Etusivu » Yleiselektroniikka aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Suomessa  

Yleiselektroniikka aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Suomessa  

Yleiselektroniikka aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Suomessa

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Sisäpiiritieto 6.8.2020 klo 08:30

Yleiselektroniikka aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Suomessa

Yleiselektroniikka aloittaa yhteistoimintaneuvottelut liiketoimintojen ja organisaation uudelleenjärjestelemiseksi sekä toimintojen tehostamiseksi osassa sen Suomen liiketoimintoja.

Neuvottelujen piirissä ovat Yleiselektroniikka Oyj:n ja Machinery Oy:n koko Suomen henkilöstö, yhteensä noin 140 henkilöä. Neuvottelut eivät koske konserniin kuuluvia Tornokone Oy:tä ja Noretron Komponentit Oy:tä.

”Machinery tuli osaksi konsernia maaliskuussa 2020. Suunnittelemme Yleiselektroniikka- ja Machinery- liiketoimintayksikköjemme prosessien osittaista yhdistämistä ja nyt käynnistetyllä neuvottelulla haemme tehokkaampaa toimintamallia ja kustannussäästöjä. Olemme lisäksi toteuttaneet kesällä 2020 meidän Suomen liiketoimintojemme läpikäynnin ja näemme tarpeelliseksi sopeuttaa liiketoimintojemme kustannusrakennetta ja uudelleenjärjestellä toimintojamme. Tavoitteenamme on luoda näillä toimenpiteillä edellytykset tehokkaalle liiketoiminnalle, vahvistaa kustannuskilpailukykyämme sekä vahvistaa konsernia tavoittelemaamme kasvua varten” sanoo konsernin toimitusjohtaja Kari Nerg.

Suunnitellut toimenpiteet toimintojen tehostamiseksi ja uudelleenjärjestelemiseksi johtaisivat arviolta 30 henkilön vähennystarpeeseen.

Kokonaisuutena tehostamistoimenpiteet ja uudelleenjärjestelyt johtaisivat vähintään 1,5 milj. € suuruisiin vuotuisiin kustannusäästöihin. Näihin järjestelyihin liittyvät kustannukset tullaan raportoimaan kertaluonteisina erinä. Yhtiökohtaiset ja henkilöstöryhmittäiset vaikutukset selviävät osana neuvotteluita arviolta syyskuussa 2020.

Espoossa, 6. päivänä elokuuta 2020

Yleiselektroniikka Oyj

Kari Nerg
Toimitusjohtaja

Jakelu:
Helsingin pörssi
keskeiset tiedotusvälineet,
www.yeint.fi

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kari Nerg
+358 44 341 8514

Yleiselektroniikka konserni lyhyesti:

Yleiselektroniikka-konserni on Helsingin pörsissä listattu yhtiö, joka muodostuu kahdesta liiketoimintayksiköstä; elektroniikkateollisuuden alalla toimivasta Yleiselektroniikasta ja teollisuuden ja rakentamisen alalla toimivasta Machinerystä. Konsernin pro forma- liikevaihto vuonna 2019 oli 111,8 milj.€ ja se työllistää noin 330 henkilöä – Suomessa, Venäjällä ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Vuonna 1969 perustettu Yleiselektroniikka on Pohjois-Euroopan vanhimpia ammattielektroniikan myynti- ja jakeluyrityksiä. Päätuotteita ovat elektroniikan komponentit sekä mittaus- ja testauslaitteet ja asiakkaita elektroniikan valmistajat, huollot sekä tutkimus & tuotekehitys. Suomen ulkopuolella Yleiselektroniikka tunnetaan YE International nimellä.

Machinery on vuonna 1911 perustettu suomalainen tekninen tukkukauppa, joka tarjoaa markkinan johtavien päämiesten työkaluja ja -koneita, sekä ratkaisuja teollisiin koneisiin, generaattoreihin ja rakennuskoneisiin. Lisäksi Machinery tarjoaa sopimuskumppaneidensa tuotteiden kunnossapitoa ja huoltoa sekä asennettuja ratkaisuja.

Alkuperäinen artikkeli

Jätä kommentti