Etusivu » Oma Säästöpankki Oyj nostaa keskipitkän aikavälin kannattavuus tavoitettaan

Oma Säästöpankki Oyj nostaa keskipitkän aikavälin kannattavuus tavoitettaan

Oma Säästöpankki Oyj nostaa keskipitkän aikavälin kannattavuus tavoitettaan

| Source:

Oma Säästöpankki Oyj

Oma Säästöpankki Oyj

Seinäjoki, FINLAND

Finnish
English

OMA SÄÄSTÖPANKKI OYJ, PÖRSSITIEDOTE 23.09.2021 klo 15.31, SISÄPIIRITIETO

Oma Säästöpankki Oyj nostaa keskipitkän aikavälin kannattavuus tavoitettaan

Oma Säästöpankki Oyj:n (OmaSp tai yhtiö) hallitus on 23.9.2021 kokouksessaan päivittänyt taloudellisia tavoitteitaan osana strategiaprosessiaan ja nostaa keskipitkän aikavälin strategista (3-5 vuotta) kannattavuus tavoitettaan. Kulu-tuottosuhteen päivitetty tavoitetaso on alle 45 prosenttia 1.10.2021 alkaen aiemman 55 prosentin sijasta.

Toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi
”Olemme onnistuneet parantamaan yhtiön toiminnan tehokkuutta merkittävästi sekä kuluvalla että edellisillä tilikausilla, mutta nähdään, että toimintaa voidaan edelleen parantaa. Nostamme kulu-tuottosuhteen tavoitetasoa 10 prosenttiyksikköä lokakuun alusta. Uusi 45 prosentin tavoitetaso on hyvin poikkeuksellinen pankkialalla ja näemme erinomaisen tehokkuuden merkittävänä vahvuutena ja kilpailuetuna. Kannattavuus ja tuloksellisuus on kaikessa tekemisessämme keskiössä. OmaSp:n strategia nojaa vahvasti kannattavaan kasvuun, suoraviivaiseen liiketoimintamalliin ja tehokkaaseen riskienhallintaan.”

Yhtiön hallitus on vahvistanut seuraavat taloudelliset tavoitteet 1.10.2021 alkaen:

  • Kasvu: 10-15 prosentin vuotuinen liiketoiminnan kokonaistuottojen kasvu nykyisessä vallitsevassa markkinaolosuhteissa
  • Kannattavuus: Kulu-tuottosuhde alle 45 prosenttia
  • Oman pääoman tuotto (ROE): Oman pääoman tuotto (ROE) yli 10 prosenttia pitkällä tähtäimellä
  • Vakavaraisuus: Ydinpääomasuhde (CET1) vähintään 14 prosenttia.


Oma Säästöpankki Oyj:n hallitus

Lisätietoja:
Pasi Sydänlammi, toimitusjohtaja, puh +358 45 657 5506, pasi.sydanlammi@omasp.fi
Sarianna Liiri, talousjohtaja, puh. +358 40 835 6712, sarianna.liiri@omasp.fi
Minna Sillanpää, viestintäjohtaja, puh. +358 50 66592, minna.sillanpaa@omasp.fi

JAKELU:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.omasp.fi

OmaSp on kasvava suomalainen pankki ja taseen loppusummalla mitattuna Suomen suurin säästöpankki. OmaSp palvelee ympäri Suomen 32 konttorissa ja digitaalisten palvelukanavien kautta 140 000 henkilö- ja yritysasiakasta noin 300 asiantuntijan voimin. OmaSp keskittyy pääasiassa vähittäispankkitoimintaan ja tarjoaa asiakkailleen monipuolisia pankkipalveluja sekä oman taseensa kautta, että välittäen yhteistyökumppaneidensa tuotteita. Välitetyt tuotteet käsittävät luotto-, sijoitus- ja lainaturvatuotteita. OmaSp harjoittaa myös kiinnitysluottopankkitoimintaa.

OmaSp:n keskeisenä tavoitteena on palvella asiakkaita henkilökohtaisesti ja olla lähellä ja läsnä sekä digitaalisissa että perinteisissä kanavissa. OmaSp pyrkii ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen henkilökohtaisen palvelun ja helpon saavutettavuuden kautta. Myös toiminnan ja palvelujen kehittäminen tapahtuu asiakaslähtöisesti. Henkilöstö on sitoutunutta, ja sen urakehitystä pyritään tukemaan monipuolisten tehtävien ja jatkuvan kehittymisen avulla. Merkittävä osa henkilöstöstä omistaa myös OmaSp:n osakkeita.

Alkuperäinen artikkeli