Etusivu » Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksella onnistunut ja turvallinen tuotantovuosi 2016 – sähköntuotantoteho nousi 12 MW

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksella onnistunut ja turvallinen tuotantovuosi 2016 – sähköntuotantoteho nousi 12 MW

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksella onnistunut ja turvallinen tuotantovuosi 2016 – sähköntuotantoteho nousi 12 MW

Julkaistu: 2017-01-03 08:31:49 CET
Fortum
Lehdistötiedote
Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksella onnistunut ja turvallinen tuotantovuosi 2016 – sähköntuotantoteho nousi 12 MW

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 3.1.2017

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksella oli onnistunut tuotantovuosi 2016. Voimalaitoksella tuotettiin sähköä yhteensä 8,33 terawattituntia, mikä on noin 13 prosenttia Suomen sähköntuotannosta. Loviisan voimalaitoksen käyttökerroin 91,1 % oli kansainvälisessä mittakaavassa maailman painevesilaitosten parhaita. Loviisa 1:n käyttökerroin oli 88,6 % ja Loviisa 2:n käyttökerroin 93,5 %. Kakkosyksikön tuotanto oli laitoshistorian toiseksi suurin.

Syksyn vuosihuollossa voimalaitoksen ykkösyksiköllä oli vuorossa laaja vuosihuolto eli niin kutsuttu nelivuotisvuosihuolto ja kakkosyksiköllä lyhyt vuosihuolto. Ykkösyksikön vuosihuolto kesti lähes 38 vuorokautta ja kakkosyksikön noin 20 vuorokautta.

”Vuosihuollossa tehtiin määräaikaishuoltotöiden ja polttoainevaihdon lisäksi kahden turbiinin korkeapainepesän, päämuuntajien ja generaattorikatkaisijoiden uusintoja sekä höyrystimiin liittyviä töitä. Turbiinimodernisaation myötä voimalaitoksen hyötysuhde kasvoi ja sähköntuotantoteho nousi yhteensä 12 megawattia”, kertoo voimalaitoksen apulaisjohtaja Thomas Buddas.

Fortumin investoinnit Loviisan voimalaitokseen vuonna 2016 olivat noin 100 miljoonaa euroa (2015: noin 80 miljoonaa euroa). Investointiohjelma jatkuu merkittävänä myös tulevina vuosina.

Kokonaisturvallisuuden näkökulmasta vuosi oli hyvä. Laitoksen turvallisuutta ja käytettävyyttä kehitetään jatkuvan parantamisen periaatteen mukaisesti. Vuonna 2016 kiinnitettiin erityisesti huomiota inhimillisten tekijöiden muodostamien riskien tunnistamiseen ja niiden hallintaan.

Loviisan voimalaitos on alueellaan merkittävä työnantaja. Voimalaitos työllistää noin 500 fortumlaisen lisäksi lähes 100 muiden yritysten vakinaista työntekijää, jotka käyvät töissä voimalaitosalueella päivittäin. Heidän lisäkseen vuosihuoltoihin ja niiden aikana toteutettuihin hankkeisiin osallistui vuonna 2016 yhteensä 950 ulkopuolista työntekijää, joista 80 prosenttia oli suomalaisia.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Thomas Buddas, apulaisjohtaja, Loviisan voimalaitos, Fortum, puh. 050 455 3710
www.fortum.com/loviisa

Loviisan voimalaitos
Fortumin kokonaan omistaman Loviisan voimalaitoksen käyttökerroin vuonna 2016 oli 91,1 %. Käyttökerroin oli kansainvälisessä mittakaavassa painevesilaitosten parhaita. Voimalaitoksella tuotettiin sähköä yhteensä 8,33 terawattituntia, mikä on noin 13 % Suomen sähköntuotannosta. Loviisan voimalaitos työllistää noin 500 fortumlaisen lisäksi lähes 100 muiden yritysten vakinaista työntekijää, jotka käyvät töissä voimalaitosalueella päivittäin. Fortum investoi vuonna 2016 Loviisan voimalaitokseen yhteensä noin 100 miljoonaa euroa. Lisätietoja: www.fortum.com/loviisa

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Jo 64 % sähköntuotannostamme on päästötöntä. Vuonna 2015 liikevaihtomme oli 3,5 miljardia euroa. (NASDAQ HELSINKI: FUM1V). www.fortum.com/fi

Liitteet:
Fortum_Loviisa_2016_fi.jpg

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti