Etusivu » Paras äänikirjapalvelu 2023 – Vertasimme eri äänikirjapalveluja keskenään

Paras äänikirjapalvelu 2023 – Vertasimme eri äänikirjapalveluja keskenään

Äänikirjapalvelun hankkiminen voi tuntua nykypäivänä toisinaan hankalalta. Suomen markkinoilla on kolme vahvaa tekijää äänikirjapalveluissa, ja täten sinulle voikin palvelua valitessasi helposti iskeä valinnanvaikeus. Asiaa ei varmasti auta se, että joka toinen somevaikuttaja tuntuu mainostavan eri äänikirjapalveluja, jolloin voi houkuttaa ottaa heti ensimmäinen markkinoitu palvelu.

Tämän artikkelin tavoitteena on tiivistää sinulle eri äänikirjapalvelujen hyvät ja huonot puolet, ja auttaa valitsemaan paras äänikirjapalvelu.

Sisällysluettelo

Äänikirjapalvelut vertailussa

Alkaen 11,99€ / kk

Alkaen 9,95€ / kk

Alkaen 14,99€ / kk

Mikä on vuoden 2023 paras äänikirjapalvelu?

Äänikirjapalvelut ovat kehittyneet älyttömästi viimeisten vuosien aikana – eikä ihme. Äänikirja lähtee kätevästi mukaan esimerkiksi lenkille, siivoushetkeen tai jopa iltasaduksi lapselle. Parasta äänikirjapalveluissa on, että voit päättää haluatko lukea vai kuunnella kirjaa. Suomen top 3 äänikirjapalveluissa on paljon yhteneväisyyksiä ja voikin olla hankalaa päättää mikä on paras äänikirjapalvelu. Kaikki äänikirjapalveluista on mahdollista esimerkiksi laittaa offline-tilaan, sekä jokaisesta löytyy kirjoja myös englanniksi ja ruotsiksi. Tämän lisäksi kaikkia palveluista voi käyttää tabletilla tai älypuhelimella. 

Usein äänikirjasovelluksissa kirjat ovat kategorioitu, joten jos sinua kiinnostaa erityisesti esimerkiksi talouskirjallisuus, pääset tutkimaan sovelluksessa juuri sinulle sopivia kirjoja näin.

Parhaat äänikirjapalvelut listattuna

Äänikirjapalveluita ei löydä ilmaiseksi – usein kuitenkin palveluihin sisältyvät ilmaiset koejaksot. Jos et ole varma mikä on paras äänikirjapalvelu, voit kokeilla jokaista palvelua ilmaiseksi. Palvelu muuttuu nopeasti maksulliseksi, mikäli sen unohtaa peruuttaa, joten kannattaakin heti ensimmäiseksi pyrkiä ostamaan yksi palvelu, josta pitää. Allamainittujen palveluiden lisäksi voi markkinoilta löytyä myös muita palveluntarjoajia – esimerkiksi Elisa kirja, Suppla tai Amazonin Audible.

 Suurin eroavaisuus äänikirjapalveluissa varmasti onkin palveluiden valikoima ja sovelluksien eroavaisuudet, joista lisää alapuolella. Jos haluat ostaa palvelun jonkin tietyn teoksen vuoksi, kannattaa ensin käydä äänikirjapalveluiden nettisivuilla tutustumassa, mikäli heiltä kyseinen teos löytyy valikoimasta.

Nextory

Nextory on hyvä vaihtoehto, mikäli talouskirjat kiinnostavat. Heiltä löytyy kattava valikoima myös muita kirjoja, ja positiivista on, että pääset tutustumaan heidän tarjontaansa suoraan netistä – eli mikäli mietyttää onko heillä tiettyä kirjaa palvelussaan, voit sen tarkastaa internetistä. Nextorysta löytyy talous hakusanalla jopa 461 kirjaa, nin yrittäjyydestä kuin esimerkiksi sijoittamisestakin. Valikoimassa on esimerkiksi Seppo Saarion ”miten sijoitan pörssiosakkeisiin”, Julia Thurenin teokset ”kaikki rahasta” ja ”kaikki kuluttamisesta”, sekä Kaisa Kuritun ”Sijoita rahasi vastuullisesti”. Nextoryn valikoima on hieman rajatuimpi kun storytelin ja bookbeatin, mutta talousaiheisia kirjoja heillä on hyvinkin kattava valikoima.

Storytel

Storytel mainostaa valikoimassaan olevan yli 500 000 ääni ja e-kirjaa. Myös heidän sivuiltaan voit käydä valikoimaa etukäteen läpi. Storytelissä positiivista on, että opiskelijat saavat palvelun puoleen hintaan, ja maksavat 8,50 euroa rajattomasta kuuntelusta. Sovellus on miellyttävä käyttää, ja voit esimerkiksi valita tiettyä kirjaa lukiessasi välillä kuunteluominaisuuden, ja välillä luku ominaisuuden oman mielen mukaan. Storytelissä on kirjallisuutta englannin ja ruotsin lisäksi myös venäjäksi. Tämän lisäksi storytelissä on myös heidän omia podcastejaan. Storytelissä tuntuu toisinaan kuitenkin hieman vaikealta löytää kaikkia sinulle suositeltuja kirjoja, jolloin saatat joutua käyttämään aikaa löytääksesi kiinnostavia teoksia.

Storytelin valikoimassa on myös hyvin sijoituskirjallisuutta. Heidänkin valikoimastaan löydät Julia Thurenin ja Seppo Saarion kirjat, sekä esimerkiksi ”sijoittajaksi 7 päivässä”. Suomen kielistä sijoituskirjallisuutta täällä tuntuu kuitenkin olevan hieman niukemmin.

BookBeat

Bookbeatin sovellus on yksinkertainen ja helposti käytettävä – huomattavasti yksinkertaisempi verrattuna storyteliin. Bookbeatissa huonoa on, että sovelluksessa on sekä ääni – että e-kirjoja, mutta kirjaa lukiessasi et voi siirtyä toisesta vaihtoehdosta toiseen. Et myöskään pysty esimerkiksi tallentaa tiettyjä sivuja tai kirjoittaa muistiinpanoja. Täten siis bookbeatissa ei ehkä ole yhtä paljon ominaisuuksia kuin edellä mainituissa sovelluksissa.

Bookbeatin valikoima on kuitenkin hyvin laaja, ja kirjallisuutta löytyy englannin ja ruotsin kielen lisäksi myös esimerkiksi saksaksi, italiaksi, tanskaksi ja puolaksi. Talouskirjallisuuttakin löytyy – etenkin paljon työelämään liittyvää. Sijoituskirjallisuuttakin löytyy, ja bookbeatissa on esimerkiksi Benjamin Grahamin ”intelligent investor”.  

Miten äänikirjapalvelu otetaan käyttöön?

Äänikirjapalvelun käyttöönotto on helppoa. Jokainen palvelu toimii hyvin samankaltaisesti tässä. Sinun tulee ensin luoda tili palveluun verkkoselaimen kautta. Tällöin sinun tulee myös valita ohjelma eri vaihtoehdoista – usein valittavana on halvempi ohjelma rajatulla kuunteluajalla, sekä rajaton 16,99 paketti ja perhepaketteja. Sinun tulee myös syöttää maksukorttisi tiedot. Palvelua veloitetaan automaattisesti kortiltasi kuukausittain. Mikäli et ole varma haluatko jatkaa tietyn palvelun käyttöönottoa, kannattaa asettaa puhelimeen muistutus siitä, milloin tämä päättyy, ettei sinulta veloiteta kuukaudesta ylimääräistä.

Kun olet luonut tilin, sinun tulee ladata äänikirjapalvelun äppi puhelimeesi tai tablettiisi. Luomillasi tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun ja kuuntelemaan kirjoja!

Voiko muutkin perheenjäsenet kuunnella samalla tilauksella?

Muutkin perheenjäsenet voivat kuunnella samalla tilauksella, riippuen usein paketista, jonka valitset. Esimerkiksi Nextroyssa ja Storytelissä on Perhepaketti, jossa 2–4 ihmistä voi kuunnella samanaikaisesti. Myös muissa tilausvaihtoehdoissa voi useampi henkilö kuunnella tililtä, mutta ei samanaikaisesti. Perhepaketti on kaikista tilausvaihtoehdoista huomattavasti kallein.

Bookbeatissa positiivista on, että hintaan 16,90 kuuluu perhejako. Sovellusta voi siis käyttää useampi henkilö samanaikaisesti tuolla hinnalla, joka tekeekin siitä halvemman vaihtoehdon suuremmalle käyttäjämäärälle kuin Nextory tai Storytel.

Usein kysytyt kysymykset

Äänikirja on kuunneltavaksi tallennettu kirjallinen teos, joka on luettu nauhalle. Voit siis kuunnella kirjan lukemisen sijasta. Äänikirjoja on helpointa kuunnella äänikirjapalvelusta.

Äänikirjapalvelun voi saada hintaan 9.99 euroa esimerkiksi Nextorysta, Bookbeatista tai Storytelista, jolloin saat lukuaikaa rajatusti.

Mikä on Suomen suosituin äänikirjapalveluSuomen suosituin äänikirjapalvelu on Bookbeat.

Kaikissa äänikirjapalveluissa on sijoituskirjoja jonkin verran, mutta kokemuksemme mukaan Nextoryssa on paras valikoima talous- ja sijoitusaiheisia kirjoja.