Etusivu » Sijoittajan työkalut » Sijoitusblogit – Parhaat talous- ja sijoitusblogit vuonna 2023

Sijoitusblogit – Parhaat talous- ja sijoitusblogit vuonna 2023

Tälle sivulle olemme keränneet sijoittajan kannalta hyödyllisimpiä ja mielenkiintoisimpia sijoitusblogeja vuonna 2023!

Olemme listanneet vuoden 2023 top-30 parhaat sijoitusblogit yhdelle sivulle. Parhaiden sijoitusblogien listalle pääsemisen kriteeri on ainoastaan blogin tuottama arvo lukijoilleen. Ei ole väliä onko sivusto muuten kaupallinen vai kirjoittaako blogia yksityishenkilö omista kokemuksistaan, tärkeintä on blogin tuottama hyöty ja vaikutus.

Mukana on suomalaisia talousblogeja laidasta laitaan lähtien ison instituution ylläpitämästä kaupallisesta blogista aina nuorten sijoittajanalkujen blogikirjoituksiin. 

Sisällysluettelo

Blogilistasta on pyritty tekemään mahdollisimman monipuolinen, että lukija saisi parhaan mahdollisen läpiluotauksen laajasti sijoittamisen, vaurastumisen, yrittämisen ja talouden eri osa-alueilta. Mukana on instituutioiden aktiivisen tutkimukseen perustuvaa sisältöä, kokeneiden sijoittajien kokemuksia sekä myös vihreämmän sukupolven tuoreempia näkökulmia.

Lupaus: Lukemalla listauksen blogeja säännöllisesti esim. 0,5-1 tuntia päivässä ja toteuttamalla blogeista saatuja vinkkejä, tulet keränneeksi valtavan tietotaidon ja saavutat mahdollisesti taloudellisen riippumattomuuden ajan myötä!

paras sijoitusblogi

Institutionaaliset sijoitusblogit

Nordnet Blogi – Kyseessä on ei enempää eikä vähempää kuin Suomen suosituin sijoitusblogi. Sivustolla pitää sijoitusblogiaan esimerkiksi Jukka Lepikkö, Martin Paasi sekä Jukka Oksaharju. Tällä hetkellä jokaisen osakesijoittajan ykkösblogi.

Inderesin blogi – Analyysitalo Inderesion ylläpitämä aktiivinen sijoitusblogi on Nordnetin blogin kanssa aktiivisen osakesijoittajan ehdoton seurattava. Blogin lisäksi InderesTV tarjoaa videoita, joissa markkinakatsauksia ja keskustelua eri pörssiyhtiöistä. Sivustolta löytyy myös erinomaisia raportteja yhtiöistä sekä aktiivinen foorumi.

Seligsonin Phoebusblogi – Yksi Suomen pitkäaikaisimmista sijoitusblogeista, jota pitää Anders Oldenburg Seligsonista. Vankkoja näkemyksiä sijoitusmaailman huipulta suoraan salkunhoitajan kynästä.

Yksityishenkilöiden talous- ja sijoitusblogit

Inssin osingot – Inssinosingot.fi on alle kolmikymppisen Rikhard Wackerin ylläpitämä laajasti sijoittamisesta, rahan ansaitsemisesta, yrittämisestä ja säästämisestä kertova talousblogi. Sivustolta löytyy myös listaus suomalaisista sijoitusblogeista.

Taloudellinenriippumattomuus.com – Tätä sijoitusblogia ylläpiti Pasi Havia. Pasi lopetti blogin päivittämisen  vuonna 2014, jolloin hän siirtyi Helsinki Capital Partnersin HCP Quant:n rahastonhoitajaksi. Blogi on päivittämisestä huolimatta ollut edelleen suosittu. Pasi on myös kirjoittanut sijoituskirjan: Erilainen ote omaan talouteen – Vapaus, onni ja hyvä elämä.

Matkallavaurauteen.com – Sijoittamisesta, säästämisestä ja taloudellisesta riippumattomuudesta kirjoittava yrittäjän, perheenisän ja IT-alan ammattilaisen Mika Koiviston ylläpitämä sijoitusblogi, joka on saanut alkunsa vuonna 2012 kirjoittajan inspiroitumisesta sijoittamiseen.

