Etusivu » Binance Coin ostaminen – Näin ostat BNB-kryptovaluuttaa

Binance Coin ostaminen – Näin ostat BNB-kryptovaluuttaa

Binance Coin ostaminen 2023

Binance Coin ostaminen on nykypäivänä yllättävän helppoa, jopa uudelle sijoittajalle. Kryptopörssit ovat kehittyneet niin pitkälle, että voit ostaa monesta pörssistä Binancen omaa BNB-kryptovaluuttaa suoraan pankkikortilla tai pankkitunnuksilla.

Binance Coin on luotu vuonna 2017 rahoittamaan Binance pörssin perustamista, sekä edesauttamaan pörssin kryptovaluutan käyttöastetta. Binance on maailman suurimman volyymin kryptovaluuttapörssi sekä Binance Coin on tällä hetkellä markkina-arvoltaan neljänneksi suurimman markkinaosuuden omaava kryptovaluutta (48,5 miljardia).

Binance Coin hinta nyt

Binance Coin

Binance Coin

$263.19

BNB -4.12%

Vastuuvapaus: 86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sisällysluettelo

Mikä Binance Coin on ja mihin sitä käytetään?

Binance pörssillä on oma lohkoketju, minkä natiivivaluuttana toimii Binance Coin. Ostamalla kryptovaluuttaa Binancessa, joudut maksamaan jokaisesta vaihtokaupasta kaupankäyntikulun, minkä voit saada parempaan hintaan, jos maksat kulun Binance Coineilla. Binance Coinilla on muitakin käyttötarkoituksia, esimerkiksi palveluiden tai matkalippujen ostaminen Binance pörssin kautta.

BNB kryptovaluutta

Binancen pörssissä toimiva Binance Coin eli BNB kryptovaluutta on ollut olemassa 2017 vuodesta lähtien, ja Binancen whitepaperissa oli kirjoitettu kolikoiden polttamisesta, eli markkinoilta poistamisesta aina neljännesvuosittain. Kaikenkaikkiaan BNB kryptovaluuttaa on poistettu markkinoilta 16 kertaa, mikä on vaikuttanut valuutan kysyntään positiivisella tavalla. Sitä on siis vähemmän tarjolla, mikä saattaa vaikeuttaa ostamista ja nostaa kurssia.

Binance Coin ostaminen

Osta Binance Coinia helposti monesta tarjolla olevasta kryptovaluuttapörssistä. BNB kryptovaluutta on Binance pörssin oma kryptovaluutta, joten luonnollisesti sitä kannattaa parhaat kulut huomioon ottaen ostaa sieltä tai voit ostaa Bincance Coinia esimerkiksi Plus500 alustalta (CFD)

Kryptovaluutan ostaminen on joskus ollut hankala ja vaikeaselkoinen prosessi, mutta jatkuvan kehityksen myötä voit ostaa nykyään kryptovaluuttaa hyvin samankaltaisesti kuin osakkeita tai rahastoja. Kryptovaluuttapörssit tarvitsevat vain vahvan tunnistautumisen lakien Binance Coin ostaminen käytännössä tapahtuu. 

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Kuvassa havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sijoittaminen Binance Coiniin – kannattaako?

Binance Coinin päätarkoitus on operoida transaktioita Binancen lohkoketjussa sekä mahdollistaa laajaa valikoima erilaisia toimintoja, kuten uusien tokenien kauppaa varten. Binance Coin toimii alennuksena vaihdantakustannuksille Binance pörssissä. Alkujaan sait jopa 50 % alennuksen transaktiokuluissa, mikäli maksoit ne Binance Coinilla, mutta se on puolittunut joka vuoden jälkeen.

Seuraavaksi käymme läpi Binance Coinin hyviä ja huonoja puolia Binance Coiniin sijoittamiseen liittyen.

Hyvät puolet:

Huonot puolet:

Kaupankäynnissä kannattaa muistaa aina kryptomaailmasta tuttu termi, DYOR, eli do your own research. Suosittelemme tekemään omat tutkimukset kryptovaluutoista, eikä kaikkea netistä lukemaa kannata pitää itsestäänselvyytenä. Sijoittaminen tehdään aina omalla riskillä eikä ikinä kannata sijoittaa enempää kuin olisi valmis häviämään.

BNB kryptovaluutan treidaus

Jos päätät lisätä Binance Coinia portfolioosi, kannattaa muistaa mistä sen hinta on lähtenyt ja missä sen positio on tällä hetkellä markkinoilla. Binance Coinin arvo on lähtenyt kymmenestä sentistä ja noussut satoihin dollareihin. Eli kasvua on tapahtunut kymmeniä tuhansia prosentteja.

Pitää muistaa, ettei sijoita ikinä enempää kuin olet valmis häviämään ja asiantuntijat suosittelevatkin tekemään kaupankäyntiä erittäin varovasti. Yhden prosentin sääntö on yleisessä käytössä asiantuntijoiden keskuudessa, ja se tarkoittaa, ettei kannata ikinä laittaa yhteen kryptovaluuttaan enempää kuin yksi prosentti omasta varallisuudesta. Monissa pörsseissä voit käydä kauppaa vivulla. Tämä voi tarkoittaa kaupankäyntialustan tarjoamien mahdollisuuksien mukaan kymmeniä tai jopa 100 kertaista nousua sijoituksellesi, mikäli sen kurssi nousee tai laskee.

Vivulla treidaaminen tarkoittaa sitä, että jos ostat yhden Binance Coinin arvolla $100, missä on 100 kertainen vipu, tarkoittaa kurssin 1 % aleneminen oman sijoituksesi 100 kertaista alentumista, eli tässä tilanteessa 100 %. Mikäli taas kurssi nousee 1 %, olet kaksinkertaistanut sijoituksesi. Kryptomaailmassa on paljon eri instrumentteja mitä voit käyttää vaihdantaan sekä nykyään voit jopa ostaa osakkeisiin viittaavia tokeneita kryptomaailmassa.

Opi lisää Binance Coinin kurssista

Binance Coin ostaminen CFD-sopimuksella

CFD-sopimukset, eli Contract For Difference, on yleinen tapa käydä kauppaa myös perinteisillä osakemarkkinoilla. Silloin et siis osta itsellesi kyseistä kryptovaluuttaa, vaan sopimuksen jostain tiettyyn suuntaan menevästä kurssiheittelystä. Kuka tahansa sijoitusmarkkinoilla työskentelevä on kuullut CFD-sopimuksista sekä kryptovaluutoista, mutta moni ei välttämättä tiedä, että niitä voi yhdistellä, ja tällä hetkellä markkinoilla voi olla hyvä aika sen kaltaiselle sijoittamiselle.

CFD-sopimukselle treidaamisessa on hyviä sekä huonoja puolia perinteiseen kryptovaluuttasijoittamiseen nähden. Tutkimukset ovat osoittaneet, että suurin osa CFD-sopimuksilla kauppaa tekevistä kryptovaluuttasijoittajista menettävät rahansa, mutta se ei tarkoita, ettei siinä voisi onnistua. Kryptovaluuttojen kurssiheittelyt ovat niin suuria, että mahdollisuudet ovat erittäin lupaavia. Kuvittele että sijoittaisit 100 kertoimen vivutuksella 1000€, ja kyseisen sopimuksen kryptovaluutta nousisi 50% päivässä. Tämä tarkoittaisi sinulle 150 000€ voittoja. Toki pidä tarkasti mielessä myös tappioiden mahdollisuudet ja korkea riski – siinä missä voit tehdä kovaa tuottoa, voit tehdä myös suurta tappiota. 

Kyseisten johdannaissopimusten kanssa treidaaminen ei liikuta kryptovaluuttamarkkinoita mihinkään suuntaan, ja vaikka ostaisit sopimuksen miljardilla eurolla, ei sillä olisi markkinoille minkäänlaista vaikutusta. Sopimukset eivät ole oikeaa kryptovaluuttaa, vaan kun avaat position, niin ostat sillä sopimuksen kyseistä valuutan arvosta sillä hetkellä. Jos valuutan arvo muuttuu, voit myydä sopimuksen ja nostaa voitot itsellesi, kuten perinteisillä sijoitusinstrumenteilla.

On sanottu, että CFD-sopimuksilla treidaaminen sopii paremmin lyhyen aikavälin sijoittamiseen, kun perinteinen kryptovaluuttasijoittaminen taas sopii paremmin pidemmän aikavälin sijoittamiseen.

Binance Coin kurssi

Kurssikehitys oli 2021 vuoden alussa erittäin hurjaa. 2017 Binance Coinin kurssi lähti 0.1 dollarin arvosta, ja se nousi hiljalleen aina 40 dollariin. 2021 vuoden alussa Binance sai todella suurta huomiota, ja BNB kurssi oli huipussaan melkein 700 dollaria. Alta pääset tutkimaan kurssin kehitystä.

Kun kryptomarkkinat lähtivät laajasti laskuun 2021 vuoden lopulla, myös Binance Coinin hinta laski puolessa vuodessa reippaasti alaspäin runsaaseen 200 dollariin, jonka jälkeen hinta on pysynyt suhteellisen tasaisesti 250-350 dollarin välillä. 

Binance Coin lompakko

Binance Coinille ei periaatteessa ole omaa lompakkoa, mutta jos haluat toimia Binance Smart Chainissa, niin tulee sinun käyttää Trustwallet-nimistä sovellusta sinne päästäksesi.

Tekemällä Binancen pörssiin käyttäjätilin, voit ostaa sinne valuutaa ja pitää sen pörssin omassa käyttäjäsi lompakossa. Pörssin lompakossa et omista privaattiavaintasi, mikä tarkoittaa sitä, ettet periaatteessa ”omista” valuuttojasi ja jos Binancen järjestelmät kaatuvat, et pääse käsiksi omiin varantoihisi. Siksi kryptovaluuttaan sijoittamisessa suositellaan käytettävän erilaisia cold walletteja, mitkä eivät ole riippuvaisia muiden järjestelmien toiminnasta.

Binance Coin

Binance Coin kurssin ennuste loppuvuodelle 2021 on ainakin tällä hetkellä positiivinen. Nyt mennään 2021 heinäkuun loppupuolella, ja markkinat ovat aika alhaalla tällä hetkellä, mikä tarkoittaa myös Binance Coinin arvon alentumista. Nyt on siis hyvä aika sijoittaa ja odottaa markkinoiden palautumista takaisin huippuunsa. Kuitenkin pitää muistaa, että sijoittaminen on aina omalla vastuulla eikä lukemaasi saa pitää sijoitusneuvona.

Binance Coinilla on myös uniikki polttamismenetelmä, joka takaa kysynnän kasvua epävarmoillakin markkinoilla.

Binance Coin verotus 2023

Kuten kaikkien muidenkin kryptovaluuttojen tapauksessa, myös BNB-kryptovaluutalla tehdyt voitot ovat veronalaisia siinä missä muutkin tulot.

Jos teet voittoa tokeneita euroiksi vaihtaessasi, muista ilmoittaa siitä veroilmoitusta täytellessäsi. Osto- ja myyntihinnan erotuksesta maksetaan 30 % tai 34 % pääomatuloveroa.

 

Mietitään asiaa esimerkin kautta:

Verottaja laskee virtuaalivaluutan luovutusvoiton FIFO-periaatteella, eli First In First Out.

  • Ostat BNB-valuuttaa 1000 eurolla
  • Myyt BNB-valuuttaa myöhemmin 1500 eurolla
  • Luovutusvoitto 1500 € – 1000 € = 500 €

Tässä esimerkissä maksat pääomatuloveroa 500 € summasta 30 % eli 150 €.

Virtuaalivaluutan arvonnousu realisoituu verohallinnon mukaan muutamissa eri tilanteissa. Silloin kun virtuaalivaluutta vaihdetaan oikeaksi valuutaksi tai silloin kun virtuaalivaluutalla hankitaan jotakin hyödykettä, esim. ostetaan verkkokaupasta tuotteita.

BNB kaupastasi saamasi tulot kuuluvat kuluvan vuoden verotukseen, milloin olet ne realisoinut. Tulot pitäisi viimeistään ilmoittaa siinä vaiheessa, kun täytetään edellisen verovuoden esitäytetty veroilmoitus. Kannattaa säilyttää kaikki tositteet veroilmoitusta varten, sillä veron maksamatta jättäminen on rikos.

Verohallinto voi tehdä aloitteen verotuksen oikaisuun vielä kuuden vuodenkin jälkeen.

Tämän sivun sisältöä ei tule ottaa sijoitusneuvona. Jokainen sijoittaja on vastuussa omista varoistaan ja niiden sijoittamisesta. 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

86% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Binance coinia on erittäin helppo ostaa monista eri pörsseistä ympäri maailmaa, jotkut maat saattavat kieltää kryptovaluuttojen ostamista, mutta ainekin Suomessa tällä hetkellä se on todella helppoa sekä turvallista.

Binancen pörssi takaa parhaat transaktiokulut ostaessasi Binance Coinia, joten sitä kannattaa ostaa sen omasta pörssistä suoraan. Toki muualtakin voi ostaa, eikä kulut varsinkaan pienillä summilla ole tähtitieteellisiä, joten voit ostaa pörssistä, joka tuntuu sinulle parhaimmalta.

Binance Coinin on perustanut Changpeng Zhao, joka on nostanut itsensä sosiaalisessa mediassa todella tunnetuksi henkilöksi sekä Binance pörssin keulakuvaksi. Changpeng Zhaolla on menneisyydessään koulutustaustaa matematiikasta sekä tietotekniikasta ja työllisyys taustaa suurista investointipankeista.

Kryptovaluuttamarkkinat kokevat uutena teknologiana paljon mediahuomiota, eikä Binance ole poikkeus. Binance Coin on Suomen lainsäädännössä tällä hetkellä laillinen sijoitusväline ja sitä voi ostaa huoletta. Kunhan muistaa verot.