Etusivu » Neste osake 2023 (NESTE)

Neste osake 2023 (NESTE)

Neste osake 2023 (NESTE)

Neste osake on yksi Helsingin pörssin vastuullisista sijoituskohteista, ja siihen kohdistuukin suuria odotuksia. Neste on ollut otsikoissa sen vahvan toisen vuosineljänneksen tuloksen ansiosta, ja nyt moni pohtiikin, tuleeko Nesteen kasvu vielä jatkumaan.

Yhtiö on pystynyt ainakin tähän mennessä hyötymään hankalasta markkinatilanteesta, mutta epävarman taloudellisen tilanteen vuoksi on hankalaa ennustaa mihin suuntaan yhtiö jatkaa kehitystään.  

Vastuuvapaus: Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Ei koske shortattuja tai vivutettuja positioita. Muita maksuja voidaan soveltaa. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Sisällysluettelo

Mikä on Neste?

Neste on suomalainen öljy-yhtiö, joka on maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin, sekä kemikaaliteollisuuden uusiutuvien raaka-aineiden tuottaja. Nesteellä on toimintaa 14 eri maassa ja vuonna 2021 Neste oli liikevaihdolla mitattuna Suomen kolmanneksi suurin yritys.

Neste sijoituskohteena

Neste on sijoituskohteena hyvin mielenkiintoinen, ja vaikka se onkin öljy-yhtiö, se voidaan laskea vastuulliseksi sijoituskohteeksi. Vuonna 2020 Neste oli kolmas maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 listalla. Neste onkin siitä mielenkiintoinen, että se pyrkii kehittämään aivan uudenlaisia vastuullisia ratkaisuja markkinoille.

On kuitenkin hyvä muistaa, että koska Neste on öljy-yhtiö, öljyn hinnan volatiliteetti eli hinnan vaihtelu vaikuttaa yhtiön toimintaan ja sen tuottoihin. Neste P/E-luku on 18.2. siinä missä Helsingin pörssin keskimääräinen luku on 16. Usein yhtiöitä joiden P/E-luku lähentelee 20 voidaan sanoa kasvuyhtiöksi, ja ne kasvavat keskimääräisesti taloutta nopeammin. Esimerkiksi verrattuna Exxonmobiliin ja tämän P/E-lukuun 10.46, joka on myös öljy-yhtiö, tuntuu Neste olevan tällä hetkellä hyvässä kasvussa.  

Neste sijoituksena toimii varmasti niin pitkällä kuin lyhyelläkin aikavälillä. Se on kuitenkin varmasti oiva pitkän aikavälin sijoituskohde, sillä etenkin tulevaisuudessa voidaan olettaa, että uusiutuvien polttoaineiden kysyntä tulisi nousemaan. Ainoa Nesteen voittoihin vaikuttava tekijä tulevaisuudessa voi olla se, jos esimerkiksi sähköautojen kysyntä nousee, joka voi tulla vaikuttamaan negatiivisesti polttoaineiden kysyntään.

Osta osakkeita eTorossa – välityspalkkio 0€!

Osakkeiden ja muiden sijoitusvälineiden ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti suositulla eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri osakkeita, kuten myös hyödykkeitä, indeksejä sekä ETF:iä. Alla näet miten voit avata oman eToro-tilin muutamassa minuutissa.

etoro osakkeet

Huom! eTorossa voit ostaa osakkeita 0€ välityspalkkiolla. Sijoita kotimaisiin tai ulkomaisiin osakkeisiin. 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity hetipainiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla.

Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilillä, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten osakkeiden ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat siirtyä ostamaan osakkeita oikealla rahalla, tulee sinun vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria eli runsas 51 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta ensimmäiset osakkeesi 0€ välityspalkkiolla!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamasi osake eToron alustalta yläreunassa olevan haun avulla esim. Amazon tai Elisa. Kun löydät haluamasi osakkeen,  klikkaa Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseisen yhtiön osakkeita ostaa. Tämän jälkeen voit päättää käytätkö ostossa vipuvoimaa vai et. Jos et käytä vipuvoimaa, tarkoittaa tämä, että omistat ostamasi yhtiön osakkeet ja olet oikeutettu saamaan mm. osinkoa jos yhtiö sellaista jakaa. Jos päätät hyödyntää vipuvoimaa, silloin et omista kyseisen yhtiön osakkeita, vaan käyt CFD-kauppaa, jolloin voit hinnanerotussopimuksen avulla hyötyä osakkeen hinnanmuutoksesta. 

Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen osakkeesi (kauppa toteutuu pörssin ollessa auki).

Muista, että sijoittamiseen liittyy aina riskiä ja pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa  etoro.com/trading/fees

79 % piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa suoriin osakkeisiin ja myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Viputuotteet ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 79 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Nesteen kurssi

Nesteen kurssihistoria ulottuu vuoteen 2005, mutta sijoittajalle oleellisempaa on varmasti tarkastella Neste osakekehitystä viimeisimpien vuosien aikana, jonka vuoksi keskitymmekin tässä kappaleessa viimeiseen runsaaseen kymmeneen vuoteen.

Neste kurssi oli 2010-luvun alussa vain 4 euron paikkeilla. Mikäli tarkastelemme kurssikäyrää pidemmällä aikavälillä, voi tästä nähdä nousevan trendin, joka lähtee vuoden 2014 paikkeilla.

Keväällä 2016 Neste osake hinta nousi ensimmäisen kerran yli 10 euron, ja keväällä 2018 se ylitti 20 euron rajan. Tästä kasvu vain jatkui vuoden 2020 loppuun saakka. Neste kurssi koki pienen kolauksen korona-pandemian alussa, ja kurssi putosi 35 eurosta 28 euroon, mutta jatkoi siitä nopeasti taas kasvuaan.

Viimeisen viiden vuoden aikana Neste kurssi on kasvanut 293 prosenttia, ja kolmen vuoden aikana 66 prosenttia. Vuoden 2022 aikana Nesteen kurssi nousi lopulta noin kaksi prosenttia.

Sijoittaja on siis viime vuosina pystynyt hyötymään Nesteen kurssin kasvusta, mikäli on ajoittanut ostot ja myynnit oikein.

Nesteen osakekurssin kehittyminen vuosina 2005-2013

neste osakekurssi
Neste kurssi (kuvan lähde: Nordnet.fi)

Neste osake-ennuste – miltä tulevaisuus näyttää?

Neste osakkeen tulevaisuus näyttää suhteellisen hyvältä. Neste hyötyy tällä hetkellä polttoaineiden hinnan noususta, ja tämän ansiosta pystyy tekemään aikaisempaa parempaa voittoa. Neste liikevaihdon odotetaan kasvavan tulevinakin vuosina uusiutuvien polttoaineiden mahdollisen lisääntyvän kysynnän vuoksi. 

Neste osakkeen antama tavoitehinta on tällä hetkellä 55.45 euroa, ja yhtiölle sateleekin osto- ja pidä suosituksia. Inderesin mukaan taas Neste osake tavoitehinta on 46 euroa, jonka perusteella osake taas olisi hieman ylihintainen – ja osakkeelle on annettu, vähennä suositus. On hyvä tutkia eri analyytikoiden mielipideitä yhtiöstä, mutta vaikka analyytikot ovatkin ammattilaisia, ei heidänkään analyysiinsa voi aina luottaa täysin, ja täten näihin kannattaa aina suhtautua hieman varauksella.

Tietoa Neste Oyj yhtiöstä 

Neste perustettiin vuonna 1948, ja tällä hetkellä yhtiön toimitusjohtajana toimii belgialainen Peter Vanacker. Vanacker aloitti tehtävässä 1. marraskuuta 2018, Matti Lievosen seuraajana. Nesteen pääkonttori on Espoossa.

Pääasiassa Neste toimii itämeren alueella, mutta sen toiminta ulottuu myös muualle Eurooppaan sekä Pohjois-Amerikkaan. Nesteen tuotanto keskittyy Suomeen, Alankomaihin ja Singaporeen. Nesteen asemaverkosto kuitenkin keskittyy neljään maahan: Suomeen, Viroon, Latviaan ja Liettuaan. Vuonna 2021 Neste työllisti lähes 4900 ihmistä.

Mistä Nesteen liikevaihto koostuu? 

Nesteen liikevaihto koostuu neljästä eri liiketoiminta-alueesta. Nämä alueet ovat: Marketing & Services, öljytuotteet, sekä uusiutuvat polttoaineet, jotka ovat jaettu kolmeen eri alakategoriaan. Tämän lisäksi Neste raportoi osana liikevaihtoaan ”muut” segmentin. Nesteen liikevaihto vuodelta 2021 oli yhteensä 15 148 miljoonaa euroa.

Uusiutuvat tuotteet jaetaan Renewable aviation, – polymers & chemicals, – road transportation, sekä platform ryhmiin. Aviation ryhmä tarjoaa uusiutuvia lentopolttoainetuotteita, joilla on jopa 80 prosenttia pienemmät kasvihuonepäästöt elinkaarensa aikana kuin fossiilisilla lentopolttoaineilla. Polymers ja chemicals ryhmä valmistaa kemikaaleja, joilla korvata fossiiliset raaka-aineet. Road transportation ryhmä taas tarjoaa kuluttajille uusiutuvaa dieseliä. Renewables platform mahdollistaa uusiutuvien raaka-aineiden hankinnan ja jakelun maailmanlaajuisesti.

Ehdottomasti suurin osa liikevaihdosta tulee öljytuotteista, joiden osuus vuoden 2021 liikevaihdosta oli 7810 miljoonaa euroa. Seuraavaksi suurin ryhmä oli uusiutuvat polttoaineet, joiden osuus liikevaihdosta oli 5895 miljoonaa euroa. Marketing & Services muodostivat 3803 miljoonaa euroa vuoden 2022 liikevaihdosta. Loppuosan, eli 170 miljoonaa euroa muodostivat ”muut” kategoria, ja kun liikevaihdosta vähennettiin eliminoinnit, jäi jäljelle 15 148 miljoonan euron liikevaihto.

Nesteen strategia ja taloudelliset tavoitteet

Keskeisenä osana Nesteen toimintaa on vastuullisuus, ja se onkin tehnyt kolme suurempaa ilmastositoumusta, jotka se pyrkii täyttämään. Se on sitoutunut vähentämään asiakkaidensa ilmastopäästöjä 20 tonnilla vuodessa, vuoteen 2030 mennessä. Tämän lisäksi se on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä. Se pyrkii myös vähentämään myytyjen tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Lue lisää 

Nesteellä on strategisten tavoitteidensa lisäksi selkeät taloudelliset tavoitteet. Sen suurimmat taloudelliset tavoitteet ovat, että velan osuus kokonaispääomasta on alle 40 prosenttia. Tämän lisäksi keskimääräisen sijoitetun pääoman tuotto verojen jälkeen pitkällä aikavälillä tulisi olla vähintään 15 prosenttia. Vuonna 2021 Neste täytti tavoitteensa, ja ROACE-luku oli 15.5 prosenttia, ja velan osuus kokonaispääomasta oli 0.6 prosenttia, joka on hyvin kaukana asetetusta 40 prosentin katosta.

Neste ajurit

Neste julkaisi lokakuussa 2022 Q3-raportin, josta kävi ilmi, että Neste oli ylittänyt ennusteet ja tehnyt erinomaisen tuloksen vuoden 2022 kolmannella vuosineljänneksellä, vaikka markkinaolosuhteet ovat olleet hyvin poikkeukselliset. Tässä taustalla on suurimpana tekijänä nousseet markkina- ja myyntihinnat, ja rajoittunut tarjonta, joka nostaa kysyntää entisestään.

Verrattuna vuoteen 2021, Neste teki huomattavasti paremman tuloksen kolmannella vuosineljänneksellä vuonna 2022, mutta tämä johtuu myös siitä, että vuonna 2021 tulokseen vaikutti negatiivisesti Nesteen suunnittelema Porvoon jalostamon suurseisokki. Tämän lisäksi Nesteen vahvaan tulokseen vaikutti dollarin kurssin vahvistuminen, jolla oli noin 400 miljoonan euron positiivinen vaikutus. 

Neste historia

Neste yhtiön perustettiin Espooseen vuonna 1948. Yhtiön alkuperäisenä tarkoituksena oli turvata Suomen energia ja öljynhuoltoa. Neste oli alusta asti valtion omistama, ja ennen Nesteen perustamista ei Suomessa ollut alaan liittyvää teollisuutta tai osaamista.

Nesteellä oli sen ensimmäisinä vuosina vaikeaa, mutta vuonna 1955 pitkäaikaiseksi toimitusjohtajaksi valikoitui Uolevi Raade, joka aloitti Nesteen matkan yhdeksi Suomen suurimmista yrityksistä. Vuonna 1957 Naantaliin valmistui suomen ensimmäinen öljynjalostamo, ja 1965 valmistui Porvoon jalostamo.

Neste alkoi etsiä ja tuottaa öljyä sekä kaasua, sekä kehittää kemianteollisuutta 1960 – ja 1970-lukujen aikana, sekä kasvoi hiljalleen maailman suurimmaksi yhtiöksi, kun Suomessa autojen käyttö lisääntyi. Neste aloitti huoltamotoiminnan vuonna 1983.

Vuonna 1991 Neuvostoliiton hajotessa Neste ajautui haasteisiin, sillä se ei saanut öljyä enää samaan tapaan naapurista, Neuvostoliitosta. Tämän seurauksena Nesteen kemianteollisuus myytiin pois. Tämä ei kuitenkaan hidastanut yhtiön toimintaa, vaan vuonna 1995 se listattiin Helsingin pörssiin.

Vuonna 1998 Neste fuusioitiin Fortumiksi yhdessä Imatran voiman kanssa. Toukokuussa 2004 Fortum Oil and Gas oy jakautui kahtia. Fortum Oil Oyj irtaantui Fortumista keväällä 2005 ja siitä syntyi Neste Oil Oyj. Neste Oil Oyj listautui pörssiin kesäkuussa 2005. Helmikuussa 2015 Neste vaihtoi nimensä Neste Oil Oyj:stä Neste Oyj:ksi, sillä se pyrkii muokkaamaan omaa tuotemerkkiään ja antamaan itsestään ympäristöystävällisemmän kuvan.

Jakaako Neste osinkoa?

Neste jakaa osinkoa sijoittajilleen. Neste osinkopolitiikka on se, että yhtiö jakaa osinkoa vähintään 50 prosenttia vertailukelpoisesta tilikauden voitosta. Neste osinko vuodelta 2021 oli 0.82 euroa per osake, ja se maksettiin sijoittajille kahdessa erässä. Osingon ensimmäinen erä maksettiin 8. huhtikuuta 2022, ja toinen erä maksetaan 7. lokakuuta 2022.

Neste osinkohistoria ulottuu jo pitkälle vuosiin, kun se on listattu pörssiin. Viimeisen kymmenen vuoden ajalta parhaan osingon neste on maksanut vuosina 2014 ja 2011, jolloin sen osinkotuotto oli jopa 4.5 prosenttia. Neste osinko ei ole kasvanut vuosi vuodelta, mutta Neste osinko 2022, joka maksetaan vuonna 2023 voisi olla jopa suurempi sen tekemän tuloksen vuoksi.

Vuonna 2019 toteutettiin neste osake split. Yhtiön tavoitteena oli parantaa osakkeen likviditeettiä. Split toteutettiin siten, että jokaista osaketta kohden jaettiin kaksi uutta osaketta.

Neste osakkeen ostaminen

Neste osake ostaminen onnistuu useammalta eri sijoitusalustalta. Sijoitusalusta kannattaa valita sen mukaan, mitkä omat tavoitteet ovat sijoittamisen suhteen, sekä tarkastella esimerkiksi eri alustojen kuluja. Mikäli sinulla on jo olemassa oleva arvo-osuus- tai osakesäästötili voi olla helpointa hyödyntää sitä, mutta mikäli et säästä näille aktiivisesti tai et ole tietoinen edellä mainittujen kuluista, kannattaa tutkia myös muita vaihtoehtoja.

Neste ostaminen onnistuu esimerkiksi Nordnetistä tai eTorosta. Voit myös harkita ostamalla Nestettä oman pankin kautta, mutta usein kaupankäyntialustat mahdollistavat sijoittamisen matalammilla kuluilla. Usein esimerkiksi Nordnetin kautta suositellaan ostettavan osakkeita suuremmalla summalla, sillä täällä kaupankäyntikulut voivat syödä osan tuotosta. Taas eTorossa ei ole ollenkaan kaupankäyntikuluja suorissa osakeostoissa, joka sopii hyvin esimerkiksi aktiivisempaan kaupankäymiseen.

Vastuuvapaus: Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Ei koske shortattuja tai vivutettuja positioita. Muita maksuja voidaan soveltaa. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Neste vastuullisuus

Vastuullisuus on iso osa Nesteen strategiaa. Ensimmäisenä saattaa herätä kysymys – miten öljy-yhtiö voi olla vastuullinen sijoituskohde? Neste on kuitenkin maailman johtava tekijä uusiutuvan lentopolttoaineen ja dieselin tuottajana, ja pyrkii kehittämään muovijätteen kemiallista kierrätystä.

Vastuullisuuteen yleensä liitetään myös muita asioita, kuin ympäristöystävällisyys. Neste on siitä hyvin edellä koko vastuullisuusteemassa, että se pyrkii keskittymään myös muihin vastuullisen yhtiön toimintamalleihin. Se pyrkii sitoutumaan eettiseen liiketoimintaan, ja valitsemaan liikekumppaneita, jotka jakavat Nesteen kanssa samoja arvoja.

Neste on saanut jo jonkin verran ulkoistakin tunnistusta vastuullisesta työstään. Se on mukana Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseissä jo 15 peräkkäisenä vuotena, ja vuonna 2021 Neste oli mukana Global 100 indeksissä 15 kertaa peräkkäin. Neste on myös CDP:n arvioinnissa leadership-tasolla, ja sijoittunut luokkaan A-. EU:n innovaatiorahasto on myöntänyt nesteelle 88 miljoonan euron rahoituksen vihreään vetyyn ja hiilidioksidin talteenottoon.

Pandemian ja sodan vaikutukset Nesteen liiketoiminnalle?

Nesteellä, kuten myös monella muulla yhtiöllä, on takanaan hyvin tapahtumarikkaat vuodet. Koronapandemia vaikutti öljytuotteiden kysyntään niin autoilun – kuin lentoliikenteenkin puolesta. Vuonna 2021 öljyn jalostusmarginaali alkoi kuitenkin nousta hiljalleen, kun kysyntä elpyi. Tämän seurauksena myös Nesteen tuotot alkoivat hiljalleen palautua.

Ukrainan sodan seurauksena öljyn hinta on noussut radikaalisti. Taustalla on pääasiassa se, että suuri osa Euroopan öljystä tulee Venäjältä, ja talouspakotteiden myötä yhtiöt ovat joutuneet etsimään vaihtoehtoisia lähteitä. Toisaalta on hankalaa ennustaa, mihin öljyn hinnat liikkuvat, ja onkin hyvin todennäköistä, että hinnat eivät tule pysymään pysyvästi näin korkealla.

Neste on itse saanut viimeisen raaka-öljy lastin Venäjältä 20. heinäkuuta ja ilmoittanut, ettei tämän jälkeen tee uusia sopimuksia venäläisen raaka-öljyn hankinnasta.

Neste osake keskustelu

Neste keskustelua voi seurata useammasta eri kanavasta. Sijoittajana sinulle on oleellista tietää yhtiötä koskevista uusimmista uudistuksista, ja on hyvä olla perillä muiden sijoittajien ajankohtaisista mielipiteistä. Neste twitter on hyvä ottaa seurantaan, sillä täältä näkee kätevästi kaikki Nestettä koskevat yhtiön tiedottamat uutiset. Toki Neste twitter keskittyy enemmän markkinoimaan yhtiötä, ja täten on hyvä ottaa seurantaan myös muita kanavia, joista voi löytyä eriäviä mielipiteitä.

Redditiä käytetään usein sijoittajien välisissä keskusteluissa, etenkin jos kyseessä on suuri kansainvälinen yhtiö. Neste reddit kanavaa ei löydy erikseen, mutta Nesteestä löytyy alustalta muutama aloitus. Tämän vuoksi kannattaakin keskittyä seuraamaan kotimaisia keskustelupalstoja, ja ottaa seurantaan esimerkiksi Neste inderes. Inderesin sivuilta näet päivitetyt tunnusluvut, ja voit seurata sijoittajien välistä keskustelua. Inderesistä löytyy myös neste osakeanalyysi.

Osakesijoittaja.fi suosittelee

5/5

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 79 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Neste on suomalainen öljynjalostusyhtiö, joka keskittyy tällä hetkellä uusiutuvien ratkaisujen, esimerkiksi dieselin ja lento- ja muoviteollisuuden kehittäjä. Neste onkin maailman suurin uusiutuvan dieselin ja lentopolttoaineen tuottaja.

Neste jakaa sijoittajilleen osinkoa. Vuonna 2022 Neste jakoi sijoittajilleen osinkoa 0.82 euroa per osake, joista ensimmäinen osa maksettiin huhtikuussa, ja toinen osa tulee maksuun lokakuussa.

Neste tulevaisuus näyttää suhteellisen hyvältä, sillä öljyn tuotannon lisäksi voitaisiin olettaa, että sen uusiutuvien tuotteiden kysyntä tulee pitämään yhtiön pinnalla vielä pitkään. Nesteen kunnianhimoinen vastuullisuusstrategia voi tehdä siitä tulevaisuudessa yhden Suomen suurimmista yhtiöistä. 

Neste on ainakin tähän mennessä ollut hyvä sijoitus, sillä se on jakanut sijoittajilleen osinkoa, ja kasvattanut tulostaan vaikeasta markkinatilanteesta huolimatta. On kuitenkin hankalaa ennustaa, tuleeko Nesteen kasvu jatkumaan ja täten myös on vaikea sanoa tuleeko Neste olemaan kannattava sijoituskohde vuonna 2023.