Etusivu » Glaston Oyj:n nimitystoimikunnan ehdotus hallituksen kokoonpanosta ja palkitsemisesta

Glaston Oyj:n nimitystoimikunnan ehdotus hallituksen kokoonpanosta ja palkitsemisesta

Glaston Oyj:n nimitystoimikunnan ehdotus hallituksen kokoonpanosta ja palkitsemisesta

Julkaistu: 2017-01-11 11:00:00 CET
Glaston Oyj Abp
Muut pörssin sääntöjen nojalla julkistettavat tiedot
Glaston Oyj:n nimitystoimikunnan ehdotus hallituksen kokoonpanosta ja palkitsemisesta

Helsinki, Suomi, 2017-01-11 11:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) — Glaston Oyj Abp Pörssitiedote 11.1.2017 klo 12.00

Glaston Oyj:n nimitystoimikunnan ehdotus hallituksen kokoonpanosta ja palkitsemisesta

Ehdotus hallituksen kokoonpanosta
Glaston Oyj:n yhtiökokouksen asettama nimitystoimikunta ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, joka on suunniteltu pidettäväksi 4.4.2017, hallituksen jäsenten lukumääräksi seitsemää varsinaisen yhtiökokouksen 2018 päättymiseen asti, ja että

Andreas Tallberg, Teuvo Salminen, Claus von Bonsdorff, Sarlotta Narjus, Pekka Vauramo ja Anu Hämäläinen valitaan uudelleen hallituksen jäseniksi, Kai Mäenpää valitaan hallitukseen uutena jäsenenä.

Glastonin hallituksen jäsen Kalle Reponen on ilmoittanut Glastonin nimitystoimikunnalle, että hän ei ole käytettävissä hallituksen valinnassa seuraavassa varsinaisessa yhtiökokouksessa. Kalle Reponen on toiminut hallituksen jäsenenä vuodesta 2014 lähtien.

Kai Mäenpää on työskennellyt Valmet Technologies Oy:n energian myynnin ja palveluiden EMEA-alueen johtajana vuodesta 2014. Tätä ennen hän on työskennellyt kansainvälisessä teknologia-, projekti- ja huoltoliiketoiminnassa useissa eri tehtävissa muun muassa Metso Powerilla, Kvaerner Powerilla sekä Tampella Powerilla.

Ehdotettujen hallituksen jäsenten tiedot ovat Glastonin verkkosivuilla www.glaston.net/sijoittajat/hallinnointi/yhtiökokous. Kaikki ehdokkaat ovat antaneet suostumuksensa valintaan.

Ehdotus hallituksen palkitsemisesta
Nimitystoimikunta ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että hallituksen jäsenten palkkiot säilyvät ennallaan ja siten jäsenille maksetaan seuraavat vuosipalkkiot:

hallituksen puheenjohtajalle 40 000 euroa, hallituksen varapuheenjohtajalle 30 000 euroa, hallituksen muille jäsenille 20 000 euroa.

Lisäksi nimitystoimikunta ehdottaa, että kokouspalkkiota maksetaan aikaisemman käytännön mukaisesti jokaisesta hallituksen kokouksesta, johon hallituksen jäsen on osallistunut siten, että puheenjohtajalle maksetaan 800 euroa ja muille jäsenille 500 euroa. Lisäksi kullekin hallituksen jäsenelle ehdotetaan korvattavan hallitustyöstä aiheutuvat suorat kustannukset. Lisäksi päätettiin ehdottaa, että yhtiö jatkaa palkkioon perustuvan vapaaehtoisen eläkevakuutuksen suorittamista hallituksen jäsenille.

Nimitystoimikunta
Nimitystoimikunta koostuu neljän suurimman osakkeenomistajan edustajista sekä Glaston Oyj:n hallituksen puheenjohtajasta asiantuntijajäsenenä. Glastonin nimitystoimikuntaan kuuluvat 1.9.2016 omistustilanteen mukaan puheenjohtajana Ari Saarenmaa (Oy G.W.Sohlberg Ab) ja jäseninä Stefan Björkman (Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera), Markku Seppälä (Hymy Lahtinen Oy) ja Mikko Koivusalo (Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma) sekä asiantuntijajäsenenä Andreas Tallberg.

Nimitystoimikunta teki kaikki esitykset yksimielisesti. Hallituksen puheenjohtaja Andreas Tallberg ei osallistunut päätöksentekoon, kun nimitystoimikunta teki esityksen hallituksen jäsenten lukumäärästä, hallituksen kokoonpanosta ja palkkioista.

Lisätietoja antaa:
Taina Tirkkonen, lakiasiain- ja henkilöstöjohtaja, Glaston Oyj Abp, puh. 010 500 500
Ari Saarenmaa, Glastonin nimitystoimikunnan puheenjohtaja, puh. 040-503 2053

GLASTON OYJ ABP
Agneta Selroos
Viestintäjohtaja

Glaston Oyj Abp
Glaston on johtava lasinjalostuksen teknologiayhtiö. Tarjoamme lasin jalostukseen laadukkaita lämpökäsittelylaitteita ja palveluja rakennus-, aurinkoenergialasi-, ajoneuvo- sekä kaluste- ja laiteteollisuudelle. Sitoudumme tukemaan asiakkaidemme menestymistä koko tuote- ja palveluvalikoimamme elinkaaren ajan. Luomme ja kehitämme jatkuvasti uusia, innovatiivisia menetelmiä entistä laadukkaampien ja turvallisempien lasituotteiden valmistukseen. Glastonin osake (GLA1V) noteerataan NASDAQ Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja osoitteessa www.glaston.net

Jakelu: NASDAQ Helsinki Oy, Keskeiset tiedotusvälineet, www.glaston.net

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti