Etusivu » Polkadot kurssi – DOT-token reaaliaikainen kurssikehitys, historia

Polkadot kurssi – DOT-token reaaliaikainen kurssikehitys, historia

Polkadot kurssi 2023

Vuoden 2023 alussa ollaan nähty lievää elpymistä kryptomarkkinoilla ja myös Polkadotin kurssi on ollut nousussa. Tällä hetkellä Polkadot on markkina-arvoltaan 12. suurin kryptovaluutta.

Pohditkin varmasti, millaiset kasvumahdollisuudet Polkadotilla on tulevaisuudessa, ja kannattaako siihen sijoittaa?

Polkadot reaaliaikainen kurssi

Vastuuvapaus: 79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sisällysluettelo

Mikä Polkadot on ja miten se toimii?

Polkadot on hajautettu kryptovaluutta. Polkadot voidaan sijoittaa samaan kategoriaan kuin Ethereum, eli se on platform, toisinsanottuna ekosysteemi tai alusta.

Polkadotin perustaja on Gavin Wood, yksi Ethereumin perustajista. Hänellä oli ideanaan luoda jaettu Ethereum, ja tästä syntyikin idea Polkadotista vuonna 2016. Polkadotin päätavoitteena on yhdistää eri lohkoketjuja toisiinsa. Tämä helpottaa tiedonjakoa kyseisten lohkoketjujen välillä, jonka vuoksi Polkadot kryptovaluutta voi olla vallankumouksellinen tekijä tulevaisuudessa. Polkadot markkina-arvo on artikkelin kirjoitushetkellä kryptovaluutoista kahdeksanneksi suurin.

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Kuvassa havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Polkadot kurssi 2021-2023

Jos palataan hetkeksi menneeseen ja vuoteen 2021 oli vuosi Polkadotin ja monen muun kryptovaluutan kannalta huippuvuosi. Vuoden 2021 alussa yhden DOT-tokenin hinta oli noin 8 dollaria. Polkadot hinta kuitenkin tuplaantui tammikuun puoleen väliin mennessä 16 dollariin. Nousu ei loppunut tähän – vaan helmikuussa Polkadot kurssi ylitti ensin 20 dollarin rajan, ja helmikuun puoleen väliin mennessä Polkadot hinta oli noussut jo 30 dollariin. Helmikuun 20. päivä Polkadot teki sen aikaisen hintahuippunsa, 41 dollaria.

Polkadot kurssikaaviota seuratessa voikin huomata, että aikaväli helmikuusta toukokuuhun oli todella mielenkiintoinen, ja esimerkiksi treidaajille oli paljon hyviä osto- ja myyntipaikkoja, sillä hinta vaihteli huimasti tehden huippuja ja sitä suurempia laskuja. Toukokuussa 2021 kryptomarkkinan käydessä kuumana Polkadot kurssi teki taas uuden ATH-hintansa käyden 48 dollarissa. Tästä se kuitenkin romahti vain viikon sisään 17 dollariin. Koko kesän 2021 muiden kryptovaluutoiden tapaan ei Polkadot kurssissa näkynyt suuria nousuja tai laskuja, vaan sen hinta pysyi jossakin 13 ja 20 dollarin välillä.

Elokuusta 2021 alkoi kuitenkin näkymään pientä nousua, ja 2021 syksy onkin ollut mielenkiintoista aikaa Polkadot sijoittajalle. Syyskuussa nimittäin Polkadot kurssi kävi taas yli 30 dollarissa, mutta nousu ei kuitenkaan ollut tasaista ja hinta vaihteli paljon. Polkadot kuitenkin nousi koko syksyn aikana sen verran paljon, että ylsi uuteen ATH-hintaansa 4. marraskuuta. Polkadot All Time High -hinta on 55 dollaria.

Loppuvuonna 2021 kryptomarkkinat lähtivät laskuun ja samoin myös Polkadotin kurssi. Vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon aikana kurssi lasketteli tasaisesti alas ja kesällä kurssi saavutti noin 7 dollarin arvon, jossa se on pysynyt suhteellisen tasaisesti aina vuoden 2023 alkuun saakka.

polkadot kurssi

Mitkä tekijät vaikuttavat Polkadotin kurssiin?

Polkadotin kurssiin vaikuttaa moni tekijä. Kuten yleisestikin kryptovaluuttojen kurssi, myös Polkadot kurssi riippuu vahvasti kysynnän ja tarjonnan määrästä. Mitä enemmän Polkadotia halutaan ostaa, sen korkeammalle sen hinta nousee. Jos taas myyjiä on paljon markkinoilla, sen arvo laskee.

Tämän lisäksi Polkadotin kurssiin vaikuttaa vahvasti uutiset. Positiiviset uutiset ovat historiallisesti nostaneet kurssia hyvin, kun taas negatiivisista uutisista seuraa usein kurssilasku, sillä ne heiluttavat sijoittajien uskoa kyseiseen valuuttaan. Tällä hetkellä Polkadotista uutisoidaan ja puhutaan mediassa hyvin positiiviseen sävyyn, joka on varmasti osasyynä Polkadot kurssinousun taustalla.

DOT kurssi riippuu myös osittain yleisistä kryptomarkkinan liikkeistä. Hyvä esimerkki tästä voisi olla juuri vuoden 2021 hintavaihtelut: ensin sen aikaiseen all-time-high hintaan nouseminen, ja tästä romahdus. Samoin myös syksyllä 2021 Bitcoinin lyödessä 60 000 dollarin rajan myös Polkadot kurssi on ollut nousussa. Polkadot kurssi ei kuitenkaan suoraan seuraa minkään toisen valuutan kehitystä.

 

krypto ja sijoitusaapinen

Lataa ilmainen kryptoaapinen

Opi kryptomaailman perusteet ja vältä aloittelijan virheet! Saat bonuksena sijoitusaapisen, jonka avulla opit perusasioita osake- ja rahastosijoittamisesta.

Polkadot kurssihistoria

Polkadot kurssihistoria on hyvin mielenkiintoinen. Polkadotin DOT-tokeneita myytiin ensimmäisen kerran yleisölle vuonna 2017 ICO:n seurauksena. DOT-tokeneita myytiin markkinoille 10 000 000, ja Polkadot ICO:a kutsutaankin toisinaan yhdeksi kryptohistorian menestyneimmäksi. Odotukset olivat korkealla, ja Polkadot arvo oli 30 dollaria per token – mikä on erikoista, sillä tämä ei ole kaukana tämän hetken all-time-high hinnoista. Hyvin nopeasti ICO:n jälkeen Polkadot hinta putosi kuitenkin vain 7 dollariin.

Vuosien 2019 ja 2020 heinäkuussa järjestettiin uudet yksityiset ICO:t, sillä projekti kaipasi kipeästi rahoitusta. Polkadot kurssi pysyikin aika tasaisesti vuoden 2019 kesästä kesään 2020 140-150 dollarin paikkeilla. Kesä 2020 oli kuitenkin hyvin merkittävä Polkadot kurssin historiassa. ICO:n ja mainnetin julkaisun jälkeen DOT kurssi ampaisi 300 dollariin.

Erikoista kuitenkin on se, mitä tapahtui kurssinousun jälkeen. Koska Polkadot on yhteisönsä hallitsema, he päättivät lisätä kierrossa olevien tokeneiden määrää satakertaisesti. Holdaajille tässä olikin järkeä – jokainen heistä sai 100 tokenia lisää omistuksiensa päälle. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että jos ostit yhden, tokenin 30 dollarin edestä vuonna 2017, ja sinulla olisi nyt 100 DOT-tokenia ja jokaisen hinta on 3 dollaria, yhden tokenin hinta olisikin 300 dollaria. Tämä onkin hyvä esimerkki tarjonnan lisäämisestä markkinoilla, ja siitä kuinka suuri yhtäkkinen tarjonnan lisäys voi romahduttaa kurssia.

