Etusivu » Kolmannen Konecranes hackathon -tapahtuman voitto Nortal-tiimille

Kolmannen Konecranes hackathon -tapahtuman voitto Nortal-tiimille

Kolmannen Konecranes hackathon -tapahtuman voitto Nortal-tiimille

Julkaistu: 2016-12-02 13:00:00 CET
Konecranes Oyj
Lehdistötiedote
Kolmannen Konecranes hackathon -tapahtuman voitto Nortal-tiimille

Nortal-tiimi voitti Helsingissä 26.–27. marraskuuta järjestetyn Konecranes hackathon ”Maritime Hack – Automated cargo handling” -tapahtuman. Voittajatiimi esitteli ratkaisun, jolla voidaan parantaa sataman materiaalivirtoihin liittyvää tiedonkulkua. Ratkaisuun kuuluu trukinkuljettajien käyttöön tarkoitettu mobiilisovellus, josta tiedot tallentuvat taustajärjestelmään.

”Voiton vei käytännöllinen ja toimiva ratkaisu käytännön ongelmaan”, toteaa Juha Pankakoski, Chief Digital Officer, Konecranes. ”Ratkaisu on helposti sovellettavissa, ja se on helppo ottaa käyttöön oikeassa työympäristössä. Ratkaisua voidaan ehdottomasti myös kehittää eteenpäin”.

”Idea sinänsä on yksinkertainen, mutta meillä meni paljon aikaa liiketaloudellisissa laskelmissa. Halusimme varmistaa, että ratkaisu loisi Konecranesille todellista arvoa”, kertovat Nortal-tiimin jäsenet.

Kilpailun voittanut sovellus mahdollistaa rahdin noudon optimoinnin. Demoversiossa on kalenterinäkymä, jossa kuljettaja voi valita parhaan mahdollisen ajankohdan rahdin noudolle. Tavoitteena on parantaa tehokkuutta, vähentää odotusaikaa ja alentaa kustannuksia. Kun rahtimäärät ovat suuret, jo prosentin vähennys odotusajassa voi tuoda merkittäviä säästöjä.

Lisätietoja:
Juha Pankakoski, Chief Digital Officer, Konecranes
Sähköposti: juha.pankakoski@konecranes.com tai puhelin 020 427 2090

Mikael Wegmüller, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Konecranes
Sähköposti: Mikael.wegmuller@konecranes.com tai puhelin 020 427 2008

Tämä lehdistötiedote on luettavissa verkkosivuillamme osoitteessa www.konecranes.com

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2015 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 126 miljoonaa euroa. Konsernilla on 11 100 työntekijää ja 600 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti