Etusivu » Dogecoin kurssi 2023 – Näin kurssi on kehittynyt vuosien saatossa!

Dogecoin kurssi 2023 – Näin kurssi on kehittynyt vuosien saatossa!

Dogecoin kurssi 2023

Dogecoin kurssi on mennyt vuoden sisällä aikamoista vuoristorataa. Monet julkisuuden henkilöt ovat alkaneet pommittamaan sosiaalisen median kanaviaan täyteen Dogecoinia.

Alkujaan vitsiksi luotu kryptovaluutta on alkanut ottamaan jalansijaa maailmalla uusien suurten yritysten ottaessa sitä mukaan maksuvälineeksi liiketoimintaansa.

Dogecoin kurssi nyt

Dogecoin

Dogecoin

$0.07

DOGE 0.70%

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sisällysluettelo

Top 3. tärkeintä asiaa, jotka tulee tietää Dogecoinista

Tässä kolme tärkeintä asiaa, jotka on hyvä tietää Dogecoinista. 

 

1. Markkina-arvoltaan top 15 kryptovaluutan joukossa

Dogecoinin suosio kasvoi viime vuoden aikana räjähdysmäisesti. Kryptovaluuttaa on myyty niin paljon, että se on markkina-arvoltaan ollut parhaimmillaan kolmantena Bitcoinin ja Ethereumin jälkeen. Tällä hetkellä suosio ei näytä paljon tippuvan, vaikka markkina-arvoltaan se on silti pysynyt top 15 suurimman kryptovaluutan joukossa.

 

2. Perustettiin vitsinä

Dogecoinin perustaja on kertonut tehneensä kryptovaluutan vitsiksi – tavaksi saada hauskalla tavalla kryptovaluutat uusien sijoittajien mieleen, lähinnä nuorten ja mikäs sen parempaa kuin internet meemi? Dogecoinista on kuitenkin tullut paljon muuta kuin mitä alun perin ajateltiin, sen koodia on jatkettu paremmaksi ja uudet suuret yhtiöt ottavat sitä mukaan maksutapa valikoimaansa.

 

3. Keskitetty omistajuus

Vaikka Dogecoinia on yritetty saada uusien sijoittajien portfolioon, niin sillä on todella keskitetty omistajuus. Uniikkeja lompakoita joissa Dogecoinia on, on yli 4 miljoonaa. Yhdellä omistajalla on 28 % tuosta potista ja 5 suurimmalla omistajalla on yhteensä yli 40% omistajuus kryptovaluutasta. Mikäli suurimmat sijoittajat alkaisivat myymään omistuksiaan, tulisi moni uusi sijoittaja nuolemaan näppejään.

Dogecoin kurssi 2022-2023

Vuosi 2022 on vielä alussa, joten on hyvä käydä läpi viime vuoden tapahtumia. Dogecoinin vuosi 2021 lähti erittäin vauhdikkaasti käyntiin Elon Muskin aloittaman somekohinan vuoksi. Yhdellä Twiittauksellaan Musk toi yön aikana yli 100% nousun kryptovaluutan arvolle. Nykyään tuollainen pieni nousu on kadonnut jo suurempien nousujen alle piiloon. Helmikuusta huhtikuuhun mentiin aika lailla senttimäärissä ja huipussaan toukokuun lopulla käytiin jo riipaisemassa 70 sentin rajaa. Kokonaisuudessaan siis vuoden 2021 viiden ensimmäisen kuukauden aikana Dogecoinin nousu oli parhaimmillaan melkein 200 kertainen. Loppuvuosi 2021 meni tasaisemmissa merkeissä ja kurssi pysyi 0,15-0,30$ välillä. 

Vuoden 2022 alussa Elon Musk onnistui jälleen nostamaan ainakin hetkellisesti Dogecoinin kurssia kun Tesla kertoi, että tuotteita voi tulevaisuudessa ostaa Dogecoinilla. 

Sijoita Dogecoiniin

Sijoittamalla Dogecoiniin olet osana internet-meemistä kehittynyttä maksuvälinettä ja sekä historiaa. Onhan Dogecoin tehnyt aikamoisen harppauksen alkuvuosistaan. Voit sijoittaa Dogecoiniin kätevästi monissa kymmenissä eri pörsseissä ympäri maailmaa. Kryptovaluuttoja ei sido pörssien aukeamisajat, joten markkinat ovat saatavilla sinulle vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Kuvassa havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Dogecoin kurssihistoria

Dogecoin kurssikehitys oli suoraan sanottuna raketinomaista kasvua vuosien 2020-2021 vuoden vaihteen jälkeen.

Alkuvuosina Dogecoinilla oli pieniä nousuja, mutta sen kurssi oli $0.000x-$0.0000x paikkeilla aina vuoteen 2017 asti. 2017 uudessa bull runissa toukokuussa Dogecoin sai yhden desimaalin lisää kurssiarvoonsa. Seuraava desimaali tulikin tammikuussa 2021 ja sitä seuraava huhtikuussa. Mikäli olisit siis ostanut Dogecoinia 5 vuotta sitten, olisit parhaimmillaan voinut tehdä 100 000 kertaisen nousun sijoituksellesi, ei huono? Kryptomaailmassa tämä on mahdollista, muttei tietenkään kaikkien kohdalla ole mahdollista. Tilastot ovat näyttäneet silti, että pidemmän ajan hodlaajilla tulee suurimmat voitot.

Vuonna 2022 Dogecoin oli tasaisessa laskussa, kuten myös lähes kaikki muutkin kryptovaluutat. Vuoteen 2022 Dogecoin lähti 0,17 dollarin hinnasta ja vuoden viimeisenä päivänä Dogecoinin kurssi oli 0,087 dollaria. Näin ollen kurssi laski viime vuoden aikana yhteensä 50%.

Nyt vuoden 2023 alussa kryptomarkkinoilla on nähty nousua ja Dogecoin on noussut lähes 25%. 

Miten Dogecoinin hinta määräytyy?

Kysynnän ja tarjonnan myötä tietenkin hinta muuttuu mikäli ostetaan tai myydään. Jos esimerkiksi haluat todella kovasti ostaa kryptovaluuttaa, niin olet valmis maksamaan kalliimman hinnan minkä myötä sen arvostus nousee ja muutkin ostavat sitä silloin entistä kalliimmalla hinnalla. Viime aikoina internet on myös ollut täynnä Doge aiheisia meemejä sekä uusia uutisia yrityksistä, jotka ottavat sitä käyttöön maksamiseen. Esimerkiksi miljardööri Mark Cubanin omistama Dallas Mavericks on jo hyväksynyt Bitcoineilla maksamisen verkkokaupassaan muutama vuosi sitten ja maaliskuussa. Dogecoinin. Myös huhuja Teslan ostamisesta Dogecoineilla on pyörinyt internetissä, eikä se ole kovin kaukaa haettua, sillä Muskin avaruuslennon raketin nimi on Doge 1.

Dogecoineilla ei ole maksimimäärää, mikä taas aiheuttaa inflaatiota pitkässä juoksussa. Dogecoineja louhiessa syntyy minuutin välein kymmenen tuhatta uutta kappaletta, mikä tuo vuodessa aika suuren määrän valuuttaa lisää kiertoon. Se ei ole vaikuttanut ainakaan toistaiseksi kurssiin negatiivisesti, mistä tietää vaikka isoimmat hodlaajat saisivat suurimman osan palkkioista itselleen.

Louhintamalli Dogecoinilla on Proof of Work, eli se vie kovin paljon sähköä tietokoneelta, mikäli haluaa louhintaa harrastaa. Sähkön ympäristökustannukset maissa, missä sähkö on halpaa, ovat kyseenalaiset. Ympäristöaktivistit ympäri maailmaa ovat puhuneet kryptovaluutan negatiivisista puolista, eli Proof of Work verkkojen sähkökulutuksesta ja sen vaikutuksesta ympäristöön. Dogecoinin kehittäjät ovat tekemässä parannuksia sen lohkoketjuun tulevaisuudessa ja yrittävät tehdä sen vähemmän kuluttavaksi.

 

krypto ja sijoitusaapinen

Lataa ilmainen kryptoaapinen

Opi kryptomaailman perusteet ja vältä aloittelijan virheet! Saat bonuksena sijoitusaapisen, jonka avulla opit perusasioita osake- ja rahastosijoittamisesta.

Dogecoin tulevaisuus 

Dogecoinin tulevaisuutta on vaikea ennustaa, sillä lukuisat analyytikot ovat vuosien varrella ennustaneet sen menevän pohjamutiin ja koko kryptovaluutan katoavan. Dogecoin kuitenkin palaa esille otsikkoihin ja aina uudestaan, jonka ansiosta se nousee myös kaupankäyntimarkkinoilla ylös. Kryptomarkkinoiden ennustussivustoja on pilvin pimein ympäri internetiä ja on hyvin vaikeaa luottaa mihinkään ammattilaisten mielipiteisiin, sillä maailman rikkain mies on ottanut kryptovaluutan silmätikukseen ja yrittää ajaa sen arvon nousua maagiseen dollariin. Voisi ainakin puheiden perusteella olettaa Dogecoinin arvon nousevan dollariin ja sitten kuka tietää mitä tulee käymään?

Mitkä ovat Dogecoinin vahvuudet kryptomarkkinoilla?

Maailman rikkain mies Elon Muskilta on kysytty miksi hän tykkää Dogecoinista niin paljon? Hän on sanonut pitävänsä meemeistä ja koirista, ja ne ovat syy miksi hän halusi Dogecoinin menestyvän. Hän on erittäin paljon päivitellyt twitterissä Dogecoiniin liittyen, postaillut omia meemejään Dogesta sekä sanonut että haluaa Dogecoinista tulevan maailman valuutan jossain vaiheessa. Muskilla on avaruusraketti nimeltä Doge 1, minkä lento on kokonaan Dogecoin yrityksen maksama. Dogecoin siis lähtee kirjaimellisesti raketin lailla ylös avaruuteen.

Muskin lisäksi kryptovaluutalla on muitakin kannattajia. Artisti Gene Simmons sekä liikemies Mark Cuban ovat olleet julkisesti suuressa määrin Dogecoinin kannattajia. Heidän miljoonien sosiaalisen median seuraajiensa lisäksi myös Dogecoinilla on internetissä oma seuraajakuntansa. Näitä ihmisiä tulee kokoajan lisää eivätkä he aio myydä sijoituksiaan ennen dollarin arvoa, ainakaan omien sanojensa mukaan. Suuri yhteisö takaa pitkän tulevaisuuden ja arvon pysymisen.

Dogecoinia on lisäksi helppo ostaa, halpaa sekä nopeaa louhia siinä on suuri tarjonta. Nämä tekijät ovat houkuttelevia uusien sijoittajien näkökulmasta.

Heikkouksia ovat tietenkin loputon määrä sekä keskitetty omistajuus. Lisäksi Dogecoinin kustannukset tulevat olemaan suuret maksuvälineenä, koska sen hinta on noussut niin paljon. Kaikki pidempään kryptomaailmassa olleet sanovat että Dogecoin vajoaa koska tahansa pohjamutiin ja suosittelemme sijoittamaan vain omalla vastuulla.

 

Lue myös nämä: 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Dogecoin on todella spekulatiivinen sijoituskohde ja lyhyellä aikavälillä näyttäisi siltä, että jatkuvasti tulee uusia yrityksiä missä voi maksaa kyseisellä valuutalla ja sen suosio jatkaa vain nousuaan.

Dogecoinin kurssi on kehittynyt yli 100 000 kertaiseksi muutamien vuosien aikana, sekä vuoden 2021 ensimmäisen viiden kuukauden aikana kurssi nousi miltei 200 kertaiseksi.

Internetissä on ollut vuosia “kampanja”, missä toivotaan Dogecoinin nousua dollarin arvoon, kuka tietää miten paljon se tulee loppujen lopuksi nousemaan. Dogecoin arvo voi hyvinkin mennä yli dollarin rajan.