 oli juhla-aikaa. Vuosi 2022 oli alamäkeä. Mitä vuosi 2023 on tuonut tullessaan?
Vuonna 2017 moni ajatteli ettei Bitcoin kurssi voi nousta enää korkeammalle, mutta toisin kävi. Huhtikuussa 2021 Bitcoin kurssi ylitti 64,000 dollarin rajan. Toukokuussa kurssi lähti laskuun, mutta marraskuussa 2021 nähtiin kovaa nousua ja Bitcoin kurssi rikkoi jälleen uuden ennätyslukemansa ja kurssi ylitti 68,500 dollaria.
Vuoteen 2022 Bitcoin lähti eri tunnelmissa kuin edellisenä vuonna ja kurssi oli laskusuunnassa koko loppuvuoden ajan – alhaisimmillaan kurssi kävi 15,500 dollarissa. Nyt vuonna 2023 ja varsinkin maaliskuussa Bitcoinin kurssissa on nähty pankkikriisin myötä nousua ja Bitcoinin arvo on noussut kymmeniä prosenttejä.
Bitcoinia on pidetty hyvänä varojen turvasatamana talouskriiseissä. Bitcoinin on sanottu olevan ns. immuuni inflaatiolle ja se korreloi heikosti muiden sijoituskohteiden kanssa. Jos esimerkiksi pörssissä osakkeiden kurssit lähtivät laskuun, Bitcoinin kurssi on saattanut nousta. Viime vuonna Bitcoinin kurssi kuitenkin seurasi osakekurssien suuntaa. Toki vuosi 2022 oli poikkeuksellinen ja markkinoilla myrskysi muutenkin kuin vain kryptovaluuttojen kohdalla.
Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä
Sisällysluettelo
Bitcoin kurssikehitys
Vuoden 2018 alussa Bitcoin kryptovaluutta oli laskusuunnassa sen jälkeen kun joulukuussa 2017 Bitcoinin kurssi kävi uudessa maksimissaan, lähellä 20,000 dollaria. Tämän ajateltiin olevan korkein mihin Bitcoin kurssi voisi koskaan nousta, mutta vuosi 2021 todisti toisin.
Tällä hetkellä Bitcoin on maailman suurin ja tunnetuin kryptovaluutta ja Bitcoin kurssikehitys kiinnostaa suuresti niin pieniä yksittäisiä kryptosijoittajia kuin myös suuria instituutioita ja valtioita. Bitcoin junaan ovat hypänneet mukaan niin Tesla valtavilla sijoituksillaan kuin myös mm. norjalaisen Akerin tytäryhtiö Seetee, joka kertoi sijoittavansa kaikki varansa Bitcoiniin. Tämän lisäksi El Salvador otti Bitcoinin viralliseksi valuutakseen dollarin rinnalle syyskuussa 2021 ja sillä on kyseisessä valtiossa jo yli 3 miljoonaa käyttäjää. Vuonna 2022 Keski-Afrikan tasavalta otti myös laillisti Bitcoinin viralliseksi maksuvälineeksi CFA-frangin rinnalle.
Nämä 7 asiaa vaikuttavat Bitcoinin kurssiin ja arvoon:
- Kysyntä ja tarjonta
- Tulevaisuuden odotukset
- Teknologian kehittyminen ja teknologian arvo
- Kilpailevat kryptovaluutat ja niiden teknologia
- Poliittiset päätökset
- Tuotantokustannukset
- Perinteisten valuuttojen painaminen
Bitcoinin arvo on ollut parhaimmillaan jopa yli 60% kaikkien kryptovaluuttojen yhteenlasketusta arvosta. Tällä hetkellä markkinadominanssi on on noin 46%. Bitcoin on kuninkaallisessa asemassa kryptovaluuttojen maailmassa, vaikka sen teknologia onkin muihin kryptovaluuttoihin verrattuna jo hieman vanhanaikaista. Sijoittajat, yhtiöt ja valtiot eivät kuitenkaan tunnu välittävän tästä, vaan sen sijaan pitävät Bitcoinia enemmänkin turvasatamana varoilleen. Bitcoinista onkin puhuttu, että se olisi ns. digitaalinen kulta 2.0.
Nyt maaliskuussa 2023 Bitcoinien markkina-arvo on n. 540 miljardia dollaria.
Tällä hetkellä kurssi on hyvässä nousussa. Moni Bitcoiniin luottava taho uskoi viime vuonna, että Bitcoinin arvo olisi noussut 100,000 dollariin 2021 loppuun mennessä, mutta arvio jäi pelkäksi haaveeksi.
Tällä hetkellä Bitcoinin hintaan vaikuttaa vahvasti markkina- ja maailmantilanne, jonka myötä sijoittajat elävät pelossa ja osakkeet sekä muiden kryptovaluuttojen hinnat ovat romahtaneet. Viimeaikaisin FTX-kriisi on näkynyt myös Bitcoinin kurssissa. Toisaalta nostattavana tekijänä on pankkikriisi, kuten esimerkiksi Silicon Valley ja Signature pankkien romahtaminen ja Credit Suissen valtavat ongelmat.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että nousut ja laskut kuuluvat asiaan. Bitcoinin kohdalla kaikki voi olla mahdollista ja myös muiden kryptovaluuttojen, varsinkin kun lohkoketjuteknologian on huomattu mahdollistavan monia eri palveluja. Tuntuukin, että yhä useampi on alkanut ymmärtää Bitcoinin potentiaalia. Jää kuitenkin nähtäväksi mitä tulevaisuudessa tapahtuu ja kannattaa pitää mielessä, että edellä mainitut lukemat ovat tällä hetkellä pelkkiä spekulaatiota.
Kiihtyvä inflaatio, pankkien ongelmat, Ukrainan sota, tiukentuva sääntely ja epävarmuus markkinoilla vaikuttavat tällä hetkellä Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen kursseihin.
- 1. Bitcoin on ollut alusta lähtien kryptovaluuttojen johtotähti.
- 2. Bitcoinin markkina-arvo on lähes puolet kaikkien kryptovaluuttojen markkina-arvosta - n. 540 miljardia dollaria.
- 3. Bitcoineja on olemassa vain 21 miljoonaa kappaletta, joista markkinoilla on jo yli 90%.
- 4. Bitcoinia ei hallitse mikään tietty keskuspankki tai valtio, vaan se on hajautettu, kaikkien saatavilla oleva maksujärjestelmä.
- 5. Bitcoinin taustalla toimivan lohkoketjuteknologian uskotaan mullistavan digitaalisia palveluita ja koko maailmaa.
Bitcoinin ostaminen
Tänä päivänä Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu lähes samaan tapaan kuin esimerkiksi osakkeiden. Saatavilla on runsaasti eri kaupankäyntialustoja, joiden kautta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja voi ostaa. Bitcoinia voi ostaa ns. kokonaan omaksi tai sitten Bitcoinin hinnalla voi käydä kauppaa (CFD-kauppa). Ennen sijoittamista kannattaakin miettiä, että mikä on itselle sopiva tapa sijoittaa Bitcoiniin ja mikä vastaa omaa strategiaa ja käyttötarpeita – haluatko käyttää Bitcoinia maksuvälineenä vai pelkästään hyötyä hinnan noususta tai laskusta? Alla olevan Plus500-alustan kautta voit käydä CFD-kauppaa Bitcoinilla.
Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!
Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle.
Askel 1. Luo oma tili
Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä.
Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.
86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä


Askel 2. Vahvista tilisi
Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).
Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.
Askel 3. Lisää tilillesi rahaa
Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.


Arviomme Plus500:
- Monipuolinen CFD-kauppaan
- Minimitalletus 100€
- Suomenkielinen
- Edulliset kulut
- Saatavilla 24/7 asiakaspalvelu
- Valtava määrä eri sijoituskohteita
- Mahdollisuus tehdä kattavia analyysejä eri sijoitusinstrumenteista
- Käyttäjäystävällinen ja selkeä alusta
86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä
Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla
Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen.
Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.

Kuvassa havainnollistavat hinnat
Askel 5. Seuraa sijoituksiasi
Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.
Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.
86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä
Koronan vaikutus Bitcoinin kurssiin
Vuonna 2020 puhjenneessa koronakriisissä ja sen aiheuttamassa taloustaantumassa on keskuspankkien toimesta käytetty vahvoja elvytystoimia. Rahaa on painettu lisää ja pumpattu vahvasti markkinoille, jotta talous pysyisi keinotekoisesti liikkeellä. Bitcoinin kohdalla tilanne on toinen. Bitcoinia on olemassa rajattu määrä ja sitä ei voi pumpata markkinoille rajattomasti.
Siinä missä Bitcoinin määrä on rajattu 21 miljoonaan kappaleeseen, perinteisten valuuttojen ei ole ja rahaa onkin koronan seurauksena lisätty markkinoille valtavia määriä. Mitäs arvelet nouseeko Bitcoinin vai perinteisten valuuttojen, kuten dollarin ja euron kurssit todennäköisemmin tulevaisuudessa, kun toisten määrä kasvaa valtavasti ja toisen määrä on rajallinen?
Esimerkiksi kullan arvo on peitonnut dollarin arvonkehityksen ylivoimaisesti juuri tästä syystä. Nykyvaluutat perustuvat velkajärjestelmään, mutta Bitcoinia ei voi keskuspankit tai valtiot kontrolloida, koska niitä ei voi luoda lisää jonkin toimielimen päätöksellä.
Kukaan ei tiedä mihin Bitcoin kurssi tulee jatkossa kehittymään. Varmaa on, että voimakasta volatiliteettia tullaan näkemään jatkossakin. Yhtä varmaa on myös se, että perinteisten valuuttojen kurssit tulevat laskemaan ja valuutat tulevat siirtymään digitaaliseen muotoon tulevaisuudessa.
Ukrainan sodan vaikutus Bitcoinin kurssiin
Ukrainan sodan tapahtumat ovat koskettaneet meistä jokaista. Tapahtumat ovat näkyneet jo käytännön tasolla talouspakotteina, ja näin olennaisesti vaikuttaneet myös epäsuorasti Bitcoinin kurssiin. Bitcoinin kurssi on muutenkin ollut jo ennen sotaa hyvin vaihteleva, eikä tilanteen eskaloituminen suorastaan auttanut tähän.
Kun Ukrainan eskaloituneesta tilanteesta uutisoitiin 24. helmikuuta 2022, Bitcoinin kurssi tippui 9 prosenttia viimeisen kuukauden aikaiseen alhaisimpaan hintaan, joka oli alle 35,000 dollaria. Epävarmuus taloudellisesta tilanteesta vaikuttaa osakemarkkinaan, ja koska Bitcoin on vielä tätäkin riskisempi sijoituskohde, sen hinta kärsii rajummin taloudellisesta epävarmuudesta. Bitcoin nousi pahimmasta kuopastaan ja palautui 16 prosenttia, 44 000 dollarin paikkeille maaliskuun alussa. Huhtikuun 2022 jälkeinen aika ei ole kuitenkaan olleet nousun aikaa, vaan Bitcoinin kurssi on ollut laskusuunnassa. Nyt kuitenkin keväällä 2023 hinta on noussut kymmeniä prosentteja ja hinta lähentelee reippaasti 30,000 dollaria.
Jotkut uskovat, että Bitcoin voisi olla venäläisten porsaanreikä taloudellisten pakotteiden tilanteessa, koska hajautettuna valuuttana sen toimintaa on lähes mahdotonta jäljittää. Esimerkiksi Binance ei ole kieltänyt venäläisiä asiakkaitaan käyttämästä palveluaan, vaikka Ukraina on tätä pyytänyt.
Ei ole tietoa miten Bitcoinin kurssi tulee kehittymään, ja tällä hetkellä keskustelu Bitcoin kurssin ympärillä onkin ollut vain vahvasti spekulaatiota – varmaa on, että taloudelliset pakotteet ja maailman tilanne tulee vaikuttamaan sen kurssiin myös tulevaisuudessa.

Lataa ilmainen kryptoaapinen
Opi kryptomaailman perusteet ja vältä aloittelijan virheet! Saat bonuksena sijoitusaapisen, jonka avulla opit perusasioita osake- ja rahastosijoittamisesta.
Bitcoin kurssi 2017-2023
Bitcoin kurssikehityksessä on ollut paljon volatiliteettia. Siinä missä esimerkiksi Nokian kurssi määräytyy sen mukaan millä hinnalla Helsingin pörssissä sillä käydään viimeiseksi kauppaa, Bitcoin kurssi muodostuu hieman eri tavalla. Bitcoinilla käydään kauppaa maailmanlaajuisesti sadoissa eri pörsseissä. Bitcoinin virallinen kurssi lasketaan näiden pörssien painotetuista keskiarvoista.

Top 15 kryptovaluuttakurssit 2023
Alta näet Top 15 kryptovaluuttojen reaaliaikaiset kurssit euroissa (vaihda valuuttaa kaavion vasemmasta alakulmasta).
Voit lukea kattavan oppaan Litecoinista täältä tai Ethereumista täältä. Olemme laatineet näiden lisäksi myös listan uusista ja lupaavista kryptovaluutoista, jonka voit käydä lukemassa täältä.
Top 15 kryptovaluuttojen kurssit reaaliajassa
Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä
Bitcoin louhinta
Uusia Bitcoineja syntyy louhimalla ja louhinta tapahtuu tietokoneiden avulla. Louhinta tarkoittaa käytännössä sitä, että lukuisat tietokoneet yrittävät samanaikaisesti ratkaista monimutkaisia salausalgoritmeja, joiden ratkaisun päätteeksi vapautuu markkinoille uusia Bitcoineja ja onnistunut tietokone saa palkkioksi louhinnasta 6,25 Bitcoinia.
Bitcoinien louhinnan maksimimäärä on 21 miljoonaa kappaletta. Tämä määrä on valmiiksi kirjoitettu koodiin eli lohkoketjuihin. Annettua määrää ei voi muuttaa. Tämä ennalta määritelty ”niukkuus” saattaakin olla yksi syy siihen miksi Bitcoineilla on arvoa tulevaisuudessa. Tällä hetkellä 21 miljoonasta Bitcoinista 19,3 miljoonaa on louhittu. Mitä enemmän Bitcoin louhintaa tapahtuu, sen vaikeammaksi salausalgoritmien ratkominen muuttuu.
Opi lisää Bitcoinista, lohkoketjuteknologiasta ja louhinnasta lukemalla kattava artikkelimme Bitcoinista.
Näin Bitcoinia louhitaan?
Tämän sivun sisältöä ei tule ottaa sijoitusneuvona. Jokainen sijoittaja on vastuussa omista varoistaan ja niiden sijoittamisesta.
Osakesijoittaja.fi suosittelee

- Käy kauppaa CFD-sopimuksilla
- Helppokäyttöinen ja selkeä alusta
- Yksinkertaiset alustatyökalut
- Ei provisioita
- Suomenkielinen – käytettävissä yli 60 maassa ja 32 eri kielellä
- Kokeile demotilaa – Demotila on riskitön
86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!
- Laadukas ja käyttäjäystävällinen alusta
- Matalat ostokustannukset
- Laaja valikoima eri kryptovaluuttoja
- Saatavilla kryptovaluuttalompakko
- Monipuolinen sijoitusalusta – yli 20 miljoonaa käyttäjää!
Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.
Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.
Tutustu myös näihin:
Usein kysytyt kysymykset
Bitcoin on lohkoketjuteknologiaan perustuva kryptovaluutta eli virtuaalivaluutta. Se on suurin ja vanhin toiminnassa oleva kryptovaluutta, ja se on perustanut Satoshi Nakamoto. Se on täysin virtuaalinen maksuväline ja valuutta, jonka arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan.
Bitcoinin kurssi määräytyy kaikkein yksinkertaisimmin ajateltuna saman logiikan mukaan kuin kaikkien muidenkin omaisuusluokkien arvot ja kurssit eli kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kuten osakesijoittamisessa, Bitcoinin kurssi on aina se millä hinnalla sillä on viimeksi käyty kauppaa.
Bitcoinin kurssi lähti heti 2021 lopussa kovaan nousuun ja kurssi rikkoi uuden ennätyksen. Sen jälkeen kurssi on kuitenkin laskenut yli 75% alaspäin. Tällä hetkellä maailmaa ravistelee sota, korkojen nousu, kiihtyvä inflaatio, lasku pörssissä ja viimeisimpänä FTX-kriisi. Toisaalta pankkien vaikeudut ovat saaneet Bitcoinin kurssin hyvään nousuun.
Huomioi kryptovaluuttojen korkea riski.