Etusivu » Aktian ja Alandian henkivakuutuskannan yrityskauppa saatettu päätökseen

Aktian ja Alandian henkivakuutuskannan yrityskauppa saatettu päätökseen

new_Aktia_logo_black.png

Aktian ja Alandian henkivakuutuskannan yrityskauppa saatettu päätökseen

Aktia Pankki Oyj
Lehdistötiedote
1.6.2020 klo 9.00

Aktian ja Alandian henkivakuutuskannan yrityskauppa saatettu päätökseen

Aktia Pankki Oyj ja Alandia Försäkring Abp (Alandia Vakuutus) tiedottivat 19.12.2019, että Aktia Henkivakuutus Oy ja henkivakuutusyhtiö Försäkringsaktiebolaget Liv-Alandia ovat sopineet Alandian henkivakuutuskannan myymisestä Aktialle. Finanssivalvonta on nyt hyväksynyt kannansiirron, ja yrityskauppa on 31.5.2020 saatettu päätökseen.

Försäkringsaktiebolaget Liv-Alandia on Alandia Försäkringin tytäryhtiö ja sen vakuutuskanta koostuu noin 11 000 henkivakuutuksesta, joista suurinta osaa Aktia on hoitanut jo 56 vuoden ajan. Aktia on myös pääosin vastannut Liv-Alandian asiakkaiden asiakaspalvelusta siitä lähtien, kun Liv-Alandia lopetti uusien henkivakuutustuotteiden myynnin vuoden 2019 alussa. Vakuutussopimukset siirtyvät Aktialle nykyisillä ehdoilla eikä kannansiirto edellytä sen kohteena olevilta asiakkailta erityisiä toimenpiteitä.

Lisätietoja:
Juha Hammarén, varatoimitusjohtaja, Aktia Pankki ja hallituksen puheenjohtaja, Aktia Henkivakuutus
Puh. 010 247 6350, juha.hammaren@aktia.fi

Tony Karlström, toimitusjohtaja, Alandia Vakuutus
Puh. 040 509 4874, tony.karlstrom@alandia.com

Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo 200 vuoden ajan. Palvelemme asiakkaitamme digitaalisten kanavien kautta kaikkialla ja kasvokkain toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun seuduilla. Palkitun varainhoitomme rahastoja myydään myös kansainvälisesti. Työllistämme noin 750 henkilöä eri puolella Suomea. Aktian hallinnoitavat asiakasvarat (AuM) 31.12.2019 olivat 9,9 miljardia euroa ja taseen arvo 9,7 miljardia euroa. Aktian osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (AKTIA). aktia.com.

Alandia on ammattimerenkulun, kuljetusten ja veneiden riskeihin erikoistunut vakuutusyhtiö. Yli 80 vuotisella kokemuksella. Alandia tarjoaa asiakkailleen sitoutuneesti ja vastuullisesti laadukkaita vakuutusratkaisuja sekä korvauspalvelua. Ahvenanmaalla sijaitsevan pääkonttorin lisäksi yhtiöllä on toimistot Helsingissä, Tukholmassa ja Göteborgissa. Yhtiön palveluksessa on noin 115 ammattilaista. alandia.com.

Alkuperäinen artikkeli

Jätä kommentti