Tokeneiden kokonaismäärän muuttaminen romahdutti yhden tokenin hinnan vain 2.83 dollariin. Tämän seurauksena Polkadot kuitenkin listautui kaupankäynnin kohteeksi useaan kryptopörssiin, jonka jälkeen Polkadot kurssi alkoi elpyä 4-6 dollarin tasolle. Koko vuoden 2020 lopun Polkadot kurssi vaihtelikin jossain tällä tasolla, eikä suuria nousuja näkynyt.

Miten Polkadotin arvo määräytyy?

Polkadotin arvoon vaikuttaa myös liikkeellä olevien tokeneiden määrä, sekä maksimimäärä. Tämä voidaankin liittää tarjonnan määrään, eli mitä enemmän liikkeellä olevia tokeneita on, sen enemmän tarjontaa on ja sen matalampi on Polkadot arvo.

Myös niin sanottu network value on merkittävä tekijä Polkadotin arvon määräytymisessä. Kun usein valuuttojen, kuten Bitcoinin arvoon vaikuttaa se, miten hyvin sen käyttäjät ovat omaksuneet sen maksuvälineeksi, mitataan Polkadotin kaltaisten alustoiden arvoa sillä, miten paljon sovelluksia niiden päälle on rakennettu. Polkadotin tapauksessa kyseessä eivät kuitenkaan ole sovellukset, vaan eri lohkoketjut. Tällä hetkellä Polkadotin alustalla on noin 100 toimivaa parachainia, eli lohkoketjua.

Pelkästään nämä tekijät eivät kuitenkaan määritä Polkadotin arvoa, vaan myös sijoittajien odotukset. Mikäli moni uskoo Polkadotin kehittyvän tulevaisuudessa, ja sen olevan oleellinen osa kryptomarkkinaa haluaa useampi ostaa sitä. Sama voidaan kuvitella myös toisinpäin – jos kryptovaluutan toimintaan ja kehitykseen ei uskota, ei sille ole kysyntää ja näin sen arvo myös laskee.

Polkadot kehittyy ja mahdollistaa lohkoketjujen yhdistymisen

Mistä sitten Polkadotin huima kurssinousu ja hype sen ympärillä johtuu? No, Polkadotilla on hyvin erityinen asema kryptomarkkinoilla. Tehtävänään yhdistää lohkoketjuja, sillä voi tulla olemaan ainutlaatuinen asema tulevaisuudessa. Polkadot on tällä hetkellä johtava tekijä juuri sen vuoksi, koska sen päällä voi toimia hyvin erilaisia lohkoketjuja erilaisilla ominaisuuksilla, ja kaikki nämä voivat jakaa dataa keskenään.

Polkadot Kusama on yksi merkittävä osa Polkadotin toimintaa, ja mahdollistaa sen jatkuvan kehityksen. Kusama toimiikin siis tietynlaisena hiekkalaatikkona Polkadotin kehittäjille, jotka voivat kokeilla alustan päällä erilaisia versioita, joita mahdollisesti hyödynnettäisiin Polkadotin toiminnassa. Kusama on kuitenkin erillinen verkosto ja sillä on oma token. Kusaman on luonut myös Gavin Wood.

Polkadot DOT-tokenin tulevaisuudennäkymät

Tässä vaiheessa artikkelia pohditkin varmasti miltä Polkadot tulevaisuus näyttää. Vaikka moni sijoittaja uskoo sen toimintaan ja kasvuun, on Polkadot arvonkehitys mahdotonta ennustaa, sillä taustalla vaikuttaa niin moni tekijä ja toisinaan kryptovaluuttojen kurssit ovat hyvin arvaamattomia.

Polkadotille on kuitenkin oma rakonsa markkinalla, ja on hyvin mahdollista, että se onnistuisi nostamaan asemansa top kryptovaluutaksi Ethreumin ja Bitcoinin jälkeen. Polkadot onkin onnistunut jo hyvin näyttämään yleisölleen, että sen verkko toimii ja tällä hetkellä Polkadot on yksi top 10 kryptovaluutoista.

Jos hype alustakategorian ympärillä pysyy yhtä vahvana myös tulevaisuudessa, ja ylipäätänsä kryptomarkkina tulee kasvamaan, on hyvin todennäköistä, että myös Polkadotin suosio tulee myös kasvamaan. 

Miten Polkadotiin voi sijoittaa?

Polkadotiin voi sijoittaa eri kryptovaluuttapörssien kautta. Kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin ennen sijoittamisen aloittamista. Lisäksi voit käydä Polkadotin kanssa  CFD-kauppaa esimerkiksi Plus500 alustalla. Minimitalletusraja on 100 euroa.

Polkadot sijoituskohteena voi kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ja tässä vaiheessa varmasti pohditkin, miksi kaikki eivät jo sijoita siihen? On hyvä muistaa, että vaikka 2021 on ollut täynnä kurssinousuja, on Polkadot kuitenkin hyvin riskialtis sijoituskohde, ja esimerkiksi toukokuussa 2021 moni menetti sijoituksen arvostaan enemmän kuin puolet. Siksi Polkadotiin, ja ylipäätänsä kryptovaluutoihin sijoittaessa tulee olla äärimmäisen varovainen, ja sijoittaa vain sen verran mitä olet valmis pahimmassa tapauksessa häviämään.

Polkadot säilytys

Vaikka Polkadotin säilytys onnistuukin usein kryptovaluuttapörssin omassa lompakossa, voi Polkadot lompakko olla hyvä hankinta. Tämä sen vuoksi, että etenkin suuria summia tai pitkällä aikavälillä sijoittaessa ovat sijoituksesi riskialttiina hakkeroinnille. Seuraavaksi varmasti mietitkin, mikä olisi hyvä vaihtoehto Polkadot säilytykselle. Voit valita erilaisista lompakoista: joko online, tai hardware.

Onlinelompakolla tarkoitetaan esimerkiksi puhelimeen ladattavaa sovellusta. Online kryptolompakko mahdollistaa usein myös valuutan lähettämisen tai vastaanottamisen. Esimerkkejä online lompakoista, jotka tukevat Polkadotia ovat imToken, SafePal Wallet tai Atomic Wallet.

Jos haluat pelata todella varman päälle sijoitustesi säilyttämisen kanssa, on yksi vaihtoehdoista hardwarelompakko. Tällä tarkoitetaan muistitikun kaltaista laitetta, joka yhdistetään tietokoneeseesi tarpeen tullen. Hardwarelompakoista esimerkiksi erittäin suosittu Ledger Nano X tukee Polkadotia.

 

Lue myös nämä: 

 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Polkadot voi olla hyvä sijoituskohde, riippuen tavoitteistasi sijoittajana. Siihen sijoittaminen sisältää omia riskejä, mutta moni kuitenkin uskoo Polkadotin toimintaan ja kasvuun.

Polkadot yhdistää monta eri teknologista komponenttia, joiden toiminta mahdollistaa eri lohkoketjujen yhdistämisen toisiinsa. Polkadot on siis lohkoketjujen lohkoketju.

Polkadotia voit ostaa useista eri kryptovaluuttapörsseistä.

Kryptovaluuttojen hintakehitystä on vaikeaa ennustaa sillä niiden kurssiin vaikuttaa moni tekijä. Mikäli markkina- ja maailmantilanne muuttuvat ja kryptovaluuttamarkkinat lähtevät nousuun, voi tämä olla myös Polkadotin kurssin kannalta hyvä asia.