Etusivu » Huhtamäki osake 2023 (HUH1V) – Vastuullinen kuluttajapakkausvalmistaja

Huhtamäki osake 2023 (HUH1V) – Vastuullinen kuluttajapakkausvalmistaja

Huhtamäki osake 2023 - Kuluttajapakkausten kuningas

Huhtamäki osake on yksi Helsingin pörssin vastuullisista sijoituskohteista. Huhtamäen tulevaisuuteen kohdistuu suuria odotuksia, koska yhtiöllä on mennyt kovaa viimeisinä vuosina, ja liiketoimintaa on jo 38 eri maassa. Viime vuonna 2022 julkaistu Huhtamäki osavuosikatsaus tukee sijoittajien uskomuksia, sillä myös tämän mukaan yhtiön kasvu näyttää jatkuneen vaikeasta maailman tilanteesta huolimatta.

Vastuuvapaus: Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Ei koske shortattuja tai vivutettuja positioita. Muita maksuja voidaan soveltaa. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Sisällysluettelo

Mikä on Huhtamäki?

Huhtamäki on suomalainen yhtiö, joka valmistaa kuluttajapakkauksia. Olet saattanut nähdä esimerkiksi Huhtamäen kertakäyttöastioita, tai elintarvikepakkauksia aikaisemmin. Hyvin tuttu tuote on varsinkin take away kahveja rakastaville, koska kupit ovat useimmiten Huhtamäen valmistamia.

Huhtamäki markkinoi itseään hyvin vastuullisena yhtiönä, joka tavoittelee pakkausratkaisujen tarjoajan ykkösasemaa maailmanlaajuisesti. Huhtamäen toimitusjohtajana toimii artikkelin kirjoitushetkellä Charles Heaulme.

Huhtamäki yhtiön historia

Huhtamäki yhtiön historia ulottuu jo yli sadan vuoden taakse. Yhtiön toiminta lähti liikkeelle Heikki Huhtamäen Kokkolaan perustamasta makeistehtaasta vuonna 1920 – erikoista onkin, ettei yhtiön toiminta lähtenyt liikkeelle elintarvikepakkauksista, vaan ihan eri toimialalta. Vuonna 1932 Huhtamäki osti Hellaksen makeistehtaan, joka oli tällöin Suomen toiseksi suurin makeistehdas. Itse Huhtamäki toimi yhtiön toimitusjohtajana vuoteen 1935 asti, jonka jälkeen hän myi Huhtamäki-Hellas yhtiön osakkeet, ja alkoi kilpailla yhtiön kanssa toimimalla leipätehdas Ipnosin johdossa. Vuonna 1940 Huhtamäki yhdisti Ipnosin ja Huhtamäki-Hellaksen.

Vuodet 1940–1975 olivat vauhdikasta aikaa yhtiölle. Se laajensi toimintaansa, ja osti useita yhtiöitä, ja toimi parhaimmillaan 20 eri toimialalla etsien hieman omaa suuntaansa. Vuonna 1973 Huhtamäki osti muovipakkauksia valmistaneen Pyrkijä Oy:n. Yhtiön perustaja Heikki Huhtamäki kuoli vuonna 1970.

Vuonna 1995 yhtiöllä oli enää vain kolme pääliiketoiminta-aluetta: lääkkeet, makeisteollisuus ja pakkaukset. Yhtiön oli aika valita, mihin näistä se keskittyisi – ja päätyi keskittymään pakkausten valmistamiseen. Valintaan vaikutti se, että lääketeollisuudessa yhtiöllä oli paljon vastuita, ja makeisteollisuudessa se ei ollut vieläkään noussut ykkössijalle, vaikka oli jo monta vuotta toiminut toimialalla. Täten siis vuonna 1996 yhtiö myi 40 prosenttia muista liiketoiminnoistaan, ja alkoi keskittymään pakkausteollisuuteen. Huhtamäen historia on hyvin pitkä, ja siihen sisältyy monta eri vaihetta, jotka ovat johtaneet sen tämänhetkiseen tilanteeseen.

Huhtamäki sijoituskohteena

Huhtamäki osake on defensiivinen sijoituskohde. Defensiiviset osakkeet ovat tyypillisesti toimialojen yhtiöitä, joiden kysyntä pysyy vakaana suhdannevaihteluista huolimatta. Perinteisesti tällaisia yhtiöitä ovat lääke- ja elintarviketeollisuus. Huhtamäki tuottaakin välttämättömyyshyödykkeitä. 

Voimme esimerkiksi tarkastella yhtiön beta-lukua, joka kertoo defensiivisyydestä. Kun beta on yksi, osakkeen tuotto muuttuu samaa vauhtia, kuin markkinoiden keskimääräinen tuotto – kun kerroin on kaksi, sijoituskohteen riski on suurempi, ja tuotto vaihtelee kaksinkertaisesti markkinaan verrattuna. Huhtamäen beta on 0.57. Tämä siis tarkoittaa sitä, että Huhtamäen riski on pieni, mutta myöskään tuotto-odotus ei ole niin suuri. Mikäli Huhtamäki osake kiinnostaa sijoituskohteena, ei se ole välttämättä paras sinulle, jos etsit salkkuusi hyvin nopeasti kasvavaa yhtiötä.

Huhtamäki Oyj osakkeen ostaminen

Artikkelin luettuasi saatat pohtia, miten Huhtamäki osake ostaminen käytännössä toimii. Osta Huhtamäki osake pohtien ensin omia tavoitteitasi sijoittajana – etsitkö pidempi – vai lyhytaikaista sijoituskohdetta? Huhtamäki sijoittaminen onnistuu esimerkiksi Nordnetin kautta. Nordnetiin onkin suomalaisena helppoa luoda tili, ja se on kätevä sijoitusalusta siitä, että kotimaisuuden vuoksi esimerkiksi tiedot mahdollisista voitoista menevät suoraan verottajalle.

Voit ostaa Huhtamäki osaketta myös esimerkiksi eTorosta. Etoro sopii paremmin varsinkin aktiivisille sijoittajille ja treidaamiseen, koska suorien osakkeiden kaupankäyntikulu on 0€. Nordnetissä kaupankäyntikulu on 7€ per kauppa. 

Osta osakkeita eTorossa – välityspalkkio 0€!

Osakkeiden ja muiden sijoitusvälineiden ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti suositulla eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri osakkeita, kuten myös hyödykkeitä, indeksejä sekä ETF:iä. Alla näet miten voit avata oman eToro-tilin muutamassa minuutissa.

etoro osakkeet

Huom! eTorossa voit ostaa osakkeita 0€ välityspalkkiolla. Sijoita kotimaisiin tai ulkomaisiin osakkeisiin. 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity hetipainiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla.

Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilillä, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten osakkeiden ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat siirtyä ostamaan osakkeita oikealla rahalla, tulee sinun vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria eli runsas 51 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta ensimmäiset osakkeesi 0€ välityspalkkiolla!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamasi osake eToron alustalta yläreunassa olevan haun avulla esim. Amazon tai Elisa. Kun löydät haluamasi osakkeen,  klikkaa Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseisen yhtiön osakkeita ostaa. Tämän jälkeen voit päättää käytätkö ostossa vipuvoimaa vai et. Jos et käytä vipuvoimaa, tarkoittaa tämä, että omistat ostamasi yhtiön osakkeet ja olet oikeutettu saamaan mm. osinkoa jos yhtiö sellaista jakaa. Jos päätät hyödyntää vipuvoimaa, silloin et omista kyseisen yhtiön osakkeita, vaan käyt CFD-kauppaa, jolloin voit hinnanerotussopimuksen avulla hyötyä osakkeen hinnanmuutoksesta. 

Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen osakkeesi (kauppa toteutuu pörssin ollessa auki).

Muista, että sijoittamiseen liittyy aina riskiä ja pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa  etoro.com/trading/fees

79 % piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa suoriin osakkeisiin ja myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Viputuotteet ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 79 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Huhtamäki kurssikehitys

Huhtamäki osakkeen kurssikehitys ulottuu pitkälle, sillä yhtiö listattiin Helsingin pörssiin jo vuonna 1959. Sijoittajana kuitenkin oleellisempaa on tarkastella viimeaikaista kurssikehitystä, ja siksi tämä kappale keskittyykin siihen, miten Huhtamäki osakekurssi on kehittynyt vuoden 2000 jälkeen.

Vuosien 2000 ja 2010 välillä Huhtamäki osakekurssi vaihteli noin 4 ja 14 euron välillä – matalimmillaan osakekurssi oli vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen. Jos tarkastelemme Huhtamäki osakkeen kurssikehitystä, huomaa siinä selkeästi nousevan trendin finanssikriisin jälkeen – oikeastaan osakekurssi nousi vuoteen 2016 asti, jolloin yhden osakkeen hinta oli 41 euroa. Tämän jälkeen Huhtamäen osakekurssi onkin vaihdellut, ja mikäli katsomme kurssikehitystä viimeisen viiden vuoden ajalta, on kurssi laskenut ja noussut. Suurimman laskun Huhtamäki osake koki, kun korona iski pörssiin, ja tällöin hinta laskikin 43 eurosta 25 euroon.

Huhtamäki osakekurssi koki myös kolauksen Ukrainan sodan alkaessa, ja hinta putosi 34 eurosta 27 euroon, josta osakekurssi on kuitenkin palautunut. Vuonna 2022 Huhtamäki osake hinta vaihteli 24 ja 45 euron välillä.

Tietoa Huhtamäen osakkeesta

Huhtamäki osaketta sijoituskohteena voidaan tarkastella hyödyntäen erilaisia tunnuslukuja. Usein sijoittajat ovat kiinnostuneita ROE-luvusta, eli siitä miten omistajat huolehtivat ja luovat tuottoa yhtiöön sijoitetusta pääomasta. Huhtamäen ROE oli 15 prosenttia. Usein hyväksi ROE:ksi luokitellaan luvut 15–20 prosentin välillä, joten voidaan sanoa että Huhtamäen johto suoriutuu kohtalaisen hyvin tehtävässään.  

P/E-tunnusluku Huhtamäellä on 16.1. P/E-tunnusluku kertoo perinteisesti sitä, kuinka monessa vuodessa osake maksaa itsensä takaisin. Helsingin pörssin pitkäaikainen keskiarvo on oikeastaan 16, joten tämä kertoo siitä, että Huhtamäen arvostus osakkeena ei ole erityisen korkea, muttei myöskään matala.

Huhtamäen P/B luku on 2.4. P/B-luku kertoo kuinka moninkertainen markkina-arvo on suhteessa taseen mukaiseen pääomaan. Huhtamäen markkina-arvo on siis 2.4-kertainen suhteessa pääomaan. Yleisesti hyvä P/B-luku on yli yhden, ja Helsingin pörssin keskimääräinen P/B-luku onkin 1.8. Huhtamäen P/B-luku on siis taas suhteellisen lähellä Helsingin pörssin keskiarvoa.

Huhtamäen talous

Tässä vaiheessa saatat pohtia, mistä Huhtamäen liikevaihto koostuu. Huhtamäen liikevaihdon muodostavat neljä eri pääsegmenttiä: Foodservice Europe-Asia-Oceania, Pohjois-Amerikan markkinoista, flexible packaging sekä fiber packaging segmenteistä. Suurimman osuuden liikevaihdosta vuoden 2022 huhtamäki osavuosikatsaus mukaan muodosti flexible packaging. Toisiksi suurimpana osana liikevaihtoa oli Pohjois-Amerikan markkina, ja kolmanneksi suurin tekijä oli food service Europe-Asia-Oceania. Verrattuna muihin segmentteihin, oli fiber packaging vielä pienempi tekijä liikevaihdon muodostumisessa.

Flexible Packaging kuvaa joustopakkausliiketoimintaa, joka valmistaa kevyitä ja pitkälle kehitettyjä pakkausmateriaaleja tunnetuille ruoka- ja juomabrändeille, lemmikkieläinruoille sekä hygienia- ja kodinhoitotuotteille. Food service Europe-Asia-Oceania eroaa tästä siten, että nämä pakkaukset ovat tuoreiden ruokien ja juomien säilytykseen luotuja pakkausvaihtoehtoja. Pohjois-Amerikan markkinan nimensä mukaisesti segmentti taas keskittyy kyseiseen alueeseen valmistamalla laajan valikoiman erilaisia kuluttajapakkauksia.

Huhtamäki suurimmat osakkeenomistajat

Huhtamäki yhtiöstä huomattavasti suurimman osuuden, joka on 46 prosenttia, omistavat ulkomaiset ja hallintarekisteröidyt omistajat. 39 prosenttia yhtiöstä kuuluu suomalaisille instituutioille ja yrityksille. Yhtiöllä itsellään on hallussa 3,2 prosenttia osakkeiden kokonaismäärästä. Loput 15 prosenttia Huhtamäen osakkeista omistavat kotitaloudet. Suurin kotimainen omistaja on suomen kulttuurirahasto, joka omistaa 10,50 prosenttia Huhtamäen osakkeista – jopa enemmän kuin yhtiö itse. Tämän jälkeen tulevat eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, työeläkevakuutusyhtiö Varma, ja työeläkevakuutusyhtiö Elo. Huhtamäki omistajat jakautuvatkin siis hyvin erilaisiin sijoittajaryhmiin.

Huhtamäen strategia

Yksi Huhtamäen suurimmista eduista sijoituskohteina on se, että sillä on selkeä kasvustrategia. Sen lisäksi että sillä on vahva vastuullisuusstrategia, jota käsittelemme myöhemmin artikkelissa, sillä on selkeät arvot ja taloudelliset tavoitteet. Huhtamäen pääarvot ovat: Välitä, uskalla ja tee valmiiksi.

Huhtamäki on listannut yhdeksi tavoitteistaan lähteä hakemaan kasvua kehittyviltä markkinoilta. Keskiluokan odotetaan kasvavan 1,8 miljardilla hengellä seuraavan vuosikymmenen aikana, ja suurin kasvu tulee olemaan lähtöisin Kiinasta, Intiasta, Kaakkois-Aasiasta, ja pidemmällä aikavälillä Afrikasta.

Huhtamäellä on viisi keskeistä taloudellista tavoitetta. Se pyrkii pitämään osakekohtaisen osinkosuhteen 40–50 prosentin tasolla. Tämän lisäksi vertailukelpoinen kasvu tulee olla yli 5 prosenttia, ja oikaistu liikevoitto yli 10 prosenttia. Nettovelan suhde oikaistuun käyttökatteeseen tulee olla 2–3.

Huhtamäki osinko

Huhtamäki osinkopolitiikka on suhteellisen antelias, ja yhtiö on ilmoittanut tavoitteekseen jakaa 40–50 prosentin osinko tilikauden oikaistusta osakekohtaisesta tuloksesta. Yhtiö kuitenkin ilmoitti, että osingon suuruuteen voivat vaikuttaa investointi – tai muut kehitystarpeet.

Huhtamäki jakaa osinkoa kaksi kertaa vuodessa. Huhtamäki osinkohistoria on mielenkiintoinen, ja se onkin onnistunut kasvattamaan osinkoaan jo 13 vuotta putkeen – joku voisikin sanoa, että Huhtamäki on matkalla osinkoaristokraatiksi. Vuonna 2022 Huhtamäki jakoi osinkoa yhteensä 0.94 euroa per osake. Jako tapahtui kahdessa erässä.

Huhtamäki tulevaisuus

Huhtamäki tulevaisuus näyttää hyvältä, ja sijoittajilla tuntuu olevan suhteellisen suuret odotukset yhtiötä kohtaan. Huhtamäki osake tavoitehinta vuoden päähän on 57 euroa, joka tarkoittaisi sitä, että kurssin odotetaan nousevan. Vaikka huhtamäen toimintaympäristössä on jonkin verran epävarmuutta maailman tilanteen vuoksi, yhtiön vakaan aseman vuoksi sen ei uskota kärsivän tilanteesta mittavissa määrissä. Moni sijoittaja jääkin mielenkiinnolla seuraamaan, miten Huhtamäki onnistuu täyttämään asetetut tavoitteet.

Huhtamäen plussat ja miinukset

Huhtamäellä on yhtiönä monta hyvää puolta, sekä syytä miksi tähän sijoittaa. Yksi suurimmista on Huhtamäen strategia, ja jo olemassa oleva maailmanlaajuinen tuotantolaitosten verkosto. Yhtiön toiminta ei keskity vain Suomeen, vaan se on suuri tekijä myös Pohjois-Amerikan markkinoilla. Yksi taustasyistä miksi se menestyy maailmanlaajuisesti, on se, että elintarvikepakkaukset ovat välttämättömiä jossakin muodossa.

Toinen huomattava plussa on yhtiön vastuullisuusstrategia. Yhtiöllä hyvin määritellyt ja kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet. Kun pohdimme tulevien vuosien megatrendejä, vastuullisuus on yksi näistä. Jos yhtiö onnistuu valmistamaan vastuullisesti jotakin, mikä on lähes välttämätöntä taloudellisesti, kuten tässä tapauksessa elintarvikepakkaukset, voi sillä olla edessään entistä suurempi kasvu. Kuluttajat ovat hiljalleen yhä tietoisempia vastuullisista ja älykkäistä ratkaisuista, ja moni suosii jo nyt vastuullisempia vaihtoehtoja.

Huhtamäellä, kuten kaikilla osakkeilla on myös miinuspuolia ja riskejä. Vuoden 2022 lopulla Huhtamäen osakkeen kurssi laski yli 10%, jonka takana varsinkin analyytikot uskoivat olevan EU:n suunnitelmat muuttaa sääntelyä kohdistuen siihen, millaisia pakkauksia ja aterimia kahviloissa ja ravintoloissa tulisi tulevaisuudessa käyttää. Esimerkiksi Inderesin analyytikon mielestä kurssireaktio oli ylimitoitettu. 

Huhtamäen suurimmat kilpailijat

Huhtamäellä on maailmalla muutama suurempi kilpailija – Suomessa yhtiöllä ei ole samassa mittakaavassa toimivaa kilpailijaa. Yksi näistä on Amcor, joka on amerikkalaisaustralialainen pakkausyritys. Myös Amcor brändää itseään vahvasti ympäristöystävälliseksi, ja yhtiöllä on tavoitteena, että kaikki heidän pakkauksensa olisivat kierrätettäviä tai uusiksi käytettäviä vuoteen 2025 mennessä. Vuoden alusta mennessä Amcor osakekurssi on kehittynyt 9.51 % ylös, siinä missä Huhtamäki on noussut vain 2.50 prosenttia.

Huhtamäki itse on listannut suurimmiksi kilpailijoikseen esimerkiksi seuraavia yhtiöitä: Seda, Detpak, HK Cup, Graphic Packaging, Dart/Solo, sekä Local players. Näistä suurin osa ei ole vielä listautunut pörssiin. Graphic Packaging on ainoa yllä mainituista yhtiöstä, joka on listautunut New Yorkin pörssiin. Yhtiöllä on myös selkeät vastuullisuustavoitteet, ja se pyrkii myös tekemään kaikki tuottonsa vuoteen 2025 mennessä kierrätettävistä tuotteista.

Huhtamäen suurimmat asiakkaat

Salaisuus siinä miksi Huhtamäki on onnistunut kasvamaan niin paljon, on oikeastaan sen liiketoimintamalli ja asiakkaat. Huhtamäki on ilmoittanut, että noin 30 prosenttia sen liikevaihdosta tulee suurilta monikansallisilta yhtiöiltä. Tällaisia ovat esimerkiksi McDonald’s, Nestle, Starbucks, Unilever ja Costa Coffee.

Huhtamäen haasteet

Suurena yhtiönä Huhtamäellä on paljon haasteita. Lyhyellä aikavälillä varmasti yksi näistä on Ukrainan sota. Sota on aiheuttanut toimitusketjuihin ja raaka-aineiden saatavuuteen hyvin paljon vaikeuksia. Huhtamäki onkin listannut vuoden 2022 puolivuotiskatsaukseensa, että vaikka liikevaihto onkin kasvanut, raaka-aineiden saatavuuteen liittyvät haasteet rajoittivat liikevaihdon kasvua. Tämän lisäksi myös inflaatio voi tulla vaikuttamaan monella eri tasolla Huhtamäen toimintaan: raaka-aineiden hintoihin jakeluun, palkkoihin, sekä kuluttajien kysyntään.

Yksi Huhtamäen toimintaan vaikuttanut tekijä on tietoturvallisuus. Nykypäivänä erilaiset hakkeriryhmät voivat olla hyvin vaarallisia yhtiöille, ja Huhtamäki joutuikin tietomurron kohteeksi 10. tammikuuta 2022. Murto ei kuitenkaan vaarantanut Huhtamäen liiketoimintaa, mutta paljasti heikkouden tietoturvajärjestelmässä.

Pitkällä aikavälillä Huhtamäen haasteena on säilyttää sen jo saama asema markkinoilla, ja täyttää sijoittajilleen lupaamansa tavoitteet. Inflaatio vaikuttaa Huhtamäen toimintaan, mutta samaan aikaan markkinoilla on paljon kilpailua, joka rajoittaa Huhtamäkeä nostamasta tuotteidensa hintoja huimasti.

Huhtamäki ja vastuullisuus

Huhtamäestä puhutaan hyvin vastuullisena sijoituskohteena ja yritys onkin ottanut vastuullisuuden hyvin osaksi strategiaansa. Huhtamäellä onkin tavoitteena tulla vastuullisten pakkausratkaisujen ykköseksi vuoteen 2030 mennessä. Vuonna 2021 Huhtamäki paransi tulostaan kolmessa vastuullisuusindeksissä, ja yksi näistä, Ecovadis, myönsikin Huhtamäelle ykkössijan vastuullisuustyöstä. Yksi Huhtamäen päätavoitteista on luoda kaikki tuotteet kierrätettäviksi, kompostoitaviksi tai uudelleenkäytettäviksi vuoteen 2030 mennessä.

Mitä Huhtamäen kohdalla on hyvä ottaa huomioon?

Vaikka oletkin varmasti jo huomannut lukiessasi artikkelia, Huhtamäki osake ei ole kasvuosake, eikä sinulle luvata siihen sijoittamalla suuria voittoja. Kannattaakin siis pohtia, minkälaista sijoituskohdetta etsii omaan sijoitussalkkuunsa, ja sen perusteella sijoittaa Huhtamäkeen. Huhtamäki tulee varmaankin olemaan tulevaisuudessa hyvä arvon säilyttäjä, sekä kurssi voi nousta jonkin verran. Huhtamäki toimii kuitenkin hyvänä pitkän aikavälin sijoituskohteena.

On hyvä muistaa, että vaikka Huhtamäestä puhutaan yhtiönä hyvin turvallisena ja vakaana sijoituskohteena, mikä tahansa yhtiö voi tulla kohtaamaan tulevaisuudessa erilaisia ongelmia, ja se että yhtiö on tähän mennessä selviytynyt suhteellisen hyvin erilaisista muuttuvista maailman tilanteista, ei tarkoita sitä, että se olisi ikuisesti kykeneväinen selviytymään täydellisesti jokaisesta koettelemuksestaan. Tämän vuoksi onkin tärkeää hajauttaa sijoituksiaan, ja pohtia sijoittavansa useampaan eri yhtiöön.

Huhtamäki keskustelu

Huhtamäki keskustelua kannattaa seurata, sillä usein näin pääset perille siitä mitä muut sijoittajat ovat itse kohteesta juuri kyseisellä hetkellä mieltä. Redditistä on tullut hyvin suosittu alusta, jossa spekuloidaan eri yritysten kehitystä – myös Huhtamäki Reddit keskustelu löytyy. Alustalta voi olla kuitenkin vaikeaa löytää yhtä paljon keskustelua aiheesta, verrattuna kotimaisiin keskustelupalstoihin.

Tämän vuoksi Huhtamäki Inderes kannattaakin ottaa seurantaan. Inderesistä näet kätevästi tiivistelmän yhtiön toiminnasta, sekä yhtiön päivitetyt tunnusluvut, ja sijoitusanalyytikoiden mielipiteitä yhtiöstä. Tämän lisäksi pääset lukemaan Inderesistä Huhtamäki foorumia, ja liittymään sijoittajien väliseen keskusteluun. 

Inderesin lisäksi kannattaa myös pitää silmällä Huhtamäki Twitter. Tänne yhtiö päivittää itse uusimmista tapahtumista, esimerkiksi julkaistut taloudelliset raportit ja muut yhtiön toimintaan liittyvät uudistukset. Twitteriä seuratessa on kuitenkin hyvä muistaa, että yhtiö on itse vastuussa mitä tänne päivittää, ja täten sisältö voi olla toisinaan myös hieman markkinointipainotteisempaa.

Tämän sivun sisältöä ei tule ottaa sijoitusneuvona. Jokainen sijoittaja on vastuussa omista varoistaan ja niiden sijoittamisesta. 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

5/5

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 79 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Huhtamäki on hyvä sijoituskohde, jos etsii suhteellisen turvallista ja tasaista sijoituskohdetta.

Huhtamäen osakekurssi on vaihdellut, ja viimeisen viiden vuoden aikana kurssi on kokenut jonkin verran laskuja ja nousuja. Dramaattista arvon vaihtelua yhtiö ei kuitenkaan ole kokenut, ja osakekurssi on pysynyt 24 ja 45 euron välillä.

Huhtamäki on defensiivinen osake, joka tarkoittaa sitä, että sen osake kurssi ei reagoi yhtä vahvasti talouden sykleihin.

Huhtamäen tulevaisuus näyttää positiiviselta epävarmasta maailmantilanteesta riippumatta. Tässä taustalla on sen selkeä strategia, jota se pyrkii seuraamaan – oikeastaan nämä tavoitteet tulevatkin pitkällä aikavälillä määrittelemään sen menestyksen.