Etusivu » Stora Enso ja ILO ainutlaatuiseen yhteistyöhön ihmisarvoisen työn edistämiseksi ja lapsityövoiman estämiseksi

Stora Enso ja ILO ainutlaatuiseen yhteistyöhön ihmisarvoisen työn edistämiseksi ja lapsityövoiman estämiseksi

Stora Enso ja ILO ainutlaatuiseen yhteistyöhön ihmisarvoisen työn edistämiseksi ja lapsityövoiman estämiseksi

Julkaistu: 2015-04-22 13:00:01 CEST
Stora Enso Oyj
Sijoittajauutiset
Stora Enso ja ILO ainutlaatuiseen yhteistyöhön ihmisarvoisen työn edistämiseksi ja lapsityövoiman estämiseksi

Helsinki, Suomi, 2015-04-22 13:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) — STORA ENSO OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 22.4.2015 KLO 14.00 EET

Kansainvälinen työjärjestö ILO ja Stora Enso ovat aloittaneet ainutlaatuisen julkis-yksityisen yhteistyön (Public-Private Partnership, PPP), jonka tavoitteena on vahvistaa Stora Enson globaaleja periaatteita ja pyrkimyksiä ihmisarvoisen työn edistämiseksi. Tärkeä osa tätä yhteistyötä on myös asteittain poistaa lapsityövoima Stora Enson arvoketjuista Pakistanissa.

Yhteistyösopimus sisältää globaalin ja paikallisen osuuden. Ensimmäinen pyrkii varmistamaan, että Stora Enson linjaukset ja käytännöt noudattavat kansainvälisiä standardeja sekä lisäämään yrityksen tietämystä lapsityövoimasta ja muista työoikeuksista. Toinen osuus pyrkii edistämään ihmisarvoista työtä ja toimintaa lapsityövoimaa vastaan Stora Enson ja sen pakistanilaisen kumppanin yhteisyrityksen Bulleh Shah Packagingin arvoketjussa.

”ILO on tyytyväinen tästä yhteistyöstä, jolla on tärkeä rooli ihmisarvoisen työn toteuttamisessa ja lapsityövoiman poistamisessa Pakistanissa. Olemme myös iloisia mahdollisuudesta tukea Stora Ensoa sen pyrkimyksissä osoittaa kunnioittavansa työoikeuksia koko arvoketjussa”, sanoo Moussa Oumarou, ILO:n hallinto- ja kolmikantaosaston johtaja.

”Tämä yhteistyö on Stora Ensolle tärkeä askel ihmis- ja työoikeuksien kehittämisessä toiminnoissamme ja hankintaketjuissamme”, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström. ”Yhteistyö ILO:n kanssa auttaa meitä lisäämään osaamistamme, rakentamaan verkostoja sekä toimimaan yhteistyössä paikallishallinnon ja muiden paikallisten sidosryhmien kanssa myönteisen muutoksen mahdollistamiseksi.”

Yhteistyöhankkeen maailmanlaajuinen osuus alkaa siten, että ILO tarjoaa Stora Ensolle teknistä tukea sen lapsityövoimaa ja muita työoikeuksia koskevien periaatteiden ja due diligence -prosessien vahvistamiseksi. Yhteistyö myös täydentää Stora Enson tänä vuonna julkaistuun ihmisoikeusvaikutusten arviointiraporttiin perustuvia toimintasuunnitelmia. Yhteistyö Pakistanissa aloitetaan suunnittelutyöllä, johon osallistuvat Stora Enso, Bulleh Shah Packaging, ILO ja muita sidosryhmiä. Suunniteltu yhteistyö sisältää tutkimusta, Bulleh Shah Packagingin työntekijöiden kouluttamista, yhteisöprojekteja sekä teknistä tukea ihmisarvoisen työn vakiinnuttamiseksi Bulleh Shah Packagingin arvoketjussa.

Kansainvälinen työjärjestö ILO

Kansainvälinen työjärjestö ILO on YK:n alainen järjestö, joka on sitoutunut edistämään naisten ja miesten mahdollisuuksia saada tehdä ihmisarvoista ja tuottavaa työtä vapaassa ja turvallisessa ympäristössä, jossa tulot ja ihmisarvo on taattu. Sen päätavoitteena on edistää oikeuksia työpaikalla, rohkaista ihmisarvoisiin työllistämismahdollisuuksiin, tehostaa sosiaaliturvaa sekä vahvistaa dialogia työaiheisten kysymysten käsittelyssä.

Lisätietoja
Ulrika Lilja, viestintäjohtaja, puh. +46 1046 71668
Terhi Koipijärvi, yritysvastuujohtaja, puh. 050 598 9958
Noel Morrin, yritysvastuutoiminnoista vastaava johtaja, puh. +46 7307 68898
The ILO Department of Communication and Public Information, puh. +41 22 799 7912 tai newsroom@ilo.org

www.storaenso.com
www.storaenso.com/responsibility
www.storaenso.com/investors

Stora Enso on johtava maailmanlaajuinen uusiutuvien pakkaus-, biomateriaali-, puu- ja paperiteollisuusratkaisujen tuottaja. Tavoitteemme on korvata uusiutumattomia materiaaleja innovoimalla ja kehittämällä uusia tuotteita ja palveluja, jotka perustuvat puuhun ja muihin uusiutuviin materiaaleihin. Työllistämme noin 27 000 henkilöä yli 35 maassa. Liikevaihtomme vuonna 2014 oli 10,2 miljardia euroa. Stora Enson osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä (STEAV, STERV) ja Tukholmassa (STE A, STE R). Lisäksi Stora Enson ADR-todistuksilla (SEOAY) käydään Yhdysvalloissa kauppaa OTC-listalla International OTCQX:ssa.

STORA ENSO OYJ

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti