Etusivu » Aktia Pankki valmistelee yhtiön hallintorakenteen yksinkertaistamista

Aktia Pankki valmistelee yhtiön hallintorakenteen yksinkertaistamista

Aktia Pankki valmistelee yhtiön hallintorakenteen yksinkertaistamista

Julkaistu: 2017-01-31 14:00:00 CET
Aktia Pankki Oyj
Muut pörssin sääntöjen nojalla julkistettavat tiedot
Aktia Pankki valmistelee yhtiön hallintorakenteen yksinkertaistamista

Aktia Pankki Oyj
Pörssitiedote
31.1.2017 klo 15.00

Aktia Pankki harkitsee pankin nykyisen hallintomallin, johon kuuluu hallintoneuvosto, selkeyttämistä.

Hallintoneuvoston puheenjohtaja Håkan Mattlin sai pankin yhtiökokoukselta 2016 tehtäväksi selvittää, onko nykyinen hallintomalli, johon kuuluu hallintoneuvosto, tarkoituksenmukainen omistajien kannalta. Mattlin on jättänyt raporttinsa pankin hallitukselle, joka on päättänyt aloittaa valmistelut hallintoneuvoston korvaamiseksi edustajistolla, jolla ei olisi yhtiöoikeudellista asemaa eikä päätösvaltaa. Pankin hallituksen valintatehtävä siirtyisi hallintoneuvostolta yhtiökokoukselle, ja sen valmistelusta vastaisi nimitysvaliokunta.

Hallintoneuvoston lakkauttaminen yksinkertaistaisi pankin hallintorakennetta, lisäisi hallinnon läpinäkyvyyttä ja toisi kustannussäästöjä.

Siirtyminen yksinkertaisempaan hallintomalliin tapahtuisi suunnitelman mukaan syyskuussa 2017, jolloin pankin on tarkoitus pitää ylimääräinen yhtiökokous, jossa päätetään yhtiöjärjestyksen muutoksista.

Hallintoneuvostolla on aikoinaan ollut keskeinen rooli pankin kehityksessä paikallisista säästöpankeista liikepankiksi ja pörssilistatuksi Aktia Pankki -yhtiöksi. Rahoitusalan kiristyneen sääntelyn myötä hallintoneuvoston valvontavelvollisuutta sekä jäsenten pätevyyttä ja liiketoimien ilmoittamista koskevat vaatimukset ovat kasvaneet ja näin lisänneet henkilökohtaista vastuuta. Kun yksi Aktian Kasvu 2018 -strategian painopistealue lisäksi on tehokkaan ja osaavan organisaation luominen, hallitus on nyt valmis harkitsemaan pankin hallintomallin uudistamista.

AKTIA PANKKI OYJ

Lisätietoja:
Hallituksen puheenjohtaja Dag Wallgren, puh. 040 522 4648
Hallintoneuvoston puheenjohtaja Håkan Mattlin, puh. 050 045 9059

Lähettäjä:
Johtaja, HR & Konsernin lakiasiat Mia Bengts, puh. 010 247 6348, 050 308 7676

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
tiedotusvälineet
www.aktia.fi

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti