Etusivu » Uniswap kurssi (UNI) 2022 – Uniswapin reaaliaikainen kurssi

Uniswap kurssi (UNI) 2022 – Uniswapin reaaliaikainen kurssi

Uniswap on yksi DeFi-alustoista, jonka arvo on noussut huimasti vuoden 2020 jälkeen – jopa satoja prosentteja. Toisaalta Uniswap kurssi on myös ollut todella vaihteleva, ja tämä tekeekin Uniswapista hieman riskisen sijoituskohteen. Vuoden 2021 aikana kurssi saattoi nousta tai laskea useita dollareita pelkästään yhdessä yössä.

Uniswap kurssi juuri nyt

Uniswap Protocol Token

Uniswap Protocol Token

$6.58

UNI 15.26%

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Sisällysluettelo

Uniswap kurssi 2021

Uniswap kurssi koki huiman kehityksen vuoden 2021 alusta lähtien – toisaalta kehitys on myös ollut hyvin vuoristoratamaista. Vuoden ensimmäisenä päivänä Uniswap kurssi oli noin 5 dollaria ja kurssi pysyi siinä tammikuun puoleen väliin saakka, jonka jälkeen Uniswapin kurssi lähti hiljalleen nousuun.

Helmikuun ensimmäiseen päivään mennessä Uniswap kurssi olikin noussut jo 19 dollariin, eli olisit voinut lähes nelinkertaistaa sijoituksesi arvon vain kuukaudessa, jos olisit sijoittanut Uniswapiin heti vuoden alussa. Uniswap kurssinousu ei kuitenkaan loppunut tähän, vaan helmikuun 20. päivä Uniswap arvo olikin jo 30 dollaria. Tyypillisesti toki tämän huipun jälkeen Uniswapin kurssi laski jonkin verran.

Maaliskuun 7. päivään mennessä Uniswap kurssi oli jälleen kiivennyt ylemmäs, 35 dollariin. Tämän jälkeen Uniswap hinta vaihtelikin maaliskuun lopun 30 dollarin molemmilla puolilla. Huhtikuun puolessa välissä Uniswap kurssi nousi taas uuteen huippuunsa, 39 dollariin ja tapansa mukaan siitä kuitenkin palautui ja kurssi laski.

Huhti- ja toukokuun vaihteessa Uniswapin kurssi nousi ennennäkemättömän korkealle, ja teki All Time High -lukemansa 3. toukokuuta, joka oli 44,97 dollaria. Tällöin kryptomarkkina oli muutenkin hyvin ylikuumentunut, ja samoihin aikoihin Ethereumin arvo oli myös huimassa nousussa. Uniswap kurssi selkeästi seurasikin yleistä trendiä kryptomarkkinoilla – ja näin kävi myös toukokuun puolen välin kurssilaskun kanssa. Toukokuun 18. päivänä Uniswap kurssi oli vielä 34 dollaria, kunnes se yhdessä yössä putosi vain 22 dollariin. Tästä kurssi jatkoikin laskuaan, ja toukokuun 23. päivä kurssi olikin enää vain 15,49 dollaria, kunnes sitten pomppasi takaisin 25 dollarin paikkeille.

Koko kesä 2021 on ollut Uniswap kurssille hyvin mielenkiintoista ja vaihtelevaa, ja Uniswap kurssi on käynyt matalimmillaan muutamaan otteeseen vain 14,9 dollarissa, kunnes taas elokuussa 2021 kurssi alkoi hieman elpyä ja nousi jopa 30 dollarin paikkeille. Nyt vuoden 2022 alussa kurssi muiden kryptojen tavalla laskenut ja kurssi pyörii 11 dollarin paikkeilla. 

Näin aloitat sijoittamisen Plus500 alustalla!

Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen tapahtuu muutaman askeleen kautta. Liittyminen Plus500 alustan käyttäjäksi ei kustanna mitään ja kuukausimaksuja Plus500 alustalla ei ole. Listaamme Plus500 -alustan ominaisuuksia, kuluja ja hinnastoja kattavammin Plus500 -arvostelusivulle. 

 

Askel 1. Luo oma tili

Luo oma tili Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa tässä kohtaa valita myös Demo-tilin, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii ja miten voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin voit luoda joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

plus 500 arvostelu
luo tili Plus500

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 sijoitusalustalla oikealla rahalla CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietojasi ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Plus 500 talletus

Arviomme Plus500:

5/5

77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä tutkimaan eri sijoituskohteita. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

bitcoin plus500

Kuvassa havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimeesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 sovellusta on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa ja se on saanut korkeat arvosanat käyttäjiltä.

77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Uniswap kurssihistoria

Uniswap kurssihistoria ei ole kovinkaan pitkä verrattuna esimerkiksi Bitcoiniin. Uniswap julkaistiin markkinoille 2. marraskuuta 2018, mutta koska UNI-token luotiin vasta vuonna 2020, ei se ole ollut kauan tarjolla sijoituskohteeksi. Kun UNI-token julkaistiin markkinoille, Uniswap kurssi oli vain 2,94 dollaria. Sen kurssi tuplaantui kuitenkin vain kahdessa päivässä, mikä on hyvin erikoista.

Tästä kuitenkin kurssi palautui nopeasti noin neljään dollariin. Koko vuoden 2020 Uniswap kurssi pysyi suhteellisen tasaisena, eikä suuria nousuja tai laskuja ollut. Matalimmillaan Uniswapin kurssi kävi 1,78 dollarissa marraskuun 2020 alussa.

Pääosin Uniswap kurssi vaihteli noin 2,5 ja 4,5 dollarin välillä. Verrattuna 2021 vuoteen 2020 Uniswap kurssi oli hyvin paljon tasaisempi. On kuitenkin hyvin erikoista, miten huimasti Uniswap kurssi on kasvanut sen lyhyen markkinoilla olonsa aikana. Kryptovaluutat ovat vasta hyvin elinkaarensa alussa, etenkin Uniswap – mikäli kasvu jatkuu, voi Uniswap olla todella potentiaalinen pitkän aikavälin sijoituskohde.

Uniswap kurssikehitys viimeisen vuorokauden aikana

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Uniswap kurssi ennuste

Kuten yleisestikin sijoituskohteiden hintakehitystä on vaikeaa tietää, sama on myös Uniswapin kohdalla. Harva varmasti osasi ennustaa, että Uniswap kurssi nousisi satoja prosentteja vuonna 2021 – tai että se tulisi tästä laskemaan lähes 50 prosenttia. Uniswap kurssin tulevaisuus kuitenkin näyttää suhteellisen hyvältä, sillä sen taustalla oleva tiimi kehittää alustaa jatkuvasti, ja Uniswapilla on hyvin uskollinen käyttäjäkunta. Niin kauan kuin Uniswapilla on oikeasti käyttäjiä, ja sijoittajilla on uskoa siihen, on sillä mahdollisuuksia kasvaa hyvin suureksi. Mikäli DeFi-alustojen käyttö tulee yleistymään tulevaisuudessa paljon, voi tämä vauhdittaa Uniswap kurssinousua entisestään. Kehitystä tukee jo se, että Uniswapista on vain vuoden aikana julkaistu kaksi uutta paranneltua versiota.

Uniswap kurssiennusteita löytää internetistä paljon, eri lähteiden luomia. Suurin osa ennusteista näyttää kuitenkin positiivista pitkällä aikavälillä. Moni uskookin, että Uniswap kurssi tulee kasvamaan entisestään. Vuodelle 2022 Uniswap kurssin ennustetaan nousevan jopa 75 dollariin, ja 2023 sen hinta voisi olla jo yli 80 dollarin. Positiivisten ennusteiden mukaan Uniswap hinta voisi lähivuosien aikana nousta jo reilusti yli sadan dollarin, mikä ei myöskään olisi mahdotonta. (Nämä ovat kuitenkin vain ennusteita)

Lyhyellä aikavälillä Uniswapin kurssin ei odoteta nousevan suuresti – oikeastaan Uniswap kurssi ennuste loppuvuodelle on tasainen ja kurssi voisi maksimissaan nousta 50 dollarin tienoille. Joidenkin lähteiden mukaan Uniswap kurssi olisi joulukuussa 21 dollarin paikkeilla, eli jopa reilusti matalampi kuin vuoden 2021 tiettyjen ajanjaksojen aikana.

Koska Uniswap seuraa vahvasti myös yleistä kryptojen hintakehitystä, on tärkeää olla tietoinen kryptomarkkinoiden sykleistä. Seuratessa menneisyyttä, on selkeästi nähtävissä esimerkiksi ylikuumentumisia, ja tämän jälkeisiä kurssiromahduksia. Vuoden 2021 kurssivaihtelut ovatkin varmasti vahvasti tähän liittyviä, ja voi olla mahdollista, että Uniswapin seuraavat vuodet markkinoilla tulevat olemaan huomattavasti tasaisemmat ennen taas seuraavaa nousukautta. Viimeinen samankaltainen nousukausi nähtiin vuonna 2018, jolloin Uniswap ei vielä ollut markkinoilla.

Viimeisin merkittävä uutinen, joka voi tulla vaikuttamaan Uniswap kurssiin tulevaisuudessa, on juuri julkaistu tuore tieto siitä, että Yhdysvaltain arvopaperivalvonta SEC alkaa tutkimaan Uniswapin toimintaa. Jo uutisen tultua julki Uniswap kurssi laski noin viisi prosenttia. Ongelmana tässä on siis juuri Uniswapin hajautettu toiminta, sillä yleensä rahoitusmarkkinat ovat hyvin säädeltyjä. Mikäli Uniswapin toiminnalle asetetaan jonkinlaisia rajoituksia, voi tämä vaikuttaa koko alustan toimivuuteen ja täten myös kurssiin. SEC on nostanut kanteen myös Rippleä vastaan, joten Uniswapin tapaus ei ole uniikki – Ripplen tapauksessa uutinen on joiltain osin ollut merkittävä tekijä kurssikehityksessä ja osa sijoittajista kokee Ripplen olevan hieman riskisempi sijoituskohde juuri tämän takia.

Vaikka Uniswap tulevaisuuden odotukset näyttävät siis suurpiirteisesti positiivisilta, on Uniswapillakin omat uhkansa, jotka voivat vaikuttaa Uniswap kurssiin negatiivisesti.

 

krypto ja sijoitusaapinen

Lataa ilmainen kryptoaapinen

Opi kryptomaailman perusteet ja vältä aloittelijan virheet! Saat bonuksena sijoitusaapisen, jonka avulla opit perusasioita osake- ja rahastosijoittamisesta.

Mitkä tekijät vaikuttavat Uniswap hintaan?

Uniswap kurssi hintaan vaikuttavat hyvin monet eri tekijät. Koska Uniswap kuuluu platform-kategoriaan, pohjautuu sen arvo hyvin vahvasti sen suosioon markkinoilla. Usein platform-kategoriaan luokiteltavien kryptojen toimintaa verrataan Androidiin tai iOS-käyttöjärjestelmään – miksi luulet, että Iphone on arvokkaampi kuin useammat Android – tai muun käyttöjärjestelmän omaavat laitteet? Koska sillä on todella vahva brändi, ja tämän lisäksi suuri tyytyväinen asiakaskunta, joka kokee IOS-käyttöjärjestelmän helppokäyttöiseksi. Sama pätee myös Uniswapiin.

Kuten yleisestikin sijoituskohteissa, kysyntä ja tarjonta määrittävät hyvin suuresti Uniswap hintaa. Mitä suurempi kysyntä on, sen korkeampi hinta – kuin taas jos kysyntää ei ole, tai sijoittajat myyvät UNI-tokeneitaan pois hinta laskee. Oleellisesti hintaan vaikuttaa siis myös tarjonta, eli Uni-tokeneiden määrä markkinoilla. Yhteensä Uni-tokeneita on suunnitteilla laskea markkinoille 1 miljardi, ja tästä määrästä markkinoilla on tällä hetkellä 61 prosenttia.

Tämän lisäksi Uniswap hintaan vaikuttaa yleinen kehitys kryptomarkkinoilla. Tämän näkeekin jo koko 2021 kurssikehityksestä, sillä etenkin alkuvuoden Uniswap kurssi seurasi vahvasti Ethereumin kehitystä ja myös romahti samaan aikaan kun Ethereumin kurssi. Tässä taustalla on usein ihmisten uskomukset ja omat spekulaatiot hinnan kehityksestä; joko yleinen optimismi – ihmiset innostuvat ostamaan kryptovaluutoita, ja taas hinnan romahtaessa moni myy kryptovaluuttansa pois. Tällainen käyttäytyminen voi toisinaan olla hyvin arvaamatonta ja perustua vain spekulaatioon, jolloin hinta voi vaihdella suurestikin, mutta myös pidemmällä aikavälillä sijoittajien tulevaisuuden odotukset vaikuttavat.

Uniswap suurimmat kilpailijat

Vaikka Uniswap onkin markkinoiden johtava hajautettu pörssi, on sillä myös muutama potentiaalinen kilpailija. Ehkä tunnetuin näistä on PancakeSwap, jolla on täysin sama käyttötarkoitus kuin Uniswapilla. Siinä missä Uniswap toimii Ethereumin pohjalla, toimii Pancake swap Binance Smart Chainilla. PancakeSwap on uhka Uniswapille siksi, että se tarjoaa käyttäjilleen alhaisemmat transaktiomaksut – toisaalta sillä ei ole yhtä suurta kannustusjoukkoa kuin Uniswapilla, mutta kilpailu käy kovana. 

Toinen Uniswapin merkittävä kilpailija on SushiSwap. Tässäkin Uniswapilla on merkittävästi suurempi käyttäjäjoukko, mutta SushiSwap taas tarjoaa hyvin uniikkeja hyötyjä alustan käyttäjille, kuten esimerkiksi bonuksia (0.05 prosentin palkkio Sushi-tokenin holdaajalle). Sushiswap on Uniswapin fork, eli käytännössä toimii hyvin samalla tavalla kuin Uniswap. Uniswapilla ja Sushiswapilla on sama transaktiomaksu, mutta se vain jakautuu eri tavalla alustoiden välillä. Uniswap tarjoaa myös enemmän tokenpareja alustan käyttäjälle, kuin Sushiswap.

Myös KyberSwap on yksi Uniswapin kilpailijoista. Kyberswap ei kuitenkaan ole toimintatavaltaan niin samankaltainen kuin edelliset mainitut alustat verrattuna Uniswapiin, vaikka sekin tokin toimii samankaltaisen liquiditypoolin pohjalta. Kyberswapin toiminnassa kuitenkin käytetään hieman monimutkaisemmin älysopimuksia treidiä tehdessä. Kyberswap oikeastaan on yksi ensimmäisistä DeFi-protokollista.

Myös perinteiset kryptovaluutoiden vaihtoalustat voidaan lukea Uniswapin kilpailijoiksi – esimerkiksi Binance tai Coinbase. Toisaalta näiden alustoiden toimintatapa on hyvin erilainen siinä, että ne eivät ole hajautettuja tai esimerkiksi heillä ei ole omia Tokeneita.

Seuraa Uniswap keskustelua

Uniswap kurssi nojautuu aina vahvasti muiden sijoittajien mielipiteisiin – mikäli kysyntää ei ole, ei kurssikaan luonnollisesti ole korkealla. Tämän vuoksi on hyvä seurata Uniswapiin liittyvää keskustelua ollakseen perillä esimerkiksi uusista päivityksistä.

Yksi hyvistä kanavista seurata Uniswap keskustelua on Uniswap reddit -keskustelukanava. Uniswap virallisen reddit kanavan löydät täältä. Redditistä voit myös löytää ratkaisuja tai pyytää itse apua esimerkiksi teknisten ongelmien kanssa Uniswap alustaa käyttäessä.

Uniswap Twitter kanavan löydät täältä. Twitteristä löydät hyviä vinkkejä alustan käyttöön, ja muutenkin ajankohtaisia uutisia alustan kehityksestä. Löydät kanavalta jopa heidän tarjoamiaan avoimia työpaikkoja!

Voit myös liittyä Uniswap Discord -kanavalle täältä. Täällä keskustelu on varmaan kaikista edellisistä vaihtoehdoista aktiivisinta, ja tämän lisäksi pääset keskustelemaan suoraan muiden sijoittajien kanssa ja spekuloimaan esimerkiksi hintakehitystä reaaliajassa muiden sijoittajien kanssa.

Uniswapilla on myös hyvin kattavat omat nettisivut Englanniksi, josta voit lukea esimerkiksi yksityiskohtaisesti Uniswapin historiasta ja kehityksestä. Täältä löytääkin todella hyvän ja kattavan tietopaketin koko Uniswap toiminnasta. Uniswap uutiset on kuitenkin myös aina hyvä pitää silmällä, sillä luultavasti näitä seuraavat myös muut sijoittajat. Useimmiten uutiset vaikuttavatkin Uniswap kurssiin.

 

Lue myös nämä: 

Osakesijoittaja.fi suosittelee

plus500 arvostelu
5/5

77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä. Plus500CY Ltd on CySEC:n valtuuttama ja sääntelemä (#250/14)

etoro
5/5

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 68% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Uniswap kurssi nousi satoja prosentteja vuoden 2021 aikana. Tämän lisäksi kurssi on kuitenkin ollut hyvin vuoristoratamaista, ja kehitys on sisältänyt nousuja sekä laskuja.

Uniswapin suurimpia kilpailijoita ovat Sushiswap, PancakeSwap sekä KyberSwap. Myös perinteiset kryptovaluuttapörssit, esimerkiksi Binance voitaisiin lukea Uniswapin kilpailijaksi.

Uniswap eroaa Bitcoinista hyvin paljon, sillä oikeastaan kyseiset kryptovaluutat omaavat hyvin eri käyttötarkoituksen. Siinä missä Bitcoin on luotu vaihdon välineeksi, on Uniswap luotu alustaksi Ethereum-pohjaisten kryptovaluuttojen vaihtoon.