Etusivu » Aktia Pankki Oyj:n nimitysvaliokunnan ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle 2017

Aktia Pankki Oyj:n nimitysvaliokunnan ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle 2017

Aktia Pankki Oyj:n nimitysvaliokunnan ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle 2017

Julkaistu: 2017-01-31 08:00:00 CET
Aktia Pankki Oyj
Muut pörssin sääntöjen nojalla julkistettavat tiedot
Aktia Pankki Oyj:n nimitysvaliokunnan ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle 2017

Aktia Pankki Oyj
Pörssitiedote
31.1.2017 klo 9.00

Aktia Pankki Oyj:n nimitysvaliokunta ehdottaa 5.4.2017 pidettävälle Aktia Pankki Oyj:n varsinaiselle yhtiökokoukselle, että vuoden 2017 varsinaisessa yhtiökokouksessa erovuorossa olevat hallintoneuvoston jäsenet Christina Gestrin, Patrik Lerche, Håkan Fagerström, Peter Simberg, Solveig Söderback ja Peter Karlgren, valitaan uudelleen.

Uusiksi jäseniksi ehdotetaan varatuomari Nina Wilkmania ja kansanedustaja Mats Löfströmiä.

Hallintoneuvoston jäsenten lukumäärää ehdotetaan supistettavaksi 28:sta 26:een.

Nimitysvaliokunta ehdottaa, että hallintoneuvoston jäsenten vuosipalkkiot pidetään ennallaan seuraavasti:

puheenjohtaja, 24 400 euroavarapuheenjohtaja, 10 500 euroajäsen, 4 400 euroa.

Nimitysvaliokunta ehdottaa lisäksi, että se vuosipalkkion osuus, joka maksetaan hallintoneuvoston jäsenille Aktian A-osakkeina, korotetaan 35 prosentista 40 prosenttiin vuosipalkkiosta (brutto).

Lisäksi nimitysvaliokunta ehdottaa 500 euron kokouspalkkiota kokouksista, joissa henkilö on ollut läsnä, kuitenkin niin, että hallintoneuvoston puheenjohtajiston puheenjohtajalle maksetaan 1 000 euron palkkio kultakin puheenjohtajiston kokoukselta. Matka- ja majoittumiskustannusten korvaamisessa ja päivärahan maksamisessa ehdotetaan noudatettavan verohallinnon ohjeita.

Nimitysvaliokunta ehdottaa, että tilintarkastajaksi valitaan KHT-yhteisö KPMG Oy Ab ja vastaavaksi tilintarkastajaksi KHT Jari Härmälä. Tilintarkastajan palkkio ehdotetaan maksettavaksi kohtuullisen laskun perusteella.

Aktia Pankki Oyj:n osakkeenomistajien päätöksen mukaisesti nimitysvaliokunta valmistelee yhtiön hallintoneuvoston jäseniä, tilintarkastajaa/tilintarkastajia sekä näiden palkkioita koskevat päätösehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle. Nimitysvaliokunta koostuu yhtiökokousta edeltävän kalenterivuoden 1. marraskuuta vallinneen tilanteen mukaan kolmen suurimman osakkeenomistajan edustajista sekä hallintoneuvoston puheenjohtajasta. Hallintoneuvoston puheenjohtaja Håkan Mattlinin lisäksi tämän vuoden nimitysvaliokuntaan kuuluivat Mikael Westerback (Stiftelsen Tre Smeder), Jan-Erik Stenman (Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritas) ja Dag Wallgren (Svenska litteratursällskapet i Finland r.f.).

AKTIA PANKKI OYJ

Lisätietoja:
Nimitysvaliokunnan puheenjohtaja Håkan Mattlin, puh. 0500 459059

Lähettäjä:
Konsernilakimies Mia Bengts, puh. 010 247 6348, 050 308 7676

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
tiedotusvälineet
www.aktia.fi

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti