Etusivu » Ilkka-Yhtymä jatkaa jakeluyhteistyötä Postin kanssa vuonna 2018

Ilkka-Yhtymä jatkaa jakeluyhteistyötä Postin kanssa vuonna 2018

Ilkka-Yhtymä jatkaa jakeluyhteistyötä Postin kanssa vuonna 2018

Julkaistu: 2016-12-22 09:00:00 CET
Ilkka-Yhtymä Oyj
Lehdistötiedote
Ilkka-Yhtymä jatkaa jakeluyhteistyötä Postin kanssa vuonna 2018

Ilkka-Yhtymä Oyj Lehdistötiedote 22.12.2016, klo 10.00

ILKKA-YHTYMÄ JATKAA JAKELUYHTEISTYÖTÄ POSTIN KANSSA VUONNA 2018

Ilkka-Yhtymä on ostanut kustantamiensa maakunta- ja paikallislehtien jakelupalvelut Suomen Postilta vuodesta 1982 alkaen. Palvelut kattavat sekä taajamien varhaisjakelut, että haja-asutusalueiden perus- ja viikonloppujakelut. Vuodesta 2008 alkaen haja-asutusalueiden jakelujen päättymisajat on aikaistettu ja pienemmillä paikkakunnilla on yhdistetty kirje- ja sanomalehtien varhaisjakelut.

Ilkka-Yhtymä ja Suomen Posti tekivät uuden pitkäaikaisen sanomalehtijakeluiden puitesopimuksen keväällä 2015 ja siihen sisältyvän vuosia 2016-2017 koskevan jakelusopimuksen. Vuoden 2018 jakelusopimukseen liittyviä neuvotteluja on häirinnyt samanaikaisesti esillä ollut postilakiuudistus ja siihen liittyvät esitykset jakelupäivien supistamisista sekä haja-asutusalueiden jakelujen kilpailuttamisesta, kun laki astuu voimaan esityksen mukaan 1.6.2017.

Ilkka-Yhtymä ja Posti ovat sopineet 22.12.2016 vuotta 2018 koskevista jakelupalveluista ja niiden ehdoista. Suomen Posti sitoutuu kaupallisen sopimuksen ehtojen mukaisesti tuottamaan postilakiuudistuksen voimaantulosta huolimatta Ilkka-Yhtymän kustantamien sanomalehtien tarvitsemat seitsemänpäiväiset jakelupalvelut sekä taajamissa että haja-asutusalueilla.

Digitaaliset palvelut täydentävät jakelupalveluita

Yksityishenkilöiden sanomalehtitilaus sisältää nykyisin myös lehden digitaalisen näköislehden ja muita digitaalisia sisältöpalveluja. Ne parantavat lehtien jakelupalveluita erityisesti niille tilaajille, jotka eivät saa printtilehteään heti aamusta tai ovat työ- tai lomamatkalla jakelualueen ulkopuolella. Ensi vuonna lehtien digitaaliset palvelut uudistuvat edelleen, jolloin muun muassa niiden käytettävyys paranee eri päätelaitteilla.

ILKKA-YHTYMÄ OYJ

Matti Korkiatupa
toimitusjohtaja

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Matti Korkiatupa, Ilkka-Yhtymä Oyj
puh. 0500 162 015

JAKELU
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.ilkka-yhtyma.fi

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti