Etusivu » Bitcoin arvo ja hinta 2022

Bitcoin arvo ja hinta 2022

Bitcoin arvo lähti hyvään nousuun lokakuussa 2021 ja saavutti uuden huippunsa. Loppuvuodesta kurssi kääntyi kuitenkin laskuun ja sillä samalla tiellä se on edelleen vuoden 2022 alussa.

Bitcoinin arvo on ollut jo yli vuoden puhutuin aihe sijoittajien keskuudessa. Eikä ihmekään, Bitcoinin hinta rikkoi ennätyslukemia kerta toisensa jälkeen. Vuosi 2021 olikin Bitcoinin kannalta hyvää aikaa vaikkei sen kurssi noussutkaan niin korkealle kuin sijoittajat olettivat.

Vaikka nyt alkuvuonna 2022 kurssi pyörii noin 40,000 dollarin lukemissa, tuntuu sijoittajilla silti löytyvän vahvaa uskoa ja luottoa Bitcoinin nousuun. Siinä missä aiempina vuosina ns. tuulipukusijoittajat sijoittivat suurimmaksi osaksi Bitcoiniin, tänä päivänä Bitcoiniin sijoittavat suuret ja nimekkäät yhtiöt valtavine summineen sekä valtiot ovat kiinnostuneet ottamaan Bitcoinin viralliseksi valuutakseen. El Salvador teki näin jo.  

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sisällysluettelo

Bitcoin arvo 2017-2022

Bitcoin on maailman suurin ja tunnetuin kryptovaluutta ja tänä päivänä Bitcoin arvonkehitys kiinnostaa suuresti kryptosijoittajia. Bitcoinin arvo on ollut parhaimmillaan jopa yli 60% kaikkien kryptovaluuttojen yhteenlasketusta arvosta. Nyt alkuvuonna 2022 Bitcoinin markkina-arvo on nyt yli 800 miljardia dollaria. Arvo on valtava verrattuna muihin kryptovaluuttoihin. 

Vuoden 2018 alussa Bitcoin kryptovaluutta oli laskusuunnassa sen jälkeen kun joulukuussa 2017 Bitcoin arvo kävi silloisessa maksimissaan, lähellä 20 000 dollaria. Tämän arvon ajateltiin olevan korkein mihin Bitcoin voi nousta, mutta vuosi 2021 todisti toisin.  Bitcoin on mm. yli kolminkertaistanut maksimiarvonsa ja teki uuden ennätyksensä marraskuun 9. kun yhden Bitcoinin arvo kävi yli 68,500 dollarissa. Tällä hetkellä kurssi pyörii 40,000 dollarin paikkeilla.

bitcoin arvo

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Miten Bitcoin arvo muodostuu?

Bitcoinin arvo määräytyy kaikkein yksinkertaisimmin ajateltuna saman logiikan mukaan kuin kaikkien muidenkin omaisuusluokkien arvot eli kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kuten osakesijoittamisessa, Bitcoin arvo on aina se millä hinnalla sillä on viimeksi käyty kauppaa.

Bitcoinin tarjonta perustuu oikeastaan siihen, kuinka paljon Bitcoinia louhitaan lisää sekä myös louhinnan kustannukseen.

Toisin kuin perinteisillä valuutoilla, Bitcoinin teknologia määrittää sen, että Bitcoinien maksimimäärä on ennalta määrätty. Bitcoineja voi olla enintään 21 miljoonaa kappaletta ja niistä on jo louhittu valtaosa, tällä hetkellä yli 18,8 miljoonaa kappaletta.

Bitcoinien louhinta tapahtuu lukuisilla eri tietokoneilla ja se kuluttaa valtavasti energiaa ja louhinta muuttuu koko ajan kalliimmaksi ja vaikeammaksi mitä vähemmän Bitcoineja on enää louhittavana. Arvellaan, että Bitcoinien arvo pysyisi minimissään sen louhintakustannuksen tasolla mikä antaisi jonkinlaisen suojan siltä, että sen arvo voisi tippua koskaan nollaan.

Bitcoinin arvoon vaikuttavia tekijöitä ovat mm.:

  • Kysyntä
  • Tarjonta
  • Tuotantokustannus
  • Teknologian arvo
  • Tulevaisuuden odotukset
  • Kilpailevat teknologiat ja kryptovaluutat
  • Poliittiset päätökset
  • Perinteisten valuuttojen ”painaminen”

Siinä missä perinteiset valuutat eli ns. Fiat-valuutat ovat vain pelkkiä virallisesti nimettyjä maksuvälineitä, on kryptovaluutat paljon muutakin. Esimerkiksi Bitcoin ei ole pelkkä vaihdannan väline vaan samalla myös tuhansien palvelinten ja miljoonien käyttäjien muodostama globaali verkko. Ja kun puhutaan teknologia-alasta niin kaikella mikä on suosittua, on myös paljon arvoa. Tästä kertoo sekin, että erilaisia teknologiayhtiöitä arvostetaan ja on myyty mittavilla summilla vaikka ne eivät ole edes tuottaneet voittoa (Whatsapp, Twitter..). Bitcoinin teknologiassa ja verkostossa saattaa piillä sellaista arvoa mitä nyt ei vielä osata edes ajatella.

Bitcoinin arvoon vaikuttaa myös tulevaisuuden odotukset. Maailma digitalisoituu ja tulevina vuosikymmeninä perinteinen maksaminen ja setelivaluutat saattavat jäädä historiaan ja valuuttajärjestelmiin saattaa tulla mullistuksia. Kryptovaluuttojen läpimurtoon saattaa vielä mennä vuosia, mutta digitaaliseen suuntaan ollaan kuitenkin menossa.

Kryptovaluuttojen läpimurto ei kuitenkaan välttämättä tarkoita Bitcoinin arvon kehitystä, vaikka se voi sitäkin tarkoittaa. Kryptovaluutatkin kilpailevat keskenään ja niitä tulee koko ajan lisää. Muita suosituimpia kryptovaluuttoja ovat mm. EthereumLitecoin, Ripple ja Monero.

Kryptovaluuttojen arvonkehitykseen vaikuttaa myös taustalla oleva teknologia ja käyttömahdollisuudet, sillä kryptovaluuttoille voi löytyä myös useita muita käyttötarkoituksia, esimerkiksi älysopimukset ja erilaiset kryptovaluutat sopivat toisia paremmin erilaisiin tarkoituksiin.

Kryptovaluutat ovat myös poliittisten päätösten armoilla. Valtiot ovat perustaneet omia kryptovaluuttojaan ja tulevat perustamaan varmaan lisääkin. Hyperinflaatiosta kärsinyt Venezuela on ensimmäinen valtio, joka perusti oman kryptovaluuttansa, Petron. Valtioiden omat valuutat eivät kuitenkaan suoranaisesti kilpaile perinteisten kryptovaluuttojen kanssa, mutta poliittiset päätökset kieltää tiettyjen kryptovaluuttojen käyttö voi vaikuttaa esimerkiksi Bitcoinin arvoon.

 

krypto ja sijoitusaapinen

Lataa ilmainen kryptoaapinen

Opi kryptomaailman perusteet ja vältä aloittelijan virheet! Saat bonuksena sijoitusaapisen, jonka avulla opit perusasioita osake- ja rahastosijoittamisesta.

Bitcoin ja suositut kryptovaluutat reaaliajassa

Katso alta Bitcoin arvo euroissa. Jos haluat vaihtaa valuuttaa, klikkaa kaavion vasemmassa alakulmassa olevaa valikkoa ja valitse haluamasi valuutta (esim. USD)

Suomalaiset Bitcoin miljonäärit

Useampi suomalainen on onnistunut tekemään itsestään Bitcoinin avulla miljonäärin. 

Bitcoin teki mm. 28-vuotiaasta mikkeliläisestä Juha Paakkunaisesta rikkaan miehen. Paakkunainen sijoitti vuonna 2011 Bitcoiniin 500 euroa ja vuonna 2017 hän myi suurimman osan omistamistaan Bitcoineista lähes 2 miljoonalla. Tämän ansiosta hän sijoittui vuonna 2018 alle 30-vuotiaiden listalla 9. eniten tienanneeksi. 

Bittisiirto Oy:n perustaja ja Tj Alexander Hanhikoski löytyi myös vuoden 2018 tienaajien kärkijoukosta. Hänen tulonsa olivat noin 24,6 miljoonaa euroa. Huhujen mukaan Hanhikoski olisi ostanut Etheriä kyseisen valuutan julkaisun yhteydessä. Ether on Ethereumin oma kryptovaluutta, joka on tällä hetkellä maailman toiseksi suosituin virtuaalivaluutta. 

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

bitcoin hinta

Bitcoin arvon kehitys

Bitcoin arvo on noussut suuresti viime vuosien aikana. Vuonna 2008 julkaistun Bitcoin kryptovaluutan matka on ollut yhtä nousukiitoa, toki myös laskua, mutta suuret arvonmuutokset kuuluvat kryptovaluuttojen maailmaan. Kryptovaluuttojen parissa on normaalia, että kurssi saattaa heitellä jopa useita prosenttiyksiköitä pelkästään yhden päivän aikana. 

Käytännössä Bitcoinin alkuperäinen arvo oli puhtaat nolla dollaria koko 2009 vuoden ajan. Vuonna 2010 Bitcoinin hinta ei koskaan ylittänyt dollaria. Tuona vuonna Bitcoinin korkein arvo oli 0,39 dollaria. 

Jos olisit ostanut vuonna 2010 100 Bitcoinia 0,39$ hintaan, olisi Bitcoiniesi arvo tänä päivänä n. 5,8 miljoonaa dollaria. 

Helmikuussa 2017 Bitcoin ylitti ensimmäistä kertaa 1 000 dollarin rajan ja saman vuoden aikana se rikkoi myös ensimmäisen kerran 10 000 dollarin rajapyykin. Vuoden 2017 ATH oli 19,498.63$ (päivämäärä: 18. joulukuuta 2017). 

Tammikuusta 2018 aina vuoden 2020 syksyyn saakka Bitcoinin kurssi heitteli 3,000 ja 11,000 dollarin välissä kunnes 2020 loppuvuodesta Bitcoinin arvo lähti todelliseen nousukiitoon ja nousi huhtikuussa 2021 64,000 dollariin. Kesällä kurssi laski jonkin verran ja pyöri 30,000-40,000 dollarin välillä koko heinäkuun ja elokuussa kurssi pysyi tasaisesti 40,000 dollarin ylläpuolella. Uusi ATH-lukema syntyi 9.11.2021 ja se oli $68,530.34.

Tämän sivun sisältöä ei tule ottaa sijoitusneuvona. Jokainen sijoittaja on vastuussa omista varoistaan ja niiden sijoittamisesta. 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Bitcoinin arvo määräytyy kaikkein yksinkertaisimmin ajateltuna saman logiikan mukaan kuin kaikkien muidenkin omaisuusluokkien arvot eli kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Kyllä. Bitcoin on täysin laillinen. Voit käyttää Bitcoinia maksuvälineenä tai sijoituskohteena. 

Tällä hetkellä Bitcoinille odotetaan kryptosijoittajien parissa nousurikasta tulevaisuutta. Bitcoin arvon uskotaan nousevan lähivuosina jopa satoihin tuhansiin dollareihin. Toki nämä ovat vain uskomuksia, joka kannattaa aina huomioida.