Etusivu » Nokia osake 2023

Nokia osake 2023

Nokia osake 2023

Nokia osake on yksi Helsingin pörssin suurimmista teknologiaosakkeista. Vaikka yhtiöllä on takana tapahtumarikas menneisyys, joka sisältää heikompia ajanjaksoja, sijoittajat ovat alkaneet uskomaan Nokian mahdollisuuksiin menestyä 5G-teknologia liiketoiminta-alalla. Yhtiö itse odottaa kasvua vuonna 2023, ja yhtiön toimintaan on alettu liittää positiivisempaa kuvaa.

Vastuuvapaus: Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Ei koske shortattuja tai vivutettuja positioita. Muita maksuja voidaan soveltaa. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Sisällysluettelo

Mikä on Nokia?

Nokia on vuonna 1856 perustettu suomalainen tietoliikennealan yhtiö. Nokialla onkin merkittävä asema Suomen historiassa. Vuonna 1998 Nokia saavutti maailman johtavan aseman matkapuhelinten valmistajana, ja yhtiö piti kiinni johtoasemastaan yli 10 vuoden ajan. Moni varmasti muistaakin 2000-luvun aikana, kun lähes jokaisella suomalaisella oli Nokian matkapuhelin, siinä missä nykyään suosituimmat merkit ovat Apple ja Samsung. 

Nokialla on neljä eri liiketoimintaryhmää: matkapuhelinverkot, verkkoinfrastruktuuri, pilvi – ja verkkopalvelut sekä teknologia. Matkapuhelinverkot vastaa Nokian mobiiliverkkojen radioverkko- ja mikroaaltosiirtoverkko-teknologioista ja palveluista. Tuotevalikoima kattaa radioverkkoteknologiat, ja uusimpana ryhmän innovaationa on 5G-verkko.

Verkkoinfrastruktuuriryhmän tarjontaan kuuluvat kuitu- ja kupariverkot, kiinteitä langattomia teknologioita ja IP-reititystä hyödyntävät verkot, datakeskukset ja meren- ja maanalaiset optiset verkot sekä näihin liittyvät palvelut. Asiakasryhmänä verkkoinfrastruktuuri-ryhmälle ovat erilaisten viestintäpalveluiden toimijat.

Pilvi- ja verkkopalvelut ryhmä mahdollistaa viestintäpalveluiden tarjoajille ja yrityksille 5G:n käyttöönoton ja kaupallistamisen, pilvinatiivit ohjelmistot ja palveluna toimitettavat as-a Service liiketoimintaamallit. Teknologia ryhmä taas vastaa Nokian patenttiportfolion hallinnoinnista, sekä Nokian teknologian ja brändin kaupallistamisesta.

Mistä Nokian liikevaihto koostuu?

Nokian liikevaihto koostuu yllä mainituista neljästä eri liiketoimintaryhmästä. Nokia liikevaihto vuoden 2022 kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana oli yhteensä 17 462 miljoonaa euroa. Suurimman osan Nokian liikevaihdosta muodostaa matkapuhelinverkko- segmentti, jonka osuus on 44,7 prosenttia. Toisiksi suurimman osan vuonna 2022 muodosti verkkoinfrastruktuuri, jonka osuus on ollut lähes 37 prosenttia.

Pilvi – ja verkkopalvelut muodostavat 13,2 prosenttia Nokian liikevaihdosta. Teknologia segmentillä on pienin osuus liikevaihdosta verrattuna muihin ryhmiin, sillä sen osuus on vain 5,3 prosenttia. Lopun liikevaihdosta muodostaa ”muut” ryhmä, millä tarkoitetaan esimerkiksi sijoitustuottoja.

Maantieteellisesti tarkasteltuna Pohjois-Amerikka muodostaa suurimman osan, 34 prosenttia Nokian liikevaihdosta. Toisiksi suurin maantieteellinen alue on Eurooppa, joka muodostaa 28 prosenttia liikevaihdosta. Aasian osuus on 13 prosenttia, mutta yhdessä Kiinan ja Intian kanssa Aasia muodostaa 24 prosenttia liikevaihdosta. Lähi-Itä muodostaa 9 prosenttia liikevaihdosta, ja Latinalainen Amerikka 5 prosenttia.

Nokia sijoituskohteena

Nokia osake on sijoituskohteena mielenkiintoinen siitä, että se lasketaan teknologiaosakkeeksi, mutta sen P/E ja P/B-luvut eivät ole teknologiayhtiölle tyypillisiä. Usein teknologiayhtiöillä on suhteellisen korkeat P/E-luvut, sillä niiltä odotetaan kasvua. Nokian P/E-luku on 10.8 ja sen P/B-luku on 1.2, jotka ovat molemmat hyvin matalia, ja alle Helsingin pörssin keskiarvon. P/E-luvun ollessa matala, se voi kieliä, että osake on pörssissä aliarvostettu. Yleensä myös matala P/B-luku kertoo siitä, että pääoman tuotto ja kasvunäkymät näyttävät vaatimattomilta, ja matala P/B-luku on tyypillistä defensiiviselle osakkeelle.

Nokia osake ei välttämättä sovi sijoittajalle, joka hakee tuottoa markkinoilta osinkojen kautta. Vaikka Nokia maksaa osinkoa sijoittajilleen, ei osinko ole historiallisesti ollut Helsingin pörssin parhaimpia. Nokialla on kuitenkin ollut vahva kassavirta vuosien 2020 ja 2021 aikana, joten yhtiö päätyi aloittamaan omien osakkeiden takaisinosto-ohjelman. Ohjelman tavoitteena on palauttaa osakkeenomistajille vaiheittain enintään 600 miljoonaa euroa kahden vuoden aikana. Ohjelma alkoi helmikuussa 2022, ja syyskuun 2022 loppuun mennessä ostoihin oli käytetty yhteensä 238 miljoonaa euroa. Osakkeiden takaisinosto on vaihtoehtoinen keino yritykselle jakaa sen sijoittajilleen voittoa.

Osakkeiden takaisinostossa on myös toinen puoli: toisinaan spekuloidaan, että mikäli yhtiö ostaa omia osakkeitaan takaisin, se itse uskoo, että yhtiö on aliarvostettu. Yhtiö voi ostaa omia osakkeitaan takaisin, ja kun hinta on korkeampi, myydä ne takaisin ja tehdä täällä voittoa.

Osta osakkeita eTorossa – välityspalkkio 0€!

Osakkeiden ja muiden sijoitusvälineiden ostaminen ja säilöminen tapahtuu helposti ja turvallisesti suositulla eToron kaupankäyntialustalla. Saatavillasi on laaja valikoima eri osakkeita, kuten myös hyödykkeitä, indeksejä sekä ETF:iä. Alla näet miten voit avata oman eToro-tilin muutamassa minuutissa.

etoro osakkeet

Huom! eTorossa voit ostaa osakkeita 0€ välityspalkkiolla. Sijoita kotimaisiin tai ulkomaisiin osakkeisiin. 

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivun keskeltä löytyvää Liity hetipainiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi myös kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla.

Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilillä, miten alusta käytännössä toimii. Leikkirahalla voit testata miten osakkeiden ostaminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa

Kun haluat siirtyä ostamaan osakkeita oikealla rahalla, tulee sinun vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet helposti miten tilin vahvistus tapahtuu. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria eli runsas 51 euroa.

Katso video

Vaihe 3. Osta ensimmäiset osakkeesi 0€ välityspalkkiolla!

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamasi osake eToron alustalta yläreunassa olevan haun avulla esim. Amazon tai Elisa. Kun löydät haluamasi osakkeen,  klikkaa Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat kyseisen yhtiön osakkeita ostaa. Tämän jälkeen voit päättää käytätkö ostossa vipuvoimaa vai et. Jos et käytä vipuvoimaa, tarkoittaa tämä, että omistat ostamasi yhtiön osakkeet ja olet oikeutettu saamaan mm. osinkoa jos yhtiö sellaista jakaa. Jos päätät hyödyntää vipuvoimaa, silloin et omista kyseisen yhtiön osakkeita, vaan käyt CFD-kauppaa, jolloin voit hinnanerotussopimuksen avulla hyötyä osakkeen hinnanmuutoksesta. 

Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen osakkeesi (kauppa toteutuu pörssin ollessa auki).

Muista, että sijoittamiseen liittyy aina riskiä ja pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa  etoro.com/trading/fees

79 % piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa suoriin osakkeisiin ja myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Viputuotteet ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 79 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Nokia osakkeen ostaminen

Nokia osake ostaminen onnistuu helposti joko oman pankin, tai internetin osakevälittäjän kautta. Sopivin keino ostaa Nokia osaketta riippuu tilanteestasi sijoittajana. Mikäli sinulla on jo olemassa oleva osakesäästö- tai arvo-osuustili, on helppoa hyödyntää jo olemassa olevaa tiliä.

Mikäli olet aloitteleva sijoittaja, sopivin sijoitusalusta riippuu sijoitustavoitteistasi. Nordnet on hyvin suosittu sijoitusalusta Suomessa, ja se sopiikin hyvin esimerkiksi osake – ja rahastosijoittajalle. Nordnetissä osakkeita kuitenkin suositellaan ostettavan suuremmalla summalla, jotta kulut eivät syö suurta osaa tuotosta.

Mikäli suunnittelet Nokia osake treidausta tai haluat olla tarkempi kulujen kanssa, voi jokin ulkomaalainen alusta, kuten esimerkiksi eToro sopia sinulle paremmin. eToron välityspalkkio suorissa osakeostoissa on 0€. 

Ulkomaalaisissa osakealustoissa on kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että kaupankäyntitiedot eivät mene suoraan verottajalle. Voit kuitenkin ladata kaupankäyntihistoriatiedoston helposti eToron alustalta ja toimittaa sen verottajalle. 

Nokian kurssikehitys viime vuosina

Nokia kurssihistoria ulottuu jo 1990-luvulle, mutta sijoittajalle on oleellisempaa olla perillä Nokia osakkeen viimeaikaisesta kurssikehityksestä. Nokia osakekurssi ei ole yltänyt lähellekään Nokian huippuvuosia 2000-luvun alussa, jolloin Nokia osake hinta oli parhaimmillaan yli 60 euroa. Jos katsomme viimeisen viiden vuoden aikaista kehitystä, on Nokia kurssi kasvanut noin 2 prosenttia. Mikäli tarkastelemme Nokia osake kehitystä vielä lyhyemmällä aikavälillä, on se miinuksella. Vuoden 2022 aikana Nokia osake meni pakkaselle noin 20 prosenttia. Pidemmällä aikavälillä Nokia olisi ollut siis suhteellisen hyvä sijoituskohde, mutta mikäli osakkeeseen on sijoittanut tämän vuoden aikana, on luultavasti hävinnyt osan tuotosta.

Nokia osake hinta on viimeisen 5 vuoden aikana vaihdellut jossakin 2,3 ja 5,7 euron välillä. Nokia osakekurssi ei ole ollut yli 10 euron sitten vuoden 2010. Onkin mielenkiintoista jäädä seuraamaan, voiko Nokia pörssikurssi olla potentiaalisesti nousussa tulevien vuosien aikana.

Nokia osake tulevaisuus

Nokia osake tulevaisuus näyttää suhteellisen hyvältä, ja yhtiöön liittyykin tällä hetkellä paljon odotuksia 5G-verkon vuoksi. Yhtiö itse ennusti koko vuoden 2022 liikevaihdoksi 23,9–25,1 miljardia euroa, ja etenkin verkkoinfrastruktuuriryhmä suoriutui vuonna 2022 hyvin vahvasti. Se, että Nokialla on paljon kilpailua vaikuttaa kuitenkin yhtiön tulevaisuudennäkymiin hieman, sillä on hankalaa ennustaa mikä yhtiö tulee olemaan johtava 5G:n kilpailulla alalla. Yhtiö on onnistunut parantamaan tulostaan, ja sen liikevaihto olikin jopa 6 prosenttia parempi vuoden 2022 kolmelta ensimmäiseltä vuosineljännekseltä verrattuna vuoden 2021 samaan ajanjaksoon.

Nokia osake-ennuste – miltä tulevaisuus näyttää?

Nokia kurssiennuste näyttää suhteellisen hyvältä, ja Nokia osake onkin saanut useammalta analyytikolta ostosuosituksen. Esimerkiksi Inderesin mukaan Nokia osake tavoitehinta on 5,30€, ja osake on saanut ”lisää” suosituksen. Myös Yahoo Financessa osake on saanut 20 joko ”vahva osto” tai ”osto”. (Ei sijoitusneuvo)

Nokian historia

Nokian historia alkaa vuodesta 1856, jolloin Tammerkoskelle perustettiin puuhiomo nimeltä Nokia Aktiebolag. Yhtiö on ollut osakeyhtiö jo vuodesta 1871, ja jopa Mannerheim on aikoinaan ollut Nokian osakas. Nokia oli vararikon partaalla 1910-luvulla, jolloin yhtiön osti kumisaappaita valmistava Suomen Gummitehdas Oy. Gummitehdas muutti ”Nokian” tuotemerkikseen heti yrityskaupan jälkeen vahvistaakseen brändiään venäläisiä vastaavia tuotteita vastaan. Vuonna 1922 Suomen Gummitehdas osti Suomen Kaapelitehdas Oy:n, joka valmisti puhelin- ja lennätinkaapeleita, josta sitten Nokia yhtiö alkoi kehittymään nykyiseen muotoonsa.

1960-luvulla Nokiasta tuli monialayritys, joka koostui kumi-, kaapeli-, metsä-, elektroniikka ja sähköntuotantoyrityksistä. Vuonna 1991 ensimmäinen GSM-puhelu mahdollistettiin Nokia-puhelimella Nokian rakentamassa verkossa, ja vuoteen 1998 mennessä yhtiö olikin jo maailman suurin matkapuhelin valmistaja.

Nokia osake splittaus on tapahtunut useamman kerran, vuosina 1986, 1995, 1998, 1999 ja vuonna 2000. Parhaimmillaan yhtä Nokian osaketta kohtaan sai viisi uutta osaketta. Usein osake splitataan, mikäli johto ajattelee osakkeen olevan ”liian” kallis ja nämä olivatkin Nokian osakkeen huippuvuosia. Parhaimmillaan Nokian osuus kaikesta tavaroiden ja palveluiden tuotannosta Suomessa oli neljä prosenttia.

Nokia on yksi Suomen suurimmista menestystarinoista, joka päättyi kuitenkin huonosti. Moni väittää, että yhtiö ajautui tuhoon oman ylimielisyytensä vuoksi. Toisena spekulaationa on ollut Symbian – käyttöjärjestelmän vanhentuminen, johon käytettiin sittemmin liikaa energiaa. Nokia päätti luopua Symbian – käyttöjärjestelmästä, ja ilmoitti yhteistyöstä Microsoftin kanssa. Lumia puhelimet saivat kehuja, mutta markkinaosuus jäi Androidin ja iOS:n puhelinten ohella hyvin pieneksi. Yhtiön odotettiin jopa menevän konkurssiin taloudellisten tappioiden vuoksi, ja yhtiö teki vuonna 2012 ”irtisanomisten ennätyksen” 3700 irtisanotulla henkilöllä. Nokia päätyikin myymään matkapuhelintoimintansa Microsoftille vuonna 2013.

Nokian vahvuudet

Vaikka Nokia onkin viime vuosikymmenellä menettänyt markkina-asemaansa, on yhtiöllä suhteellisen hyvät tulevaisuudennäkymät uusien innovaatioiden vuoksi. Yhtiö on julkaissut useita uusia tuotteita kaikissa liiketoimintaryhmissään, ja yhtiö näkee etenkin potentiaalia menestyä 5G ja 6G – verkkojen maailmassa. Nokia on sopinut uusia 5G sopimuksia Intiassa viime aikoina, ja uskoo niiden realisoituvan vuonna 2023, joka voi vaikuttaa hyvin positiivisesti yhtiön tulokseen.

Nokian haasteet

Nokian liiketoiminnan haasteet koskevat useampaa eri tekijää; esimerkiksi kilpailun intensiteettiä, yhtiön kykyä pysyä ajan tasalla uusimmissa ”trendeissä”, sekä yleisiä makrotaloudellisia ongelmia. Nokia on aikaisemmin ollut mukana hyvin tiukassa kilpailussa matkapuhelinalalla, ja tällöin hävisi kilpailun. Täten siis Nokialla onkin erityisen suuri paine varmistaa tuotteiden kehitys ja kilpailukyky, ja keskittyä markkinatutkimukseen.

Nokian suurimmat kilpailijat

Nokialla on markkinoilla useampi kilpailija, ja kilpailun intensiteetti alalla onkin yksi yhtiön suurimmista riskeistä. Etenkin 5G-markkinoilla yhtiöllä tuntuu olevan huima määrä kilpailua. Vaikka Nokia kuuluukin alansa suurimpiin yrityksiin, on sillä monia kilpailijoita, joista suurimmat ovat Ericsson ja Huawei. Myös ZTE ja Samsung kilpailevat yhtiöiden kanssa, mutta ovat huomattavasti pienempiä tekijöitä.

Esimerkiksi Ericsson on suoriutunut hyvin vahvasti 5G-markkinoilla viime aikoina, ja yhtiö on onnistunut solmimaan paljon sopimuksia Aasiassa. Kiinan ulkopuolella, Ericssonilla on hallussaan 39 prosenttia markkinasta. Kiinan sisällä Huawei ja ZTE ovat vastuussa 90 prosentista markkinaosuudesta. Kilpailu on siis kovaa, ja yhtiöt kilpailevat jatkuvasti uusista sopimuksista. Suomessa Nokian 5G on käytössä Telialla ja Elisalla.

Nokia suurimmat osakkeenomistajat

Nokian suurin yksittäinen osakkeenomistaja on Solidium Oy, joka omistaa 5,28 prosenttia yhtiön osakkeista. Toisiksi suurin osakkeiden omistaja on yhtiö itse, ja sillä onkin hallussaan 1,46 prosenttia omista osakkeistaan. Seuraavaksi suurimmat osakkeenomistajat ovat eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Varma ja Elo. Muita suurimpia osakkeenomistajia ovat suuret sijoitusrahastot. Nokia osakemäärä markkinoilla on 5,7 miljardia osaketta.

Jakaako Nokia osinkoa?

Nokia osinkopolitiikka on tiivistetty seuraavaan muotoon: ”Jatkuva, vakaa ja ajan mittaan kasvava osingonmaksu, jossa huomioidaan edellisen vuoden tulos sekä yhtiön taloudellinen tilanne ja liiketoimintanäkymät”. Nokia osake osinko ei kuitenkaan ole ollut päätähuimaava viime vuosien aikana, eikä yhtiö ole Helsingin pörssin top yhtiöissä osinkojen näkökulmasta.

Nokia osinko 2022 oli yhteensä 0.06 euroa per osake. Yhtiökokous päätti 5. huhtikuuta 2022, ettei osinkoa jaeta yhtiökokouksen päätöksellä, ja ilmoitti että osinkoa jaetaan enintään 0.08 euroa voittovaroista vuonna 2022. Hallitus päätti jakaa osinkoa 0.02 euroa per osake huhtikuun, heinäkuun ja lokakuun lopulla vuonna 2022. Hallitukselle jäi 0.02 euroa varojenjakovaltuutusta.

Nokia osinkohistoria ei ole myöskään vahvimmasta päästä. Yhtiö ei jakanut sijoittajilleen osinkoa ollenkaan vuosina 2020 ja 2021, mutta tämä johtuukin luultavammin Nokian osakkeiden takaisinostosta. Viimeisen kymmenen vuoden aikana osinkoa on maksettu maksimissaan 20 sentin verran, lukuun ottamatta vuosia 2014 ja 2016, jolloin sijoittajille jaettiin lisäosinkoa. Suurin jaettu osinko viimeisen kymmenen vuoden ajalta on 0.37 euroa vuodelta 2014.

Vastuuvapaus: Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Ei koske shortattuja tai vivutettuja positioita. Muita maksuja voidaan soveltaa. Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja: etoro.com/trading/fees

Nokian tilanne pandemian ja sodan keskellä?

Pandemia vaikutti Nokian liikevaihtoon negatiivisesti, ja yhtiö listaakin yhdeksi suurimmista riskeistään sen, mikäli pandemia pitkittyy. Globaalina yhtiönä pandemia ja erilaiset toimenpiteet ja rajoitukset voivat tulla vaikuttamaan yhtiön toimintaan. Myös Venäjän sota on vaikuttanut Nokian toimintaan monella eri tavalla. Nokia ilmoitti vetäytyvänsä Venäjän markkinoilta 12.4.2022, ja se pyrkii tukemaan Ukrainaa toimillaan. Sota on vaikuttanut yhtiön taloudelliseen tulokseen jonkin verran, sillä Nokia raportoi 104 miljoonan varauksen, joka laski liikevoittomarginaalia 1,9 prosenttia vuoteen 2021 verrattuna.

Nokia osake keskustelu

Sijoittajan on hyvä ottaa seurantaan Nokia osake keskustelu. Nokia osake keskustelua voit seurata useammalta eri alustalta, esimerkiksi Inderesistä. Inderes on kätevä ottaa seurantaan myös, koska näet täältä Nokia osakeanalyysin, ja muita osaketta koskevia tunnuslukuja.

Voit seurata Nokia osake keskustelua myös Nordnetin sharevillessä. Koska Nokia osake on yksi suomen puhutuimmista osakkeista, tähän liittyvää keskustelua on suhteellisen helppoa löytää myös esimerkiksi kauppalehden keskustelupalstalta, tai Facebookin sijoituskerhosta. Nokia osakekeskustelua on hyvä seurata, jotta olet perillä siitä mitä mieltä muut sijoittajat ovat yhtiöstä. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että keskustelualustoilla yhtiötä voi kommentoida kuka tahansa, ja täten suhtautua keskusteluun varauksella.

Nokian toimintaan globaalina yhtiönä liittyy myös maailmantaloudelliset tapahtumat, ja täten Nokia sijoittajan on hyvä ottaa seurantaan myös perinteiset uutiskanavat. Koska Nokia on suuri suomalainen yhtiö, kannattaa myös nokia osake uutiset ottaa seurantaan, sillä useammat uutismediat pitävät yhtiötä tiiviisti silmällä. 

Huom! Tämän sivun sisältöä ei tule ottaa sijoitusneuvoina. Jokainen on vastuussa omista rahoistaan ja niiden sijoittamisesta. 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

5/5

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 79 % piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Nokia on suomalainen tietoliikennealan yhtiö, jonka pääliiketoimintoja ovat verkkoinfrastruktuuri ja sen kehittäminen. Tällä hetkellä Nokia keskittyy vahvasti kehittämään 5G-verkkoa, ja on yksi markkinajohtajista Huawein ja Ericssonin lisäksi. 

Nokia osake on listattu Helsingin pörssiin, ja täten voit ostaa Nokia osaketta esimerkiksi oman pankin kautta, tai hyödyntämällä Internetin osakevälittäjiä. Voit ostaa Nokiaa Nordnetistä, tai ulkomaalaisilta osakevälittäjiltä esimerkiksi eTorosta (suorissa osakeostoissa 0€ välityspalkkio).

Tällä hetkellä Nokian tulevaisuus näyttää paremmalta verrattuna viimeisiin vuosiin, ja moni uskookin Nokian huonon onnen kääntyneen. Suuret investoinnit 5G-verkon kehitykseen vaikuttavat auttaneen yhtiötä pääsemään takaisin kilpailuun.

Se, onko Nokia osake hyvä sijoituskohde riippuu omista tavoitteistasi. Vuonna 2022 Nokia osakekurssi on ollut laskussa, mutta moni uskoo osakkeen lähtevän takaisin nousuun. Ennen Nokiaan sijoittamista kannattaa tehdä oma taustatyö, ja tutustua yhtiön taloudelliseen tilanteeseen paremmin. (Ei sijoitusneuvo)