Etusivu » Hirsimökkien kysyntä on kovassa kasvussa – suojaisa tunnelma vetoaa, nostalgiset piilopirtit ovat taas arvossa

Hirsimökkien kysyntä on kovassa kasvussa – suojaisa tunnelma vetoaa, nostalgiset piilopirtit ovat taas arvossa

logo.jpg

Hirsimökkien kysyntä on kovassa kasvussa – suojaisa tunnelma vetoaa, nostalgiset piilopirtit ovat taas arvossa

Lehdistötiedote Honkarakenne Oyj 18.2.2021

Hirsimökkien kysyntä on kovassa kasvussa – suojaisa tunnelma vetoaa, nostalgiset piilopirtit ovat taas arvossa

Suomalaiset kaipaavat nyt mökille: Kiinnostus vapaa-ajan asuntoihin ja mökkirakentamiseen on kasvanut voimakkaasti koronapandemian myötä. Suomen tunnetuimman hirsitalovalmistajan Honkarakenteen uunituoreiden talouslukujen mukaan liikevaihto Suomessa kasvoi viime vuonna 18%. Monet tutut arvot ovat palanneet, ja vapaa-ajan asunnolta halutaan nyt pesämäistä rauhaa ja yhteyttä luontoon.

Vastauksena mökkien nälkään Honkarakenne palautti huvilamallistoonsa kolme nostalgista ikisuosikkia uudistettuina. Perinteisten pyöröhirsien tilalla on raikas ulkoasu, ja suuret ikkunat yhdistävät sisätilan luontoon. Tallella ovat pyöröhirsimökkien lämminhenkisyys ja tehokas tilankäyttö.

”Vapaa-ajan rakentajat etsivät tällä hetkellä ennen kaikkea luontoyhteyttä”, sanoo Honkarakenteen pääarkkitehti Anne Mäkinen. ”Sisätilat avataan luontoon isojen ikkunoiden kautta ja huoneisiin luodaan näkymiä myös maiseman mielenkiintoisiin pienempiin yksityiskohtiin. Terasseille suunnitellaan mm. kesäkeittiöitä, paljuja ja uima-altaita. Välitiloihin ja toimintoihin sisä- ja ulkotilan rajalla kiinnitetään nyt huomiota. Vapaa-ajan asuminen tukee hyvinvointia.”

Hongan uutuushuviloiden juuret ovat takavuosien suosituissa Tähti-malleissa. Saimi, Aarni ja Naava on suunniteltu rakentajien toiveiden pohjalta ja niissä yhdistyvät suomalaisten toiveet vapaa-ajan asumiselle. Avaran tupakeittiön ja toimivien makuuneliöiden lisäksi nyt arvostetaan reiluja terasseja katon suojissa. Myös terassit avautuvat mökin kauneimpaan maisemaan. Mallit ovat pesämäisiä ja suojaisia – uuden ajan piilopirteissä muistuu mieleen lapsuuden mökkitunnelma.

Sisustussuunnittelija Laura Seppänen suosii ajattomuutta – ekologisen hirsikodin sisustusideat ovat kestäviä

Arkkitehtuurin pesämäisyys näkyy myös moderneissa hirsihuviloissa. Honkarakenteen uusi Halla mukailee kansainvälisesti suosittua kuorirakennetta. Talon virtaviivaisen kuoren sisään ja loivan katon alle jää suojaisa tila kulkureiteille ja terasseille.

”Hallassa yhdistyvät selkeälinjaisen arkkitehtuurin ja ekologisen hirsitalon parhaat puolet. Yksitasoinen matala kuorimainen rakenne antaa poikkeuksellisen komeat raamit sisustussuunnittelulle”, sanoo Laura Seppänen, joka on luonut Hallaan ajattoman sisustuksen moodboardin.

Pintojen ja kalusteiden materiaalit, niiden tuntu, värit ja kuviot luovat sisätiloihin rauhaa ja tasapainoa, jotta ikkunapinnoista välittyvä maisema pysyy pääroolissa. Puun pariksi suunnittelija on valinnut eläväpintaista kiveä ja lämpimiä maan sävyjä. ”Suunnittelufilosofiassani painotan ekologisuutta, suosin kotimaista osaamista ja arvostan materiaaleja, jotka kestävät aikaa niin teknisesti kuin visuaalisestikin. Ajattomuudessa on kyse kokonaisuudesta. Siitä että rakennus, sen ympäristö ja kaikki kodin tilat pelaavat sisustuksellisesti hyvin yhteen”, Laura Seppänen sanoo.

Halla on samalla alku sisustussuunnittelijan ja Hongan pidemmälle yhteistyölle. ”Meillä on Hongan kanssa sama visio: luoda kauniita ja käytännöllisiä koteja suosien luonnonmateriaaleja”, hän kertoo. Seppänen tunnetaan myös tuoreesta some-ilmiöksi nousseesta aloitteestaan kehittää avoimuutta ja yhteistyötä rakennusalan toimijoiden välillä.

Hallan moodboard ja tammikuussa lanseerattu Honka Lux -huvilamallisto tarjoavat rakentajille kokonaisvaltaisempia näkökulmia sekä inspiraatiota ja tukea sisustamiseen. Honka Lux -mallistoon on suunniteltu kolme sisustuskonseptia niin, että sisätilat, rakennus ja luonto ovat eheästi yhtä. Lue lehdistötiedote Honka Luxista täällä.

Hirsi kasvattaa suosiotaan rakennusmateriaalina

Unelma suomalaisesta puusta rakennetusta hirsihuvilasta tai hirsiomakotitalosta näkyy Honkarakenteen viime vuoden tuloksessa: Pörssiin listautuneen perheyhtiön liikevaihto kasvoi kokonaisuudessaan 11 prosenttia. Kiinnostus hirteen rakennusmateriaalina on edelleen kasvanut. Suomen tilauskanta oli vuoden 2020 lopussa 44 prosenttia korkeammalla tasolla kuin vuotta aikaisemmin. Hirsiosaamista maailmalle vievän yhtiön liikevaihdosta noin kaksi kolmannesta tulee Suomesta, ja reilun 60-vuotisen historiansa aikana Honkarakenne on toimittanut Suomeen ja maailmalle jo 85 000 hirsirakennusta. Pörssitiedote Honkarakenteen viime vuoden tuloksesta löytyy täältä.

Kuvia: https://drive.google.com/drive/folders/1sRVIas5w7jppQaL251yFWMpEFm6Hth3m?usp=sharing

Honkarakenne Oyj valmistaa Honka®-tuotemerkillään laadukkaita, terveellisiä ja ekologisia omakotitaloja, vapaa-ajan asuntoja ja julkisia rakennuksia suomalaisesta massiivipuusta. Yhtiö on toimittanut 85 000 rakennusta yli 50 maahan. Talopaketit valmistetaan Suomessa, yhtiön oma tehdas sijaitsee Karstulassa. Vuonna 2020 Honkarakenne-konsernin liikevaihto oli 52,9 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 30 %. www.honka.fi

Lisätiedot:

Sanna Huovinen, markkinointijohtaja, Honkarakenne Oyj, 040 1978 707, sanna.huovinen@honka.com

Alkuperäinen artikkeli