Etusivu » Ponsselle arvostettu Red Dot -tuotesuunnittelupalkinto

Ponsselle arvostettu Red Dot -tuotesuunnittelupalkinto

Ponsselle arvostettu Red Dot -tuotesuunnittelupalkinto

Julkaistu: 2015-05-07 15:04:43 CEST
Ponsse Oyj
Lehdistötiedote
Ponsselle arvostettu Red Dot -tuotesuunnittelupalkinto

Vieremä, Finland, 2015-05-07 15:04 CEST (GLOBE NEWSWIRE) —

Ponsselle arvostettu Red Dot -tuotesuunnittelupalkinto

Ponsse menestyi kansainvälisenä tuotemuotoilun edelläkävijänä. Ponsse palkittiin tuotesuunnittelustaan kansainvälisesti arvostetussa Red Dot -muotoilukilpailussa. PONSSE Scorpion -harvesteri palkittiin tuotesuunnittelu-kategoriassa korkeimmalla Best of the Best -palkinnolla tuotteen korkeasta laadusta ja innovatiivisesta muotoilusta.

Innovatiivisesta muotoilusta myönnettävä Best of the Best -palkinto on kilpailun korkein saavutettavissa oleva palkinto, joka myönnetään palkintoluokkien parhaimmille tuotteille. Tänä vuonna vain 1,6 % kilpailuun tulleista hakemuksista voitti tämän tavoitellun palkinnon.

Palkittu PONSSE Scorpion -harvesteri on aivan uudenlainen metsäkone. Scorpionissa on ollut lähtökohtana metsäkone, jossa ei tehdä kompromisseja koneen käytettävyydessä, tuottavuudessa tai huollettavuudessa. Scorpionin edistykselliset tekniset ratkaisut ja tarkoituksenmukainen muotoilu vievät puunkorjuun tuottavuuden ja kuljettajan työskentelymukavuuden uudelle tasolle. Linjakas muotoilu kätkee sisälleen edistyksellistä teknologiaa. Nosturin sijoittelu ja liikegeometria, patentoidut vakautus- ja levellointiratkaisut sekä kolmiosainen runkorakenne ovat täysin uusia tuoteratkaisuja. Ratkaisut ovat ainutlaatuisia ja antavat puunkorjuun ammattilaisille mahdollisuuden uusien korjuutapojen käyttöönottoon ja tuottavuuden parantamiseen.

Ponssen teknologia- ja tuotekehitysjohtaja Juha Inberg kertoo, ettei muotoilu metsäkoneessa tarkoita ainoastaan ulkonäköä. ”Oikea muotoilu tukee oleellisesti koneen käytettävyyttä. Kuljettajan ergonomia ja käytön helppous korostuvat vaativassa korjuutyössä, jossa hallitaan huipputeknistä työkonetta ja tehdään nopeita, työn tuottavuuteen merkittävästi vaikuttavia ratkaisuja. Scorpionissa myös päivittäishuollon helppous ja käytön turvallisuus ovat vahvasti ohjanneet muotoiluvalintoja”, Inberg kertoo.

Myös tuotteen laatu kulkee muotoilun kanssa rinnakkain. ”Laatu merkitsee vastuuta asiakkaasta. Metsäkoneissa laatu ja luotettavuus ovat isossa merkityksessä paitsi koneiden tuottavuuden myös käyttäjien turvallisuuden kannalta. Niiden kanssa emme ota riskejä. Olemme aina keskittäneet ja kohdistaneet voimavaramme siihen missä voimme olla maailman parhaita. Ponsse on tunnettu nopeasta, edistyksellisestä ja asiakkaan lähtökohdista kumpuavasta tuotekehityksestä. Ja ympäristöystävällisten tavaralajimenetelmän metsäkoneiden kehitystyössä me olemme maailman huippuluokkaa”, Juha Inberg kertoo.

Red Dot -muotoilukilpailu:
60-vuotisjuhlavuottaan viettävän Red Dot -muotoilutapahtuman perustaja ja toimitusjohtaja Professori Peter Zecin mukaan kilpailuun hakee vuosittain maailman arvostetuimpia muotoilun asiantuntijoita. Tänä vuonna kilpailuun saatiin ennätykselliset 5000 hakemusta. ”Tuotesuunnittelukategorian parhaimmisto on osoittanut poikkeuksellisen erinomaisia saavutuksia ja he ovat ansainneet menestyksensä maailman suurimmassa muotoilukilpailussa”, professori Zec toteaa.

Red Dot Award -kilpailun järjestää muotoilukeskus Design Zentrum Nordrhein Westfalen Essenissä, Saksassa. Tavoiteltu Red Dot -palkintoa pidetään laadukkaan muotoilun takeena. Kilpailun palkinnot jaetaan Red Dot -gaalatilaisuudessa Essenissä 29. kesäkuuta 2015.

Lisätietoja Ponsse Oyj:
Juha Inberg, teknologia- ja tuotekehitysjohtaja
Ponsse Oyj, Ponssentie 22, 74200 Vieremä
Puh. 0400 661 368
juha.inberg@ponsse.com
www.ponsse.com

Lisätietoja Red Dot:
Catharina Hesse, Communications Manager
Design Zentrum Nordrhein Westfalen, Gelsenkirchener Str. 181, 45309 Essen, Germany
Puh: +49 201 30104 50
c.hesse@red-dot.de
Lisätietoja: www.red-dot.org/press

***

Ponsse – savotalle syntynyt suomalainen

Metsäkoneyrittäjä Einari Vidgrén perusti Ponssen vuonna 1970. Tänään perheyhtiöllä on maailman savotoilta yli 10 000. PONSSE-metsäkoneen kokemus ja yhtiön toimintaa ohjaavat edelleen metsäkoneyrittäjien tarpeet. Tänä vuonna Ponsse viettää 45-vuotisjuhlavuottaan.

Ponsse valmistaa kestävän kehityksen mukaisia, innovatiivisia puunkorjuuratkaisuja. Tuotevalikoima kattaa harvesterit, kuormatraktorit, harvesteripäät, nosturit, kuormaimet ja puunkorjuuseen liittyvät tietojärjestelmätuotteet. PONSSE-metsäkoneet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa, Vieremällä. Omavalmistuksen osuus koneissa on noin 70 % ja alihankintaverkosto sijaitsee pääasiassa Suomessa. Ponssella on 11 tytäryhtiötä ja 28 jälleenmyyjää palveluverkoston kattaessa liki 40 maata.

Liitteet:
PONSSE Scorpion.jpg

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti