Etusivu » Componentan saneerausohjelmaehdotuksen lykkääminen

Componentan saneerausohjelmaehdotuksen lykkääminen

Componentan saneerausohjelmaehdotuksen lykkääminen

Julkaistu: 2017-01-26 16:00:00 CET
Componenta Oyj
Sisäpiiritieto
Componentan saneerausohjelmaehdotuksen lykkääminen

Componenta Oyj Pörssitiedote 26.1.2017 klo 17.00

Helsingin käräjäoikeus on päätöksellään määrännyt Componenta Oyj:tä koskevan yrityksen saneerauksesta annetun lain mukaisen saneerausmenettelyn aloitettavaksi 30.9.2016 ja määrännyt selvittäjäksi asianajaja Mika Ilveskeron. Lisäksi käräjäoikeus on päätöksellään määrännyt, että selvittäjän on toimitettava ehdotus velallisen saneerausohjelmaksi käräjäoikeudelle viimeistään 31.1.2017.

Helsingin käräjäoikeus on 26.1.2017 päättänyt pidentää määräaikaa saneerausohjelmaehdotuksen toimittamiseksi käräjäoikeuteen 31.3.2017 saakka selvittäjän hakemuksesta.

Selvittäjä haki saneerausohjelmaehdotuksen toimittamiselle annetun määräajan pidentämistä, koska velallisyhtiön saneerausvelkojen suuren määrän ja kansainvälisen luonteen vuoksi velkaselvittely on edelleen kesken. Myös velallisyhtiön ja konserniyhtiöiden keskinäisten velkasuhteiden selvittely on kesken.

Selvittäjän mukaan saneerausohjelmaehdotuksen laatiminen on edennyt, eikä saneerausmenettelyyn kuuluvissa selvityksissä ole ilmennyt esteitä toteuttamiskelpoisen saneerausohjelman laatimiseksi ja yhtiön liiketoiminnan tervehdyttämiseksi.

Helsingin käräjäoikeus on selvittäjän hakemuksesta pidentänyt myös Componenta Oyj:n tytäryhtiön Componenta Finland Oy:n saneerausohjelmaehdotukselle asetettua määräpäivää 31.3.2017 saakka.

Helsinki 26. tammikuuta 2017

COMPONENTA OYJ

Harri Suutari
toimitusjohtaja

Lisätietoja:

Harri Suutari
toimitusjohtaja
puh. 010 403 2200

Marko Karppinen
talousjohtaja
puh. 010 403 2101

Componenta on kansainvälisesti toimiva metalliteollisuuden konserni, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Turkissa ja Ruotsissa. Componentan liikevaihto vuonna 2015 oli 495 miljoonaa euroa ja sen osake listataan Nasdaq Helsingissä. Yhtiö työllistää noin 3 500 henkilöä. Componenta toimittaa valettuja ja koneistettuja komponentteja sekä niistä koostuvia vaativia kokonaisratkaisuja asiakkailleen, jotka ovat globaaleja ajoneuvo-, kone- ja laitevalmistajia.

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti