Etusivu » Consti Oyj:n hallitus päätti uudesta optio-ohjelmasta

Consti Oyj:n hallitus päätti uudesta optio-ohjelmasta

Consti Oyj:n hallitus päätti uudesta optio-ohjelmasta

CONSTI OYJ PÖRSSITIEDOTE 18.6.2020, KLO 08.00

Consti Oyj:n hallitus päätti uudesta optio-ohjelmasta

Consti Oyj:n hallitus on päättänyt ottaa käyttöön uuden avainhenkilöiden optio-ohjelman. Optio-oikeuksien 2020 antamiselle on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy, koska optio-oikeudet on tarkoitettu osaksi Consti Oyj:n ja sen tytäryhtiöiden avainhenkilöiden kannustin- ja sitouttamisjärjestelmää. Optio-oikeuksilla kannustetaan avainhenkilöitä pitkäjänteiseen työntekoon omistaja-arvon kasvattamiseksi. Optio-oikeuksilla pyritään myös sitouttamaan avainhenkilöitä työnantajaan.

Optio-oikeuksia 2020 annetaan yhteensä enintään 245 000 kappaletta, ja ne oikeuttavat merkitsemään yhteensä enintään 245 000 yhtiön uutta tai sen hallussa olevaa osaketta. Optio-oikeudet annetaan vastikkeetta.

Nyt liikkeeseen laskettavien optio-oikeuksien perusteella merkittävät osakkeet vastaavat yhteensä enintään 3 prosenttia yhtiön kaikista osakkeista ja äänistä mahdollisten osakemerkintöjen jälkeen, jos merkinnässä annetaan uusia osakkeita.

Optio-oikeuksilla 2020 merkittävän osakkeen merkintähinta on 6,65 euroa per osake, mikä on yhtiön osakkeen vaihdolla painotettu keskikurssi Nasdaq Helsinki Oy:ssä ajanjaksolla 1.5.—31.5.2020. Osakkeen merkintähinta alenee ennen osakemerkintää päätettävien osinkojen ja/tai varojenjaon määrällä.

Optio-oikeuksilla 2020 merkittävien osakkeiden merkintäaika on 1.7.2023—30.6.2024.

Hallitus päättää optio-oikeuksien jakamisesta avainhenkilöille. Optio-oikeuksilla tapahtuvien osakemerkintöjen seurauksena yhtiön osakkeiden lukumäärä voi nousta yhteensä enintään 245 000 osakkeella, jos merkinnässä annetaan uusia osakkeita.

Yhden optio-oikeuden 2020 teoreettinen markkina-arvo on noin 1,63 euroa per optio-oikeus. Optio-oikeuksien teoreettinen markkina-arvo on yhteensä noin 399 350 euroa. Yhden optio-oikeuden teoreettinen markkina-arvo on laskettu optio-oikeuksien hinnoittelussa käytettävällä Black and Scholes –mallilla seuraavin oletuksin: osakkeen kurssi 6,65 euroa, osakkeen merkintähinta 6,65 euroa, riskitön korko 0 %, optio-oikeuksien voimassaoloaika noin 3 vuotta ja volatiliteetti 32,6 %.
Hallitus päätti uudesta optio-ohjelmasta yhtiön varsinaisen yhtiökokouksen 6.4.2020 antaman valtuutuksen nojalla. Optio-oikeuksia 2020 jaetaan noin 20:lle hallituksen päättämälle johtoryhmän jäsenelle ja muulle avainhenkilölle.

Optio-oikeuksien 2020 ehdot ovat tämän tiedotteen liitteenä ja nähtävissä yhtiön verkkosivuilla.

CONSTI OYJ

Hallitus

Lisätietoja:
Esa Korkeela, Toimitusjohtaja, Consti Oyj, Puh. +358 40 730 8568
Tapio Hakakari, Hallituksen puheenjohtaja, Consti Oyj, Puh. +358 40 040 8316

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.consti.fi

Consti on yksi Suomen johtavia korjausrakentamiseen ja taloteknisiin palveluihin keskittyneitä yhtiöitä. Consti tarjoaa kattavasti korjausrakentamisen ja talotekniikan palveluita taloyhtiöille, yrityksille ja sijoittajille sekä julkiselle sektorille Suomen kasvukeskuksissa. Yhtiöllä on neljä liiketoiminta-aluetta: Taloyhtiöt, Yritykset, Julkiset ja Talotekniikka. Vuonna 2019 Consti-konsernin liikevaihto oli 315 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 1000 korjausrakentamisen ja talotekniikan ammattilaista.

Consti Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalla, ja sen kaupankäyntitunnus on CONSTI. www.consti.fi

Liite

Alkuperäinen artikkeli

Jätä kommentti