Etusivu » Ripple ostaminen 2023 – Näin ostat XRP kryptovaluuttaa!

Ripple ostaminen 2023 – Näin ostat XRP kryptovaluuttaa!

Ripple XRP 2023

Ripple ostaminen on tänä päivänä helppoa, etenkin käyttäessäsi kryptovaluuttapörssiä. Ripplen oma XRP kryptovaluutta kuitenkin jakaa sijoittajat kahteen eri ryhmään; tällä on paljon faneja, mutta myös moni on hieman epäileväinen Ripplen suhteen. Lukemalla tämän artikkelin saat selville, onko Ripple ostaminen sinulle ajankohtaista. 

Ripple hinta nyt

XRP

XRP

$0.41

XRP -1.44%

Vastuuvapaus: 79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sisällysluettelo

Ripple ostaminen - miten ottaa huomioon?

Ripple ostaminen onnistuu kahdella eri tavalla. Ennen Ripple ostamista kannattaa kuitenkin pohtia omaa sijoitusstrategiaa, sekä esimerkiksi omaa kokemusta kryptovaluuttojen parissa. Aloittelijalle kryptovaluuttapörssi voi olla helpoin tapa ostaa Ripple XRP kryptovaluuttaa ja muita kryptovaluuttoja. On kuitenkin hyvä tutustua eri pörsseihin, sillä niitä on markkinoilla lukuisia, ja esimerkiksi eri pörsseillä on erilaisia kuluja, joten oikean pörssin valinta on tärkeää. Pörssin valinnassa kannattaa muistaa myös kiinnittää huomiota pörssin maineeseen (onko se luotettava), sekä asiakaspalvelun tasoon. Hyviä pörssejä ovat esimerkiksi Coinmotion, Coinbase ja Binance. CFD-sopimuksia tarjoavista alustoista Plus500 on yksi suosituimmista. 

Mikäli valitset kryptovaluuttapörssin, tulee sinun rekisteröityä käyttäjäksi, todentaa henkilöllisyytesi, jonka jälkeen olet valmis ostamaan Rippleä! Löydät alapuolelta yksityiskohtaisemman pikaoppaan, jonka lukemalla pääset nopeasti alkuun.

Toinen vaihtoehto on toimia itse ”välittäjänä”, eli ostaa suoraan myyjältä Rippleä. Hyvät puolet tässä ovat muun muassa, että säästyt mahdollisilta pörssien kuluilta. Toisaalta tässä tavassa hankalaa on se, että joudut itse etsimään myyjän, jolloin kannattaa olla tarkkana. Etenkin ennen ostoa, tulee tarkistaa tiedot ostolomakkeesta, sekä siirto-osoite.

Mikäli ostat Rippleä suoraan myyjältä, tarvitset tälle jonkun säilytyspaikan, eli kryptolompakon. Toisaalta, jos päätät ostaa Rippleä kryptovaluuttapörssistäkin suurilla summilla, voi kryptolompakko olla sinulle tässäkin tapauksessa hyvä vaihtoehto. Vaikka kryptovaluuttapörssissä on usein suhteellisen turvallista säilyttää XRP-tokeneitasi, kannattaa silti harkita lompakkoa – internetissä säilyttäminen sisältää aina vaaran hakkeroinnista tai kryptovaluuttapörssin toimintakatkosta. Lompakon käyttäminen on helppoa, sillä voit siirtää XRP-tokenisi minuuteissa lompakkoon, ja sieltä takaisin tilillesi.

Muistathan, että kryptovaluutoista tienatut tuotot ovat veronalaista tuloa, ja täten on hyvä pitää kirjaa niistä ansaituista voitoista. 

Tiivistettynä: Ripple ostaminen kannattaa suorittaa siis pohtien omaa sijoitusstrategiaasi, kokemustasi, ja punnita riskit ja mahdollisuudet. Näiden pohjalta on hyvä pohtia, mikäli pörssi tai yksityiseltä myyjältä ostaminen olisi parempi vaihtoehto, ja millainen kryptolompakko olisi sinulle paras vaihtoehto.

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Kuvassa havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Ripple sijoituskohteena

XRP sijoittaminen jakaa paljon mielipiteitä. Vastoin kuitenkin sijoittajien mielipiteitä, Ripplen menestymisestä kertoo se, että Rippleen sidottua maksujärjestelmää käyttää jo yli 250 pankkia ympäri maailman. Kuitenkin sijoittajien mielipiteet vaikuttavat hyvin paljon kysyntään, ja kysyntä XRP-tokenin hintaan, ja täten kannattaakin seurata aktiivisesti muiden sijoittajien mielipiteitä.

XRP sijoituskohteena on hyvin arvaamaton ja sen kurssi on hyvin volatiili. Tästä kertookin hyvin sen suuret kurssivaihtelut jo pelkästään vuoden 2021 aikana. Se tarjoaa hyviä mahdollisuuksia esimerkiksi päivätreidaajille. Ripplen kaltaiset sijoituskohteet voivat kuitenkin myös sisältää hyvin paljon riskejä, ja täten myös Ripple ostaminen voi tulla kalliiksi. Tämän vuoksi XRP sijoitus vaatii omistautumista, ja aktiivista uutisten seurausta – ja hieman varovaisuutta.

Toisaalta volatiilisuutensa vuoksi se voi olla hyväkin sijoituskohde salkun hajautukseen, ja toimia myös pitkäaikaista sijoituskohdetta etsivälle. Lisäksi Ripple on hyvin erilainen luonteeltaan, ja verrattuna muihin kryptoihin, sillä ei ole juurikaan kilpailijoita (paitsi Stellar Lumens), ja tämän vuoksi sillä onkin hyvät mahdollisuudet menestyä jatkossa.  

Rippleä voi olla myös vaikeaa tulkita, sillä siinä on hyvin paljon erilaisia osia – itse yhtiö, XRP-token ja heidän alustansa voivat vaikuttaa todella hämmentäviltä sijoittajille. Vaikka toisinaan esimerkiksi yhtiöltä tulevat positiiviset uutiset voivat vaikuttaa XRP kurssiin, ei aina näin ole. XRP kurssi nojaakin vahvasti valuutan kysyntään, ja sijoittajien mielipiteisiin.

Toinen syy miksi olla varovainen on, että XRP-token on Ripple yhtiön luoma, ja suuri osa kyseisistä tokeneista on yhtiön hallussa. Moni kryptosijoittaja usein uskoo kryptojen hajautettuun toimintaan, ja verrattuna muihin kryptoihin ei Ripplen toiminta ole juurikaan yhtä hajautettua. Esimerkiksi tällä hetkellä markkinoilla on 46 prosenttia kokonaismäärästä, ja loput tästä ovat yhtiön hallussa.

Syy miksi moni myös vastustaa Rippleä paljon on, että Ripple keskittyy luomaan teknologiaa nimenomaan pankeille ja rahoituslaitoksille, kun taas moni kryptoihin sijoittaja kokee näiden järjestelmien olevan ongelmallisia, ja uskoo että kryptoista voisi löytyä korvaaja näille, sillä näiden toiminta ei ole hajautettua.

Tämän lisäksi Ripplen XRP-token on suhteellisen halpa, ja moni onkin kiinnostunut siitä ns. pikavoitto mielessä. Tätä ilmiötä kuvaakin hyvin meemisijoittajien isku Rippleen tammikuussa 2021, tai vuonna 2018 tammikuussa amerikkalaiskanava CNBC:n julkinen houkuttelu ostamaan XRP:tä, kun hetken päästä sen kurssi sitten laski vain neljännesosaan aikaisemmasta hinnasta. Täten on hyvä etenkin välttää Ripple ostamista kurssihuipuissa, ja hypetyksen aikana, sillä tämä ei usein pitkällä aikavälillä ole kannattavaa. Sen vuoksi Ripplen ostamisessa kannattaakin harkita, uskooko sen kehitykseen pitkällä aikavälillä ja oikeasti.

Ripplen huolenaiheet

Suurin huolenaihe varmasti Ripplen kohdalla on tuleva oikeudenkäynti SEC:in kanssa. On hankalaa ajatella, miten oikeudenkäynti tulee vaikuttamaan Rippleen. Jos SEC voittaa oikeudenkäynnin, voi olla, että koko Ripplen toiminta muuttuu, jolla on taas vaikutuksensa sijoittajiin. Ripplen oikeuskäsittelyn on ennustettu loppuvan vuonna 2022, mutta se on jo tähän mennessä osittain ollut hieman myöhässä, täten Ripplen tulevaisuus on hyvin epävarma.

Hyvää Ripplessä on se, että Ripple keskittyy luomaan pankeille ja rahoituslaitoksille ratkaisuja, ja mikäli pankit ja rahoituslaitokset ovat vaan vastaanottavaisia voi Ripplen toiminta olla jopa vallankumouksellista. Se pyrkii ratkaisemaan hyvin erilaista ongelmaa, ja on erilainen kilpailijoihinsa nähden – hyvässä ja pahassa. XRP:n taustalla työskentelee myös paljon suuria kryptomaailman nimiä, ja alustaa kehitetään jatkuvasti, joten on lähes varmaa, että koko projektia viedään aktiivisesti eteenpäin.

Ripple on ollut jo useita vuosia markkinoilla, ja on yksi tunnetuimmista kryptovaluutoista Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin sekä EOS lisäksi. 

krypto ja sijoitusaapinen

Lataa ilmainen kryptoaapinen

Opi kryptomaailman perusteet ja vältä aloittelijan virheet! Saat bonuksena sijoitusaapisen, jonka avulla opit perusasioita osake- ja rahastosijoittamisesta.

Ripplen ostaminen suomessa – miten onnistuu?

Ripplen ostaminen Suomessa onnistuu parhaiten kryptovaluuttapörssin kautta. Hyviä vaihtoehtoja ovat Coinbase sekä Coinmotion. Koska Ripple on hyvin tunnettu kryptovaluutta, on sitä suhteellisen helppo löytää eri alustoilta. Yksityishenkilönä voi olla vaikea löytää Ripple myyjiä Suomesta, ja saatat joutua turvautumaan esimerkiksi ulkomaalaisiin myyjiin, joka voi olla hyvin riskialtista sillä jos osto epäonnistuu, on suurempi todennäköisyys että menetät kaikki Rippleen sijoittamat varasi.

Ripple ostaminen onnistuu myös CFD-sopimuksella. CFD-sopimuksella tarkoitetaan hinnanerosopimusta, jossa sijoittaja käy kauppaa hinnan erotuksella, eikä itse kryptovaluutalla. Tämä tarkoittaa sitä, että solmit sopimuksen tietyllä hinnalla, ja kun sopimus suljetaan, saat tai joudut maksamaan erotuksen, joka on sulkemishetkellä voimassa.

CFD-sopimus mahdollistaa myös Ripplen myynnin – eli esimerkiksi jos uskot Ripplen kurssin laskevan tulevaisuudessa, voit suorittaa myyntitoimeksiannon. Tämänkaltainen toimeksianto voi olla kätevä juuri esimerkiksi laskukaudella. Käytännössä tämä tarkoittaa, että ”myyt” lainassa olevia XRP-tokeneita, ja voit ”ostaa” ne takaisin, kun haluat sulkea sopimuksen – tällöin kaupankäynnistä seurannut voitto maksetaan sinulle. CFD-sopimus mahdollistaa myös erilaiset viputuotteet. On kuitenkin hyvä muistaa, että tämänkaltaiset tuotteet sekä esimerkiksi myyntitoimeksiannon suorittaminen voi olla erittäin riskistä, ja täten sitä ei suositella aloittelijalle. Muistathan myös aina yleisesti ostaessasi kryptovaluuttoja sijoittaa rahaa vain niin paljon kuin olet valmis häviämään.

CFD-sopimuksella sijoittaminen on helppoa, sillä Ripple ostaminen onnistuu myös pienemmällä summalla. Tämä voi olla myös hyvä vaihtoehto sijoittajalle, jota ei niinkään kiinnosta itsessään XRP-token, vaan uskoo esimerkiksi sen kasvumahdollisuuksiin, jolloin haluaa tehdä tällä voittoa.  Kannattaa kuitenkin muistaa, että CFD-kauppa on erittäin riskialtista.  

Ripple uutiset

Pysyäksesi kartalla Ripplen arvoon vaikuttavista tekijöistä on hyvä seurata uutisointia aiheesta. Tähän on monia eri kanavia, joista osaan toki kannattaa suhtautua hieman mediakriittisesti. Toisaalta on kuitenkin hyvä olla perillä esimerkiksi muiden sijoittajien mielipiteistä, sillä esimerkiksi Redditiä seuratessasi pysyt perillä meemisijoittajien kaltaisissa kuplamaisissa liikkeissä.

Ripple reddit sivun löydät täältä. Reddit on keskustelupalsta, jonne voi jokainen kirjoittaa mitä haluaa – tämän vuoksi toisinaan voit löytää täältä todella positiivisia, jopa hypettäviä postauksia, kun taas toisinaan lähes vihamielisiä. Suurimmaksi osaksi Ripple reddit kanavaa kuitenkin voit käyttää lukeaksesi uusimmista uutisoinninaiheista, ja muiden sijoittajien mielipiteistä ja uskomuksista. Esimerkiksi usein Reddit on hyvä kanava löytää uusimmat uutiset solmituista pankkidiileistä. Täältä voit myös pyytää apua Ripple ostaminen ongelmiin.

Myös Quorasta löydät hyvin paljon spekulointia esimerkiksi mihin suuntaan voisi Ripplen kurssi olla liikkumassa. Suosittuja aiheita ovat esimerkiksi ”Nouseeko Ripple kurssi 50 dollariin”, sekä ”Voiko Ripple kurssi nousta koskaan 1000 dollariin?”. Tämäkin keskustelupalsta on kuitenkin anonyymi, joten aiheisiin tulee suhtautua pienellä varauksella.

Ripple keskustelu suomeksi löytyy esimerkiksi Facebookista, Bitcoin ja kryptovaluutat ryhmästä. Täälläkin Ripple tuntuu jakavan hyvin mielipiteitä, eikä ole yhtä selkeää linjaa ostamiselle. Moni uskookin, että Ripple ei tule nousemaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että tälläkin keskustelupalstalla monet ovat harrastesijoittajia, eivätkä välttämättä ammattilaisia.

Ripple twitter keskustelua voit seurata monesta eri kanavasta – riippuen juuri kenen uutisointia siitä haluat seurata. Täältä löydät Ripple yhtiön uutisointia ja kyseinen twitter-tili sisältääkin paljon hyödyllistä tietoa esimerkiksi uusimmistä päivityksistä. Voit seurata myös Ripplen toimitusjohtajaa, Brad Garlinghousea Twitterissä. Hän julkaisee paljon Ripplen toimintaan liittyvää, ja kommentoi tätä omasta näkökulmastaan.

Jokainen edellä mainituista kanavista on hyvin erilainen, jonka vuoksi onkin hyvä valita esimerkiksi muutama eri sivu, joita seurata. Twitter on ehdottomasti virallisin kaikista kanavista – mutta toisaalta myös hyvin yksipuolinen.

Katso myös nämä: 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

79% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Voit ostaa Rippleä esimerkiksi kryptovaluuttapörsseistä. Kokeneempi sijoittaja voi myös yrittää ostaa Rippleä esimerkiksi yksityiseltä myyjältä.

Rippleä ostaessa tulee muistaa, että kyseinen kryptovaluutta on etenkin viime vuosina ollut hyvin volatiili, joten arvo heittelee paljon. Tämän lisäksi meneillä oleva oikeudenkäynti voi vaikeuttaa Ripplen tulevaisuutta, joten Ripple on hyvin riskinen sijoituskohde.

Vaikka Ripple käy tällä hetkellä oikeustaistelua SEC:iä vastaan, on Ripple ostaminen, treidaaminen ja ylläpito laillista.

Kaikki kryptovaluutat, kuten myös Ripple ovat hyvin riskisiä sijoituskohteita, ja tämä on hyvä pitää mielessäsi sijoittaessasi Rippleen. Vaitse luotettava alusta ostaessasi Rippleä.