Etusivu » Cardano ostaminen 2023 – Näin ostat ADA kryptovaluuttaa

Cardano ostaminen 2023 – Näin ostat ADA kryptovaluuttaa

Cardano ostaminen 2023

Cardano ostaminen on tehty tänä päivänä erittäin helpoksi ja vaivattomaksi. Cardanon teknologia on tunnustettu monien suurien perinteisten investointilaitoksien toimesta, mikä tuo lisää uskottavuutta.

Tällä hetkellä Cardano on markkina-arvoltaan 8. suurin kryptovaluutta. 

Cardanon kurssi nyt

Cardano

Cardano

$0.32

ADA -7.97%

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sisällysluettelo

Platform -kategoriaan kuuluva Cardano

Cardano, jonka natiivikryptovaluuttana toimii ADA, on platform-kategoriaan kuuluva lohkoketju, minkä päälle voi rakentaa hajautettuja älysopimuksilla varustettuja sovelluksia. Cardano on siis samankaltainen kuten Ethereum, mutta ei ihan. Cardanon perustaja Charles Hoskinson oli rakentamassa alkuperäistä Ethereum ekosysteemiä, mutta huomasi Ethereumissa olevat puutteet, minkä vuoksi hän lähti rakentamaan omaa lohkoketjuaan.

Cardanon uusia ominaisuuksia sekä kehitystä ohjaa akateeminen lähestymistapa, mikä tekee siitä turvallisen sijoittajien silmissä. Pitkässä juoksussa se on hidas prosessi, mutta tuote julkaistaan valmiimpana ja monet eri asiat huomioon ottaen. Cardano token on monia muita paljon edellä turvallisuudessaan sekä toiminnallisuuksissaan.

Cardano ostaminen - miten onnistuu?

Kryptovaluutan ostaminen on suoraan sanottuna nykypäivänä melko helppoa.

Kryptovaluuttapörsseissä ostaminen on samankaltaista kuin ostaisit osakkeita, ilman että olet sidottuna osakepörssin aukioloaikoihin. Suurimmassa osassa kryptovaluuttapörsseistä ostaminen tapahtuu sillä tavalla, ettet voi itse laittaa liikkeelle ostotarjouksia, vaan saat pörssin itse asettaman hinnan. Monissa pörsseissä on kuitenkin perinteiset osakekaupoista tutut ominaisuudet, jotka helpottavat sijoittamista. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pörssissä säilyttämäsi valuutat ovat alttiita pörssin turvallisuudelle (valitse turvallinen alusta) ja mikäli haluat olla riippumaton pörsseistä, tulee sinun säilyttää valuuttojasi jossain muualla.

Cardano ADA ostaminen onnistuu esimerkiksi PLus500 -alustalla myös CFD-sopimuksilla. CFD-sopimukset ovat arvonerotukseen perustuvia sijoitusinstrumentteja, missä piilee suuret riskit. Ostamalla sopimuksen et siis omista itse kryptovaluuttaa vaan sovitte myyjän kanssa mitä tapahtuu, kun kryptovaluutan hinta nousee tai laskee. Yleensä CFD-sopimuksia tarjotaan vivutuksen kanssa, mikä tarkoittaa moninkertaistamista nousu- tai laskuprosenteille. Monesti sopimuksille tarvitaan pieni vakuus, mikä takaa hintojen nousut ja laskut.

Voidaan ottaa esimerkki Cardanon kanssa. Sijoittaja haluaa spekuloida Cardanon hinnan kanssa, joka on tällä hetkellä yksi dollari. 500 Cardanoa maksaisi siis 500 dollaria, mutta sijoittaja haluaakin ostaa 500 kappaletta Cardano CFD-tuotetta, minkä vakuusvaatimus on 5 %, tulee sijoittajan siirtää välittäjän vakuustilille 25 dollaria. Sillä hinnalla sijoittaja saa tehtyä sopimuksen, millä hän pääsee osallistumaan Cardanon hinnanvaihteluihin. Jos Cardanon hinta nousee 1.10 dollarin arvoon, tekee sijoittaja voittoa (1.1 – 1) x 500 = 50 €, eli 200 % nousu sijoitetulle pääomalle vakuustilillä. CFD-sopimuksen vipuvaikutus on siis 20-kertainen. Sama menee tietysti toisinpäin, jos kurssihinta laskee. CFD-sopimukset ovat erittäin riskialttiita, ja niiden kanssa kannattaa olla varovainen. Jos CFD-sijoittaminen on sinulle vierasta ja olet aloittelija, suosittelemme pysymään erossa vivuttamisesta.

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Kuvassa havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Mistä voin ostaa Cardanoa?

Cardano on asettanut itsensä hyvälle paikalle markkinoilla, ja sitä saa ostettua todella monista kryptovaluuttapörsseistä ympäri maailman. Yksi esimerkki on Plus500. Plus500 Cardanon ostaminen tapahtuu juurikin osakkeiden ostamisen kaltaisesti; siirrät rahaa alustalle, valitset mitä ostat, päätät ostosumman ja lopuksi painat osta-painiketta. Tämän jälkeen kryptovaluutan ostaminen on toteutettu. Alla kerromme pikaoppaan avulla tämän saman prosessin vielä tarkemmin.

Mitä tulee ottaa huomioon ostaessa?

Kryptovaluuttaa ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota suureen hinnanvaihteluun ja siihen, että sijoituksen arvo voi laskea äkillisesti. Kuitenkin jos ostaa Cardanon tapaista vankan teknologian omaavaa kryptovaluuttaa, tietää sen olevan pitkän aikajänteen sijoitus eikä pienet vaihtelut hetkauta, sillä sitä pidetään hallussa pidempään.

Opi lisää Cardanon teknologiasta

Cardano sijoituskohteena

Kuten mikä tahansa kryptovaluutta, on Cardanokin altis hinnanmuutoksille. Kryptovaluuttamarkkinat ovat vielä suhteellisen vähäisessä käytössä ihmisten keskuudessa, joten markkinoita on helpompi manipuloida. Cardano on kuitenkin akateemisesti tutkittu ja niillä on pitkäikäiset suunnitelmat tuoda satoja miljoonia käyttäjiä lohkoketjuunsa muutaman vuoden sisällä. Cardanon perustajakin on sanonut, että sillä tullaan pyörittämään valtioita tulevaisuudessa.

Jos katsoo Cardanon historiaa, on se todistanut arvonsa sijoituskohteena. Vuodenvaihteessa Cardanon hinta liikkui kymmenessä sentissä ja nyt se on jo yli kaksi dollaria. Lukuisat sijoitusyhtiöt ja instituutiot ovat osoittaneet sen luotettavuuden ja sen markkina-arvokin on tällä hetkellä kolmantena Ethereumin ja Bitcoinin jälkeen. Kryptovaluuttamarkkinoilla pitää muistaa kuitenkin se, että mitä vaan voi tapahtua ja kannattaa sijoittaa vain sen verran, mitä oma talous kestää.

 

krypto ja sijoitusaapinen

Lataa ilmainen kryptoaapinen

Opi kryptomaailman perusteet ja vältä aloittelijan virheet! Saat bonuksena sijoitusaapisen, jonka avulla opit perusasioita osake- ja rahastosijoittamisesta.

 

5 hyvää syytä sijoittaa Cardanoon

Ekologisempi vaihtoehto

Cardano toimii Proof of Stake konsensusalgoritmilla, mikä on nopeampi, tehokkaampi, luontoystävällisempi ja vähemmän alttiimpi median huomiolle. Lähiaikoina on huolestuttu Proof of Work lohkoketjujen sähkönkulutuksesta mikä on voinut vaikuttaa hintaan negatiivisella tavalla.

 

Kova suosio projektia kohtaan

Räjähdysmäinen suosio kryptovaluutalle on tullut jo ennen kuin he ovat päässeet julkaisemaan tuotettaan valmiiksi. Cardanolla on vielä monia toiminnallisuuksia tehtävänä ennen kuin heidän tuotteensa on valmis eikä älysopimussovelluksia ole vielä kovin montaa sen ekosysteemissä. Silti sijoittajat ovat osoittaneet kiinnostuksensa projektia kohtaan.

 

Takana arvostettu matemaatikko

Cardanon perustaja Charles Hoskinson oli alun perin kehittämässä Ethereumia, mutta lähti sen jälkeen virheet huomatessaan tekemään omaa lohkoketjuaan. Charles Hoskinson on tunnettu ja arvostettu henkilö kryptovaluuttapiireissä, sekä hän aktiivisesti jakaa sosiaalisessa mediassa tietoa Cardanon eri kehitysvaiheista.

 

Valtaa uusia alueita

Tulevaisuuden suunnitelmat Cardanolle ovat suuria, he aikovat napata markkinoita missä ei vielä ole kryptovaluuttatoimintaa laisinkaan. Tällä hetkellä kohteena on Afrikan eri valtiot ja satojen miljoonien uusien käyttäjien saaminen. Moni valtio voi mennä luottokorttien kehityksen ohi suoraan kryptovaluuttoihin.

 

Turvallinen koodikieli

Lohkoketju käyttää alustassaan Haskell-koodikieltä, mikä toimii vankkana pohjana älysopimuksissa käytettävälle Plutus koodikielelle. Haskell käyttää formaalia verifiointia koodin rakentamisessa, mikä takaa turvallisen lopputuloksen. Se pitääkin huolen siitä, että Cardano on yksi turvallisimmista lohkoketjuista kehittäjille ja ohjelmoijille.

Cardano tulevaisuus

Cardanolla on suuret suunnitelmat tulevaisuuden varalle. Se aikoo iskeä markkinoille, missä ei vielä ole adaptaatiota kryptovaluutalle, eli kehitysmaihin. Afrikassa Cardanolla on monen eri valtion kanssa neuvottelut meneillään ja esimerkiksi Etiopiassa heillä on ohjelma käynnissä, missä 5 miljoonan opiskelijan koulunkäyntitiedot tallentuvat lohkoketjulle, missä 175 000 opettajaa voivat niitä seurata. Monissa muissakin maissa on projektit käynnissä kovaa vauhtia, ja jotkut valtiot Afrikassa voivat jopa sivuuttaa luottokortin kehityksen ja siirtyä suoraan lohkoketjun käyttöön.

Cardano ennuste uusille käyttäjille vuodelle 2022 tulee olemaan satoja miljoonia ja Cardano odotukset sijoittajille näyttävät tulevan toteen projektin jatkuvan kehityksen tapahtuessa.

Cardano säilytys

Kryptovaluutoilla on sellainen maine, että niitä yritetään säilyttää mahdollisimman turvallisessa paikassa ja sillä tavalla, ettei esim. jokin kryptovaluuttapörssi olisi vastuussa valuutoistasi. Mikäli säilytät ostamiasi valuuttoja kryptovaluuttapörssissä, et oikeasti omista sitä lompakkoa missä säilytät sijoituksiasi, vaan pörssi voi estää myynnin tapahtumisen koska vain (näin harvoin toki käy).

Käytännössä kun ostat kryptovaluuttaa, tallentuu ostamasi määrä lohkoketjuun ja pääset siihen käsiksi omistamalla salattuja koodeja. Pörssissä ne eivät ole sinun käytössäsi, mutta fyysisen lompakon ostaessasi voit säilyttää salattuja koodeja siinä laitteessa ja voit pitää sitä poissa internetin ulottuvista.

Lompakkoja on myös pörssien ulkopuolella lohkoketjujen tarjoamilla erillisillä sovelluksilla. Cardanolla on myös omansa nimeltään Daedalus. Vain säilyttämällä siellä kryptovaluuttaa voit päästä käsiksi Cardano lohkoketjun tarjoamiin korkosijoituksiin.

Lompakkoa ei ole missään nimessä pakko hankkia erikseen ja voit pitää pörssissä valuuttasi. Kuitenkaan pitkäaikaiseen sijoittamiseen pörssit eivät ole suositeltuja paikkoja, sillä lainsäädännöt voivat muuttua ajan kuluessa ja pörssit voivat estää varojen pois ottamista.

Trezor ja Ledger ovat hyviä esimerkkejä niin sanotuista hard walleteista, eli fyysisistä laitteista, joissa säilytetään salakoodeja.

Tiivistettynä yleinen suositus säilytykselle on se, että pienet summat voi pitää kryptovaluuttapörsseissä (tai jos aiot käydä aktiivista kauppaa) ja suuremmat summat hard walletissa. 

Cardano verotus 2023

Cardanon ADA-tokenilla tehdyt tuotot ovat verotettavaa pääomatuloa. Kryptovaluutoista verotettavaa pääomatuloa syntyy kolmella eri tavalla:

1) Vaihdat omistamasi ADA kryptovaluutan mihin tahansa viralliseen valuuttaan (euro, dollari….)

2) Jos ostat tai olet ostanut ADA kryptovaluuttaa ja käytät sitä maksuvälineenä jonkin tuotteen tai palvelun ostamiseen

3) Vaihdat ADA kryptovaluutan toiseen kryptovaluuttaan

* Kryptovaluuttojen käyttö missä tahansa tilanteissa realisoi sen arvonnousun verotuksen eli oikeastaan teit kryptovaluutallasi mitä tahansa, otetaan se verotuksessa huomioon. 

Vuonna 2023 pääomatulovero on 30 % 30 000 euroon asti ja sen ylittävältä osalta 34 %.

Esimerkki 1.

Oletostanut 100 kpl Cardanon ADA tokenia tammikuun alussa hintaan 0,40 euroa, yhteensä 40 euroa. Myyt tokenit tammikuun loppupuolella hintaan 1,00 euroa kappale, yhteensä 100 euroa. Verotettavaa tuloa syntyy 100e – 40e = 60 euroa. Tästä 60 eurosta maksat veroa joko 30 % (60e x 0,3 = 18 euroa) tai 34 % (60 x 0,34 = 20,40 euroa) riippuen pääomatulojesi määrästä.

Esimerkki tilanteesta 2.

Ostat ADA tokenia 10 eurolla, kun valuutan kurssi on 0,90 euroa per kappale. Saat siis yhteensä 11,12 ADA tokenia. Ostat seuraavana päivänä ADA tokeneillasi piispanmunkin ja kahvin yhteishintaan 2 euroa. Kyseisenä päivänä ADA token kurssi on 0,94 euroa per kappale, joten käytät maksamiseen 2,12 ADA.

2,12 Ada-tokenia maksoi sinulle 1,908 euroa ostaessasi ne. Myydessäsi niiden arvo oli kaksi euroa. Verotettava pääomatulo on näiden erotus (2,00 – 1,908 = 0,092 euroa ≈ 10 senttiä)

Verotettavaa pääomatuloa kertyy 0,10 euroa eli 10 senttiä. Tästä 10 sentistä maksat veroa joko 30 % (0,10 x 0,3 = 0,03e) tai 34 % (0,10 x 0,34 = 0,034e)

Verotettavat pääomatulot kryptovaluutoista ilmoitetaan itse ja maksetaan OmaVerossa. Säilytä ostokuitit sekä myynti/ostotiedot ja päivät veroilmoitusta varten. Jotkut kryptovaluuttapörssit tarjoavat myynti- ja ostotiedot kätevästi suoraan taulukkona tai muuna tiedostona.

Huomioi, että vaikka jättäisit varat siirtämättä tietyltä alustalta tai kryptolompakostasi pankkitilillesi, verotus tapahtuu joka tapauksessa. 

Cardano uutiset

Cardano reddit kanavalla on laaja määrä projektista kiinnostuneita ihmisiä, jotka käyvät keskustelua palstalla keskenään. Yleensä ihmiset spekuloivat projektin menestymistä ja uusia ominaisuuksia, sekä miten ne tulevat vaikuttamaan Cardanon tulevaisuuteen. Keskusteluissa pyöritellään monipuolisesti niin myönteisiä kuin myös negatiivisia aiheita. 

Cardano Twitter keskustelu pysyy yleensä asiallisempana, ja siitä onkin tullut yritysten virallinen kanava julkaista uusia päivityksiä kryptovaluuttoihin liittyen. Tosin nykyään internet on täynnä uusia pienempiä kryptovaluuttoja, jotka yrittävät mainostaa itseään joka välissä myös Cardanon päivityksiin, mutta on sielläkin asiallista keskustelua aiheesta. Mikäli kryptovaluutan kehitysvaiheet kiinnostavat, suosittelemme oman Twitter-tilin perustamista ja tiettyjen kryptojen seuraamista päivittäin.

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Cardano on kolmannen sukupolven lohkoketjuteknologia, minkä natiivivaluuttana toimii ADA kryptovaluutta. Sen ekosysteemiin voi kehittää älysopimukselle varustettuja hajautettuja sovelluksia.

ADA kryptovaluuttaa voit ostaa helposti ja kätevästi eri kryptovaluuttapörsseistä.

Cardanon ADA on vuonna 2017 luotu kryptovaluutta, joka on kansainvälisesti tunnustettu, joten sitä löytyy monista pörsseistä ja ostaminen on tehty erittäin helpoksi.

Kryptovaluutat verotetaan pääomatuloverotuksen mukaan. Sinun tulee itse ilmoittaa OmaVeroon kryptovaluutoista saadut tuotot, joista maksat 30% aina 30 000 euroon saakka ja yli menevästä summasta 34%