Etusivu » Bitcoin kurssi 2022 – Katso reaaliaikainen BTC kurssikehitys

Bitcoin kurssi 2022 – Katso reaaliaikainen BTC kurssikehitys

Bitcoin kurssi 2022

Bitcoinin kurssi on tällä hetkellä $19,440.96 ja koko markkina-arvo $370,978,580,945.28. Bitcoinin kurssi on muuttunut 1.77% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Bitcoinin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Bitcoin kurssille vuosi 2021 oli juhla-aikaa. Vuoden 2021 alussa Bitcoin rikkoi All Time High-lukemansa jo useaan otteeseen ja muun muassa triplasi arvonsa siitä, mihin se vuonna 2017 suurimmillaan nousi.

Tuolloin vuonna 2017 moni ajatteli ettei Bitcoin kurssi voi nousta enää korkeammalle, mutta toisin kävi. Huhtikuussa 2021 Bitcoin kurssi ylitti 64,000 dollarin rajan. Toukokuussa kurssi lähti laskuun, mutta nyt marraskuussa on nähty kovaa nousua ja Bitcoin kurssi on jälleen rikkonut uuden ennätyslukemansa kun kurssi ylitti 68,500 dollaria.

Vuoteen 2022 Bitcoin lähti eri tunnelmissa kuin edellisenä vuonna. Kurssi on ollut laskusuunnassa ja se pyörii tällä hetkellä noin 22,000 dollarissa. 

Bitcoinia on pidetty hyvänä varojen turvasatamana talouskriiseissä. Bitcoinin on sanottu olevan ns. immuuni inflaatiolle ja se korreloi heikosti muiden sijoituskohteiden kanssa. Viime aikoina asia on ollut kuitenkin toisin. Aiemmin jos esimerkiksi pörssissä osakkeiden kurssit lähtivät  laskuun, Bitcoinin kurssi on saattanut nousta. Tänä vuonna Bitcoinin kurssi on seurannut osakekurssien suuntaa. 

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sisällysluettelo

Bitcoin kurssikehitys

Vuoden 2018 alussa Bitcoin kryptovaluutta oli laskusuunnassa sen jälkeen kun joulukuussa 2017 Bitcoinin kurssi kävi uudessa maksimissaan, lähellä 20,000 dollaria. Tämän ajateltiin olevan korkein mihin Bitcoin kurssi voisi koskaan nousta, mutta vuosi 2021 todisti toisin.

Tällä hetkellä Bitcoin on maailman suurin ja tunnetuin kryptovaluutta ja Bitcoin kurssikehitys kiinnostaa suuresti niin pieniä yksittäisiä kryptosijoittajia kuin myös suuria instituutioita ja valtioita. Bitcoin junaan ovat hypänneet mukaan niin Tesla valtavilla sijoituksillaan kuin myös mm. norjalaisen Akerin tytäryhtiö Seetee, joka kertoi sijoittavansa kaikki varansa Bitcoiniin. Tämän lisäksi El Salvador otti Bitcoinin viralliseksi valuutakseen dollarin rinnalle syyskuussa 2021 ja sillä on kyseisessä valtiossa jo yli 3 miljoonaa käyttäjää. Vuonna 2022 Keski-Afrikan tasavalta otti myös laillisti Bitcoinin viralliseksi maksuvälineeksi CFA-frangin rinnalle.

Nämä 7 asiaa vaikuttavat Bitcoinin kurssiin ja arvoon: 

  1. Kysyntä ja tarjonta 
  2. Tulevaisuuden odotukset 
  3. Teknologian kehittyminen ja teknologian arvo 
  4. Kilpailevat kryptovaluutat ja niiden teknologia 
  5. Poliittiset päätökset 
  6. Tuotantokustannukset
  7. Perinteisten valuuttojen painaminen

Bitcoinin arvo on ollut parhaimmillaan jopa yli 60% kaikkien kryptovaluuttojen yhteenlasketusta arvosta. Tällä hetkellä markkinadominanssi on on noin 44%. Bitcoin onkin kuninkaallisessa asemassa kryptovaluuttojen maailmassa, vaikka sen teknologia onkin muihin kryptovaluuttoihin verrattuna jo hieman vanhanaikaista. Sijoittajat, yhtiöt ja valtiot eivät kuitenkaan tunnu välittävän tästä, vaan sen sijaan pitävät Bitcoinia enemmänkin turvasatamana varoilleen. Bitcoinista onkin puhuttu, että se olisi kuin digitaalinen kulta 2.0.

Nyt kesällä 2022 Bitcoinien markkina-arvo on n. 430 miljardia dollaria. 

Moni Bitcoin sijoittaja arvelee, että Bitcoin kurssi voi nousta tulevaisuudessa jopa 200,000-400,000 dollariin. Tällä hetkellä kurssi on kuitenkin reilussa laskussa huippulukemiin nähden. Moni Bitcoiniin luottava taho uskoi viime vuonna, että Bitcoinin arvo olisi noussut 100,000 dollariin 2021 loppuun mennessä, mutta tämä arvio ei toteutunut.

Vaikka viime aikoina Bitcoin kurssi on ollut reilussa laskussa, ei se silti tarkoita etteikö Bitcoin voisi lähteä uuteen nousuun ja rikkoa ennätyslukemia. Tällä hetkellä hintaan vaikuttaa vahvasti markkina- ja maailman tilanne, jonka myötä sijoittajat elävät pelossa ja osakkeet sekä muiden kryptovaluuttojen hinnat ovat romahtaneet. 

Nousut ja laskut kuuluvat asiaan. Bitcoinin kohdalla kaikki voi olla mahdollista ja myös muiden kryptovaluuttojen, varsinkin kun lohkoketjuteknologian on huomattu mahdollistavan monia eri palveluja. Tuntuukin siltä, että yhä useampi on alkanut ymmärtää Bitcoinin potentiaalin. Jää kuitenkin nähtäväksi mitä tulevaisuudessa tapahtuu ja kannattaa pitää mielessä, että edellä mainitut lukemat ovat tällä hetkellä pelkkiä spekulaatiota. 

Kiihtyvä inflaatio, Ukrainan sota ja epävarmuus markkinoilla vaikuttavat tällä hetkellä myös Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen hintaan. 

Bitcoinin ostaminen

Tänä päivänä Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu lähes samaan tapaan kuin esimerkiksi osakkeiden.  Saatavilla on runsaasti eri kaupankäyntialustoja, joiden kautta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja voi ostaa. Bitcoinia voi ostaa ns. kokonaan omaksi tai sitten Bitcoinin hinnalla voi käydä kauppaa (CFD-kauppa). Ennen sijoittamista kannattaakin miettiä, että mikä on itselle sopiva tapa sijoittaa Bitcoiniin ja mikä vastaa omaa strategiaa ja käyttötarpeita – haluatko käyttää Bitcoinia maksuvälineenä vai pelkästään hyötyä hinnan noususta tai laskusta? Alla olevan Plus500-alustan kautta voit käydä CFD-kauppaa Bitcoinilla.

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Koronan vaikutus Bitcoinin kurssiin

Vuonna 2020 puhjenneessa koronakriisissä ja sen aiheuttamassa taloustaantumassa on keskuspankkien toimesta käytetty vahvoja elvytystoimia. Rahaa on painettu lisää ja pumpattu vahvasti markkinoille, jotta talous pysyisi keinotekoisesti liikkeellä. Tässä yhteydessä on arveltu, että Bitcoinista voisi tulla se sijoituskohde, joka voisi säilyttää arvonsa, koska Bitcoinin määrää ei voi merkittävästi lisätä.

Siinä missä Bitcoinin määrä on rajattu 21 miljoonaan kappaleeseen, perinteisten valuuttojen ei ole ja rahaa onkin koronan seurauksena pumpattu markkinoille valtavia määriä. Mitäs arvelet nouseeko Bitcoinin vai perinteisten valuuttojen, kuten dollarin ja euron kurssit todennäköisemmin tulevaisuudessa, kun toisten määrä kasvaa valtavasti ja toisen määrä on rajallinen?

Esimerkiksi kullan arvo on peitonnut dollarin arvonkehityksen ylivoimaisesti juuri tästä syystä. Nykyvaluutat perustuvat velkajärjestelmään, mutta Bitcoinia ei voi keskuspankit tai valtiot kontrolloida, koska niitä ei voi luoda lisää jonkin toimielimen päätöksellä. 

Kukaan ei tiedä mihin Bitcoin kurssi tulee jatkossa kehittymään. Varmaa on, että voimakkaita heilahteluita tullaan näkemään jatkossakin. Yhtä varmaa on myös se, että perinteisten valuuttojen kurssit tulevat laskemaan ja valuutat tulevat siirtymään digitaaliseen muotoon tulevaisuudessa.

Ukrainan sodan vaikutus Bitcoinin kurssiin

Ukrainan sodan tapahtumat ovat koskettaneet meistä jokaista. Tapahtumat ovat näkyneet jo käytännön tasolla talouspakotteina, ja näin olennaisesti vaikuttaneet myös epäsuorasti Bitcoinin kurssiin. Bitcoinin kurssi on muutenkin ollut jo ennen sotaa hyvin vaihteleva, eikä tilanteen eskaloituminen suorastaan auttanut tähän.

Kun Ukrainan eskaloituneesta tilanteesta uutisoitiin 24. helmikuuta, Bitcoinin kurssi tippui 9 prosenttia viimeisen kuukauden aikaiseen alhaisimpaan hintaan, joka oli alle 35 000 dollaria. Epävarmuus taloudellisesta tilanteesta vaikuttaa osakemarkkinaan, ja koska Bitcoin on vielä tätäkin riskisempi sijoituskohde, sen hinta kärsii rajummin taloudellisesta epävarmuudesta. Bitcoin nousi pahimmasta kuopastaan ja palautui 16 prosenttia, 44 000 dollarin paikkeille maaliskuun alussa. Huhti-toukokuu eivät ole kuitenkaan olleet nousun aikaa, vaan Bitcoinin kurssi on ollut laskusuunnassa. Nyt kesäkuussa hinta on painunut 22,000 dollariin.

Jotkut uskovat, että Bitcoin voisi olla venäläisten porsaanreikä taloudellisten pakotteiden tilanteessa, koska hajautettuna valuuttana sen toimintaa on lähes mahdotonta jäljittää. Esimerkiksi Binance ei ole kieltänyt venäläisiä asiakkaitaan käyttämästä palveluaan, vaikka Ukraina on tätä pyytänyt.

On hankalaa ennustaa miten Bitcoinin kurssi tulee kehittymään, ja tällä hetkellä keskustelu Bitcoin kurssin ympärillä onkin ollut vain vahvasti spekulaatiota – varmaa on, että taloudelliset pakotteet ja maailman tilanne tulee vaikuttamaan sen kurssiin myös tulevaisuudessa.

krypto ja sijoitusaapinen

Lataa ilmainen kryptoaapinen

Opi kryptomaailman perusteet ja vältä aloittelijan virheet! Saat bonuksena sijoitusaapisen, jonka avulla opit perusasioita osake- ja rahastosijoittamisesta.

Bitcoin kurssi 2017-2022

Bitcoin kurssikehityksessä on ollut paljon volatiliteettiä eli kurssiheiluntaa ja todennäköisesti sama tulee jatkumaan jatkossakin. 

Bitcoinin ympärillä onkin monia valtavasti rikastuneita, mutta myös merkittäviä summia hävinneitä sijoittajia. Esimerkiksi Bitcoinin alkuvuosina tehty sijoitus olisi parhaimmillaan noussut jopa 100 000 kertaiseksi.

Siinä missä esimerkiksi Nokian kurssi määräytyy sen mukaan millä hinnalla Helsingin pörssissä sillä käydään viimeiseksi kauppaa, Bitcoin kurssi muodostuu hieman eri tavalla. Bitcoinilla käydään kauppaa maailmanlaajuisesti sadoissa eri pörsseissä. Bitcoinin virallinen kurssi lasketaan näiden pörssien painotetuista keskiarvoista.

Bitcoin kurssi
Bitcoinin kurssi (USD) 2013-2022 Kuva: Coinmarketcap.com

Top 15 kryptovaluuttakurssit 2022

Alta näet Top 15 kryptovaluuttojen reaaliaikaiset kurssit euroissa (vaihda valuuttaa kaavion vasemmasta alakulmasta).

Voit lukea kattavan oppaan Litecoinista täältä tai Ethereumista täältä. Olemme laatineet näiden lisäksi myös listan vuoden 2022 uusista ja lupaavista kryptovaluutoista, jonka voit käydä lukemassa täältä. 

Top 15 kryptovaluuttojen kurssit reaaliajassa

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Bitcoin louhinta

Uusia Bitcoineja syntyy louhimalla ja louhinta tapahtuu tietokoneiden avulla. Louhinta tarkoittaa käytännössä sitä, että lukuisat tietokoneet yrittävät samanaikaisesti ratkaista monimutkaisia salausalgoritmeja, joiden ratkaisun päätteeksi vapautuu markkinoille uusia Bitcoineja ja onnistunut tietokone saa palkkioksi louhinnasta 6,25 Bitcoinia.

Bitcoinien louhinnan maksimimäärä on 21 miljoonaa kappaletta. Tämä määrä on valmiiksi kirjoitettu koodiin eli lohkoketjuihin. Annettua määrää ei voi muuttaa. Tämä ennalta määritelty ”niukkuus” saattaakin olla yksi syy siihen miksi Bitcoineilla on arvoa tulevaisuudessa. Tällä hetkellä 21 miljoonasta Bitcoinista 19,06 miljoonaa on louhittu. Mitä enemmän Bitcoin louhintaa tapahtuu, sen vaikeammaksi salausalgoritmien ratkominen muuttuu. 

Opi lisää Bitcoinista, lohkoketjuteknologiasta ja louhinnasta lukemalla kattava artikkelimme Bitcoinista. 

1000000 mlj.
louhittua Bitcoinia

Näin Bitcoinia louhitaan?

Tämän sivun sisältöä ei tule ottaa sijoitusneuvona. Jokainen sijoittaja on vastuussa omista varoistaan ja niiden sijoittamisesta. 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Bitcoin on lohkoketjuteknologiaan perustuva kryptovaluutta eli virtuaalivaluutta. Se on suurin ja vanhin toiminnassa oleva kryptovaluutta, ja se on perustanut Satoshi Nakamoto. Se on täysin virtuaalinen maksuväline ja valuutta, jonka arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Bitcoinin kurssi määräytyy kaikkein yksinkertaisimmin ajateltuna saman logiikan mukaan kuin kaikkien muidenkin omaisuusluokkien arvot ja kurssit eli kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kuten osakesijoittamisessa, Bitcoinin kurssi on aina se millä hinnalla sillä on viimeksi käyty kauppaa.

Bitcoinin, kuten myös monen muun kryptovaluutan kurssit olivat vuonna 2021 kovassa nosteessa. 2022 aikana suunta on ollut toinen. 

Bitcoinin kurssi lähti heti lokakuun 2021 ensimmäisenä päivänä kovaan nousuun ja kurssi rikkoi uuden ennätyksen. Sen jälkeen kurssi on kuitenkin laskenut yli 50% alaspäin. Osa näkee tämän oston paikkana ns. Buy the Dip, osa taas ei. Tällä hetkellä maailmaa ravistelee sota, korkojen nousu, kiihtyvä inflaatio, lasku pörssissä… 

Huomioi kryptovaluuttojen korkea riski.