Laiska Sijoittaja – Bloggaaja pyrkii vaurastumaan olemalla ”aktiivisesti laiska”, eli ostetaan arvopapereita sopivalla hetkellä, mutta vältetään myymistä viimeiseen asti. Aktiivinen blogin päivittäjä, kirjoituksia löytyy aina vuodesta 2019 asti.

P.ohatta – Sivuston iskulause kuuluu ”P.Ohatta – Kolmevitosena eläkkeelle . Oloneuvos jo syntyessään”. Vuodesta 2013 asti laadukasta ja aktiivista kirjoittelua, viime vuosina tahti vähän hidastunut, mutta vanhat tekstit edelleen hyvää ajattelemisen aiheita antavaa luettavaa.

Piksu – Piksu on aktiivisen sijoittajayhteisön ylläpitämä jo pitkään toiminut sijoitusblogi, joka pääpainopisteenä on osakesijoittaminen, mutta sivustolla kirjoitetaan talousaiheista myös laajemmin.

Laimea silli – Laimean Sillin tarinoita sijoittamisesta ja vähän muustakin since 2007. Todella aktiivinen henkilökohtainen sijoitusblogi.

Kryptosijoittaja.fi – Uudesta nousevasta omaisuusluokasta, kryptovaluutoista, kirjoittava sijoitusblogi. Asiantuntevin kryptovaluuttablogi!

Matiassavolainen.com – Kokeneen yrittäjäsijoittaja Matias Savolaisen ”Rahaa ja rakkautta” -aiheinen blogi. 90-luvulta asti sijoitusmaailmaa nähneen verbaalisesti lahjakkaan Matiaksen blogi talous- ja sijoitusaiheinen blogi, sopivasti kieli poskella kirjoitettuna.

Omavaraisuushaaste – 29-vuotiaan sijoittajamiehen aktiivinen ja erittäin laadukas blogi käsittelee sijoittamista, säästämistä, taloudenhallintaa ja elämää yleensäkin. Mottona ”Kuluta vähemmän, tienaa enemmän, sijoita säännöllisesti”.

Taloudellinenajattelu.fi Noin 30-vuotiaan miehen ylläpitämä aktiivinen talousblogi sijoittamisesta ja taloudenhallinnasta. Blogista löytyy laajasti hyviä ajatuksia raha-asioihin liittyen. Kirjoittaja kertoo myös omaa tarinaansa, tavoitteena miljoonan euron nettovarallisuus 10 vuodessa.

Jeremiasmakkonen.fi – 25-vuotiaan Jeremias Makkonen sijoitusblogi, joka eroaa hyvällä tavalla valtavirrasta. Blogista löytyy mm. aloitteleville sijoittajille hyvää asiaa Sijoittaminen for Dummies -osastolta, kuten myös Pörssin psykologiaa -juttusarja sekä Volavartti -haastattelusarja.

Sijoittajatursas.com – Alle nelikymppisen sijoittamisesta kiinnostuneen perheenisän henkilökohtainen sijoitusblogi, joka käsittelee eri sijoitusaiheita sekä seuraa kirjoittajan oman sijoitussalkun kehitystä.

Rahaversoja.fi – Vuodesta 2010 asti sijoittaneen kirjoittajan rahataitoja käsittelevä blogi siitä, miten voi säästää, tienata, sijoittaa ja tavoitella taloudellista riippumattomuutta eettisesti samalla eläen omien arvojensa mukaista elämää.

Kalju Kapitalisti – Aktiivinen kolmekymppinen bloggaaja sekä Twitteristi, jonka tavoitteena on taloudellinen vapaus. 

Asuntosijoitusblogit

Matalan korkotason ja lisääntyneen tiedon myötä asuntosijoittaminen on kasvattanut voimakkaasti suosiotaan 2000-luvun aikana. Nykyään aiheesta sisältöä tuottavia blogeja on jo paljon, alle on poimittu niistä kiinnostavimmat.

Ostavuokraavaurastu.com – Blogi asuntosijoittajille ja vuokranantajille. Blogin tekijät ovat kirjoittaneet asuntosijoittamisesta myös kirjan: Osta, vuokraa, vaurastu, josta on tehty useita painoksia.

Asuntosalkunrakentaja.fi Vuonna 2015 aloitettu asuntosijoitusblogi, jonka ympärille on kasvanut aktiivinen asuntosijoitusbisnes. Asuntosijoittamista ja vaurastumista käsittelevien kirjoitusten lisäksi sivuston sisäpiirin kautta voi vastaanottaa tietoa hyvistä asuntosijoituskohteista.

Sijoitusasunnot.com 2014 aloitettu asuntosijoitusblogi, joka tarjoaa Asuntosalkunrakentajan tavoin ilmaisten resurssien (kirjoitukset, työkalut) lisäksi sähköpostilistalaisilleen hyviä asuntosijoituskohteita.

Ostanasuntoja.com Osta ja pidä -strategiaa noudattavan asuntosijoittaja Harri Hurun ylläpitämä Suomen aktiivisin asuntosijoitusblogi, josta blogikirjoitusten lisäksi voi poimia lisävinkkejä myös youtube-videoista sekä podcasteista.

Sijoitusovi.com – Aktiivinen ja laadukas asuntosijoitusblogi, joka tuottaa blogikirjoitusten ohessa myös säännöllisesti katsauksia Suomen asunto- ja vuokramarkkinoista.

Asuntopehtoori.fi – Asuntopehtoorilla on joka viikko aktiivisesti päivittyvä asuntosijoittamiseen keskittyvä blogi, josta löydät laadukasta ja ajankohtaista tietoja asuntosijoittamisesta ja sijoitusasuntojen vuokraamisesta. 

Naisten sijoitusblogit

Naisten sijoitusblogit ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina todella paljon. Ehkäpä siksi, että naisten kiinnostus vaurastumista ja sijoittamista kohtaan on kasvanut. Lisäksi ehkä siksikin, että tähän ”miesten sijoitusmaailmaan” hyppääminen tuntuu mahdollisimman helpolta tutustumalla ensin naisen kirjoittamaan sijoitusblogiin. Alla listaus laadukkaista naisten talousblogeista, joista jokainen on sopivasti hieman eri kulmasta kirjoitettu. Huom! Hyvää asiaa myös miehille 🙂

Mimmit sijoittaa – Erittäin suuren suosion saanut Mimmit sijoittaa -blogi on kahden nuoren naisen ylläpitämä yhteisö, jossa puhutaan rahasta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Blogin lisäksi Mimmit Sijoittaa -podi on yksi kuunnelluimmista talouspodcasteista Suomessa.

Rahamedia.fi – Rahamedia on kolmen sijoittajanaisen (Johanna Pöysti/Massimuijat, Nina Huhtala/Kasvussa, Minttu Sainio) perustama verkkomedia, josta löytyy laadukkaita blogeja sijoittamiseen liittyen. Rahamedia järjestää myös verkkokursseja ja tapahtumia.

Ninanordlund.com / Lapset ja raha Talousvalmentaja&puhuja Nina Nordlundin ylläpitämä nykyään vähemmän aktiivinen Lapset ja Raha -blogi on siitä erityinen, että se antaa ajatuksia, miten lapsiperheissä tärkeitä raha-asioita tulisi käsitellä. Ehdottomasti lukemisen arvoisia tekstejä lapsiperheiden vanhemmille.

Matkaopasvapauteen.com Matkaopas vapauteen -blogi, joka sai alkunsa kirjoittajan Rosita Juurisen omasta elämänmuutoksesta vuonna 2014, kun Rosita hyppäsi pois oravanpyörästä ja lähti rakentamaan vapaampaa elämää. Blogissa kirjoitetaan digiyrittäjyydestä maailmalla, rahataidoista ja (taloudellisesta) vapaudesta.

Yksinhuoltajan selviytymisopas – Hieman yli 3-kymppisen yksinhuoltajaäidin ylläpitämä todella aktiivinen blogi, joka käsittelee yksinhuoltajan elämää ja vaurastumista mm. asuntosijoittamisen avulla.

Puoli Miljoonaa Pääomaa – Taloudellisen riippumattomuuden saavuttaneen suurperheen äidin ylläpitämä sijoitusblogi, joka kannustaa sijoittamiseen elämäntilanteesta riippumatta ja taloudellisen vapauden tavoitteluun omien unelmien mahdollistamiseksi.

Sinua voisi myös kiinnostaa: