Etusivu » Konecranes etenee Terexin MHPS-liiketoiminnan oston toteuttamisen valmisteluissa ja on päättänyt antaa uusia B-sarjan osakkeita Terexin määräysvaltayhteisölle suunnatulla osakeannilla

Konecranes etenee Terexin MHPS-liiketoiminnan oston toteuttamisen valmisteluissa ja on päättänyt antaa uusia B-sarjan osakkeita Terexin määräysvaltayhteisölle suunnatulla osakeannilla

Konecranes etenee Terexin MHPS-liiketoiminnan oston toteuttamisen valmisteluissa ja on päättänyt antaa uusia B-sarjan osakkeita Terexin määräysvaltayhteisölle suunnatulla osakeannilla

Julkaistu: 2016-12-29 13:15:00 CET
Konecranes Oyj
Pörssitiedote
Konecranes etenee Terexin MHPS-liiketoiminnan oston toteuttamisen valmisteluissa ja on päättänyt antaa uusia B-sarjan osakkeita Terexin määräysvaltayhteisölle suunnatulla osakeannilla
KONECRANES OYJ PÖRSSITIEDOTE 29.12.2016 klo 14.15

Saatuaan kaikki olennaiset viranomaishyväksynnät sekä toteuttaakseen Terex Corporationin (”Terex”) Material Handling & Port Solutions (”MHPS”) -liiketoiminnan oston (”MHPS-kauppa”), Konecranes Oyj:n (”Konecranes”) hallitus on päättänyt tänään 19 600 000 uuden B-sarjan osakkeen (”Osakkeet”, yksittäin ”Osake”) suunnatusta osakeannista Terexin määräysvaltayhteisölle Terex Deutschland GmbH:lle (”Terexin Määräysvaltayhteisö”) (”Osakeanti”). Osakeanti on ehdollinen MHPS-kaupan toteutumiselle (”Toteutus”). Toteutuksen odotetaan tapahtuvan arviolta 4.1.2017 (”Toteutuspäivä”).

Osakkeet annetaan Konecranesin ja Terexin välillä tehdyn 16.5.2016 päivätyn osakkeiden ja liiketoiminnan ostosopimuksen (englanniksi Share and Asset Purchase Agreement) mukaisesti Terexin Määräysvaltayhteisölle osakevastikkeena Terexin MHPS-liiketoiminnan oston yhteydessä Terexille ja Terexin määräysvaltayhteisöille maksettavan käteisvastikkeen lisäksi.

Osakeantipäätös perustuu 15.9.2016 pidetyn osakkeenomistajien ylimääräisen yhtiökokouksen hallitukselle myöntämään valtuutukseen antaa enintään 24 583 721 uutta B-sarjan osaketta Terexille tai sen nimetyille määräysvaltayhteisöille.

Osakkeen merkintähinta on Konecranesin A-sarjan osakkeen päätöskurssi Nasdaq Helsingissä Toteutuspäivänä. Merkintähinta kirjataan kokonaisuudessaan Konecranesin sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. Näin ollen Konecranesin 30 072 660 euron suuruinen osakepääoma ei muutu. Hallituksella on tietyissä tilanteissa oikeus muuttaa Osakeannin ehtoja, mukaan lukien merkintähintaa.

Konecranesin yhtiöjärjestyksen yksityiskohtaisten määräysten mukaisesti Osakkeilla on samat taloudelliset oikeudet kuin Konecranesin kantaosakkeilla, mutta niihin liittyy äänestys- ja luovutusrajoituksia ja ne tuottavat Terexille oikeuden valita enintään kaksi jäsentä Konecranesin hallitukseen niin kauan kuin Terexin tai sen konserniyhtiöiden omistusosuus Konecranesista pysyy tiettyjen määriteltyjen tasojen yläpuolella.

Konecranes odottaa Osakkeiden rekisteröinnin kaupparekisteriin ja Euroclear Finland Oy:öön tapahtuvan arviolta 5.1.2017. Osakkeiden rekisteröinnin jälkeen Konecranesin osakkeiden yhteismäärä on 82 872 342, joka jakaantuu 63 272 342 A-sarjan osakkeeseen ja 19 600 000 B-sarjan osakkeeseen. Uudet Osakkeet tuottavat oikeuden osinkoon ja muihin oikeuksiin rekisteröinnistä alkaen. Osakkeita ei haeta julkisen kaupankäynnin kohteeksi.

KONECRANES OYJ
Miikka Kinnunen
Sijoittajasuhdejohtaja

LISÄTIETOJA
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes Oyj, puh. +358 (0)20 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2015 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 126 miljoonaa euroa. Konsernilla on 11 100 työntekijää ja 600 huoltopistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).

JAKELU
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.konecranes.com

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti