Etusivu » Konecranes Oyj – Muutoksia segmenttiraportointiin ja konsernin johtoryhmään

Konecranes Oyj – Muutoksia segmenttiraportointiin ja konsernin johtoryhmään

Konecranes Oyj – Muutoksia segmenttiraportointiin ja konsernin johtoryhmään

Julkaistu: 2016-12-15 08:00:00 CET
Konecranes Oyj
Muutokset hallitus/johto/tilintarkastus
Konecranes Oyj – Muutoksia segmenttiraportointiin ja konsernin johtoryhmään
KONECRANES OYJ PÖRSSITIEDOTE 15.12.2016 at 09:00

Konecranes Oyj:n hallitus on päättänyt uusista raportoitavista segmenteistä ja uusista konsernin johtoryhmän jäsenistä. Päätökset ovat ehdollisia Konecranesin vireillä olevan Terex Corporationin MHPS–liiketoiminnan oston (”MHPS-kauppa”) toteuttamiselle. Konecranes raportoi kolme liiketoiminta-aluetta 1. tammikuuta 2017 alkaen: Kunnossapito, Teollisuuslaitteet ja Satamaratkaisut. Nykyiset segmenttiraportoinnin liiketoiminta-alueet ovat Kunnossapito ja Laitteet.

Fabio Fiorino jatkaa nykyisessä tehtävässään Kunnossapito-liiketoiminta-alueen johtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Mikko Uhari jatkaa johtoryhmän jäsenenä Teollisuuslaitteet-liiketoiminta-alueen johtajana. Mika Mahlberg on nimitetty Satamaratkaisut-liiketoiminta-alueen johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi.

Mika Mahlberg (s. 1963) on ollut Konecranesin palveluksessa vuodesta 1997 ja on tällä hetkellä Satamanosturit-liiketoimintayksikön johtaja. Mahlberg on johtanut Satamanosturit-liiketoimintayksikköä vuodesta 2008. Sitä ennen hän toimi useissa eri johtotehtävissä Konecranesin satamanosturiliiketoiminnassa.

Konecranesin Strategia- ja Teknologia-toiminnot jaetaan kahteen osaan. Juha Pankakoski ottaa vastuun konsernin Teknologia-toiminnosta Chief Digital Officer –tehtäviensä lisäksi ja jatkaa johtoryhmän jäsenenä teknologiajohtajana. Susanna Schneeberger on nimitetty strategiajohtajaksi MHPS-kaupan toteuttamisesta lähtien.

Susanna Schneeberger (s. 1973) johtaa tällä hetkellä Terexin Material Handling –liiketoimintaa globaalisti ja on Terex MHPS Germany GmbH:n toimitusjohtaja. Vuosina 2007-2015 hän johti Trelleborgin Industrial Solutions –liiketoiminta-alueen myyntiä ja markkinointia sekä konsernin strategista liiketoiminnan kehitystä. Ennen Trelleborgia hän on toiminut monissa strategiaan, liiketoiminnan kehittämiseen ja myyntiin liittyvissä johtotehtävissä useissa IT- ja julkaisualan yrityksissä.

MHPS-kaupan toteuttamisen jälkeen Konecranesin johtoryhmään kuuluvat seuraavat jäsenet:

Panu Routila, toimitusjohtaja
Teo Ottola, finanssijohtaja ja toimitusjohtajan sijainen
Fabio Fiorino, johtaja, Kunnossapito-liiketoiminta-alue
Mikko Uhari, johtaja, Teollisuuslaitteet-liiketoiminta-alue
Mika Mahlberg, johtaja, Satamaratkaisut-liiketoiminta-alue
Juha Pankakoski, teknologiajohtaja
Susanna Schneeberger, strategiajohtaja
Timo Leskinen, henkilöstöjohtaja
Sirpa Poitsalo, lakiasiainjohtaja

MHPS-kaupan toteuttaminen on ehdollinen tavanmukaisille kaupan loppuunsaattamisen ehdoille. Konecranes ja Terex eivät saa toteuttaa MHPS-kauppaansa ennen kuin Euroopan komissio on hyväksynyt STAHL CraneSystems -liiketoiminnan ostajan.

Konecranes ja Terex ovat sitoutuneita MHPS-kauppaan ja tekevät tiivistä yhteistyötä kilpailuviranomaisten kanssa saadakseen viranomaishyväksynnät jäljellä olevissa maissa MHPS-kaupan toteuttamiseksi suunnitelman mukaisesti vuoden 2017 alussa.

KONECRANES OYJ

Miikka Kinnunen
Sijoittajasuhdejohtaja

LISÄTIETOJA
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes Oyj, puh. 020 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2015 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 126 miljoonaa euroa. Konsernilla on 11 100 työntekijää ja 600 huoltopistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).

JAKELU
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.konecranes.com

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti