Etusivu » Stora Enso osake 2023 – Suomalais-ruotsalainen metsätalousalan suuryhtiö

Stora Enso osake 2023 – Suomalais-ruotsalainen metsätalousalan suuryhtiö

Stora Enso osake 2023 (STERV)

Stora Enso osake koki viime vuonna voimakkaita kurssiliikkeitä suuntaan ja toiseen, vaikka yhtiön on osavuosikatsauksissa raportoinut vahvoja tuloksia vuoden 2022 aikana. Onko yhtiön kurssilta odotettavissa laskua vai nousua tulevaisuudessa?

Artikkelissa tutkitaan Stora Enson historiaa ja tulevaisuutta sekä arvioidaan yhtiön mahdollisuuksia tulevaisuuden kannalta.

Vastuuvapaus: Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Ei koske shortattuja tai vivutettuja positioita. Muita maksuja voidaan soveltaa. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Sisällysluettelo

Mikä on Stora Enso?

Stora Enso on suomalais-ruotsalainen metsätalousalan yhtiö, jolla on toimintaa yli 30 maassa maailmanlaajuisesti. Sen voimakkaasti kasvavia päätoimialoja ovat pakkausmateriaalien valmistus, paperin valmistus sekä erinäisten biomateriaalien valmistus. Yhtiö uskoo, että kaikki tänä päivänä käytössä olevat uusiutumattomista materiaaleista valmistetut tuotteet voidaan tulevaisuudessa valmistaa puusta.

Puu onkin pakkaus-, ja biomateriaalien lisäksi yksi yhtiön toiminnan suurimmista osa-alueista: Stora Enso kuuluu maailman suurimpien yksityisten metsänomistajien kärkilistalle.

Stora Enson arvot korostavat ennen kaikkea vastuullisuutta ja kestävää kehitystä: Yhtiö huomioi ilmastoasiat ja vastuullisen, kestävän kehityksen kaikessa toiminnassaan ja sen tavoitteet keskittyvät voimakkaasti näiden arvojen ympärille.

Sijoittajan kannalta Stora Enson ajattelutapa ja arvot eivät kuitenkaan tarjoa ainoastaan lämmintä mieltä ja hyvää omatuntoa, vaan niillä on myös rahallista arvoa yhtiön liiketoiminnan kehittymisen kannalta – Biotalouden ja kestävän kehityksen ympärille on rakentunut vuosien saatossa valtava markkina-alue, jonka odotetaan lähivuosina kiihtyvän entisestään ilmastonmuutoksen edetessä ja maailman uusiutumattomien resurssien hiljalleen ehtyessä.

Lisäksi tämän päivän kuluttaja-asiakkaan ovat entistä enemmän ympäristö-, ja ilmastotietoisia, joka tarjoaa alalla toimiville yrityksille sekä haasteita että mahdollisuuksia. Yhtiöiden täytyy kyetä vastaamaan kuluttaja-asiakkaiden toiveisiin, ja Stora Enso pyrkii vastaamaan myös asiakasyritystensä kautta kasvavaan kuluttajapuolen kysyntään biotalouden tuotteiden ja erilaisten kestävän kehityksen ratkaisujen kautta.

Biotalouden tuotteilla on käyttötarkoituksia lähes kaikilla aloilla, ja niillä on potentiaalia tarjota vastauksia suuriin ilmasto-, ja kestävän kehityksen kysymyksiin, joihin kaivataan kipeästi ratkaisuja.

Stora Enso on julkisesti listattu yhtiö, ja sen osake on listattu Helsingin ja Tukholman pörsseissä lyhenteellä ”STERV”.

Yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli 11,68 miljardia euroa ja operatiivinen liiketulos 1 568 miljoonaa euroa.

Mistä Stora Enso yhtiön liikevaihto koostuu?

Stora Enso liikevaihto koostuu pääasiallisesti sen ydintoiminnoista, joita ovat pakkausratkaisut, pakkausmateriaalien valmistus, biomateriaalien valmistus ja kehittäminen sekä metsän omistukseen liittyvät toiminnot. Stora Enson operaatioihin kuuluu edellä mainittujen lisäksi myös paperin valmistus, joka yhtiön osavuosikatsauksen mukaan on vuonna 2022 tuottanut lähes yhtä paljon kuin sen metsäomistukset.

Yhtiön ylivoimaisesti suurin osa-alue liikevaihdon kannalta on pakkausmateriaalit n. 1 210 miljoonan euron liikevaihdolla. Metsä, biomateriaalit sekä puutuotteet jäävät n. puoleen sen suurimman osa-alueen liikevaihdosta, ja kaikki kolme synnyttävät varsin samanlaisia lukemia: Metsän osuus yhtiön liikevaihdosta oli n. 581 miljoonaa euroa, biomateriaalien n. 567 miljoonaa euroa ja puutuotteiden n. 520 miljoonaa euroa.

Yhtiön ydintoiminnoista voimakkainta kasvua vuonna 2022 on kokenut biomateriaalit, joiden toiminnot ovat Q3/2022 mennessä kasvaneet 33 % viime vuodesta. Myös pakkausmateriaalit kokivat poikkeuksellisen voimakasta kasvua n. 23 % kasvulla verrattuna edelliseen vuoteen.

Myös metsätoimintojen liikevaihto on kasvanut kasvaneen puun kysynnän vuoksi edelliseen vuoteen verrattuna, joskaan se ei yllä lähellekään yhtiön voimakkaammin kasvavia osa-alueita: Metsäoperaatiot kasvoivat n. 6 % edellisvuoteen verrattuna.

Vuonna 2022 (Q1-Q3) Stora Enson liikevoitosta suurin osa, n. 197 miljoonaa euroa, syntyi biomateriaaleista. Seuraavaksi suurin osa-alue Stora Enson voitoista syntyi Consumer Board-divisioona n. 181 miljoonan euron liikevoitolla.

Missä maissa Stora Enso toimii?

Stora Ensolla on toimintoja yli 30 maassa maailmanlaajuisesti. Se toimii laajalti Euroopan alueella, ja sillä on yksiköitä mm. Saksassa, Itävallassa, Alankomaissa, Puolassa ja Belgiassa. Stora Ensolla on kaksi tehdasta myös Kiinassa, ja kaksi sahaa Venäjällä – Yhtiö ilmoitti kuitenkin pikaisesti huhtikuussa 2022 myyvänsä Venäjän sahat sekä puunhankinnan operaatiot Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Eniten tehtaita Stora Ensolla on kuitenkin pohjoismaissa, ja Suomessa yhtiön tehtaita onkin sijoitettu ympäri maata: Sillä on Suomessa kaikkiaan 13 tehdasta. Ruotsissa yhtiön tehtaita sijaitsee kaikkiaan 8 kappaletta.

Tehtaita sijaitsee 19 eri maassa. Stora Enso ilmoitti myös vuonna 2022 ostavansa Hollantilaisen De Jong Packaging groupin, jolla se pyrkii vahvistamaan entisestään markkina-asemaansa Euroopan pakkausmateriaalimarkkinoilla.

Stora Enso sijoituskohteena

Sijoituskohteena Stora Enso osake tarjoaa sijoittajalle mahdollisuuden sijoittaa pitkän pohjoismaisen historian omaavaan, ilmastotietoiseen ja kestävään kehitykseen panostavaan yhtiöön, joka toimii voimakkaasti kasvavalla alalla.

Stora enso osake hinta on myös Suomalaiselle yhtiölle tyypilliseen tapaan verrattain maltillinen osaketta kohden, tehden yhtiön osakkeiden ostamisen mahdolliseksi pienelläkin alkupääomalla.

Osta osakkeita eTorossa – välityspalkkio 0€!

Osakkeiden ja muiden sijoitusvälineiden ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti suositulla eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri osakkeita, kuten myös hyödykkeitä, indeksejä sekä ETF:iä. Alla näet miten voit avata oman eToro-tilin muutamassa minuutissa.

etoro osakkeet

Huom! eTorossa voit ostaa osakkeita 0€ välityspalkkiolla. Sijoita kotimaisiin tai ulkomaisiin osakkeisiin. 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity hetipainiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla.

Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilillä, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten osakkeiden ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat siirtyä ostamaan osakkeita oikealla rahalla, tulee sinun vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria eli runsas 51 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta ensimmäiset osakkeesi 0€ välityspalkkiolla!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamasi osake eToron alustalta yläreunassa olevan haun avulla esim. Amazon tai Elisa. Kun löydät haluamasi osakkeen,  klikkaa Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseisen yhtiön osakkeita ostaa. Tämän jälkeen voit päättää käytätkö ostossa vipuvoimaa vai et. Jos et käytä vipuvoimaa, tarkoittaa tämä, että omistat ostamasi yhtiön osakkeet ja olet oikeutettu saamaan mm. osinkoa jos yhtiö sellaista jakaa. Jos päätät hyödyntää vipuvoimaa, silloin et omista kyseisen yhtiön osakkeita, vaan käyt CFD-kauppaa, jolloin voit hinnanerotussopimuksen avulla hyötyä osakkeen hinnanmuutoksesta. 

Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen osakkeesi (kauppa toteutuu pörssin ollessa auki).

Muista, että sijoittamiseen liittyy aina riskiä ja pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa  etoro.com/trading/fees

79 % piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa suoriin osakkeisiin ja myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Viputuotteet ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 79 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Tietoa Stora Enso osakkeesta

Stora Enso osake listattiin Helsingin pörssiin 07.01.2000 kahdella osakkeella: ”Stora Enso A osake” sekä ”Stora Enso R osake”. Pian sen pohjoismaisen listauksen jälkeen se haki myös listautumista New Yorkin pörssiin, ja Stora Enso osake hyväksyttiin Yhdysvaltain pörssiin elokuussa 2000.

Stora Enson osake on Yhdysvaltain pörssissä ADS-tyyppinen (American Depositary Share), joka tarkoittaa sitä, että yhtiön osakkeet ovat yhdysvaltalaisen talletuspankin hallussa. Talletuspankki tarjoaa kaupankäyntiä osakkeilla Yhdysvaltain dollareissa, jolloin osake hinnoitellaan myös Yhdysvaltain markkinoilla dollareissa eurojen sijaan.

Yhdysvaltain pörssiin listautuminen tarjoaa yhtiölle laajemmat mahdollisuudet rahoituksen keräämiseen ulkomaisilta markkinoilta ja tarjoaa yhtiön osakkeille merkittävästi laajemmat markkinat. ADS-tyyppisen listauksen vuoksi osakekaupankäynti Yhdysvaltain markkinoilla lisää kuitenkin riskiä Yhdysvaltalaisille osakkeenomistajille, sillä pörssiriskin lisäksi sijoittajan tulee ottaa huomioon myös valuuttariski – Yhtiön osake hinnoitellaan Yhdysvaltain markkinoilla kotimaisella valuutallaan, mutta osakkeen arvo määräytyy kuitenkin sen eurokurssin mukaan: Euron ja dollarin vaihtokurssin muutokset näkyvät siis myös Stora Enson Yhdysvaltain pörssissä listatun osakkeen hinnassa.

Stora Enso kurssikehitys

Stora Enso kurssihistoria on pitänyt sisällään poikkeuksellisen voimakkaita kasvu- ja laskukausia. Stora Enso osakekurssi on voimakkaasti syklinen, eli se reagoi vahvasti maailmantalouden ilmiöihin. Vuoden 2008 talouskriisin aikana sen kurssikehitys oli monen muun yhtiön tavoin voimakkaassa laskussa, joskaan se ei poikennut merkittävästi esimerkiksi teknologiayhtiöiden kurssien suunnasta.

Stora Enso osake koki historiansa toistaiseksi alimman arvostuksensa vuoden 2009 maaliskuussa, jolloin Stora Enso osake vaihtoi omistajaa alle 3 euron hintaan. Talouskriisin jälkeen yhtiön osake lähti kuitenkin voimakkaaseen kasvuun, ja kasvukausi loppui vasta huhtikuussa 2011.

Osakkeen syklisyys näkyy myös selvästi sen lähihistoriassa, ja se kokikin kovan kolauksen maailmanlaajuisen pandemian iskiessä – Kriisi pakotti yhtiön kiperään säästökuuriin ja uudelleenstrukturointiin. Toisaalta kriisi asetti Stora Ensolle myös uudet, entistä kestävämmät ja kunnianhimoisemmat tavoitteet sen tänä päivänä hyvin tuottavien pakkausmateriaaliosastojen kasvattamisessa.

Stora Enso markkina-arvo on alkuvuodesta 2023 n. 11,05 miljardia euroa.

Stora Enso ostaminen

Stora Enson osaketta voi ostaa palveluntarjoajilta, jotka tarjoavat kaupankäyntiä Helsingin Nasdaq-pörssissä sekä ulkomaisista pörsseistä, jotka tarjoavat kaupankäyntiä Yhdysvaltain Nasdaq-pörssissä ADS-osakkeilla.

Stora Enso Sijoittajat huomauttavat, että yhtiön R-osakesarjalla käydään merkittävästi enemmän kauppaa, joten sen likviditeetti on huomattavasti A-sarjan osakkeita parempi: Tämä kannattaa ottaa huomioon osaketta ostaessasi.

Vastuuvapaus: Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Ei koske shortattuja tai vivutettuja positioita. Muita maksuja voidaan soveltaa. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Stora Enso osakesarjat A ja R

Stora Enso osake on jaettu kahteen eri osakesarjaan: ”Stora Enso osake R” ja ”Stora Enso osake A”. Julkisille yhtiöille kahden osakesarjan menettely on tyypillinen, sillä se mahdollistaa yhtiöille suuremman osakeannin ilman liian suurta äänivallan laimentumista.

Jokainen R-sarjan osake antaa sen haltijalle yhtiökokouksessa yhden äänen jokaista kymmentä osaketta kohden, ja jokainen A-sarjan osake antaa sen haltijalle yhtiökokouksessa yhden äänen osaketta kohden. Näin ollen jokainen A-sarjan osake antaa sen haltijalle 10-kertaisen äänivallan yhtiökokouksessa sen R-sarjan osakkeeseen verrattuna.

Stora Enso osinkopolitiikka

Stora Enso osingonjako suoritetaan pääsääntöisesti vuosittain ja yleensä keväällä maalis-huhtikuussa. Stora Enso osinkohistoria on sen osakkeen ja liiketoiminnan syklisyyden vuoksi varsin vaihtelevan laatuinen, eli sen osingon määrä osaketta kohden on sen historian aikana vaihdellut paljon.

 

Stora Enso Osake osinko osaketta kohden:

  • 2022: 0,55 €/osake
  • 2021: 0,30 €/osake
  • 2020: 0,30 €/osake
  • 2019: 0,50 €/osake
  • 2018: 0,41 €/osake
  • 2017: 0,37 €/osake
  • 2016: 0,33 €/osake

Stora Enso pyrkii sen osinkopolitiikan mukaan maksamaan osinkoa sijoittajille 50 % osakekohtaisesta tuloksesta.

Stora Enso yhtiön historia

Stora Enso sen nykymuodossaan syntyi varsin hiljattain, vasta vuonna 1998 kun suomalainen Enso Oyj ja ruotsalainen Stora Kopparbergs Bergslags Aktiebolag (STORA) fuusioituivat. Yhtiön nimi juontaa juurensa siis tähän pohjoismaista vaatimattomuutta ja yksinkertaisuutta suorastaan säteilevään nimien yhdistämiseen: Onneksi näin, sillä Ruotsalaisyhtiön nimi on vähintäänkin vaikea lukea.

Stora Enson juuret ulottuvat kuitenkin yhtiön historiasivun mukaan 1300-luvulle asti, ja yhtiö kertoo kokeneensa historiansa aikana useita fuusioista ja yrityskauppoja. Yrityskauppojen ja fuusioiden lisäksi Stora Enson on täytynyt historiansa aikana mukauttaa yhtiön toimintoja voimakkaasti elävään markkinaan, jotta se on pystynyt vastaamaan asiakkaidensa vaatimuksiin ja niiden mukana tuleviin haasteisiin.

Ensimmäinen kirjallinen todiste yhtiön toiminnasta on sen historiasivun mukaan kirjattu vuonna 1288 Falunin lähellä sijainneesta kuparikaivoksesta. Ensimmäisen kirjallisen todisteen jälkeen yhtiön historiassa on kuitenkin merkittävä määrä tyhjiä sivuja, sillä yhtiö kertoo historiasivuillaan seuraavaksi etapikseen liiketoiminnan laajentumisen vuonna 1862 Stora Kopparbergs Bergslagiksi, jolloin sen päätoimialoja olivat kaivostoiminta, raudanjalostus ja puuliiketoiminta.

Yhtiön puuliiketoiminnan historia juontaa juurensa raudan metalliteollisuuteen: Sen historian alkuvaiheissa puuta käytettiin pääasiallisesti kuparimalmin lämmittämiseen, jotta metalli saatiin erotettua.

1970-luvulla Stora Enson historia alkaa vastaamaan enemmän sen tämän päivän metsäteollisuus- ja biotalousyrityksen muotoa, kun se myy kaivos- ja metallitoimintansa ja ryhtyy keskittymään metsätalouteen, selluun ja paperiin.

Suomalaisen Enson toiminta puolestaan käynnistyi vuonna 1873, kun Norjalainen Hans Gutzeit perusti Kotkassa W. Gutzeit & Co-nimisen sahan. Yhtiön historiasivun mukaan edellä mainittu saha oli yksi Suomen ensimmäisistä höyrysahoista. Vuonna 1912 Gutzeit osti Enso Träsliperi Ab:n, ja jo 1990-luvun loppuun mennessä yhtiöistä oli fuusioiden ja yritysostojen myötä syntynyt Suomen suurin metsäalan yhtiö.

Sen nykymuotoinen nimi syntyi vuonna 1996, kun yhtiö fuusioitui jälleen Veitsiluoto OY:n kanssa: Fuusion yhteydessä yhtiön nimi muutettiin Enso Oyj:ksi.

Tänä päivänä Stora Enso on yksi maailman suurimmista yksityisistä metsänomistajista ja yhtiö kertoo sen muutoksen jatkuvan edelleen vauhdikkaasti, kun se keskittyy tarjoamaan maailmalle uusiutuvia ratkaisua eri osa-alueilla uusiutumattomien raaka-aineiden hiljalleen ehtyessä.

 

Stora Enso ajurit

Stora Enson ajureita ovat ennen kaikkea sen vahva keskittyminen kasvavaan kiertotalouden-, ja uusiutuvien materiaalien markkina-alueeseen. Sen toiminnot näillä osa-alueilla ovatkin vahvassa kasvussa, ja tuotteiden kysyntä isossa kuvassa lienee vain kasvamassa lähitulevaisuudessa.

Yhtiöllä on myös vankka pohja sen suurten metsäomistusten ansiosta ja sen viimeaikaiset yritysostot sekä liiketoiminnan uudelleenjärjestely tarjoavat yhtiölle vahvan jalansijan Euroopan markkinoilla.

Yhtiö on vuonna 2022 ilmoittanut laajoista investoinneista sen Oulun tehtaaseen sekä De Jong Packaging groupin operaatioiden ostamisesta. Kummatkin investoinnit toteutuessaan tarjoavat yhtiölle kasvavaa liikevaihtoa ja ennusteiden toteutuessa myös parempaa kannattavuutta synergiaetujen ansiosta.

Lisäksi sen korkea omavaraisuus puun ja energian osalta tarjoavat sille kilpailuetuja ja kustannushyötyjä.

Stora Enso haasteet

Stora Enson haasteisiin kuuluu monen muun yhtiön tavoin Euroopan-, ja maailmantalouden epävarmuus lähitulevaisuudessa.

Osavuosikatsauksessaan yhtiö kertoo lähitulevaisuuden haasteikseen maailmantalouden heikentymisen lisäksi energian hinnan nousun tuomat riskit sekä raaka-aineiden hinnannousun tuomat kannattavuushaasteet.

Yhtiö onkin kokenut kannattavuuden laskemista mm. sen pakkausmateriaaliosastolla, jonka lisäksi sen paperiosaston toimintaan vaikuttavat tehtaiden kunnossapitotyöt ja niistä johtuvat tuotantoseisokit.

Stora Enso suurimmat osakeomistajat

Stora Enson suurin yksittäinen omistaja on Suomen valtion sijoitusyhtiö Solidium Oy. Sen hallussa on kaikkiaan 10,7 % yhtiön osakekannasta, ja osakkeet antavat Solidiumille 27,3 % äänivallan yhtiökokouksessa.

Toiseksi suurin omistaja on Ruotsalainen sijoitusyhtiö FAM AB vain hieman pienemmällä, 10,2 % omistuksella Stora Ensosta. Se pitää pienemmästä osakemäärästä huolimatta hallussaan saman verran (27,3 %) äänivaltaa kuin Suomalainen Solidium.

Yhtiön kymmenen suurimman omistajan listalle mahtuu lisäksi mm. Suomen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen 2,5 % omistuksella sekä KELA 3.0 % omistuksella.  Lisäksi yhtiön osakkeita suurissa määrin on hallussaan erilaisilla ruotsalaisilla yhtiöillä. Suurimpien omistajien lista koostuu kutakuinkin tasaisesta määrästä suomalaisia ja ruotsalaisia yhtiöitä, joista osa on valtiollisia sijoitusyhtiöitä.

Stora Enso suurimmat kilpailijat

Stora Enson kilpailijoiksi voidaan lukea kaikki yhtiöt, jotka toimivat metsä-, ja biotalouden aloilla. Sen suurimpiin kilpailijoita ovat kuitenkin yhtiön mukaan mm. Suomalaiset UPM ja Metsä Group sekä ulkomaiset suuremmat biomateriaalialan yhtiöt kuten Eldorado, CMPC sekä Södra.

Stora Enso osake keskustelu

Osta Stora Enso osake – vai jätä ostamatta? Keskustelu Stora Enso osakkeen ympärillä on sen lähihistoriassa keskittynyt sen koronapandemian aikana kokemiin haasteisiin sekä sen hiljattain ilmoittamiin suuriin investointeihin.

Vuoden 2023 käynnistyessä myös Stora Enso osakesuositus on noussut Googlen hakutilastoissa, ja Stora Enso osake-ennuste on yleisessä keskustelussa loppuvuodesta 2022 varovaisen positiivinen maailmantalouden hankalasta tilanteesta huolimatta.

Stora Enso tulevaisuus nouseekin sen positiivisen Q3/2022 tulosjulkistuksen ansiosta yhä enemmän sijoittajien keskustelun aiheeksi, joskin markkina odottaa yhtiöltä edelleen merkittäviä tulosparannuksia. Stora Enso osake tavoitehinta on odotukset ylittäneestä tulosjulkistuksesta huolimatta usean analyytikon mukaan laskenut aikaisemmasta lukemastaan.

Stora Enson kotisivut sijoittajille 

 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

5/5

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 79 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Stora Enso valmistaa biotalouden tuotteita, pakkausmateriaaleja sekä hallinnoi metsää.

Yhtiö on hiljattain panostanut paljon eri investointeihin, ja investointien onnistuessa sen tulevaisuus näyttää positiiviselta.

Stora Enso saattaa olla sopiva sijoitus, jos arvostat kestävään kehitykseen panostavaa sijoituskohdetta.

Stora Enso osaketta voi ostaa palveluntarjoajilta, jotka tarjoavat kaupankäyntiä Helsingin pörssissä. Esimerkiksi eToro alustalla voit sijoittaa suomalaisiin yhtiöihin 0€ välityspalkkiolla.