Etusivu » Uniswap ostaminen 2023 – Näin ostat UNI-tokenia

Uniswap ostaminen 2023 – Näin ostat UNI-tokenia

Uniswap ostaminen 2023

Uniswap ostaminen on varmasti käynyt monen sijoittajan mielessä viime vuosina. Tämä hajautettuna pörssinä toimiva kryptovaluutta onkin ollut yksi kohutuimmista alustoista, ja sen suosio näyttäisikin olevan kasvussa. Uniswap voi kuitenkin alkuun tuntua hankalalta konseptilta, jonka vuoksi se ei olekaan kaikista vetävin sijoituskohde – lukemalla artikkelin opit kuitenkin lisää Uniswap toiminnasta sekä ostamisesta.

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sisällysluettelo

Mistä ostaa Uniswapia?

Uniswap ostaminen onnistuu eri alustoilta riippuen siitä minkä koet itsellesi helpoimmaksi. Ensimmäinen, ja hieman helpompi tapa on ostaa Uniswapia kryptovaluuttapörssistä. Tällöin sinun tulee ensin etsiä itsellesi sopiva kryptovaluuttapörssi, joita on markkinoilla monia. Osta Uniswap valuuttaa esimerkiksi Binancesta, Coinbasesta, Coinmotionista, tai Plus500. Oikean pörssin valinnassa sinun kannattaa kiinnittää huomiota sen kuluihin, asiakaspalvelun tasoon ja yleiseen maineeseen markkinoilla (eli siihen onko pörssi luotettava). Toisinaan myös kryptovaluuttapörsseillä on minimitalletusmäärät, joten jos haluat esimerkiksi aloittaa sijoittamisen hyvin pienellä summalla, kannattaa tähän kiinnittää huomiota valitessasi pörssiä.

Kun olet valinnut sopivan kryptovaluutta pörssin, sinun tulee luoda oma käyttäjätili todentamalla henkilöllisyytesi. Tämän jälkeen voit siirtää tilillesi rahaa, ja Uniswap ostaminen voi alkaa. Alapuolelta löydät yksityiskohtaisemman pikaoppaan, jonka lukemalla pääset nopeasti Uniswap ostamisen alkuun.

Voit myös ostaa Uni-tokenia käyttämällä Uniswapin omaa alustaa. Tähän tarvitset ensin lompakon, joista lisää voit lukea selaamalla artikkelia hieman alaspäin. Uniswap-alusta voi kuitenkin aloittelijalle tuntua hieman vaikeakäyttöiseltä. Sinulla tulee ensin olla lompakossasi Ethereitä, joita voit sitten vaihtaa UNI-tokeneihin. Toisaalta hyvää tässä on, että UNI-tokeneita omistaessasi alustalla voit äänestää Uniswapin hallinnossa – eli käytännössä vaikuttaa Uniswapin tulevaisuuteen. Uniswap-alustaa käyttäessäsi voit myös tarjoutua Liquidity provideriksi, ja tehdä tällä tuottoa.

Uniswap-alusta ja kryptovaluuttapörssi ovat molemmat yhtä hyviä vaihtoehtoja Uniswap ostamiseen. Näitä kannattaakin pohtia ja peilata omaan sijoitusstrategiaan. Esimerkiksi kryptovaluuttapörssin kautta sijoittaminen on monipuolisempaa, koska Uniswap-alustalla voit treidata vain Ethereum-pohjaisia tokeneita – tämä tarkoittaa sitä, että et voi esimerkiksi ostaa Bitcoinia sieltä halutessasi, joten sijoitusten hajauttaminen voi tulla hankalaksi.

Toki Uniswap ostaminen onnistuu myös yksityiseltä myyjältä. Tässä positiivista on, että säästyt kaupankäyntikuluilta – mutta tämä taas sisältää paljon riskejä. Hankalaa tässä on, että joudut etsimään itse myyjän, jonka etsinnässä tuleekin olla hyvin tarkkana. Ennen ostoa kannattaa tarkistaa aina tiedot ostolomakkeesta, sekä varmistaa että siirto-osoite on oikea. Mikäli ostat yksityiseltä myyjältä, tulee sinulla tässäkin tapauksessa olla lompakko, johon siirtää Uni-tokenit talteen.

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Kuvassa havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Miten Uniswap toimii ja mihin sitä käytetään?

Edellisessä kappaleessa sivusimmekin jo hieman, miten Uniswap käyttö toimii. Eli voit ostaa Uni-tokenia Uniswapin omalta alustalta. Oikeastaan Uniswapin päätarkoituksena on toimia hajautettuna pörssinä, eli DEX:inä (decentralised exchange). Lyhyesti selitettynä, Uniswapia voi siis käyttää perinteisen kryptovaluuttapörssin sijaan Ethereum pohjaisten ERC20-tokeneiden treidaukseen. Uniswapilla on jo suhteellisen suuri käyttäjäkunta.

Uniswap alustalla on muutama tärkeä pääominaisuus, joiden toiminnan ymmärtäminen helpottaa koko Uniswap alustan kokonaisuuden ymmärtämistä. Uniswap toimii siis kahdella älysopimuksella, ja aina näiden älysopimusten ehtojen täyttyessä Uniswap alustalla tapahtuu kauppa. Uniswap alustalla treidataan protokollaa vastaan, eikä muita treidaajia. Alustalla olevat varat tulevat likviditeettipoolista, johon kuka tahansa voi tallettaa rahaa pientä korkoa vastaan. Koska hinta ei perinteisesti alustalla muodostu kysynnän ja tarjonnan määrästä, sen muodostaa AMM-algoritmi. Automated Market Maker-algoritmi laskee markkinan aktiviteetin perusteella oikean vaihtokurssin. Yleensä hinnan muodostamiseen käytetään x*y=k yhtälöä.

Miksi ostaa Uniswapia?

Uniswap ostaminen sisältää paljon hyviä puolia. Ensinnäkin yleensä kryptovaluuttojen hinnannousu perustuu alustan toimivuuteen, ja siihen että tähän luotetaan. Uniswap onkin todistanut olevansa todella toimiva tehtävässään, sillä se on maailman suurin hajautettu pörssi. Pelkästään vuoden 2021 ensimmäisen kvartaalin aikana vaihto Uniswap alustalla kasvoi 404.9 biljoonaa. Tällä hetkellä Uniswapiin on allokoitu seitsemänneksi eniten varoja kaikista DeFi-alustoista. Sillä on myös johtava asema hajautettujen pörssien keskuudessa. Mikäli Uniswapin kehittyminen alustana kiinnostaa enemmän, voit seurata sinne allokoituja varoja täältä; https://defipulse.com.

Uniswap voi olla myös hyvä vaihtoehto sijoittajalle, joka pyrkii hajauttamaan kryptosalkkuaan. Useimmiten kryptovaluuttoihin sijoittaminen voi olla hyvä aloittaa suuremmista valuutoista, kuten Bitcoinista ja Ethereumista, mutta kuten osakkeisiinkin sijoittaessa, voi olla hyvä idea hajauttaa myös kryptosijoituksiaan. Koska Uniswap ei ole vielä yhtä suuri tekijä markkinoilla, sen arvo voi vaihdella suuremmin.

Uniswapissa on kuitenkin sijoituskohteena joitakin heikkouksia. Se on alustana hyvin uusi, ja sitä ei ole testattu kunnolla – tämän vuoksi se voi olla siis kohteena hakkereille, tai alustalla voi olla heikkouksia, jotka paljastuvat yleisölle myöhemmin. Toisaalta Uniswapin taustalla oleva kehitystiimi työskentelee ahkerasti kehittääkseen tätä, joten tämänkaltaisiin ongelmiin varmasti myös löydettäisiin nopeasti ratkaisut. Uniswap kurssi on myös hyvin riippuvainen muiden kryptojen, etenkin Ethereumin hintakehityksestä. Kun Ethereumin hinta laskee, niin myös Uniswapin.

Uniswap ostaminen

Uniswap sijoituskohteena

Uniswap sijoittaminen sopii sijoittajalle kuin sijoittajalle, strategiasta huolimatta. Se on markkinoilla hyvin tuore valuutta, mutta jos sijoitit siihen heti sen listauduttua, on sen arvo kasvanut hyvin. Tämän lisäksi sen kurssivaihtelut tarjosivat vuonna 2021  treidaajalle hyviä osto-ja myyntipaikkoja. Mikäli uskot DeFi-markkinan kehitykseen tulevaisuudessa, on Uniswap varmasti sinulle hyvä lisä portfolioosi. Toki vuonna 2022 nähtiin kryptomarkkinoilla laajasti karhumarkkinaa ja myös Uniswapin kurssi oli jyrkässä laskussa. 

Vaikka Uniswapista puhuttaessa usein puhutaan UNI-tokeniin sijoittamisesta käyttäen heidän omaa alustaansa, voi siihen sijoittaa vaivattomasti käyttämällä kryptovaluuttapörssiä – tämä voikin olla helppo vaihtoehto, jos olet kiinnostunut ylipäätänsä sijoittamaan kryptoihin.

Eri tapoja sijoittaa Uniswapiin 

Uniswapiin voit sijoittaa eri tavoin, riippuen sijoitusstrategiastasi. Ensimmäinen on treidaaminen – eli lyhyellä aikavälillä ostaminen ja myyminen, jolloin sijoittaja pyrkii hyötymään nopeista ja suurista kurssivaihteluista. Tämä vaatii sijoittajalta aikaa ja aktiivista markkinatilanteen seuraamista – eikä välttämättä sovi kaikille sen stressaavuuden vuoksi.

Toinen tapa sijoittaa Uniswapiin on sen holdaaminen – eli pitkän aikavälin sijoittaminen. Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että päätät jonkin tietyn aikavälin tai tavoitehinnan, jolloin olet valmis myymään Uniswap tokenisi, ja siihen asti vain pidät Uniswapia sijoitussalkussasi, riippumatta sen kurssivaihteluista. Holdaamisessa stressaavaa voi toisinaan olla suuret kurssivaihtelut, ja salkku voi olla suurestikin miinuksella. Tällöin kuitenkin on tärkeää pitää vain pää kylmänä, ja pitäytyä omassa sijoitusstrategiassaan.

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Uniswap hintaennuste

Kuten yleensäkin sijoituskohteiden, myös Uniswapin hintaa on todella hankalaa ennustaa. Netistä löytyy paljon eri lähteiden ja ammattilaisten luomia hinta-analyysejä Uniswapille. Tradingbeasts olettaa Uniswapin hinnan nousevan vuoteen 2025 mennessä 9-11 dollariin. 

Uniswap ostaminen pitkällä aikavälillä voi olla vielä suurempi mysteeri. Tällä hetkellä internetissä annetut ennusteet ovat melko pessimistisiä, mutta tämä voi osittain johtua pitkästä karhumarkkinasta, joka kryptovaluutoilla on takana. 

Uniswap säilytys

Uniswapin säilytykseen on monta eri vaihtoehtoa, riippuen sijoitustavastasi. Usein käyttäessä kryptovaluuttapörssiä, heillä on omat lompakkonsa ja alustansa säilytysvaihtoehtona. Jos taas sijoitat kryptovaluuttoihin CFD-sopimusten kautta, silloin sinun ei tarvitse miettiä kryptojen säilytystä, koska et omista kyseistä kryptoa, vaan käyt sen hinnanerotuksella kauppaa. 

Mitä suuremmasta sijoitussummasta puhutaan, sen turvallisempaa on kuitenkin siirtää Uni-tokenisi toisenlaiseen lompakkoon säilöön. Pohdit varmasti mitä tällaisella toisenlaisella lompakolla sitten tarkoitetaan? Kryptovaluuttoja voit säilyttää joko online, desktop tai hardware lompakossa. Onlinelompakko on juuri esimerkiksi kryptovaluuttapörssin lompakot.  Vaikka on hyvin epätodennäköistä, että onlinelompakoita hakkeroitaisiin, on tämä mahdollista.

Sen vuoksi esimerkiksi desktop-lompakko voi olla hyvä vaihtoehto. Jos ostat Uniswapia Uniswap-palvelun kautta, sinua pyydetään automaattisesti yhdistämään jokin ethereum-pohjainen lompakko palveluun. Tälläisiä ovat esimerkiksi Metamask, WalletConnect, tai Portin, jotka ovatkin juuri kyseisiä desktop-lompakoita.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ostaessa Uniswapia?

Uniswap ostamisessa kannattaa pohtia aluksi omaa sijoitusstrategiaa, ja kokemusta. Tämän perusteella onkin hyvä punnita mahdollisuuksia ja riskejä, ja esimerkiksi sopivaa kauppa-alustaa. Uniswap voi vaikuttaa houkuttelevalta sijoituskohteelta juuri sen suuren arvonnousun ansiosta.

Uniswap ostaminen sisältää paljon riskejä, joista on hyvä olla tietoinen. Kryptovaluutat ovat hyvin uusi kohde markkinoilla, jonka vuoksi niiden arvoa on mahdotonta ennustaa. Tämä johtuu siitä, että kryptovaluutat eivät lähtökohtaisesti tuota arvoa osinkojen muodossa, vaan niiden arvo muodostuu täysin muista tekijöistä. Koska kysyntä ja tarjonta määrittelevätkin vahvasti kryptovaluutoiden hintaa, niiden kurssi voi heilahdella huimasti. Toisinaan jonkun valuutan arvo voikin perustua vahvasti uskoon, että joku ostaa sen kalliimmalla myöhemmin. Tämän vuoksi kannattaakin pohtia, mikäli uskoo Uniswap kehitykseen pitkällä aikavälillä, ja on valmis sietämään riskejä, joita sijoitus sisältää. Voit myös kysyä itseltäsi, miksi sijoittaa juuri Uniswapiin, ja vertailla Uniswapia muihin kryptovaluuttoihin. Uskotko, että Uniswap on esimerkiksi parempi sijoituskohde, kuin sen kilpailijat markkinoilla?

Muistathan, että kryptovaluutoista tienatut myyntivoitot tulee aina ilmoittaa verottajalle. Tämän vuoksi kannattaa siis pitää kirjaa myyntitoimeksiannoista.

Uniswap verotus 2022

Kryptovaluuttoja verotetaan samalla tavalla kuin perinteisiä osakkeita, eli pääomatuloveron mukaan. Alle 30 000 euron arvoisista omistuksista veroprosentti on 30% ja yli 30 000 euron arvoisista omistuksista prosentti on 34%. Veroa maksetaan aina kun kryptovaluuttaa vaihdetaan toiseen, tai kun kryptovaluutat realisoidaan eli vaihdetaan esimerkiksi euroiksi. Omista osto – ja myyntitapahtumista kannattaa pitää kirjaa, sillä nämä tulee aina ilmoittaa verottajalle. Kryptovaluutoita verotetaan FiFo-menetelmän perusteella, eli First in – first out. Tämä tarkoittaa sitä, että aina ensiksi ostetut valuutat myydään ensin. Kryptovaluutoilla voit tehdä vuodessa 1000 euron edestä verovapaasti voittoa, tämän jälkeen 30 % vero pätee voittoihisi.

Esimerkikki Uniswapin verotuksesta: Ostat 10 000 euron edestä Uniswap kryptovaluuttaa vuoden alussa. Kuuden kuukauden päästä päätät myydä osan omistuksistasi, ja sijoituksen arvo on noussut yhteensä 1100 euroa. Myydessäsi sijoitusta pois, joudut maksamaan veroa vain myyntivoitosta – eli tästä 200 eurosta. Koska sijoituksen arvo on alle 30 000, maksat 30 % veroa myyntivoitosta, eli 1100*30 %= 330€.

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Ei ole. Ostaminen tapahtuu lähes samantapaisesti kuin osakkeiden nostaminen. 

Uniswap ostaminen onnistuu helposti useiden eri kryptovaluuttapörssien kautta. Voit ostaa Uniswapia myös heidän omalta alustaltaan.

Kaikki sijoituskohteet sisältävät riskejä, ja täten Uniswapiin sijoittamista tulee harkita tarkasti ennen ostopäätöksen tekoa. Uniswap sijoittaminen etenkin kryptovaluuttapörssin kautta on kuitenkin suhteellisen turvallista.

Uniswap kurssi nousi satoja prosentteja vuoden 2021 aikana, mutta kuten monien muiden kryptojenkin lailla Uniswapin kurssi on sittemmin ollut laskussa. Onko kyseessä oston paikka vai ei, sitä jokaisen tulee pohtia oman strategiansa pohjalta.