Etusivu » Fortum ja Bonava kehittävät yhdessä ratkaisuja älykkääseen asumiseen

Fortum ja Bonava kehittävät yhdessä ratkaisuja älykkääseen asumiseen

Fortum ja Bonava kehittävät yhdessä ratkaisuja älykkääseen asumiseen

Julkaistu: 2017-01-17 08:20:31 CET
Fortum
Lehdistötiedote
Fortum ja Bonava kehittävät yhdessä ratkaisuja älykkääseen asumiseen

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 17.1.2017

Fortum ja Bonava ovat aloittaneet älykkääseen asumiseen liittyvän kaupallisen yhteistyön Ruotsissa. Ratkaisua kehitetään sekä kerrostalo- että omakotiasukkaiden tarpeisiin. Ratkaisun arvioidaan olevan asennusvalmiina vuoden loppuun mennessä. Yhteistyö sai alkunsa Smart Energi -pilottihankkeesta Tukholman Norra Djurgårdstaden -kaupunginosassa, jossa Bonava on yksi alueen asuntorakennuttajista ja Fortum toimii pilottihankkeen energiakumppanina.

”Tulevaisuuden energiasysteemissä energian tuotanto on yhä enemmän riippuvainen sääolosuhteista. On tärkeää, että energiankulutusta voidaan siirtää niille tunneille, jolloin tuotantoa on runsaasti. Nyt kehitteillä olevan ratkaisun avulla asukkaiden energiankulutusta voidaan helposti säädellä asumismukavuudesta tinkimättä”, sanoo älykkäistä asumisratkaisuista Fortumissa vastaava Rami Piik.

Älykkäässä kodissa olevan näytön avulla asukkaat voivat seurata ja hallita veden, energian ja lämmön kulutusta sekä ohjata valaistusta, kodinkoneita ja sähkölaitteita. Lisäksi järjestelmä sisältää murto-, tulipalo- ja vesivahinkohälytykset. Asukkaat voivat hallita ja ohjata kotiaan joko erillisen näytön tai oman matkapuhelimensa avulla.

”Älykkäiden asumisratkaisujen tarkoituksena on luoda viihtyisiä koteja, joissa asukkaiden on helppo elää kestävällä tavalla. Kulutuksen visualisoinnin, analysoinnin ja optimoinnin avulla asukkaat voivat säästää jopa 20 % omasta energiankulutuksestaan”, Rami Piik jatkaa.

Ratkaisujen asennukset uusiin Bonava-koteihin aloitetaan vuoden viimeisen neljänneksen aikana. Bonavan suunnitelmien mukaan viiden vuoden kuluttua kaikki uudet Bonava-kodit Ruotsissa sisältävät älykkäitä asumisratkaisuja.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätiedot:
Rami Piik, VP, Smart Home Solutions, Fortum
puh. +358 50 453 2021

Kuvia lehdistön käyttöön: http://mediabank.fortum.com:80/public/80e57723e1EB.aspx

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Jo 64 % sähköntuotannostamme on päästötöntä. Vuonna 2015 liikevaihtomme oli 3,5 miljardia euroa. (NASDAQ HELSINKI: FUM1V). www.fortum.com/fi

Bonava
Bonava on yksi Pohjois-Euroopan johtavista asuntorakennuttajista. Bonava on luonut koteja ja naapurustoja jo 1930-luvulta lähtien. Yhtiön on siirtynyt NCC:stä ja kasvanut oman tiensä kulkijaksi. Nykyään Bonava on itsenäinen yritys ja toimii Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Norjassa, Saksassa, Pietarissa, Virossa ja Latviassa 1 400 ammattilaisen voimin. Liikevaihto on vuosittain noin 1,4 miljardia euroa. Bonava on listattu Nasdaq Tukholmassa.

Kuvat:

Smart energy
Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti