Etusivu » Tron kryptovaluutta 2024 – Lue tietopaketti Tronista ja Tronin TRX-tokenista

Tron kryptovaluutta 2024 – Lue tietopaketti Tronista ja Tronin TRX-tokenista

Tron kryptovaluutta 2024

Tron on yksi maailman tunnetuimmista kryptovaluuttaprojekteista – jos et ole kuullut siitä aikaisemmin, viimeistään nyt on hyvä hetki tutustua tähän kryptovaluuttaan. Tron nousi sijoittajien huomioon jo vuonna 2017, jolloin listautuessaan markkinoille sen arvo kasvoi nopeasti tuhansia prosentteja.

Vaikka Tron onkin viime aikoina jäänyt hieman muiden projektien varjoon, voi sillä olla vielä potentiaalia nostaa asemaansa sijoittajien silmissä.

{etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

Sisällysluettelo

Mikä Tron on? Koska perustettu?

Kryptovaluutat voidaan jakaa kolmeen ryhmään; Valuuttoihin, alustoihin/platformeihin sekä tokeneihin. Tron onkin yksi platform-ryhmän suurimmista nimistä tällä hetkellä. Tron on lohkoketjuun perustuva alusta, joka tukee hajautettuja sovelluksia. Tronin pääideana on mahdollistaa maailmanlaajuinen P2P-viihdeteollisuusalusta.

Tron projekti lähti liikkeelle vuonna 2017 ICO:n kautta. Lyhyesti selitettynä, ICO (Initial coin offer) on tapa kerätä joukkorahoitusta, tässä sijoittajat saavat mahdollisuuden ostaa Tokeneita halvemmalla hinnalla vastineeksi rahoituksesta. Tron ICO järjestettiin Binancessa, ja hauska fakta onkin, että Justin Sunilla, Tronin perustajalla on hyvät suhteet myös Binancen perustajaan.

Tronin oma kryptovaluutta TRX

Kuten monella alusta-ryhmään kuuluvalla kryptovaluutalla, myös Tronilla on oma tokeninsa – TRX. Kun Tron julkaistiin, oli TRX-token aluksi Ethereum-alustalla toimiva ERC20-token. Myöhemmin kuitenkin TRX siirrettiin omaan lohkoketjuunsa, kesäkuussa 2018.

Kuten monen muun alusta-ryhmään kuuluvan kryptovaluutan, myös Tronin token on niin sanottu hallintotoken. Tämä tarkoittaa sitä, että omistaessasi TRX-tokenia sinulla on äänioikeus Tron-projektia koskevassa päätöksenteossa.

Pikaopas: Näin käyt CFD-kryptokauppaa eTorossa!

CFD-kaupankäynti kryptovaluutoilla onnistuu suositulla eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ethereum, XRP, CRO, Miota, Aave, Uni, Doge, Neo, Litecoin, Solana… Yhteensä 83 kpl eri kryptoja). Kryptovaluuttojen lisäksi voit eToron kautta voit sijoittaa osakkeisiin, raaka-aineisiin sekä ETF-rahastoihin. Alla näet miten oman eToro-tilin avaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

etoro kryptovaluutat

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat käydä kauppaa oikealla rahalla, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet miten tilin vahvistus tapahtuu muutaman vaiheen kautta. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria (n. 50 euroa).

Katso video

Vaihe 3. Käy kauppaa kryptovaluutoilla!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat käydä CFD-kauppaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttakauppasi!

{etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

osta kryptovaluuttaa etoro

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa kryptovaluuttoihin CFD-, eli hinnanerotussopimuksien kautta (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin {etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Kuvassa havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Minkä ongelman Tron ratkaisee?

Tron on siitä mielenkiintoinen, että sillä on hyvin suuret tavoitteet. Tron nimittäin haluaa luoda internetin, jossa sisällön hallinta palautettaisiin sen tuottajalle. Nykypäivän internetin käyttö ei ole läheskään yksityistä, sillä dataamme seurataan koko ajan – tämän lisäksi meidät voidaan milloin vain sensuroida pois alustoilta.

Tron-alustan tavoitteena on mahdollistaa sisällön jakamisen internetissä ilman välikäsiä, eli käyttäjät kontrolloivat omia julkaisujaan. Tämän lisäksi Tron alustalla toimisi sisällöntuottajien ja käyttäjien suora vaihdanta, eli sisällöntuottajat saavat myyntitulot suoraan alustan käyttäjiltä. Tron pyrkii mahdollistamaan tämänkaltaisen sisällönjakamisen henkilökohtaisilla ICO:illa.

Tronin ominaisuudet listattuna

Tron alustalla on muutama pääominaisuus. Samankaltaiset pääominaisuudet löydät myös monelta muulta kryptovaluutalta, etenkin alustakategoriassa. Käytännössä Tron on siis hajautettu alusta, jolla sisältöä voi jakaa käyttäen lohkoketjuteknologiaa.

1. Skaalautuvuus: Tron-lohkoketjua voidaan laajentaa, joka tarkoittaa sitä että lohkoketjuun voidaan tallentaa valuuttatapahtumien lisäksi sopimuksia ja esimerkiksi videotiedostoja.

2. Hajautettavuus: Kaikilla järjestelmän käyttäjillä on samat oikeudet. Tätä tarkoittaakin juuri käytännössä koko idea hajautetusta internetissä, jolloin mikään kolmas osapuoli ei hallitse käyttäjien sisältöä tai voi vaikuttaa tähän – yksilöiden vaikutusvalta siis nousee.

3. Ympäristön luotettavuus: Alustan toiminta on avointa ja läpinäkyvää. Tämä liittyy myös edelliseen pointtiin, eli käytännössä alustalla voi jokainen julkaista mitä tahtoo ja ongelmista keskustellaan avoimesti.

4. Johdonmukaisuus: Lohkoketjussa toimivien solmujen välinen data on johdonmukaista, eikä tähän pääse käsiksi enää lohkon muodostuttua.

Tronin konsensusalgoritmina toimii dPoS (delegated Proof-of-Stake). Käytännössä tämä toimii siten, että käyttäjät vahvistavat toistensa transaktioita. Kyseinen varmennustapa vie huomattavasti vähemmän energiaa kuin Proof-of-Work louhintametodi.

 

krypto ja sijoitusaapinen

Lataa ilmainen kryptoaapinen

Opi kryptomaailman perusteet ja vältä aloittelijan virheet! Saat bonuksena sijoitusaapisen, jonka avulla opit perusasioita osake- ja rahastosijoittamisesta.

Ketä on Tronin takana?

Toisinaan vahva kehitystiimi voi vaikuttaa positiivisesti myös kryptovaluutan menestykseen. Tästä onkin Tronin tapauksessa kyse, sillä taustalla on hyvin vahva tiimi ja vielä vahvempi perustaja. Tronin perustaja, Justin Sun (oikealta nimenltään Sun Yuchen) on hyvin suuri osa koko Tron kryptovaluutan imagoa. Nuoresta 29 vuoden iästään huolimatta hän on saavuttanut jo paljon. Sun on syntynyt Kiinassa, ja opiskellut yliopistotutkintonsa Pekingin yliopistossa. Hän kuitenkin jatkoi opintojaan Pennsylvanian yliopistoon. Vuonna 2013 hän aloitti uransa kryptojen parissa, työskennellessään Ripplellä. Sun toimi Kiinassa Ripple Labsin pääedustajana. Hän on päässyt myös Forbes 30 under 30 -listalle. Jack Ma, Alibaban perustaja, valitsi Justin Sunin vuonna 2018 hänen omaan koulutusohjelmaansa.

Justin Sun on hyvin vaikutusvaltainen henkilö – hänellä on nimittäin jopa 2,1 miljoonaa seuraajaa Twitterissä. Justin Sun twitter löytyy täältä. Vaikutusvaltaisuutensa lisäksi hän kuitenkin jakaa myös mielipiteitä toiminnallaan.

Justin Sun osti 10,5 miljoonan dollarin arvoisen Tpunk NFTn 

Justin Sun on hyvin menestynyt, ja varmasti osa menestyksen taustalla onkin hänen kykynsä ottaa riskejä ja hypätä uusiin trendeihin mukaan. Syyskuussa 2021 uutisoitiinkin Justin Sunin uusimmasta aluevaltauksesta – NFT:stä.NFT (non-fungible token) on tekniikka, joka mahdollistaa kohteiden yksilöllistämisen, ja virtuaalisien kohteiden omistussuhteita kirjataan lohkoketjun avulla. NFT on nyt kovassa nousussa, ja moni vertaakin tätä vuoden 2019 DeFi-boomiin.

Justin Sun siis osti 10,5 miljoonan dollarin arvoisen Tpunk NFT:n. Tpunk on kokoelma NFT:tä, joka pyrkii luomaan erilaista ja uutta kryptotaidetta 10 000 avatarin avulla, joita myydään osissa yleisölle. Tämä ei ole Justin Sunin ainoa NFT omistus – hän nimittäin osti myös hiljattain puolen miljoonan arvoisen EtherRockin. Pohdit varmaankin miksi kukaan ostaisi mitään näin kallista? No, samalla tavalla kuin esim Mona Lisa maalaus on arvokas ja harvinainen, niin ovat myös nämä NFT:t. Ihmiset siis uskovat, että kohteilla on suuri jälleenmyynti arvo. 

Tron sijoituskohteena

Tron sijoituskohteena voi jakaa sijoittajien mielipiteitä. Toisaalta näin on kuitenkin myös monien muiden suurien kryptoprojektien kanssa. Kryptomarkkinoilla on paljon kohteita, joita on hankalaa soveltaa arkipäiväiseen käyttöön, ja tämänkaltaiset projektit kuolevatkin yleensä nopeasti. Selkeää kuitenkin on, että Tronilla on potentiaalia menestyä ja mikäli se onnistuu täysin luomaan ns. hajautetun internetin, voi tämä olla maailmaa mullistava keksintö. Viime aikoina Tron on vahvistanut asemaansa top 20 kryptovaluutan joukossa.

Kuten yleensä platform-ryhmään kuuluvien kryptovaluuttojen, myös Tron arvo perustuu hyvin paljolti sen network valueen. Tämä tarkoittaa siis sitä, kuinka paljon Tronia oikeastaan käytetään ja sen toimivuuteen luotetaan – eli kuinka paljon sovelluksia Tron alustalle luodaan. Tron onkin oikeastaan suhteellisen suosittu Aasiassa, pääasiassa koska sen perustaja on Kiinasta kotoisin. 

Tronin TRX-tokenin hintaan vaikuttaa vahvasti kysyntä ja tarjonta – eli mitä enemmän mitä Tronia halutaan ostaa, sen korkeampi hinta sillä on. Jos taas tarjonta ylittää kysynnän, hinta laskee. Tronissa voi sijoituskohteena houkuttaakin sen matala hinta, jolla onkin pitkällä aikavälillä tilaa kasvaa hyvin.

TRX on toisaalta hyvin arvaamaton sijoituskohde. Sen arvo pysyi matalalla todella kauan, ja esimerkiksi treidaajille se oli vuosien 2019–2020 aikana hyvin ”tylsä ”sijoituskohde, sillä verrattuna muihin kryptoihin se ei ole tarjonnut yhtä suuria nousuja tai laskuja. Toisaalta vuonna 2021 se oli hyvin arvaamaton kohde kurssin suurine nousuine ja laskuineen – toki tätä samaa oli hyvin monen muunkin kryptovaluutan kohdalla kyseisen vuoden aikana. Vuonna 2022 Tronin kurssi pysyi melko tasaisena eikä nähty suuria liikkeitä.

Tron sijoituskohteena, kuten muut kryptovaluutat, on hyvin riskialtis, ja vaikka siitä löytyy internetistä lukuisia hinta-analyysejä, on todella hankalaa ennustaa mihin sen kurssi tulee jatkossa kehittymään.

Tron kurssi 2018-2023

Tron kurssihistoria on pitkä ja mielenkiintoinen – nimittäin lähes heti sen listautumisen jälkeen vuoden altcoin kuplassa Tron kurssi hinta nousi sen kaikenaikaisiin huippuihinsa. Tron löi all time high hintansa 5. tammikuuta 2018, ja oli tuolloin 0.30 dollaria. Huipun jälkeen kuitenkin tuli perinteisesti suuri lasku, ja vuoden 2018 altcoin kuplan pölyn laskeutumisen jälkeen kurssi on pyörinyt suhteellisen tasaisena ennen vuotta 2021.

Tron kurssikehitys vuonna 2021 oli kuitenkin hyvin huimaa. Ensimmäinen tammikuuta Tron kurssi oli vain 0.026 dollaria, mutta tammikuun loppuun mennessä kurssi oli kaksinkertaistunut 0.05 dollariin. Huhtikuussa Tron kurssi pomppasi uusiin huippuihin, ja kävi jopa 0.16 dollarissa. Kun kryptomarkkinat romahtivat toukokuussa, Tron kurssi romahti mukana, ja hinta kävikin matalimmillaan kesäkuussa 0.04 dollarissa.

Kesän 2021 jälkeen kryptomarkkinat lähtivät jälleen nousuun ja myös Tronin kurssi kävi 0.12 dollarissa. Tuon jälkeen kurssi on lasketellut tasaisesti alaspäin ja kurssi pysyi vuoden 2022 ajan suhteellisen tasaisesti 0.06-0.07 dollarissa. Nyt vuoden 2024 alussa kryptomarkkinoilla on nähty lievää elpymistä ja myös Tronin kurssi on ollut lievässä nousussa.  

Jos olisit sijoittanut Troniin heti sen listautuessa kryptovaluuttapörssiin, olisi Tron kurssikehitys ollut positiivista ja olisit voinut tehdä hyvin voittoa sijoituksellasi. Mielenkiintoista kuitenkin on, että edes vuoden 2021 kuplassa ei Tron kurssi noussut yhtä korkealle, kuin mitä se kävi heti vuonna 2018 sen listautuessa. Tällä hetkellä (tammikuu 2024) kurssi pyörii 0,1128 dollarin paikkeilla. 

Primexbt analyysin mukaan pitkällä aikavälillä – vuonna 2025, Tron hinta voisi parhaassa tapauksessa olla jopa kolme dollaria, pahimmassa vain 0.31 dollaria. Internetistä löytyvät analyysit eroavat hyvin paljon toisistaan, ja vaikka nämä ovatkin ammattilaisten tekemiä, ei niihin voi täysin luottaa. Teethän siis aina sijoituspäätöksesi oman tutkimuksen pohjalta.

Suosittujen kryptovaluuttojen reaaliaikaiset kurssit
TRON

TRON

$0.12

TRX -4.61%

Cardano

Cardano

$0.61

ADA -10.37%

Ethereum

Ethereum

$3,287.01

ETH -8.61%

Bitcoin

Bitcoin

$63,864.35

BTC -6.10%

Dogecoin

Dogecoin

$0.13

DOGE -12.07%

Uniswap Protocol Token

Uniswap Protocol Token

$10.74

UNI -12.44%

{etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

Tron ostaminen

Tron ostaminen onnistuu kahdella eri tavalla: joko suoraan myyjältä tai kryptovaluuttapörssiä käyttäen. Helpoin keino ostaa Tronia on ostaa sitä kryptovaluuttapörssin kautta internetissä. Kryptovaluuttapörssejä on markkinoilla lukuisia, ja niiden käyttöön voi sisältyä erilaisia kuluja – täten kannattaakin tutustua eri vaihtoehtoihin hyvin ennen Tron sijoittamista ja valita sijoitusstrategiaasi sopiva pörssi. Pörssin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota kulujen lisäksi pörssin maineeseen, asiakaspalvelun tasoon, sekä minimisijoitussummaan – toisinaan alustoille tulee tallettaa suuriakin summia ennen kuin voit aloittaa ostamisen ja myymisen. Hyviä pörssejä ovat esimerkiksi Coinmotion tai Coinbase. 

Toinen vaihtoehto on toimia itse välittäjänä, eli ostaa Tronia suoraan myyjältä. Tässä kuitenkin kannattaa olla hyvin tarkkana, sillä luotettavan myyjän etsiminen voi olla hankalaa. Ostaessasi suoraan myyjältä vältyt kuitenkin pörssien kuluilta.

Kryptovaluuttapörssissä hyvä puoli on, että voit säilyttää tokeneitasi pörssin omassa lompakossa. Mitä suuremmalla summalla kuitenkin ostat Tronia, sen parempi olisi harkita lompakossa säilyttämistä. Esimerkiksi suosittu Ledger Nano S-hardware lompakko tukee Tronia.

Löytäessäsi sopivan pörssin, sinun tulee rekisteröityä käyttäjäksi ja siirtää tilillesi haluamasi määrä rahaa. Tämän jälkeen voit suorittaa haluamasi osto – tai myyntitapahtuman. Muistathan pitää kirjaa mahdollisista myyntivoitoista – tai tappioista, sillä ne tulee aina ilmoittaa verottajalle.

Tronin tulevaisuuden näkymät

Idea Tronin takana on hyvin mielenkiintoinen ja potentiaalinen, mutta toisaalta on hyvä muistaa, että kyseessä on hyvin suuri projekti, joka on todella alkutekijöissään. Tämän vuoksi projekti jakaakin paljon mielipiteitä, sillä osa on sitä mieltä, että Tron on projektina vain huijausta ja ei välttämättä ikinä tule päätymään käytäntöön asti.

Pelkästään Tronin perustaja Justin Sun on kuitenkin niin merkittävä henkilö kryptoskenessä, että hänen mainostuksensa ansiosta Tron voi tulla nousemaan. Tämän lisäksi Tronilla on hyvin pätevä tiimi kehittämässä alustaa eteenpäin. Tron tulevaisuus näyttää siis hyvältä. Tronissa mielenkiintoista on, että sen kiinalaisjuuriensa ansiosta se on kerännyt paljon huomiota Aasiassa.

Tronin kurssi on historiallisesti seurannut muiden altcoinien hintoja. Tron kurssi oli korkeimmillaan vuosien 2018 ja 2021 aikana juuri samanaikaisesti muiden kryptojen kanssa. Täten onkin siis hyvin mahdollista, että myös tulevaisuudessa sen hintakehitys seuraa yleistä trendiä kryptomarkkinoilla.

Tronin pahimmat kilpailijat

Kuten aikaisemmin mainittu, Tron pyrkii platform-ryhmän huipulle. Tässä ryhmässä on kuitenkin jo hyvin monta hyvää ja toimivaa alustaa, joten kilpailu on kovaa. Tron ei siis kilpaile esimerkiksi Bitcoinin tai Litecoinin kanssa. Tron on tällä hetkellä markkina-arvoltaan 16. suurin kryptovaluutta.

Platform-ryhmän tunnetuin kryptoprojekti on Ethereum, johon monen muun krypton toiminta perustuukin. Ethereumista puhutaan toisinaan toisen sukupolven kryptovaluuttana, kun taas Tron luokitellaan kolmannen sukupolven kryptoksi. Erona näissä sukupolvissa on juuri skaalautuvuus ja louhintametodi. Ethereum vaatii vieläkin fyysisiä louhintalaitteita, kun taas Tron ei näitä vaadi. Tämä mahdollistaa myös nopeamman skaalautumisen.

Toinen Tronin kilpailijoista on EOS. EOS pääideana on tarjota kehittäjille valmiita osia, joiden avulla dApp-sovelluksia olisi helpompaa rakentaa. EOS on siis käytännössä virtuaalinen tietokone, josta kaikki sovelluskehittäjät ostavat resursseja. Täten siis idea näiden kahden taustalla ei ole täysin sama. Eos on markkina-arvoltaan 44. suurin kryptovaluutta.

Cardano kilpailee Tronia vastaan, ja sillä onkin yksi merkittävistä eduista verrattuna muihin Tronin kilpailijoihin – nimittäin se tarjoaa skaalautuvuuden ilman fyysisiä louhintalaitteita. Verrattuna Troniin, Cardanolla on myös hyvin selkeä Roadmap. Cardano onkin noussut viime vuosien aikana huimasti, ja onkin tällä hetkellä markkina-arvoltaan 8. suurin kryptovaluutta.

Viimeiseksi mainittavan arvoinen Tronin kilpailija voisi olla Tezos. Se nousi vuoden 2019 aikana yhdeksi johtavimmista ekosysteemeistä, ja sitä käytetäänkin P2P-maksuihin. Tezos on hyvin suosittu sen steikkausjärjestelmänsä ansiosta. Tezos on 51. suurin valuutta kryptomarkkinoilla.

Kryptovaluuttojen verotus 2024

Kryptovaluuttoja verotetaan samalla tavalla kuin perinteisiä osakkeita, eli pääomatuloveron mukaan. Alle 30 000 euron arvoisista omistuksista veroprosentti on 30%, ja yli 30 000 euron arvoisista omistuksista prosentti on 34%.

Veroa maksetaan aina kun kryptovaluutalla ostetaan jotain hyödykettä, kryptovaluutta vaihdetaan toiseen kryptovaluuttaan tai kun kryptovaluutat realisoidaan eli vaihdetaan esimerkiksi euroiksi tai dollareiksi. Omista osto- ja myyntitapahtumista kannattaa pitää itse tarkkaa kirjaa, sillä nämä tulee aina ilmoittaa verottajalle. Kryptovaluuttoja verotetaan FiFo-menetelmän perusteella. Lyhenne tulee englanninkielisistä sanoista First in – first out. Tämä tarkoittaa, että aina ensiksi ostetut valuutat myydään ensin.

Kryptovaluutoilla voit tehdä vuodessa 1000 euron edestä verovapaasti voittoa, tämän jälkeen 30% vero pätee voittoihisi.

Esimerkiksi; Henkilö X ostaa 10 000 euron edestä Tron-kryptovaluuttaa vuoden alussa. Kuuden kuukauden kuluttua hän päättää myydä osan omistuksistaan pois, mutta sijoituksen arvo on noussut yhteensä 1100 euroa. Henkilö X:n myydessä sijoitustaan pois, hän joutuu maksamaan veroa vain saamastaan myyntivoitosta – eli tästä 1100 eurosta. Koska sijoituksen arvo on alle 30 000, hän maksaa 30 % veroa myyntivoitosta, eli 1100*30 %= maksettava vero on 330 euroa.

 

Lue myös nämä: 

Mietityttääkö kryptoverotus? 🤔

Kryptoverotus.fi palvelun avulla vähennät veroilmoituksen parissa tuskailua ja voit unohtaa Excelien pyörittelemisen!

Kryptoverotus tekee kryptosijoittajan elämästä huomattavasti helpompaa! 

Jo yli 1 000 suomalaista on valinnut Kryptoverotus.fi palvelun

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

82% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

CFD alusta

Arviomme:

Miksi valita eToro?

✅ Turvallinen linkki

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa kryptovaluuttoihin CFD-, eli hinnanerotussopimuksien kautta (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 76% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Tron on lohkoketjuteknologiaan perustuva kryptovaluutta, joka pyrkii luomaan markkinoille hajautetun viihdepalvelualustan.

Tron toimii Delegated proof-of-Stake konsensusalgortimin avulla, jonka avulla käyttäjät voivat vahvistaa toistensa transaktioita.

Troniin voi sijoittaa helposti ostamalla TXR-tokenia kryptovaluuttapörssistä.

Tronia voit ostaa esimerkiksi Binancesta tai Coinmotionista